![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozczarowana oświadczynami :(
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5004413 6]Wiedziałam, że ktoś się przyczepi do chwalenia się
![]() Ja też, przecież jak kobieta chce mieć pierścionek który jej się podoba to pusta i próżna, nie patrzy na uczucia ale jak sroka na błyskotkę ![]() I nic to, że pan się nie postarał. Mi też byłoby przykro w takim wypadku, pewnie zastanowiłabym się czy w ogóle przyjąć oświadczyny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
.
|
moja przyjaciółka też tak miała. po kilku latach ją to czasem męczy.
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Ps.Autorko, oświadczyny to nie tylko WIELKI PIERŚCIEŃ, a znak, że chce się z drugą osobą iść przez życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Teraz Ty przemyśl, co dokładnie jest dla Ciebie problemem, a ewentualne wątpliwości omów z własnym narzeczonym. To z nim za jakiś czas weźmiesz ślub. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące Waszego związku, to przede wszystkim z nim powinnaś je załatwiać.
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak jak facet zorganizuje zaręczyny przy zlewozmywaku w brudnej bluzie z ohydnym pieścionkiem, nie pomyślę "ojej on chce się ze mną ożenić". Facet powinien wiedzieć co jego partnerka lubi, oczekuje. Jak uwielbia sweet focie to facet o tym powinien wiedzieć. Jak kocha wrzucać zdjęcia na facebooka to facet tez o tym wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ano też prawda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym pogadała. Atak i awantura są tu niewskazane, ale spokojna/żartobliwa forma już tak.
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5004424 2]Eee moim zdaniem niewiele to zmienia. "Magia daty" to chyba trochę mało. Niewiele w tym zaangażowania faceta.[/QUOTE]
A ja byłabym zadowolona gdyby mój facet poprosił mnie o rękę w konkretnym dniu. A oświadczył mi się miedzy moimi urodzinami a świętami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
To wzniośle przez Ciebie pojmowane wspólne życie, jak każde życie, składa się z drobiazgów. A jak ktoś się nie stara, to moim zdaniem nie jest duperelek. Ostatnio dosyć powszechne, że ludziom zrobić coś dla uciechy drugiej osoby jakoś tak ciężko. Zrobił, tak jak on chciał. Spoko. Na urodziny też może jej prezentów nie dawać, bo "on nie uznaje" itp. itd. Wolność przede wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
po drugiej stronie szafy
|
Oświadczyny to też dla wielu osób chwila na tyle wyjątkowa, że zasługuje według nich na odpowiednią oprawę. I nie ma w tym nic złego.
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Dajcie spokój, a gdzie tu facet? może to była jego wizja, to on się oświadczył więc miał prawo zaplanować to jak on chciał, z pierścionkiem który JEMU się podobał... na pewno nie wybrał go od razu, tylko się zastanawiał, myślał itd. doceń to... chciał zrobić Ci niespodziankę! jakby szykował wyjazd w góry ty byś się już od razu nastawiała na zaręczyny i z niespodzianki nici... albo byś narzekała że " ojeju zrobił to na uczęszczanym szlaku, nie było kawioru i szampana na 1800 metrach".
Zamiast się cieszyć że facet po 1.5 roku związku wie że jesteś tą jedyną i chciał się zdeklarować, zrobił niespodziankę to szukamy dziury w całym... Może miał Ci rzucić katalog i sobie wybrać, jak mój szwagier? ![]() Mam koleżankę która kazała facetowi wziąć kredyt (!) bo ona z takim za 1200 nie będzie chodzić... no cóż w ostateczności się rozstali a facet przyznał że 2 tygodnie szukał tego pierścionka i bardzo mu się spodobał... Zastanawiam się jak to jest, że niektóre ze znajomych swoje pierścionki panieńskie mają droższe niż te które dostały od Tżtów a i tak noszą go z dumą na palcu.
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... ![]() Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-02-01 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja prędzej widzę opcję, żeby autorka poprosiła faceta, żeby zabrał ją np. na kolację z okazji zaręczyn. Tak już bez spiny, ale żeby on mógł ją zaskoczyć miejscem na przykład. To by jakoś tę gorycz mogło osłodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5004431 4]To wzniośle przez Ciebie pojmowane wspólne życie, jak każde życie, składa się z drobiazgów. A jak ktoś się nie stara, to moim zdaniem nie jest duperelek. Ostatnio dosyć powszechne, że ludziom zrobić coś dla uciechy drugiej osoby jakoś tak ciężko. [/QUOTE]
Otóż to.
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
ja nie wiem. DLa mnie to troche przesadzone. Przecież nie chodzi o to jaki jest pierścionek, czy w jakiej atmosferze to zostało dane :/ chodzi o to, ze chce spedzić z Tobą życie. A moze uznał, ze pierscionek taki będzie pasował do CIebie po prostu? To, żę z małym oczkiem niekoniecznie swiadczy o tym, że tani jest. Ja tez uważam, ze na pewno sie bardzo starała nie kupił pierwszy lepszy. Mój tż tez wiedział jaki mam gust, mało tego ogladalismy nawet wspolnie pierscionki. mowilam mu ze nie lubie klasycznych, a on i tak uparł sie i kupił taki jaki jemu się podobał
![]()
![]() |
#109 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5004436 3]Ja za bardzo nie widzę co by mogło wyjść z takiej rozmowy poza kwasem. Niestety, są rzeczy, których się nie cofnie i chyba nie byłoby tak łatwo oczyścić po tym atmosferę. Facet czułby się niedoceniony itp.
Ja prędzej widzę opcję, żeby autorka poprosiła faceta, żeby zabrał ją np. na kolację z okazji zaręczyn. Tak już bez spiny, ale żeby on mógł ją zaskoczyć miejscem na przykład. To by jakoś tę gorycz mogło osłodzić.[/QUOTE] Kwas już jest, tylko autorka tłamsi go w sobie, a to wcale nie jest zdrowe. On będzie się czuł niedoceniony...na razie to autorka się tak właśnie czuje. Też właśnie pomyślałam o propozycji kolacji, tyle że wspomniałabym po prostu wcześniej, że wiadomo, kocham go, chcę być jego żoną, cieszę się z oświadczyn, ale że atmosfera była mocno nieoświadczynowa, a on doskonale wie, że mi na takiej zawsze bardzo zależało. Tyle że to też wszystko zależy od związku, od tego o czym i jak partnerzy ze sobą rozmawiają. Sprawa pierścionka to już gorsza sprawa i podejrzewam, że nie do obgadania. Tutaj autorka może sobie odbić frustrację przy wybieraniu obrączek ![]()
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dziewczyna mówi, że chciała by duże oczko w pierścionku to nie powinien kupować małego bo to znaczy, że ją zignorował. Ja zawsze mówiłam mojemy, że nienawidzę żółtego złota i jak by mi takie kupił byłabym rozczarowana. I nie, nie mówiłam, że nie chcę pierścionka zaręczynowego złotego, tylko po prostu, nie lubię żłótego złota. Jak facet słucha to zapamięta. Jak organizowałam mojemu niespodziankę urodzinową to wiedziałam jak i co mam zrobić bo go znam. To samo jest z zaręczynami o niektórych nie trzeba rozmawiać w prost, żeby wiedzieć co zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
W ogóle mam wrażenie, że panuje przekonanie, że jak są zaręczyny to najważniejsza jest narzeczona, kiedy jest ślub najważniejsze są marzenia panny młodej. I rzadko który pan młody jest obrażony, że jego wybranka wybrała to czy tamto nie pod jego gust (nawet gdy wszystko wybierane jest razem to nie oszukujmy się panna młoda ma decydujące zdanie).
Jeżeli autorka wyobrażała sobie zaręczyny inaczej i oczekiwała, że partner będzie wiedział o tym, bo to oczywiste to rzeczywiście trzeba popracować nad komunikacją w tym związku. Ja bym na ten temat jakoś delikatnie porozmawiała, jeżeli to dla niej ważne. W końcu to małżeństwo ma być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
ja wolę mieć mniej dat do pamiętania.
![]() to są bardzo subiektywne oczekiwania: duża impreza z szampanem i kwiatami w knajpce/ romantyczny spacer/ pierścion z wielkim okiem/ mały pierścioneczek/ konkretnego dnia/ zupełnie innego dnia. I dlaczego to ma być tak jak chce kobieta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Tak teraz sobie myślę.. Głupi może przykład, ale mam dwie przyjaciółki. Nigdy nie rozmawiałam z nimi o oświadczynach, zresztą jak je poznałam to już dawno były po ślubie. Jestem jednak pewna, że umiałabym zorganizować im takie oświadczyny, że każda byłaby zadowolona mimo, że nie mam żadnych wskazówek. Po prosu je znam, wiem co lubią, wiem w jakich sytuacjach mogą czuć się niekomfortowo, a co sprawia im przyjemność. I to wszystko. Naprawdę się da bez siadania przy stole i rozmowy pt. 'Jak zorganizować oświadczyny, żebyś była zadowolona'.
Aż z ciekawości spytam przy okazji czy bym z tymi pomysłami trafiła, choć jestem tego prawie pewna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaplanował zaręczyny tak jak chciał a miał daleko w poważaniu to co chce autorka. No naprawdę nic tylko się cieszyć. Oczywiście napisałam na wyrost bo mam nadzieję autorko, że brał jednak pod uwagę Twoje preferencje i starał się ale mu nie wyszło. Fakt, faktem ciesz sie, że tak szybko sie zdecydował. Ja czekałam 4 lata. Zastanawia mnie jak jest teraz? Temat ślubu jest przez nigo poruszony, czy są to tylko zaręczyny dla samego faktu bycia zaręczonym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Może dlatego, że z założenia to on ją o coś prosi tym samym chce się wykazać, żeby kobietę przekonać. Podejrzewam, że stąd się to wzięło. Daję Ci piękny pierścionek na znak tego, że jesteś dla mnie ważna i będę o Ciebie dbał. Tak ja to rozumiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem ciekawa wesela, czy jeśli Pan Młody teoretycznie będzie chciał skromne wesele a Pani Młoda z pompą to co ? zapewne każda powie " PAN MŁODY MA USTĄPIĆ" bo już nie jeden wątek był podobny, że to kobiety bardziej wymarzony dzień niż faceta ![]() W sumie to facet mógł jej dać np. 2500 do koperty i autorka może byłaby szczęśliwa, bo kupiłaby sobie co chciała. Jeśli narzeczonego nie było stać na duży brylant, to jakby kupił taki z dużymi cyrkoniami byłby problem - bo tandetny. Albo miałby zarobić na ten wymarzony, ale w międzyczasie pojawiłby się wątek " jestem z Tż 5 lat a zaręczyn nie ma, dlaczego?"
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... ![]() Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-02-01 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie, wcale nie chodzi o to, żeby było tak, jak chce kobieta. Chodzi o to, że jeśli jedno wie jakie są oczekiwania drugiego i wie, że są one skrajnie odmienne, to warto o tym wspomnieć, chociażby w luźniej rozmowie. Właśnie po to, żeby nie było potem rozczarowania. Autorka przekazała lubemu swoją wizję...i nic. Z jakiegoś powodu była przekonana, że on mimo swojego braku romantyzmu, w tym właśnie momencie się postara. Pytanie z jakiego powodu - czyżby z tego, że on nigdy nie powiedział, że takie rzeczy to nie z nim?
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ja to się dziwię, że ludzie o tak skrajnie odmiennych poglądach o tym nie rozmawiają, dopiero jak przychodzi co do czego to jest wielkie zdziwienie że druga strona nie podziela poglądów.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aktualnie ja mam taki problem. Mam dużą rodzinę, głupio mi jej nie zaprosić, Tż chce ślub tylko my plus rodzice ( dla niego wymarzony ). Dogadaliśmy się i albo wyjedziemy gdzieś gdzie będziemy tylko my ( w jakieś tropiki ) albo zrobimy przyjęcie ale bez wielkiego wesela. Wszystko ale to wszytsko jest do dogadania. Ślub i zaręczyny sa dla dwojaga osób więc obydwie powinny być zadowolone. Facet organizując zaręczyny powinien mieć na uwadzę to aby jego przyszła narzeczona była szczęśliwa z takich zaręczyn. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zawsze łakoma.
|
Szczerze ja też bym czuła się rozczarowana z takich oświadczyn. Bo jeśli mężczyźnie sugeruję, aby to były góry to chcę, aby to były góry, a nie morze. Jeśli go nie było stać na weekend we dwójkę do Zakopanego, to mógł oświadczyć się za pół roku zbierając pewną sumę. A jeśli nie to mógł ją zabrać na jakiś pagórek, zrobić piknik i się oświadczyć.
Więc niektórym pomysł się podoba innym nie, ale autorce wątku taki pomysł nie przypadł do gustu. Z tym pierścionkiem to też powinien podpytać jakoś, spytać się koleżanki czy jej mamy, a nie tak na oślep kupować biżuterię, która ona później będzie nosić i pokazywać wszystkim. Nie wiem jakie są u Was tradycję, ale u mnie pierścionek nosi się tylko do momentu ślubu, a później nosi się tylko obrączkę. I jeszcze bym przetrzymała jakoś ten okres narzeczeństwa i nosiłabym pierścionek, który mi się nie podoba. Ale jeśli miałabym nosić coś co mi się w ogóle nie podoba do końca moich dni to raczej słabe. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem bardzo sentymentalna. I oświadczyny chciałabym miło wspominać. Nie wyobrażam sobie jak koleżance mówię: 'a wstałam, idę robić kawę, taka zaspana, ja tu patrze, a mój TŻ mi się oświadcza, a ja wiesz jeszcze nic nie kumam, bo mam jeszcze sen pod powiekami'. I jak później wspominać takie oświadczyny, takie niechciane, z brzydką biżuterią. Jak już tak bardzo chciał się oświadczyć rano to powinien zrobić np śniadanie do łóżka i np w babeczce zapiec pierścionek, uklęknąć obok łóżka i się zapytać czy za niego wyjdzie. Od razu by to lepiej wyglądało ![]() Koleżanko mówiłaś mu, że nie spodobały Ci się takie oświadczyny?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.