Październikowe mamy 2015 część I - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 17:29   #91
frik frik
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Frik frik faktycznie dziwnie jest w UK. Nie ma żadnych prywatych laboratoriów? No i bardzo przykre, że nie ma dla nich płodu do 12 tyg ciąży. Bez sensu, bo przecież wtedy właśnie się ważą losy maluszka. JAk coś nie tak to można brac leki na podtrzymanie, a tam co? Mają przeżyć tylko najsilniejsi, a jak nie to trudno? A myślałam, że w Polsce jest znieczulica jeżeli chodzi o ten temat.
Podejrzewam, że są ale pewnie w większych miastach. U mnie jest lipa a mieszkam w mieście mniejszym od mojego Torunia
Takze jak znajdziesz sobie prywatnego lekarza gdzies to masz szczęście, ale tez musisz mieć duuużo kaski.

Ale dziś byłam u lekarza ogólnego i wymusiłam bete! Jupi!
Tak Was czytam i widzę ze to badanie jest płatne w Polsce, o tyle dobrze, ze w UK nie. Ale i tak zamieniłabym sie z Wami, żeby mieć dostep do ginekologów
Mam dwa druki (każde na osobne badanie) i mam iść z każdym do szpitala w odstepie 48h i zrobia mi ponoc. Wyniki będą wysłane do lekarza i mam zadzwonić w poniedziałek.

Nie uważacie, że te początki to jakiś horror? Albo chociaż thriller?

A jak Wasze objawy? Wszystkie macie bóle piersi?
Ja na razie czuje sie jak nowo narodzona i boje się, ze mam małą betę. Pociesza mnie jakas tam mokrość tam w środku, bo podobno w ciąży jest tam dość mokro.

weronika m, mijode cieszę się, ze miałyście dwie betki i wszystko w porządku
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:36   #92
gosiek0388
Zadomowienie

ja mam jak na razie nie tak straszne bóle piersi, brzucho pobolewa, jajniki ciągną , dużo kicham i czkam , no i rano te mdłości.... i problem ze spaniem
Stary 2015-02-03, 17:39   #93
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Kwasy omega jak najbardziej, bo pomagają w budowie narządów wewnętrznych płodu, ale tylko pochodzenia roślinnego. Pij sobie olej lniany
(który ma najwięcej omega 3 i 6) z apteki ten budwingowy. 2 łyzki dziennie popijam wodą z cytryną dla łatwiejszego przełknięcia
Co do tych kwasów - jak z nimi jest? Ja mam taki zestaw dla kobiet w ciąży, chyba najpopularniejszy w UK, na półkach wręcz wygląda jakby ten producent miał monopol. I są tu tabletki z witaminami, kwasem foliowym itp oraz kapsułki z Omega 3 i jest napisane 'high quality GMP grade fish oil, produced in Norway'. Czyli z ryb jak nic. Więc jak to jest?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
ja mam jak na razie nie tak straszne bóle piersi, brzucho pobolewa, jajniki ciągną , dużo kicham i czkam , no i rano te mdłości.... i problem ze spaniem
Też nie mogę jakoś zasnąć... Jajniki ciągną też, ale nie wiem czy u mnie to objaw, bo moj lewy jajnik jest wariatem odkąd miałam usuwaną torbiel z niego 5 lat temu i on lubi sobie poboleć (podobno mogę mieć na nim zrosty).
A który gosiek to tydzień? Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
Stary 2015-02-03, 17:41   #94
ktosiula
Wtajemniczenie

U mnie żadnych objawów. Piersi nie bola. W poprzedniej ciąży miałam tak samo. Nam nadzieję że i tym razem ominą mnie mdłości i wymioty. Tylko śpiąca byłam w 1 trymestrze. Marzę żeby ta ciąża też była taka fajna

