Matura 2016 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-25, 14:03   #91
nordicberry
bywam

Dot.: Matura 2016 :)

Mi najbardziej przypadła do gustu "Zbrodnia i kara", podejrzewam,że prawdopodobnie nie przebrnę przez Chłopów, tudzież Przedwiośnie
nordicberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-25, 18:29   #92
gretally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nordicberry Pokaż wiadomość
Mi najbardziej przypadła do gustu "Zbrodnia i kara", podejrzewam,że prawdopodobnie nie przebrnę przez Chłopów, tudzież Przedwiośnie
A mi Król Edyp, Makbet i Wesele
Zbrodnia i kara niezbyt, Chłopów nie mieliśmy jeszcze, a Przedwiośnie przeczytałam sama z siebie i powiem Ci, że książka naprawdę świetna. Aż dziwne, że to lektura
Stary 2015-01-26, 00:33   #93
nordicberry
bywam

No to pocieszyłaś mnie trochę tym Przedwiośniem Wesele właśnie mam przeczytać na początek lutego, z tego co widzialam jest pisane wierszem. To bedzie po prostu katorga... w ogóle nie przepadam jakoś za j.polskim, mam ścisły umysł i te wszystkie organicyzmy,ewolucjonizmy ,psychomachie i te inne pierdoły to nie moja bajka. Aczkolwiek dobrą książke lubie przeczytać
Stary 2015-01-26, 08:47   #94
gretally
Zadomowienie

Cytat:
No to pocieszyłaś mnie trochę tym Przedwiośniem Wesele właśnie mam przeczytać na początek lutego, z tego co widzialam jest pisane wierszem. To bedzie po prostu katorga... w ogóle nie przepadam jakoś za j.polskim, mam ścisły umysł i te wszystkie organicyzmy,ewolucjonizmy ,psychomachie i te inne pierdoły to nie moja bajka. Aczkolwiek dobrą książke lubie przeczytać
Bardzo dobrze Cię rozumiem, dlatego zdaję na maturze matematykę R, a nie polski
Stary 2015-01-29, 14:08   #95
Klaudix97
Przyczajenie

Hej, mam nadzieję, że mogę dołączyć
Również zdaję maturę w 2016, jestem teraz w drugiej klasie na profilu mat-geo-ang. Mam zamiar na 100% zdawać rozszerzoną matmę i angielski, ale co do geografii to jeszcze się zastanawiam. Najbardziej mnie jednak będzie stresować matura ustna z polskiego... Czy tylko ja jestem nią tak załamana? Ostatnio nawet moja nauczycielka postanowiła pokazać nam, jak powinna wyglądać "prawidłowo" zdana matura i podjęła jakiś temat związany bodajże z Lalką. Muszę wam napisać, że nawet ona nie potrafiła gadać przez 10min na jeden temat. Więc niby jak my mamy to zrobić?
Klaudix97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-29, 21:18   #96
zagubiona125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaudix97 Pokaż wiadomość
Hej, mam nadzieję, że mogę dołączyć
Również zdaję maturę w 2016, jestem teraz w drugiej klasie na profilu mat-geo-ang. Mam zamiar na 100% zdawać rozszerzoną matmę i angielski, ale co do geografii to jeszcze się zastanawiam. Najbardziej mnie jednak będzie stresować matura ustna z polskiego... Czy tylko ja jestem nią tak załamana? Ostatnio nawet moja nauczycielka postanowiła pokazać nam, jak powinna wyglądać "prawidłowo" zdana matura i podjęła jakiś temat związany bodajże z Lalką. Muszę wam napisać, że nawet ona nie potrafiła gadać przez 10min na jeden temat. Więc niby jak my mamy to zrobić?
ja też się boje tej matury ustnej.U nas z kolei nauczycielka mówiła że można najdłużej gadać 10 minut ,że niby to zależy od tego w jakim tempie ktoś mówi,że najważniejsze jest to żeby zawrzeć wszystkie najważniejsze informacje
zagubiona125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-29, 23:22   #97
Klaudix97
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona125 Pokaż wiadomość
ja też się boje tej matury ustnej.U nas z kolei nauczycielka mówiła że można najdłużej gadać 10 minut ,że niby to zależy od tego w jakim tempie ktoś mówi,że najważniejsze jest to żeby zawrzeć wszystkie najważniejsze informacje
Ooo, pocieszyłaś mnie tym. Niby wystarczy tylko wykuć wszystkie epoki, odniesienia lektur itd. itd., ale kiedy ma się jeszcze do nauczenia geografie, matmę i angielski to robi się jednak pod górkę.
Klaudix97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-30, 09:40   #98
gretally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudix97 Pokaż wiadomość
Ooo, pocieszyłaś mnie tym. Niby wystarczy tylko wykuć wszystkie epoki, odniesienia lektur itd. itd., ale kiedy ma się jeszcze do nauczenia geografie, matmę i angielski to robi się jednak pod górkę.
A u nas że najwięcej 15 minut i tak by było najlepiej, ale jak się zawrze wszystkie informacje, wyczerpie temat to można i 7 minut mówić i mieć 100%
Stary 2015-01-30, 13:09   #99
nordicberry
bywam

