![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Słodkie mamy-przepisy, porady itp cz. 2
U mnie ostatnio nawet nawet tylko spojenie lonowe boli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
Ja ciągle padnieta i śpiącą.
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Przyszykowalam rzeczy do spakowania do szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
U mnie fatalnie, chce już rodzić, mam dość. Wczoraj z łożka nie wstawałam, Tz gotował obiad i nawet poprasował troche.
Cukry mam dobre ale mam cały czas zachcianki na coś i sie wkurzam że nic nie moge dobrego zjeść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
A ja chce urodzić dopiero w kwietniu wolalabym nie wcześniej. Dzisiaj zaczelam 35 tc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja dzia mialam sredni cukier od eana i glodna chodzevale czekam az spadnie zisralo mi 10 tyg ale zaczelam prac ciuszko dzis dwa prania i jeszcze z 8 pralek mi zostanie, plus kocyki poprac i wozek i wklad do kolyski. I rozki . Myslicie ze jak juz uprane bede miala odloze do szafki poprasowane ciuszki i przykryje pielucha tetrowa to bedzie ok ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Ja mam takiego Kenia ze nawet mu się rodzic nie chce...
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Ja pomelo nie obieram. Ciacham je na pół i wyjadam łyżeczką pomiędzy błonkami.
A samopoczucie moje, hmmm.... raz jest ok i tryskam radością, raz wkurzam się na wszystko. A już najbardziej na tę dietę. Bo ja jestem straszliwy żarłok, lubię sobie dogadzać a tu nie można ![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ja pomelo bardzo szybko obralam bylo wyjatkowo wspolpracujace zaden cytrus sie tak dobrze mi.nigdy nie obieral.eh poprasowalam sltroche swoich ubran i brzuch mnie ciagnie aco bedzie jak sie wezme za dziecinne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Jestem w 25tc i zdiagnozowano u mnie cukrzycę ciążową. Byłam dziś 1szy raz u diabetologa i na instruktażu z diety. Mam pytanie: czy dostałyście jakaś konkretną dietę, czy ustalałyście ją sobie same? Nie otrzymałam żadnej diety, tylko szczątkowe informacje. Nie wiem co robię dobrze, a co nie, nie wiem, co mogę jeść, nie wiem, czemu bierze się pod uwagę tylko pomiary po głównych posiłkach (zmierzyłam cukier po podwieczorku i mam 128, a teoretycznie nie powinnam o tym wiedzieć, bo po podwieczorku się nie mierzy, a ja mam teraz wyrzuty sumienia, że mój dzidziuś dostał za dużo glukozy...) Ogólnie jestem podłamana tą diagnozą i liczę na wsparcie bardziej doświadczonych koleżanek...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja mierze po porodzie wszystkich. Zapisuje tylko główne i jak mam ponad normę. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- 128 to nie jest źle, ja w Niemczech mam normę do 140, nie wiem czego w pl jest zaniżona. To pierwsze twoje dziecko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Diety żadnej nie dostałam jedynie co to podał mi tą strone slodkiemamy.edu.pl i powiedział że sama musze sprawdzać na co sobie moge pozwolic. Ja akurat mierzyłam po każdym posiłku, teraz na koncówce juz nie zawsze no ale moj diab jest wyjatkowo rozrzutny przy wypisywaniu pasków. Chyba wszystkie na początku byłyśmy podłamane ale głowa do góry są gorsze dni i chwile załamania ale wszystkie jakoś dajemy rade. 128 to jeszcze nie jest tragedia, kordelka ma norme do 140 chyba w Niemczech. Tylko w pl chyba jest taka niska norma do 120(hehe uprzedziłas mnie) Edytowane przez Tutti1234 Czas edycji: 2015-02-16 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]()
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Ze śniadaniem to chyba wiekszość ma problem. No niestety wszystkie tak dochodziłyśmy do tego co można jeść, to co jednej bedzie pasować drugiej podnosi cukier.
A co jesz na śniadanie? najważniejsze jest znalezienie dobrego chleba dla siebie i z tym jest czesto problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Basia_KasiaWiki
|
Cytat:
witaj u nas ![]() Dasz radę, wielką zaletą tej diety jest to że nie przytyjemy ![]() Za jakiś czas ogarniesz ale na początku mierz wszystkie posiłki, będziesz wiedzieć co Ci podnosi cukier a co nie. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- z tym spojeniem łonowym miałam perypetie ale już nie boli, jedynie co to strzela w kości tam jak wstaję np z łóżka ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- z tym spojeniem łonowym miałam perypetie ale już nie boli, jedynie co to strzela w kości tam jak wstaję np z łóżka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Basia_KasiaWiki
|
moje ciuszki już gotowe i poprasowane czekają w komodzie,
mam nadzieję, że nie za wcześnie, bo u mnie dopiero skończony 35tc. najwyżej zrobię to jeszcze raz, te wypiorę i wyprasuję które będą pierwsze zakładane z wózka nic nie prasowałam, i tak położę córeczkę w rożku śpioszku czy kocyku a te mam poprane.
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ja chciałam wystawić wózek i materac na mróz i czekam żeby było chociąż -10 i sie już chyba nie doczekam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Basia_KasiaWiki
|
Charlotta83
Na początku wykluczyłam słodycze, mleko, płatki, złe pieczywo, owoce, owoce suszone, wszelkie musli, wieprzowinę, nic z puszek - jadłam co 2,5-3 godziny małymi porcjami, aż szłam spać w sumie wychodziło nawet 7-8 posiłków i udało mi się to opanować. Dietetyczka ... szkoda słów, nic mi jej gadanie nie pomogło, głupia jak but, jak skonfrontowałam z rzeczywistością to wyszło że elementarnych podstaw w tym co mi przekazała brakowało, o wiele rzeczy nie zapytała które dobry dietetyk analizuje z pacjentem a zapłaciłam za wizytę 120 zł - nóż się w kieszeni otwiera, i jeszcze prosiła bym zapisywała wszystko 3 tygodnie i do niej potem przyszła, no tak ja ją będę uczyć a potem powieli mój jadłospis innej pacjentce !!?? ![]() Teraz od 2 tygodni, nie stronię od słodyczy - w małych ilościach i nic mi cukrów nie podnoszą, a na pewno nie ponad normę i diabetyk o tym wie. Może to się pod koniec poprawia, nie miałam insuliny ani nic. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- ostatnio mi duszno, ciężko spać na lewym boku, zaraz jakoś cieplej i wzdycham, kurcze ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- tak, mróz jak będzie to pewnie nie zdążymy, albo wogóle się takiego nie doczekamy
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Basia_KasiaWiki
|
właśnie, więc się nie martwię
najważniejsze by alergii nie było tak w ogóle bo mój tż miał i był odczulany podobno ciężkie czasy jak trzeba uważać kiedy dziecko ma alergie przynajmniej tak teściowa mówiła, a to może być dziedziczne?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Coś mi sie obiło o uszy że przy jednym rodzicu alergiku jest 30% szans że dziecko będzie alergikiem ale nie wiem czy to prawda. Bede sie pediatry pytać jak pojde na 1 wizyte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam się albo udali, albo za malo zjadł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też dostalam szczatkowe informacje od diabetologa (że cukru niet i więcej małych posiłków, wsio), tez byłam podłamana, zwłaszcza przez pierwszy tydzien diety a zwłaszcza pomiarów, ale juz mi podłamanie przechodzi. Dziś usłyszałam od ginekolog,ze w zasadzie każda ciężarna powinna taką "cukrzycową" dietę stosować - dla zdrowotności ![]() zjadłam 1/2 pomelo, po 50 minutach glukoza 98 ![]() a po kolacji, bardzo małej 80, nie wiem czy nie dojeść czegoś hmmm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
No ja bede mogla kupic pomelo najwczesniej w niedzile bo tu w sklepach obok.mnie nie ma. A mam juz smaka. Jutro czeka na mnie smutny gorzkawy grejfrut heehe
A jadla ktoras z was kiwi ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
ja kiwi nie lubie, jedynie jako dodatek w sałatkach owocowych (z jogurcikiem)
dobrze,ze teraz zima i nie ma świeżych sezonowych owoców, bo strasznie lubię, truskawki, maliny itp. itd. chociaz... przy karmieniu tez z owocami takimi trzeba uwazac, nie? bo alergie moga wywołac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak maliny truskawki najwazniejsze chyba unikac cytrusow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.