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:49   #95
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
U mnie żadnych objawów. Piersi nie bola. W poprzedniej ciąży miałam tak samo. Nam nadzieję że i tym razem ominą mnie mdłości i wymioty. Tylko śpiąca byłam w 1 trymestrze. Marzę żeby ta ciąża też była taka fajna
Miło to czytać!
Zwłaszcza, że dziewczyny potrafią panikować, kiedy objawów brak. A Ty jesteś żywym dowodem, że to wcale nie jest zły znak

Ja nie mam jeszcze dzieci i wolałabym mieć książkowa ciążę, z rzygankiem, żeby pozbyć się paranoi
Stary 2015-02-03, 18:15   #96
mala29lll
Zakorzenienie

Mnie te piersi męczą, bóle w podbrzuszu i jajniki tez ciągną, ale to nie wiem czy nie jeszcze po punkcji, nerwowa jestem albo beczę, mdłości jak narazie takie delikatne miałam i to nie codziennie. Ze spaniem też mam dziwnie. Cały dzień mnie bierze spanie, a przychodzi 23-24 h i oczy jak 5 zł.
Co do zwiększonego śluzu to nie wiem, bo mnie ciągle tabletki dopochwowe(progesteron i estradiol) wypływają, które biorę w ilości 15 sztuk dziennie. Przez te też tabletki bardzo wczesnie miałam objawy ciąży.

Frik frik absolutnie nie bierz nic takiego co ma w nazwie ryba i kwasy omega, bo możesz zaszkodzić. A zapytaj w aptece czy mają tam u Was olej lniany? Pewnie tak, bo jest popularny co raz bardziej To dobrze, że dostałaś skierowanie na 2 badania co 48 h Chodzi o przyrost bety właśnie.

Barbara 6 no niestety. w czwartek jadę potwierdzić ciążę i wypad. Koniec za darmo Właśnie boję się, że zwykły gin nie bedzie wiedział co i jak na początku z lekami, ale dotanę pewnie zalecenia z kliniki i do 12 tc będę tam się jeszcze umawiała
Stary 2015-02-03, 18:25   #97
mijode
Zadomowienie

u mnie mdłości brak, tylko raz mnie wczoraj zemdliło jak do biura weszła jedna dziewczyna mocno wypsiukana jakimiś tanimi perfumami... ale zaraz mi przeszło. a tak to cycki bolą, brzuch ciągnie, chociaż już coraz rzadziej no i moookro mam...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-03, 18:33   #98
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość

Też nie mogę jakoś zasnąć... Jajniki ciągną też, ale nie wiem czy u mnie to objaw, bo moj lewy jajnik jest wariatem odkąd miałam usuwaną torbiel z niego 5 lat temu i on lubi sobie poboleć (podobno mogę mieć na nim zrosty).
A który gosiek to tydzień? Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
no chyba 4 tydzień , ja zrobiłam test przed wczoraj w 28dc. , 14dni po owulacji a wczoraj bete I , jutro ide na II bete. Miesiączke miałam 5 stycznia, ale u mnie z regularnością okresu było różnie , raz dostawałam w 28dniu, a przeważnie to tak 30-33 , wiec nie wiem jaka podać długośc cyklu w kalkulatorze który oblicza date porodu, lekarz mi powie pewnie
Stary 2015-02-03, 18:40   #99
ktosiula
Wtajemniczenie

Frik frik - wypluj te słowa. Na pewno nie chcesz spędzić połowy ciąży nad miską lub kibelkiem

Czy któraś z Was się orientuje czy w aplikacji Wizaż da się cytować? Dopiero zainstalowałam i nie widzę takiej opcji...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:46   #100
mala29lll
Zakorzenienie