To dobrze,że mnie uświadomiłyście. Moja polonistka sie jakoś uparła na te 10 min,że jak mniej to nie zdamy bla bla. O.o Mnie np.paraliżuje stres i dlatego tak żmudnie mi idzie robienie prawka już nie wspominając o maturze, łejery
Stary 2015-02-05, 20:09   #100
pprr
Raczkowanie

Cześć!
Jak tam u Was? Jak nauka? ;-)
Ja jestem w trakcie ferii
Moja nauka w ferie nie wygląda zbyt dobrze, a uczyć się muszę, bo już mam zapowiedziany sprawdzian z I semestru z geografii, także no..
pprr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-06, 14:44   #101
nordicberry
bywam

No hej,hej U mnie szczerze nauka żmudnie. Moje cholerne 3 choroby które nastąpiły po sobie 'usunęły' mnie ze szkoły na dłuższy czas,więc oprócz nadrabiana na bieżąco + do matury to jeszcze muszę nadrobić zaleglości. Katorga dziewuchy. Pocieszcie mnie,że chociaż Wy się uczycie i idzie Wam jak po maśle ;D
Stary 2015-02-06, 14:55   #102
gretally
Zadomowienie

Cytat:
No hej,hej U mnie szczerze nauka żmudnie. Moje cholerne 3 choroby które nastąpiły po sobie 'usunęły' mnie ze szkoły na dłuższy czas,więc oprócz nadrabiana na bieżąco + do matury to jeszcze muszę nadrobić zaleglości. Katorga dziewuchy. Pocieszcie mnie,że chociaż Wy się uczycie i idzie Wam jak po maśle ;D
Nie idzie
Stary 2015-02-07, 17:30   #103
Kika3342
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pprr Pokaż wiadomość
Cześć!
Jak tam u Was? Jak nauka? ;-)
Ja jestem w trakcie ferii
Moja nauka w ferie nie wygląda zbyt dobrze, a uczyć się muszę, bo już mam zapowiedziany sprawdzian z I semestru z geografii, także no..
W czasie swoich ferii nie zrobiłam nawet w 30% tego co zaplanowałam,także tego
Kika3342 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-07, 23:19   #104
nordicberry
bywam

Miałyście mnie pocieszyć,jesteście okropne
Stary 2015-02-10, 10:35   #105
Framuuga
Raczkowanie

Hej, hej!
A ferie dopiero przede mną... Trzymajcie kciuki, że jednak cokolwiek do szkoły zrobię
Framuuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-10, 17:03   #106
gretally
Zadomowienie

Ja wróciłam po feriach do szkoły i zaczęła się walka nauczycieli o terminy sprawdzianów...
Stary 2015-02-10, 17:17   #107
Framuuga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gretally Pokaż wiadomość
Ja wróciłam po feriach do szkoły i zaczęła się walka nauczycieli o terminy sprawdzianów...
Najgorszy okres... Przed feriami i zaraz po...
Stary 2015-02-17, 21:52   #108
Ventress
Raczkowanie

Kopnijcie mnie w pupę, bo nauka idzie mi żałośnie Zaczynam już wątpić w to, że zdam tą maturę i dostanę się na jakieś studia
Ventress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 18:00   #109
pprr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ventress Pokaż wiadomość
Kopnijcie mnie w pupę, bo nauka idzie mi żałośnie Zaczynam już wątpić w to, że zdam tą maturę i dostanę się na jakieś studia

Widzę, że nie jestem sam. ;-)
Dasz radę, rynek pracy czeka na takich fachowców jak my
Semestr zaczęty tragicznie, 1 z geografii, brawo..
Zdaję rozszerzoną i biorę się w garść!
Ogólnie jest średniawo.. Chodzicie do szkoły czy opuszczacie jakieś lekcje?
pprr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 19:33   #110
gretally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pprr Pokaż wiadomość
Widzę, że nie jestem sam. ;-)
Dasz radę, rynek pracy czeka na takich fachowców jak my
Semestr zaczęty tragicznie, 1 z geografii, brawo..
Zdaję rozszerzoną i biorę się w garść!
Ogólnie jest średniawo.. Chodzicie do szkoły czy opuszczacie jakieś lekcje?
Ja już mam z 20 ocen na nowy semestr

Opuszczam
Stary 2015-02-19, 17:22   #111
Kika3342
Raczkowanie

Widzę,że nie tylko mi się tak bardzo nie chce uczyć

Przebrnęłam przez "Lalkę"Wczoraj miałam wypracowanie klasowe i poszło nawet nieźle

A co do lekcji,ja chodzę na wszystkie(nie licząc czasami wf-u i religii) ale u mnie generalnie nie jest teraz źle bo nie ma matematyczki i faceta od wos-u,więc trochę się urywa.
Stary 2015-02-22, 10:14   #112
tyroxyna
Raczkowanie

Hej! Również zdaję maturę w 2016. Jestem na profilu mat-fiz-ang. Chcę zdawać rozszerzoną maturę tylko z matematyki i angielskiego, bo fizyka.... w ogóle mi nie idzie i to jest tragedia

