![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Ale rezultat w postaci bycia nieszczęśliwą jest ten sam.
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że efekt krzywdy całkiem podobny, a że na innych polach to już inna sprawa. Nie daj sobie wmówić, że to świetny materiał na faceta ![]() Ludzie się zmieniają - ale jak komuś nie zależy, to nie zależy i raczej nie da się tego zmienić choćby skały s.rały a mury pękały ![]()
A tam, od jutra. Edytowane przez nie_powiem Czas edycji: 2015-02-10 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie w nowym wątku
![]() Mój już drugi.. jak ten czas szybko leci, 4 miesiące przeplatane smutkiem, płaczem, żalem, gniewem, chwilową radością, nadzieją (którą robił eks), moją naiwnością i znowu płaczem, cierpieniem, gniewem, żalem.. można by tak w kółko ![]() Eks po ostatnich wydarzeniach stwierdził, że już nigdy (?) się do mnie nie odezwie i jak na razie się tego konsekwentnie trzyma ![]() ![]() Tylko dziś mam trochę gorszy dzień ![]() ![]() ![]() No cóż życie.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tam nie wiem, każdy przypadek jest inny zdecydowanie lepiej znoszę teraźniejsze rozstanie, rozstanie bez prania brudów, "bo się odkochał", ale dopiero po roku raczył mnie poinformować (boys what's wrong with you?) ![]() ![]() Może wtedy przeżywałam to mocniej bo jednak było pierwsze, było dłużej, ja byłam młodsza i głupsza, rozemocjonowana. A może i darzyłam go większym uczuciem. Kto wie. Ja nie wiem. Edytowane przez mymiu Czas edycji: 2015-02-10 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie zdałam mega ważnego egzaminu i mój nastrój jest taki:
![]() Nawet chwilowe wspominki eksa poszły w odstawkę, bo tylko jedna rzecz teraz mi zaprząta głowę - sesja Która przy dobrych wiatrach i braku warunków skończy się 25 lutego. A jedyne na co mam ochotę, to... ![]()
#96 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez algerba Czas edycji: 2015-02-11 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
A mój ex się znów odezwał, wykazuje się teraz przeogromną troską, martwi się, interesuję jak się czuje - och, jak cudownie. Swoje wcześniejsze olewanie mnie oczywiście usprawiedliwił - nie wnikam czy mówi prawdę, czy nie, nie interesuje mnie to.
Teraz nadarza się wiele okazji, żebyśmy spędzili czas we dwójkę, a jeśli nie we dwójkę, to nadal we wspólnym towarzystwie. A ja albo odmawiam, albo unikam takich sytuacji jak ognia. Nie mam na to siły. Nie mam żadnej pewności, że on znowu nie zacznie mnie olewać, albo po prostu, że ja będę liczyć na powrót po jakimś czasie, a on stwierdzi, że przecież tylko się kolegujemy. No i teraz pojawiają się myśli, że trochę na własne życzenie wykluczam opcje powrotu, bo z czego ma cokolwiek wyniknąć, skoro sama nie dopuszczam do jakichkolwiek sytuacji. I mimo, że chciałabym móc do niego wrócić (bo ja ten związek zepsułam), to jestem po prostu tym wszystkim zmęczona i nie wiem czy mam tyle siły, żeby przetrwać to, gdyby nic z tych starań i spotkań nie wyniknęło.
#98 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj przeżywam jakąś straszną katorgę. Wyjątkowo, pierwszy raz od jakichś 3 miesięcy myślę tak intensywnie o eks.. Nie mogę się opędzić od myśli, chociaż naprawdę mam co robić.. Jestem popieprzona, czuję się z tym żałośnie. Minęło już przecież pół roku
![]()
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przez tego jego maila tez kilka dni o tym myślałam, o nim, czemu do mnie pisał. co najdziwniejsze, najbardziej dziurę w brzuchu drążyła mi świadomość, że on wcale on mnie nie zapomniał, nie ma mnie w du.pie tak, jak wcześniej myślałam i wszystko na to wskazywało. Mail był oczywiście o tym jak mu dobrze w życiu, ale prawda jest taka, co mi wszyscy wokół mówili, że jakby miał w du.pie byłą to by sobie nie zawracał głowę żadnym mailem ![]() W ogóle ostatnio naszła mnie refleksja, że już nawet niektóre wspomnienia mnie nie bolą, po prostu przechodzą mi przez myśl i tyle, nie sieją spustoszenia ![]() nie_powiem zakochasz się zanim się obejrzysz, to pewne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A póki co tak bardzo bym chciała żeby ktoś mnie przytulił ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Straszne uczucie, potwierdzam. Zwłaszcza po takim czasie. Ja też dostałam okres właśnie, od wczoraj jakiś wisielczy humor (+ niezdany egzamin ![]() ![]()
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Witajcie Kochane!
![]() Choć nigdy nie udzielałam się jeszcze na tym wątku, to śledzę go można powiedzieć od dawna. Właśnie zdałam sobie sprawę, że powracam tu od czasu do czasu, w miarę potrzeb, od 2008 roku, bo chyba wtedy pierwszy raz natrafiłam na wątek "Rozstanie z facetem-czy któraś z Was to przeżywa? Część 3". Zawsze czytając Was znajduję inspirację, nadzieję i przede wszystkim motywację, czyli wszystko to, czego dziś tak bardzo mi brakuje! ![]() Po ponad 2 latach zdecydowałam się odejść od Partnera, dojrzewałam do tej decyzji przez kilku miesięcy. Powód? Jego kłamstwa, nałogi i użalanie się nad sobą - to tak w skrócie! Najbardziej nie mogłam zaakceptować Jego braku konsekwencji w chodzeniu na terapię i wprowadzaniu zmian w życiu. Ciągle tylko mówił, co musi zrobić, aby było lepiej, a nic z tych rzeczy nawet nie starał się wprowadzać w życie. Stosowałam "twardą miłość" z całkiem dobrym skutkiem. Jednak ostatnio nie miałam już na Niego takiego wpływu jak dawniej, a też miałam już dość, nie na tym związek powinien polegać. Po pół roku kręcenia się w tym samym miejscu, powiedziałam: koniec! Jeżeli teraz popuszczę, to nic się nie zmieni, zaszkodzę i Jemu i sobie. Wiem, że słusznie postąpiłam, bo nawet jeżeli moje odejście Nim nie potrząśnie i nie zmusi Go do pracy nad sobą, to przynajmniej ja będę wolna, uwolnię się od tej toksycznej miłości, a z czasem może i znajdę odpowiedniego dla siebie partnera i zbuduję "normalną, zdrową relację". ![]() Mimo to jest mi bardzo ciężko! Rozstaliśmy się kulturalnie, jasno wyraziłam swój powód odejścia, poprosiłam o urwanie kontaktu. I zaczęło się... Ciągłe wiadomości, telefony pod byle pretekstem, płacz... Niestety mamy kilka niezakończonych spraw, które mam nadzieje do miesiąca się wyklarują, bo każdy kontakt jest jak grzebanie kijem w ranie. Dziękuję, że jesteście i że mogłam tu wylać swoje żale, to bardzo pomaga ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę Wszystkim, aby z tego naszego dzisiejszego cierpienia wyciągnąć jak najwięcej korzyści i pogody ducha, a słoneczko jeszcze zaświeci, musi! ![]()
Wyrażam tylko swoją subiektywną opinię, ale staram się, żeby była jak najbardziej obiektywna! ![]() Edytowane przez valezka Czas edycji: 2015-02-12 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() jeszcze raz bardzo Wam dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Potwierdzam, ze te gorsze momenty zbiegaja sie z 'tymi dniami' ![]() I tez mam jedna poprawke na glowie, a jakos trudno zabrac mi sie do walkowania tego przedmiotu po raz kolejny... Kiedy nie zdalam, to bylo dla mnie zaskoczenie i przeplakalam pol dnia - nie bardzo rozumiem, dlaczego az tak histerycznie zareagowalam, w koncu to nie pierwsza moja poprawka w zyciu. Ale pamietam, ze myslalam o tym, jak mi przykro, ze nawet nie mam komu sie teraz wyzalic, ani do nikogo przytulic, nawet jesli to bzdeta. Przyznam, ze brakowalo mi w tym momencie meskiego ramienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że nie tylko mnie "wzięło" po takim czasie..
come_away, ja właśnie też myślałam, że jednak zdam. A tu dupa blada.. Poza tym brakuje mi byłego, bo on był naprawdę fajnym facetem.. Przecież to ja zje.bałam i tyle. I się męczę z tym i męczę. W dodatku dzisiaj miałam jeszcze tak wybitnie zły sen... Że poszłam do eksa bo jego siostra chciała bym coś odebrała. Poszłam a ona do mnie, że eks zaraz wróci ze swoją nową dziewczyną i żebym się spieszyła., Później pożegnałam się z jej rodzicami a oni tylko coś mruknęli pod nosem wgapiając się nadal w TV.. Aż wyszłam z nią z domu i jej się zapytałam o tę laskę itd. I po chwili zapytałam czy ma do mnie żal, czy mnie nie lubi. A ona, że owszem - nie lub mnie.. ![]() Ech...
#108 |
Przyczajenie
|
U mnie od wczoraj jakaś masakra, cały czas mam go przed oczami, cały czas, on i jego nowa dziewczyna, nie mogę się opędzić od myśli, ciągle płaczę, myślałam, że w końcu będzie lepiej, to już ponad trzy miesiace
![]() Dlaczego to tak boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ciężko, naprawdę ciężko jest przestawić się z myślenia "my" na myślenie, że nas nie ma, a ja jestem sama sobie i sama sobie rzępkę skrobię łapię się na tym, że czasem mam odruch "muszę mu o tym powiedzieć"... ech, dzielisz z kimś swoje, smutki i żale przez dwa lata a potem on znika, w objęciach innej.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To takie dziecinne i no niedojrzałe strasznie.
![]() |
#111 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale wypłakałam się więc może jutro będzie lepiej.. Gosiuch.. tule mocno.. bardzo mocno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnie to tylko gorszy dzień.. hormony, małe niepowodzenie na egzaminie, moze jeszcze jakieś inne stresujące sytuacje i 'powrócił' eks. To minie i powróci czas tzw. ''wyj.ebki''. Zobaczysz za kilka dni będziesz się z tego śmiała i będą lepsze dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
A ja swój dzisiejszy dzień uważam za udany, może dlatego, że mam urodziny i poza tym zaliczyłam egzamin. Były wysłał mi życzenia na urodziny, ale to tylko zwykłe wszystkiego najlepszego, więc odpisałam zwykłe dziękuję i po sprawie. Nie chce zawracać sobie nim głowy, bo widzę po tym, że napisał te życzenia ze zwykłej grzeczności i nic poza tym. Dziewczyny, głowy do góry. Dzisiaj macie gorszy dzień, ale jutro będzie nowy i będzie lepiej!
![]()
![]() |
#115 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie powiem, miałam dokładnie to samo, że pierwszy to ten ostatni i tak być musi, to była pierwsza miłość, wielka miłość, bardzo przykra i bolesna ale piękna.. aż mnie wzdrygnęło na myśl jak przeżywałam swoje pierwsze rozstanie, jakie to było piekło dla mnie, cały mój romantyczny światopogląd się zawalił.. potem poznałam miłego chłopca, który odbudował to i owo ale tylko po to by sobie po tym soczyście poskakać i dobić mój romantyczny światopogląd w ostateczności ![]() nie no, gdzieś tam na świecie są jacyś mili chłopcy, na pewno są, na pewno, tjaaa ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez mymiu Czas edycji: 2015-02-12 o 22:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
A ja znowu zauważyłam, że osoby, które naprawdę kochają, są w stanie cały świat poświęcić dla tej drugiej osoby i no jak dla mnie kochają tak jak się kochać powinno, czyli całym sercem trafiają na totalnych dupkow.
I to nie jest tylko kwestia facetów. Parę dni temu mojego przyjaciela zostawiła dziewczyna po 5 latach, bo stwierdziła, że w sumie chce poużywać życia i szkoda jej młodości na poważne związki. A kolega oczywiście w rozsypce, bo by wszystko dla laski zrobił. Jacież pierdziele, co się z ludźmi dzieje to ja nie wiem.
#117 |
Nie depcze krokusów
|
I on oczywiście zupełnie niczego się nie spodziewał i wszystko było idealnie?
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz dowiedział się, że jednak spowodowane to było czymś innym. Dziewczyna też nie marnuje czasu, bo ciągle dodaje mase fotek z imprez z coraz to nowymi facetami i raczej studiami zmartwiona nie jest. A czy on niczego się nie spodziewał? No na pewno nie czegoś takiego.
![]() |
#120 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Do poczytania ![]() How To Be Alone Without Feeling Lonely http://themindunleashed.org/2015/02/...ng-lonely.html
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.