Gosieńko kciuki za jutro

mjode to ja miałam tak w markecie z tymi perfumami. Przeszła dziewczyna i chyba całą buteleczkęwylała na siebie koszmarnie słodkiego pefumu. Wiałam z tego działu jak najprędzej tak mnie zemdliło. Tylko to nie musi być objaw ciąży chyba, ze mój mąż tez jest, bo tez mu sie niedobrze zrobiłoStrasznie mnie wkurza jak ktoś sie tak mocno wypsika i przyprawia o mdłości wszystkich znajdujących sie w polu rażenia
Stary 2015-02-03, 18:50   #101
gosiek0388
Zadomowienie

dziękuje za kciuczki
wiecie co mój Mąż stary koń boi się powiedzieć mamusi że będzie babcią, każe mi to zrobić... A ja tez nie chce , bo mam z teściową trudny kontakt, nie potrafie powiedzieć jej mamo itp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-03, 19:02   #102
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Mnie te piersi męczą, bóle w podbrzuszu i jajniki tez ciągną, ale to nie wiem czy nie jeszcze po punkcji, nerwowa jestem albo beczę, mdłości jak narazie takie delikatne miałam i to nie codziennie. Ze spaniem też mam dziwnie. Cały dzień mnie bierze spanie, a przychodzi 23-24 h i oczy jak 5 zł.
Co do zwiększonego śluzu to nie wiem, bo mnie ciągle tabletki dopochwowe(progesteron i estradiol) wypływają, które biorę w ilości 15 sztuk dziennie. Przez te też tabletki bardzo wczesnie miałam objawy ciąży.

Frik frik absolutnie nie bierz nic takiego co ma w nazwie ryba i kwasy omega, bo możesz zaszkodzić. A zapytaj w aptece czy mają tam u Was olej lniany? Pewnie tak, bo jest popularny co raz bardziej To dobrze, że dostałaś skierowanie na 2 badania co 48 h Chodzi o przyrost bety właśnie.
hihi ja tez mogłabym spać w ciągu dnia, ale jak się kładę spać w nocy to nie wiem jak się ułozyć i zasnąć, najchętniej bym jeszcze pofunkcjonowała i się pokręciła

O kurcze, no to nieźle, bo w UK większość babek kupuje te tabletki (seria Pregnacare), dziękuję, ze mnie uświadamiasz, nie pomyślałabym, ze w tym cokolwiek złego skoro jest w zestawie dla kobiet w ciąży
Brakuje mi Polski i gdyby nie cały pesymizm w otoczeniu i całkowity brać życzliwości, pewnie bym wróciła. Już nawet nie pieniądze chodzi. Heh ale ekonomia to pewnie temat na inny wątek

Boję się bety panicznie. W zeszłym roku pierwszą miałam 43 a drugą jeszcze mniejszą. To był naprawdę koszmar. Tylko wtedy miałam plamienie cały czas, przepraszam jesli sie powtarzam, nie wiem co juz pisałam a co nie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
no chyba 4 tydzień , ja zrobiłam test przed wczoraj w 28dc. , 14dni po owulacji a wczoraj bete I , jutro ide na II bete. Miesiączke miałam 5 stycznia, ale u mnie z regularnością okresu było różnie , raz dostawałam w 28dniu, a przeważnie to tak 30-33 , wiec nie wiem jaka podać długośc cyklu w kalkulatorze który oblicza date porodu, lekarz mi powie pewnie
Mocno trzymam kciuki za betę!!!

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Frik frik - wypluj te słowa. Na pewno nie chcesz spędzić połowy ciąży nad miską lub kibelkiem
Dobrze kochana, od dziś się ogarniam i czekam na poniedziałku na moje HCG