Przez tą cholerną fizykę mogę pożegnać się z Politechniką ;/ niby są jakieś inne opcje, no ale bez fizyki to tak średnio. Nauczycielka niby coś tłumaczy, ale rozumieją ją tylko ci "wybitni". Nie mam pojęcia, co zrobić w tej sytuacji

http://bonnifacy.blogspot.com/

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
tyroxyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 12:21   #113
Kika3342
Raczkowanie

Nie myślałaś o korkach?Do matury jest jeszcze trochę czasu,może dasz radę ogarnąć tą fizykę,grunt to trafić na kogoś kto dobrze tłumaczy.A jeśli zależy Ci na Polibudzie to nie zaszkodzi na pewno spróbować
Stary 2015-02-22, 13:52   #114
tyroxyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kika3342 Pokaż wiadomość
Nie myślałaś o korkach?Do matury jest jeszcze trochę czasu,może dasz radę ogarnąć tą fizykę,grunt to trafić na kogoś kto dobrze tłumaczy.A jeśli zależy Ci na Polibudzie to nie zaszkodzi na pewno spróbować
Zastanawiałam się nad korkami, ale bardzo ciężko jest znaleźć kogoś, kto będzie potrafił dobrze wytłumaczyć. Moi znajomi poddali się i nawet z korepetycji nie korzystają, jedna koleżanka ma, ale facet bierze 60zł/h :O
Cóż, pozostaje mi chyba szukać czegoś zupełnie innego
Dzięki za radę!

Stary 2015-02-22, 14:29   #115
gretally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tyroxyna Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad korkami, ale bardzo ciężko jest znaleźć kogoś, kto będzie potrafił dobrze wytłumaczyć. Moi znajomi poddali się i nawet z korepetycji nie korzystają, jedna koleżanka ma, ale facet bierze 60zł/h :O
Dzięki za radę!
A nie możesz prosić tych lepszych osób z klasy o pomoc ? A w domku rozwiązywać zadania i próbować sama się przygotowywać do matury?
Nawet gdybyś napisała fizykę R na 40% to naprawdę jest wynik, który może dodać kilka punktów przy rekrutacji
Stary 2015-02-22, 14:36   #116
Kika3342
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za radę!
Nie ma za co

Facet ceni się mocno,wolałabym pójść w takim wypadku na kurs maturalny.
Stary 2015-02-22, 21:33   #117
tyroxyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gretally Pokaż wiadomość
A nie możesz prosić tych lepszych osób z klasy o pomoc ? A w domku rozwiązywać zadania i próbować sama się przygotowywać do matury?
Nawet gdybyś napisała fizykę R na 40% to naprawdę jest wynik, który może dodać kilka punktów przy rekrutacji
Próbowałam, ale nikt niestety nie chce podjąć się tego zadania. Tłumaczą to tym, że nie czują się na siłach. Yhh, już sama nie wiem

Stary 2015-02-26, 17:09   #118
SzefCamila1350
Przyczajenie

Nie chce się podjąć to bardzo niedobrze..Najważniejsze żebyś sama działała bo pamiętaj dziewczyna zawsze jest lepszy najgorszy plan niż nawet jego brak hihi Zdecydowanie Ci polecam może poszukaj jakiś filmików na youtube czy coś takiego z tego powodu, że tam czasem można znaleźć dobre materiały szkoleniowe
SzefCamila1350 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 19:20   #119
gretally
Zadomowienie

Cytat:
Próbowałam, ale nikt niestety nie chce podjąć się tego zadania. Tłumaczą to tym, że nie czują się na siłach. Yhh, już sama nie wiem
Nie czują się na siłach, ale dostają dobre oceny?
A ta fizyka bardzo by Ci się przydała w rekrutacji?
Stary 2015-02-28, 16:24   #120
Framuuga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaberenika Pokaż wiadomość
Hej!
Ja planuję zdawać polski i WOS na rozszerzeniu, bo z tego jestem najlepsza, ALE... Nie wiem, co po tym! Czy ktoś z Was też wybrał takie przedmioty na rozszerzeniu? Jakie studia potem planujecie?? Ja chyba chcę się wyprowadzić z mojego miasta. Przeglądałam uczelnie w Warszawie -> http://www.otouczelnie.pl/miasto/uczelnie-warszawa i jest tego tyyyyyle, że już naprawdę nie wiem, co wybrać Poza tym nie wiem, gdzie mieszkać w Warszawie -> http://www.otouczelnie.pl/miasto_dzi...ac-w-Warszawie Z tego, co jest napisane na tej stronie wynika, że Warszawa jest strasznie droga ;o Eh... W ogóle jak przeglądałam tę stronę, znalazłam mnóstwo różnych kierunków, o których istnieniu nie miałam pojęcia. A może wybierze się ktoś ze mną na studia w Opolu -> http://www.otouczelnie.pl/miasto/uczelnie-opole Od przedszkola do Opola xD Na pewno koszty utrzymania będą tańsze Pozdrowionka!
Studiuj to co Cię interesuje. A po drugie radzę nie wiązać studiów z zawodem, bo niestety nie tędy droga.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości