|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Produkty z kwasami dostępne na rynku - nasze wrażenia po stosowaniu
Cytat:
![]() Kupię pędzel, neutralizator (choć podobno mydło też jest okej) i jakoś sobie poradzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Neuralizator to woda z soda oczyszczona. O mydle nie szlyszalam.
Ja nie nakladam pedzelkiem. Kupilam sobie rekawiczki lateksowe i po prostu rekami nakladam. Przez caly czas trzymania kwasu masuje i dzieki temu nie dosc ze mniejsz szczypie i piecze, to kwas jeszcze mocniej dziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Przychodzę się pożalić na peeling Iwostinu. Stosuję go dokładnie od tygodnia, wysypało mi cały lewy policzek i brodę od kącików ust w dół dużymi pryszczami. Miałam zmniejszać przebarwienia, a nie generować nowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi dokładnie o ten z kwasem glikolowym? Jeżeli tak, to u mnie niestety było podobnie... Wysypywało mnie na policzkach/żuchwie takimi czerwonymi zaskórnikami ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym go stosowała na jakąś część np jeden policzek, żeby się przekonać. Ale mozliwe, że nie miałabym cierpliwości i bym go odstawiła, bo nie wierzę w teorię o wysypach oczyszczających, u mnie się ona nigdy nie sprawdziła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Po 3 tygodniach stosowania roztworu keratolitycznego Lieraca z mlekowym, glikolem i salicylem stwierdzam co następuje:
-pomimo zawartości denaturatu nie wysusza, nie mam już prawie w ogóle problemu z suchymi skórkami, chociaż moja cera dalej nie jest dobrze nawilżona -skóra jest dość ładnie rozjaśniona -nie ma niestety żadnego wpływu na zaskórniki otwarte. Po skończeniu kuracji salicylem problem wrócił bardzo szybko, a głównie po to stosuję kwasy, żeby mieć czyste pory. Stężenie salicyla w tym produkcie jest za małe, żeby mógł działać skutecznie, zaś glikol zupełnie nie trafia w moje potrzeby. -nie ma wpływu na zmniejszenie przetłuszczania się skóry Zużyłam połowę, a w kwietniu planuję włączyć konkretniejsze kwasy, myślę o kwasie pirogronowym 25% Clareny i na pewno o czymś jeszcze z mniejszym % do regularnego stosowania, ale nie podjęłam jeszcze decyzji. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Nie stosuję tych sklepowych specyfików z kwasami, a kupuję naturalne w XXX. Ostatnio zaczęłam stosować kwas migdałowy i super działa. Nawet się nie spodziewałam, że aż tak. Ładnie złuszcza naskórek i może być stosowany cały rok, no i mój ulubiony zapach migdałów aahhhh
![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2015-03-22 o 05:29 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2015-03-22 o 05:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
He he,jak zawsze macie szybkie reakcje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno na przebarwienia polecany jest też kwas azelainowy ![]()
INSTAGRAM: http://instagram.com/anitaosmolska ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jestemann Czas edycji: 2015-03-20 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Kwas kojowy zawiera krem ze śluzu ślimaka Sanbios
http://www.sanbios.pl/43,krem-ze-sluzem-slimaka.html krem Bingo Spa http://www.bingosklep.com/rozjasniaj...spa-p-405.html krem SVR Clairial https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...entacyjna.html ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- I jeszcze Orientana http://merlin.pl/Orientana-krem-do-t...FdMatAodk3cA_g Sesderma http://www.topestetic.pl/sesderma/ko...FSgcwwodR64A3A Rejuvi https://elarto.pl/kosmetyka-twarzy-i...FQbItAodd1wAHg Cell Fusion http://www.topestetic.pl/cell-fusion...FejJtAodNg4AhA To tyle z wyszukanych na szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Dziękuję,jak dużo! Ten ze ślimaka sobie daruję,jakoś mnie odrzuca,ale zaciekawił mnie ten z elarto i żel sesdermy-same wybielacze,może podziała.Jeszcze raz dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Skinorenu i jego zamienników, to jeszcze całkiem niedawno wyszła taka oto nowość o dużo ładniejszym składzie, ładniejszym w sensie, że wydaje się mniej drażniący, bardziej kojący. pielęgnacyjny, niż typowo kuracyjny, myślę, że u osób z drobniejszymi, aniżeli trądzik aktywny problemami mógłby się sprawdzić. http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p79829-Pel...adzikowej_50ml ( w miejsce czaszek wstawcie doz . pl bez spacji) .
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2015-03-21 o 09:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Po drugim tygodniu stosowania peelingu Lucidin mam o nim zupełnie odmienne zdanie. Wszystkie aktywne zmiany ładnie się zagoiły, jednak zostały po nich czerwone ślady
![]() Jak się tu nie wściekać skoro od prawie 5 miesięcy walczę z przebarwieniami po wypryskach, dopiero co rozjaśniłam część starych, a wystarczyła chwila i całe te starania i obdzieranie szlag trafił? Czym to jest spowodowane ze większość wyprysków goi się bez śladu, a kilka zostawi czarwono-bury ślad niemożliwy do zamaskowania na wiele miesięcy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zeby szybciej znikaly to sie nie opalaj, nie chodz na solarium i stosuj filtry. Slonce i solarium nasilaja ich barwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Może się mylę, ale obstawiam, że osobie sięgającej z pełną świadomością po kwasy nie trzeba takich rzeczy mówić, kwasy w zasadzie równają się brakowi opalania i filtrowaniu się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Szukając kwasu dla siebie (cera tłusta, zanieczyszczona, głównie trądzik zaskórnikowy, jednolita, bez przebarwień) znalazłam parę ciekawych produktów.
Zdecydowałam się na serum Clareny z kwasem pirogronowym 25%, zamówiłam na allegro 30 ml za 130 zł + neutralizator (innej marki - odlewka). W przyszłym tygodniu powinnam je dostać. Inne produkty, które rzuciły mi się w oczy: Bielenda 40% kwas salicylowy, azaleinowy, migdałowy, mlekowy (40% to łączne stężenie) Bielenda 45%, kwas szikimowy, laktobionowy, mlekowy Farmona, TCA 15% + salicyl 10% Farmona kwasy AHA 45% (mlekowy, glikol, maleinowy, cytrynowy) Farmona kwas fitowy 25% + szikimowy 10% Z powyższych interesuje mnie jeszcze ten pierwszy Bielendy z salicylem, chociaż boję się, że jednak dorobię się przebarwień, salicyl jest na lato odradzany. Reszta jednak odpada, wyglądają na dobry wybór przy przebarwieniach (szikimowy i fitowy), więc nie jestem targetem. A ten z TCA to niezły killer, to zresztą najsilniejszy kwas, producent ostrzega o koagulacji białek, zbrązowieniu skóry i procesie łuszczenia trwającym 2 tygodnie. A ja nie mam aż takich problemów skórnych i tyle wolnego, żeby sobie pozwolić na takie ekscesy. Ciekawe kwasy ma też Arkana, ale wszystko dostępne po weryfikacji konta, a na allegro ni ma ![]() Chciałam coś z kwasami PHA (laktobionowy lub glukonolaktan), oni mają właśnie 15% laktobionowego. To jest produkt do złuszczania. Z tym kwasem znalazłam jeszcze sera łagodząco - nawilżające: Bionic Serum Neostraty 10% laktobionowego, ale 180 zł za 30 ml ![]() ![]() Podobne serum ma też Charmine Rose, cena też milsza, bo za ok 68 zł. Arkana dostępna dla zwykłego konsumenta ma krem z tym kwasem. Poza tym jest jeszcze sporo gotowców z popularnymi kwasami migdałowym czy glikolowym, ale te już znam i wiem, że nie dadzą mi tego, czego szukam czyli ograniczenia przetłuszczania i wytępienia zaskórników. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
chimay, pamiętam, że w którymś wątku kwasowym jedna wizażanka donosiła, że wysłała zapytanie do Bielendy o zawartość poszczególnych kwasów w tym 40% produkcie z salicylem, nie orientujesz się czy padła już jakaś odpowiedź? Ciekawi mnie ten produkt, chociaż raczej nie będzie się nadawał na sezon letni. Szkoda, że nie ma żadnych nowych doniesień o salicylu w tej kwestii, wszędzie tylko piszą, żeby nie używać go w lecie, a może jest jakieś bezpieczne, letnie stężenie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i jeszcze zapomniałam o Re-Liftinie Iwostinu z 7% kwasu laktobionowego, więc chyba nie będę wzdychać do jakichś Neostrat, tylko go przetestuję. Czy te nowości Iwostinu są dostępne stacjonarnie np w SuperPharmie? Nie wiem, czy poprzestać na tej Clarenie czy jeszcze się na coś skusić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W Super Pharmie ceny są okropnie zawyżone - chyba, że jest akurat jakaś promocja na Iwostin? Polecam szukać w każdej aptece, np. Ziko (przystępne ceny i często są promocje).
![]() |
![]() |
#118 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja takie rzeczy zamawiam z gemini.pl bo tam mam najtaniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Zgadzam się, nie tylko w super pharm jest drogo, ale w wielu aptekach. W gemini internetowej skinoren kosztuje 36 zł ( u mnie w aptekach od 46-49 zł), nowe Iwostiny 37 zł ( u mnie 49 zł
![]() ![]()
![]() |
#120 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.