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
mjode to ja miałam tak w markecie z tymi perfumami. Przeszła dziewczyna i chyba całą buteleczkęwylała na siebie koszmarnie słodkiego pefumu. Wiałam z tego działu jak najprędzej tak mnie zemdliło. Tylko to nie musi być objaw ciąży chyba, ze mój mąż tez jest, bo tez mu sie niedobrze zrobiłoStrasznie mnie wkurza jak ktoś sie tak mocno wypsika i przyprawia o mdłości wszystkich znajdujących sie w polu rażenia
Też mnie to wpienia, zwłaszcze jak czujesz coś, co wyjątkowo nie przypada Ci do gustu Miałam w liceum kolezanke, ktora czymś pachniała a ja myslalam, ze zwymiotuję. To były perfumy Angel - może kojarzycie, bez obrazy proszę jak ktoraś je lubi! Ale ja wtedy myślałam, ze nie wytrzymam, nie wiem, moze za duzo wylala na siebie...
Stary 2015-02-03, 19:15   #103
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje za kciuczki
wiecie co mój Mąż stary koń boi się powiedzieć mamusi że będzie babcią, każe mi to zrobić... A ja tez nie chce , bo mam z teściową trudny kontakt, nie potrafie powiedzieć jej mamo itp.
Gosia w twojej sytuacji to bym powiedziała "Jak nie chcesz to nie mów. Zobaczy, że mi brzuch rośnie i na CIebie będzie zła"
Ale czemu się boi powiedzieć? Przeciez to nie wstyd. Nie przyprowadza do domu panienki, która zna miesiąc a ona zaskoczyła tylko jesteście małżeństwem
Stary 2015-02-03, 19:23   #104
mijode
Zadomowienie

Cytat:
dziękuje za kciuczki
u nas to wyszło naturalnie, że ja dzwoniłam do swoich, a mąż do swojego taty (jego mama nie żyje..)
Stary 2015-02-03, 19:29   #105
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Gosia w twojej sytuacji to bym powiedziała "Jak nie chcesz to nie mów. Zobaczy, że mi brzuch rośnie i na CIebie będzie zła"
Ale czemu się boi powiedzieć? Przeciez to nie wstyd. Nie przyprowadza do domu panienki, która zna miesiąc a ona zaskoczyła tylko jesteście małżeństwem

Nie wiem czy się boi, ale nie chce tego powiedzieć , chce żebym ja to powiedziała jej bo on się nie zna , zacznie się pytać , on nie będzie wiedział co powiedzieć
Bo tak w ogóle to mieszkamy z teściową , babcią meża i jego młodszym bratem (cała gromada), ona nie wiedziała że się staramy , że mamy problemy z zajściem w ciąze , zawsze my mówili że jade do lekarza ( bo miałam laparoskopie torbieli na lewym jaj. i nie działa ten jajnik do tej pory i mówili my że , lekarz próbuje go uruchomić)podejrzewam że wiedziała że staramy się ale nigdy nie zapytała a my tez nie mówili
Stary 2015-02-03, 19:52   #106
mala29lll
Zakorzenienie

Gosiek Powiedz mężowi, że jego mama zapewne wie jak sie robi dzieci Kurczę razem siądźcie i powiedzcie, że jestescie w ciąży. Powiedz mężowi, żeby tchórz nie był A jak znowu powie, że się nie zna to mu powiedz, że czas najwyższy sie poznać na temacie
Stary 2015-02-03, 19:56   #107
gosiek0388
Zadomowienie

powiemy jej po wtorkowej wizycie u doktorka,
Stary 2015-02-03, 19:57   #108
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
powiemy jej po wtorkowej wizycie u doktorka,
No Będzie z bańki A mnie brzuch pobolewa jak na @ teraz
Stary 2015-02-03, 20:00   #109
mijode
Zadomowienie

Cytat:
mnie też tak boli.
Stary 2015-02-03, 20:04   #110
barbara6
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też tak pobolewa czasami, do tego jak kichne albo szybko wstanę, to tak mnie dziwnie kłuje

gosiek0388 - idziesz na betę jutro ? Widzę, że jesteś z Krakowa - ja z okolic.
Gdzie chodzisz na bete ? Masz już lekarza wybranego ?
barbara6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:08   #111
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbara6 Pokaż wiadomość
Mnie też tak pobolewa czasami, do tego jak kichne albo szybko wstanę, to tak mnie dziwnie kłuje

gosiek0388 - idziesz na betę jutro ? Widzę, że jesteś z Krakowa - ja z okolic.
Gdzie chodzisz na bete ? Masz już lekarza wybranego ?
O tez tak mam z tym kłuciem albo ciągnie, ale myślałam, ze to po punkcji jajników tak mam
Stary 2015-02-03, 20:12   #112
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barbara6 Pokaż wiadomość
Barbara, mloda29, mijode pewnie bejbik rozciąga sobie chałupke
Zauwazyłam ze u mnie przechodzą te pobolewania po ciepłym prysznicu. A najlepiej chyba się czuję jak coś robię, bo w bezruchu czuję jak tam coś po bokach ciągnie.

