|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#92 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Ale ja wam powiem, że jednak delikatne szampony to dla mnie masakra : ( Włosy oklapnięte... Fakt, że czyste ale jednak wolę rypacze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Ahh wydałam 23 zł na jedwab a w Carrefurze jest za 5 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
Nie w sumie nie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
Bo mam już tłuste i ogólnie niezbyt od samego mycia wyglądają.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
To denkuje wlasnie pol litrowy sloik
![]() Polecam super nawilza wlosy sa gladkie itp
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec tak dzis testowalam olejowanie gliceryna z olejem sezamowym. Umylam wlosy herbalcare pokrzywowym a po nalozylam kallosa latte na 1minut pod czepek i czapke. Zobaczymy niedlugo jak sie wlosy maja
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Nie mam obciazonych wlosow To chyba dzieki rypaczowi
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() dołączę jeśli mogę bo temat dla mnie jak znalazł od jakichś dwóch tygodni zajęłam się na serio swoimi włosami, czytam różne informacje, zaczęłam olejowanie.. pierwszy był olej z korzenia łopianu, po którym włosy były błyszczące, ale wydaje mi się, że przetłuszcza mi się po nim szybciej skóra głowy, mimo iż zmywam go porządnie.. dziś kupiłam olej lniany budwigowy i jutro testuję
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie takie rzeczy zawsze bardzo bolą
![]() Przygotowałam już na dzisiaj olejowe serum ![]() O: sok z aloesu, olejek alterra migdały i papaja, odzywka alterra aloes i granat, wszystko zmieszane pod czepek na godzinkę albo i więcej. M: żel Facelle (podprowadzałam synowi już i babydream i hipp ale to facelle podpasowało mi najbardziej ) O: Garnier AiK Na końcówki jedwab Green Pharmacy i krem Apis żurawinowa witalność. Choć szczerze powiedziawszy mi się generalnie włosy nie rozdwajają jak zaczęłam dbać o włosy przyjrzałam się swoim końcówkom ( a nigdy wcześniej ich nie zabezpieczałam) i znalazłam może 3 rozdwojone końcówki
|
|
|
|
#105 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a co do delikatnych szamponów to masz racje nie na każde włoski sie nadaja---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Ja dzis jestem juz 2 raz po laminowaniu włosów i super sprawa |
|
|
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
O to nie, to odpuszczę.
Umyję jutro głowę mydłem takim zwykłym, bezzapachowym z oleji roślinnych a później poprawię żelem do mycia twarzy z ekstraktem z ogórka i zobaczymy jaki będzie efekt. Odżywka Garnier z żurawiną +Joanna Naturia (miód i cytryna) + argan oil. A dziś kremowałam i Boże ile moje włosy tego kremu spijają ; P Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Już nigdy więcej nie zrobię kucyka. Skóra boli, a na szczotce tyle włosów zostało co przez cały tydzień
|
|
|
|
#108 |
|
BAN stały
|
A mnie włosy zaczęły mniej wypadać ale nie powiem wam co się do tego przyczyniło bo nie wiem xd
Może to , że już nie myję włosów codziennie i rzadko się czeszę ;P |
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Ale mam lenia... Włosów nie olejowałam 100 lat
O braku wcierek i tego, że nie chce mi się pić skrzypokrzywy nie wspomnę. Na szczęście jutro poniedziałek może zmobilizuję się do czegokolwiek
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
A ja siedzę z intensywną Isaną do rąk na włosach. I zastanawiam się czy zmyć ją Alterrą, a potem fitomedem, czy może samym fitomedem
![]() Jutro idę do fryzjera, ostatnie wyrównanie i zapuszczamy
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() swoje "włosomaniactwo" zaczęłam od tygodnia i codziennie spędzam duuuużo czasu nad studiowaniem wiedzy o kosmetykach. Mam włosy farbowane (ciemy brąz, po dekoloryzacji z prawie czarnego) średniej długości i rozdwojone koncówki wymagające ścięcia...Wypróbowałam do tej pory: Szampony: Płyn do higieny intymnej Facelle- po pierwszym myciu szok, włosy tępe i nieprzyjeme... ale wiem że pozbycie się silikonu z włosów daje taki efekt... Baby Dream-efekt podobny do powyzszego Odżywki: Kallos Latte- zapach cudny, a włosy po nim miękkie i przyjemne w dotyku Maska: Alterra bio owoc granatu- dzieki niej rozczesuje włosy, zapach również przyjemny ![]() wcierki: Joanna rzepa kuracja wzmacniajaca po każdym myciu- dopiero tydzień... zbyt krótki czas na efekt Oleje: Kokos Baby dream oliwka pielgnacyjna przy olejach nie zauważyłam narazie efektu, myslę że to za szybko... Narazie nie przetestowałąm ich wiele i dużo o nich nie mogę powiedzieć... wszystko z czasem. Jeszcze jedno wczoraj zafarbowałam włosy henną Khadi, narazie efekt zadawalający i przede wszystkim duuużo mniej włosów wypadło... To tyle, pozdrawiam i jak byście miały rady dla początkującej włosomaniaczki to śmiało piszcie
|
|
|
|
#112 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Moim włosom płyn do higieny intymnej się nie sprawdził.
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przesuszyl skore glowy
![]() A po szamponie herbal care ktorym wczoraj wlosy mylam i mam caly czas zwiazane to jutro bedzie dzien bez potrzeby mycia ![]() Wlosy potrzebowaly porzadnego oczyszczenia
|
|
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;49814578]Ale mam lenia... Włosów nie olejowałam 100 lat
O braku wcierek i tego, że nie chce mi się pić skrzypokrzywy nie wspomnę. Na szczęście jutro poniedziałek może zmobilizuję się do czegokolwiek [/QUOTE]Ja tak samo ale olejki kładę :p zaraz zrobię sobie drożdże do picia i siemię xd
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Ja już dawno siemienia nie kładłam, psikałam mgiełką tylko w awaryjnych sytuacjach
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dlatego, że sitka nie mam dobrego i nie mam jak odcedzić ![]() A z ziarenkami się boję dawać bo pewnie źle spłucze xd
|
|
#120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Od kiedy kremuje włosy w ogóle mi się nie puszą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

tp