Jestem głodna i chyba pojadę do sklepu po jakieś warzywka...
Stary 2015-02-03, 20:15   #113
gosiek0388
Zadomowienie

kraków napisałam z grubsza, okolice krakowa, koło Proszowic nie wiem czy wiesz gdzie sa
Ja właśnie dziś zapisałam się do dr w Parensie bo tam się leczyłąm
Stary 2015-02-03, 20:20   #114
barbara6
Raczkowanie

Cytat:
kraków napisałam z grubsza, okolice krakowa, koło Proszowic nie wiem czy wiesz gdzie sa
Ja właśnie dziś zapisałam się do dr w Parensie bo tam się leczyłąm
wiem gdzie są Proszowice, ja okolice Miechowa

ja właśnie nie mam żadnego sprawdzonego lekarza, dlatego pytam. Na razie zapisałam się do polmedu na wizyte.
barbara6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:23   #115
mala29lll
Zakorzenienie

Ja się strasznie męczę teraz. Jak w niedzielę szliśmy do teściów na obiad i powiedzieć nowinę to na 2 piętrze juz jęzor miałam na wierzchu i musiałam przystanąć, a normalnie to wbiegałam na 4 piętro bez problemu, bo sporo na stepperze ćwiczyłam. Zawsze to mąż sie za mną wlekł a teraz mnie pchał od 2 do 4 piętra heheh
Stary 2015-02-03, 20:26   #116
gosiek0388
Zadomowienie

ja też nie mam sprawdzonego żadnego , w mojej miejscowości to same niedouczone konowały , boje się że mogli by coś spaprać,
ja pójde do tego lekarza 1 raz bo on ciężarówki prowadzi , wcześniejszy prowadził staraczki, ale to w tej samej klinice i będę czuć się bezpiecznie jak będę mieć obu przy sobie...
Stary 2015-02-03, 20:36   #117
mala29lll
Zakorzenienie

Gosia czyli prywatnie będziesz chodziła do gina?
Stary 2015-02-03, 20:48   #118
gosiek0388
Zadomowienie

tak, prywatnie.... zawsze leczyłam się prywatnie, ani raz państwowo
Stary 2015-02-03, 20:54   #119
mala29lll
Zakorzenienie

Ja państwowo chodziłam tak normalnie, bo mam dobrego gina i zrobił dla mnie co mógł w sprawie niepłodności, ale czas był najwyższy na klinikę. Jakoś mu ufam i jest ordynatorem na położnictwie gdzie będę rodziła więc dobrze mieć znajomości Inaczej trochę położne traktują pacjentki jak widzą kto je prowadził. Przykra rzeczywistość
Stary 2015-02-03, 21:05   #120
gosiek0388
Zadomowienie

no właśnie wiem, jak trafiłam do szpitala w mej miejscowości bo przestymulowały mi się jajniki a już leczyłam się w krk to na obchodzie lekarze mijali moje łóżko, zero zainteresowania, mam zal do nich za to jak mnie lekarka potraktowała jak poszłam na oddział(lekarka która wcześniej zdzierała ze mnie 120 zł za wizyte) bo pania doktor w sobote wieczorem z łóżka wyciągnęłam jak miała dyżur i ten tekst"wy to zawsze wyczekacie do weekendu", nie wiem czy będę tam rodzic, miałabym na miejscu no aleeee....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości