Koty - część XI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-21, 10:02   #91
Melka88
Zakorzenienie

Dot.: Koty - część XI

Witam nową koleżankę i jej śliczną trikolorcię

Kusum
, to okropne, co zrobił ten weterynarz Biedny Ptyś tyle stresu i złego samopoczucia zupełnie niepotrzebnie mam nadzieję, że nie będzie po tym zajściu żadnych skutków ubocznych

Iwona, Malwin tak siedział w jednym miejscu w swojej kubraczkowej depresji.

Teraz za to Malwin nadrabia zaległości , właśnie zrzuciła TŻ telefon nad ranem łaziła mi po klatce piersiowej
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 10:03   #92
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Trzymam niezmiennie za Was

Martwilam sie co sie z Toba dzieje, odzywaj sie czesciej .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 10:09   #93
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość

Nie uwierzycie co sie stalo. Ptys poszedl do kuwetki i wyszla z niego wstazka Przebiegl caly dom jak szalony, bo nie chciala sie odczepic (pelna dezynfekcja w toku). Myslalam, ze to tasiemiec po tym "gruntownym" odrobaczaniu. Zejde na zawal przez tego kota
Uwierzymy, uwierzymy. Po tym jak Mela robiła takich przelot po mieszkaniu z kupką na moim włosie i po znalezieniu w Malwinkowej kupce zielonego mysiego ogonko-sznurka uwierzę we wszystko

To normalna wstążka ?

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2015-02-21, 10:11   #94
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Biedny. Szczepisz go dalej regularnie?

Ja juz tez przeciagnelam troche. Powinny byc zaszczepione w listopadzie. A ja sie z myslami bije. Naczytalam sie o skutkach ubocznych...
Postanowiłam szczepić koty co dwa lata. W przypadku Horusa dodatkowo inną szczepionką.

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 10:35   #95
Malla
Nie depcze krokusów

Ja też co 2.
Stary 2015-02-21, 10:44   #96
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
siostra zakładała jednemu w stadzie, bo nie dość że poluje dużo, to jeszcze czasem na pozostałe jej koty

Efekt:
- kot alfa sfrustrowany, bo mu dzwoni pod nosem
- reszta kotów sfrustrowana bo im dzwoni po domu (a jak je alfa tłukł wcześniej, tak tłukł dalej)
- zdobycze ptaszno-myszne i tak się pojawiały, z taką samą częstotliwością

także tego, szybko zrezygnowali z dzwoneczka
Dodatkowo taki kot może stać się łatwą ofiarą innego zwierzęcia. No słuchaj, dzwoniący posiłek

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Biedny. Szczepisz go dalej regularnie?

Ja juz tez przeciagnelam troche. Powinny byc zaszczepione w listopadzie. A ja sie z myslami bije. Naczytalam sie o skutkach ubocznych...

Nie uwierzycie co sie stalo. Ptys poszedl do kuwetki i wyszla z niego wstazka Przebiegl caly dom jak szalony, bo nie chciala sie odczepic (pelna dezynfekcja w toku). Myslalam, ze to tasiemiec po tym "gruntownym" odrobaczaniu. Zejde na zawal przez tego kota
Florki będą miały w przyszłym tygodniu powtórne szczepienia (rok temu miały pierwsze), zobaczymy co będzie. Ja się liczę z tym, że po szczepieniach mogą być skutki uboczne, tak samo jak u człowieka, ale jednak zostawić samopas też głupio. Nie jestem antyszczepionkowcem.

Stary 2015-02-21, 11:27   #97
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Misia jak Królowa Śniegu

A jak już przyjeżdżam, to wygląda to tak, niemal caly weekend:

Wreszcie się pojawiłyście
Głaski dla Felutka, dobrze, że u Was ok.

Cytat:
Dobrze, że wylazła, bo nawet byś się nie spodziewała, a jeszcze by jakichś szkód narobiła. Może przez to też się źle czuł, bo siedziało, a nie chciało wyjść.

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2015-02-21 o 11:29
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-21, 11:46   #98
Kusum
Zakorzenienie

Wole nawet nie myslec co sie moglo stac Podejrzewalam zaklaczenie albo robaki, ale nie wstazke. Jak widac z kotami trzeba sie spodziewac niespodziewanego
Nie mam pojecia jak on to mogl zjesc? I skad to wytrzasnal?
Stary 2015-02-21, 12:14   #99
Vivienne
... choć nie Westwood

Ptysiu i Lady mają, widzę, więcej wspólnego niz wygląd...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 12:16   #100
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Widocznie czarno - białe tak mają

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2015-02-21, 14:19   #101
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość

A jak to Twoje drugie nieszczescie?
Stary 2015-02-21, 16:09   #102
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:

A jak to Twoje drugie nieszczescie?
Pożera wszystko co na jej drodze, ale przynajmniej wszystko to, co jadalne (dla człowieka)

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 19:44   #103
Peru
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku
Nie wiem jak ja mogłam przegapić koniec poprzedniej części.
Mąż chyba będzie musiał podjechać po transporter, bo Pimpek ma znowu czerwone dziąsła, oby zębów nie trzeba byłoby wyrywać.

2015 24
Peru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 23:24   #104
Kusum
Zakorzenienie

Bylismy u weta. Niestety nie dalo sie pobrac tyle krwi zeby zrobic biochemie. Wystarczylo tylko na morfologie. Niby jest ok. Nawet sladu stanu zapalnego. Szkoda, ze watroby nie dalo sie sprawdzic. Nie chcielismy zeby mu dawali srodki uspokajajace. Wystarczy mu stresu i lekow na ten tydzien :/
Temperatura i wszystko w normie. Zostal gruntownie obejrzany.
Stary 2015-02-22, 11:20   #105
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Witam się z całą trójcą

Mam do Was takie pytanie: czy Wasze koty reagują na gwizdanie?

Wczoraj w łazience zaczęłam sobie gwizdać, a reakcja moich kotów mnie zaskoczyła
Figiel od razu spojrzał w sufit, bo on chodzi ze mną czasem do papug i od razu skojarzył gwizd z papugami.
Perski nie wychodzi, ale gały zrobił jak 5 złotówki i kręcił łbem na wszystkie strony.
Cham natomiast chodził za mną krok w krok i na każde gwizdnięcie odpowiadał głośnym mruknięciem Oczy też jak 5 zł. Dodatkowo jak miał możliwość to intensywnie mnie lizał po policzku.

Później dla pewności zagwizdałam z drugiego pokoju i wszystkie koty się zleciały
Cham spał na szafie, zagwizdałam niegłośno, a ten od razu się przebudził i zaczął miauczeć.

Owszem, gwiżdżę na psy , ale nie w domu. Nie wiem, skąd taka reakcja, śmiesznie to wygląda

Jak z Waszymi kotami?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Bylismy na odrobaczaniu u lokalnego rzeznika Su dostala tabletke. Potem Ptys -przy pierwszej probie nie poszla. Wet sie odwrocil, myslalam, ze po druga tabletke, a ten bez orientu wbil kotu wielka igle w tylek. Pomijajac stres kota i nasz (nigdy nie widzialam zeby tak syczal i piszczal, a to nie jego pierwszy zastrzyk) lek, ktory dostal to jakas masakra
Napisany z bledem ivermectin (wet pisal oczywiscie), ktory moze byc niebezpieczny dla zycia kota Kot jest bardzo otepialy. Stoi lub lezy jakby na wpol przytomny. Mam nadzieje, ze za kilka godzin mu przejdzie.
Ja od jakiegoś czasu odrobaczam koty w formie zastrzyku, ale żaden nigdy nie miał takich objawów Owszem, był spokój po zastrzyku (ale to stres wizyta i jazdą, bo moje koty ogólnie zastrzyki, kroplówki przyjmują bardzo łagodnie) , koty w aucie grzeczne. W domu wszystko wracało do normy, żednych objawów, które opisujesz. Dziwna reakcja.
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Oto Mefista w pełnej odsłonie. Niestety zdjęcia nie oddają w ogóle jej charakteru.
Piękna
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
melduję się
Coraz częściej chodzi mi po głowie pomysł przestawienia Tercji na mokrą karmę (Lila problemu z tym nie ma). I teraz pytanie - jak to zrobić?
U mnie 7 letni perski sam zaczął jeść puszeczki Gourmeta. Daję im mokre zimą, bo latem za szybko się psuje. Któregoś dnia natrętnie się wpychał Chamowi pod nos, jak on jadł . Nie wymiotował po tej karmie i tak już dostaje łyżeczkę, pół 3 razy dziennie.

Może zacznij od takich dawek. Popróbuj z różnymi karmami.
Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Sonia na slynnym drapaku .

Druga noc pod rzad w pokoju spala z nami Kala, na Soni nie zrobilo to wrazenia. Yumka dzis z zaskoczenia dala Soni soczystego buziaka. Sonia syczy troche na koty, koty na nia, ale jeszcze zadnego zwierzaka nie zaatakowala, chodzi z ogonem do gory i chyba mysli, ze jest tu krolowa drapaka .

Rano Sonika zawiezlismy do weciarni...
Podoba jej się? Wchodziła na mostek?
Czyli co, przyjechałaś z kotem, wracasz z kotem i psem

Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
słodka Sonia na super drapaku, tylko szkoda, że nie widac całego
Też bym chciała zobaczyć ją na całym
Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowej czesci ktos mnie jeszcze pamieta ???? wlasnie wrocilismy z PL , bylismy z kotami ktore zniosly dobrze podroz autem prawie dwa dni , myslalam ze bedzie gorzej , kotki jechaly w szelkach na tylnich fotelach , bo trzy koty w transporterkach by mi nie weszly , nie jadly i nie chcialy pic , ale z kuwety korzystaly dziewczyny Giulietta i Alice , Snoopy nie , dopiero w domu sie wysikal ....... w drodze powrotnej dziewczyny dostaly pare chrupek i na szczescie nie wymiotowaly na promie ( co w pierwsza strone Alice i Snoopy- tak bo troche kolysalo ) wrocilismy bez Snoopiego , ktory zostal u mojej mamy i brata bo jak go zobaczyli to brat juz nie chcial oddac a i Snoopy szybko sie zaklimatyzowal i wiem ze bedzie mial dobrze u Mamy

Glaski dla wszystkich wizazowych koteczkow i pozdrawiam
O ja, ja bym nie oddała Głaski dla Was
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość

myszka z waleriana okazala sie ogromnym sukcesem. Oboje sa zachwyceni, nawet Gruba, ktora podchodzi do wiekszosci zabawek jak pies do jeza, kladzie sie na ziemi, tarmosi ja i obslinia.
Ja kupiłam suszoną , był szał Perski oczy jak 5 zł, jego reakcja mnie powaliła Każdy z kotów próbował rozgryźć woreczek, ale nie pozwoliłam
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
na moje koty wlasnie kocimietka nie dziala, w zadnej postaci
A suszoną próbowałaś? Nie każda jest dobra. Kupiłam kiedyś w spreju- dno.
Dzisiaj zamierzam posiać w doniczce.
Cytat:

Czy ktos wie, czemu koty przynoszą zdobycze do domu? Ona chce nas nakarmić, czy co?
Z wdzięczności i aby pokazać, jakie to są łowne
Cytat:

Dziewczyny co myślicie o dzwoneczkach dla kotów? Widziałam kobiety, które chcą w ten sposób ukrócić polowanie pupila. Dla mnie jest to okrucieństwo. Koty maja czuły słuch a tu im coś dzwoni cały czas.
Dzwonki ratują ptaki, które się płoszą. Ja kiedyś kupiłam kilka i zawiesiłam psu na obrożę. Wyglądał jak krowa Nie dość, że biało-czarny to jeszcze brzęczący

Posiałam trawę dla kotów. W zeszłym roku przyniosłam z parku i koty jadły.

Jak pisałam, zamierzam dzisiaj posiać kocimietkę .

Ostatnio posadziłam tulipany w doniczce. Cham z Figlem się interesowały. Figiel wyciągnął jednego za łodygę. Wyniosłam na korytarz (donicę- nie kota).
Przedwczoraj przyniosłam do domu, tak, żeby koty nie widziały. Wczoraj rano cały parapet zasypany ziemią, pół pokoju również, tulipany porozwalane po panelach.
Znowu wyniosłam ja na korytarz.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:41   #106
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Jak pisałam, zamierzam dzisiaj posiać kocimietkę .
Daj znać czy Ci wyrośnie, ja próbowałam kilka razy, ale z nasionek nigdy mi nie urosła. Pojawiały się jakieś kiełki, ale prędzej czy później padała zanim podrosła.
Mam teraz 4 sadzonki kupione jesienią, zimują teraz na parapecie za oknem, wiosną trzeba je przyciąć i zobaczę czy wypuszczą nowe pędy. Może tym razem się uda.
Stary 2015-02-22, 18:44   #107
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Daj znać czy Ci wyrośnie, ja próbowałam kilka razy, ale z nasionek nigdy mi nie urosła. Pojawiały się jakieś kiełki, ale prędzej czy później padała zanim podrosła.
Mam teraz 4 sadzonki kupione jesienią, zimują teraz na parapecie za oknem, wiosną trzeba je przyciąć i zobaczę czy wypuszczą nowe pędy. Może tym razem się uda.
Dam.

O, dobrze wiedzieć:

"Pozyskanie kocimiętki poprzez wysiew nasion.

Nasiona moczymy w letniej wodzie około 2 godzin, następnie odcedzamy je na sicie. Obsuszone nasiona wysiewamy do doniczek po kilka sztuk. Jesienią przesadzimy je na miejsca stałe."

Więc najpierw trzeba namoczyć nasiona .
Stary 2015-02-22, 20:28   #108
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dam.

O, dobrze wiedzieć:

"Pozyskanie kocimiętki poprzez wysiew nasion.

Nasiona moczymy w letniej wodzie około 2 godzin, następnie odcedzamy je na sicie. Obsuszone nasiona wysiewamy do doniczek po kilka sztuk. Jesienią przesadzimy je na miejsca stałe."

Więc najpierw trzeba namoczyć nasiona .
Wiem, namaczałam, ale mnie się w ogóle kwiatki nie trzymają, jedynie kaktusy Zobaczymy czy sadzonki też przy mnie padną

Dla zainteresowanych: od jutra w Biedronce będzie kocia trawka w doniczce, już wyrośnięta, za 7,99 zł.
Stary 2015-02-22, 20:34   #109
Nimfa20

Cytat:
Wiem, namaczałam, ale mnie się w ogóle kwiatki nie trzymają, jedynie kaktusy Zobaczymy czy sadzonki też przy mnie padną

Dla zainteresowanych: od jutra w Biedronce będzie kocia trawka w doniczce, już wyrośnięta, za 7,99 zł.
Nieźle

Kiedyś kupiłam w Kauflandzie bodajże i koty korzystały. Na FB na kocim dziewczyny pisały, że jest w Carrefourze i chyba właśnie w Kauflandzie. Muszę kupić. Zanim obecna urośnie pewnie ze 2 razy jeszcze dokupię
Stary 2015-02-22, 20:42   #110
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość

Florki będą miały w przyszłym tygodniu powtórne szczepienia (rok temu miały pierwsze), zobaczymy co będzie. Ja się liczę z tym, że po szczepieniach mogą być skutki uboczne, tak samo jak u człowieka, ale jednak zostawić samopas też głupio. Nie jestem antyszczepionkowcem.

Mój wet jest zdania że kota który nie wychodzi styknie raz na dwa trzy lata , wychodzącego raz w roku plus wścieklizna koniecznie
Nie wiem jakie opinie mają inni na ten temat

Co do dzwonków bo ktoś pisał to ja miałam dwie obroże dla kotów właśnie z dzwonkami , założyłam na dwa dni z ... i dzień później ptaka w domu znalazłam . Także ściągnęłam dzwonki w cholerę .
Stary 2015-02-22, 20:50   #111
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Nieźle

Kiedyś kupiłam w Kauflandzie bodajże i koty korzystały. Na FB na kocim dziewczyny pisały, że jest w Carrefourze i chyba właśnie w Kauflandzie. Muszę kupić. Zanim obecna urośnie pewnie ze 2 razy jeszcze dokupię
Zawsze zasuszam, moja mama zaś przelewa
Jako nastolatka jak jeszcze nie miałam kotów miałam całą "plantację", wyjechałam na wakacje na miesiąc, to było już po niej. Mama uczynnie podlewała je 2 razy w tygodniu

Właśnie kiedyś czytałam, że mają, ale w "swoich" nie znalazłam, może akurat było poza sezonem. W każdym razie zamierzam jutro kupić ze 2 doniczki, będą akurat zanim mi wyrośnie w mojej szklarence (o ile wyrośnie).
Stary 2015-02-22, 23:44   #112
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Bylismy u weta. Niestety nie dalo sie pobrac tyle krwi zeby zrobic biochemie. Wystarczylo tylko na morfologie. Niby jest ok. Nawet sladu stanu zapalnego. Szkoda, ze watroby nie dalo sie sprawdzic. Nie chcielismy zeby mu dawali srodki uspokajajace. Wystarczy mu stresu i lekow na ten tydzien :/
Temperatura i wszystko w normie. Zostal gruntownie obejrzany.
Ja bym go nie męczyła dalszymi badaniami. Jestem zwolenniczką kroplówek i czasu.
Cytat:
Mam do Was takie pytanie: czy Wasze koty reagują na gwizdanie?
Nie umiem gwizdać

Byli u mnie znajomi na weekend, Wizażanka oraz stary kolega - Niunia przesiedziała cały czas za biurkiem, a Daniels brylował w centrum uwagi.
Stary 2015-02-23, 01:14   #113
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Podoba jej się? Wchodziła na mostek?
Czyli co, przyjechałaś z kotem, wracasz z kotem i psem
Sonia nie odkryla jeszcze do czego sluzy mostek.

Na razie Monika wraca sama do domu. Sonia zostaje minimum do konca marca. A potem to nie wiem jak Monika przyleci po Sonie.... bede musiala uwazac bo cos mi moze zaginac. Monika nie moze sie zdecydowac czy zakosic Kale czy Yume
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0645.jpg (54,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0643.jpg (43,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0650.jpg (50,3 KB, 22 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-23, 03:58   #114
Nimfa20

Cytat:
Zawsze zasuszam, moja mama zaś przelewa
Jako nastolatka jak jeszcze nie miałam kotów miałam całą "plantację", wyjechałam na wakacje na miesiąc, to było już po niej. Mama uczynnie podlewała je 2 razy w tygodniu

Właśnie kiedyś czytałam, że mają, ale w "swoich" nie znalazłam, może akurat było poza sezonem. W każdym razie zamierzam jutro kupić ze 2 doniczki, będą akurat zanim mi wyrośnie w mojej szklarence (o ile wyrośnie).
Dlatego ja ograniczyłam swoje plantacje : w domu dla bezpieczeństwa roślin nie uprawiam nic , a w ogródku rośliny samowystarczalne- takie, którymi nie trzeba się zbytnio zajmować. No, jedynie surfiniom nie odpuszczam

Ha, to tak jak ja
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Nie umiem gwizdać

Byli u mnie znajomi na weekend, Wizażanka oraz stary kolega - Niunia przesiedziała cały czas za biurkiem, a Daniels brylował w centrum uwagi.
Weź papugę Będziesz miała bogaty repertuar
A jak tam Daniels? Trochę podczytywałam wątek, ale nie wszystko
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

Na razie Monika wraca sama do domu. Sonia zostaje minimum do konca marca. A potem to nie wiem jak Monika przyleci po Sonie.... bede musiala uwazac bo cos mi moze zaginac. Monika nie moze sie zdecydowac czy zakosic Kale czy Yume
Jeszcze dużo przed nią

Rybiorku, proponuję, byś to Ty odwiozła Sonię

Ja bym brała obydwie

Mój Figiel jest wredny. Zawsze przed 4 jak mam wstać , przychodzi, położy mi się koło policzka albo na twarzy i mruczy A ja muszę wstać

Czego nie robi już albo robi rzadko jak mam weekend
Stary 2015-02-23, 06:39   #115
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 06:49   #116
mietowka84
Rozeznanie

Cytat:
Mój Figiel jest wredny. Zawsze przed 4 jak mam wstać , przychodzi, położy mi się koło policzka albo na twarzy i mruczy A ja muszę wstać

Czego nie robi już albo robi rzadko jak mam weekend
Ja mam podobnie Dochodzi do tego gryzienie moich włosów i zaczepianie łapką

Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej, niż możemy sobie wyobrazić.
mietowka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 07:43   #117
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ja bym go nie męczyła dalszymi badaniami. Jestem zwolenniczką kroplówek i czasu.

Nie umiem gwizdać

Ja też nie jestem za męczeniem zwierzaka. Dlatego pobrali mu tyle krwi ile pozwolił. Nie zgodziłam się na sedację żeby robić resztę badań (rtg, usg i biochemię - to sugerowała wetka).
Na razie jest ok. Nie widzę potrzeby wożenia go po wetach.

Niunia zdziczała?

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

Ja nie wiem nad czym ona się zastanawia? Przecież to dwupak
Stary 2015-02-23, 08:10   #118
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Weź papugę Będziesz miała bogaty repertuar
A jak tam Daniels? Trochę podczytywałam wątek, ale nie wszystko
Miałam kiedyś kanarka, był świetnym towarzyszem i śpiewakiem - koloru burego

Daniels kuleje, może i trochę mniej, ale łapę ciągle przesuwa na bok.
Cytat:
Niunia zdziczała?
Też bym nie uśpiła kotka do badań... póki nie jest źle.

Niunia zdziczała już jakiś czas temu. Niedawno się jej odmieniło, ale w ten weekend strasznie się bała. To jest konsekwencja tego, że rzadko bywałam ostatnio w domu, a jeszcze rzadziej bywają u mnie ludzie.
Stary 2015-02-23, 08:16   #119
Kusum
Zakorzenienie

Musisz częściej zapraszać gości Ze względu na dobro kotów oczywiście

Po tej całej akcji Ptyś jest jeszcze większą przylepą. Nawet jak była w
sobotę koleżanka to spał mi na brzuchu cały wieczór.
Jak źle się czuł to też cały czas był przy mnie. Nie wiem czy wszystkie koty tak mają? Chyba nie? Często słyszę, że kot, który źle się czuje ucieka, chowa się po kątach. A Ptyś chce żeby go nosić na rękach, śpi na mnie albo gdzieś w zasięgu wzroku.
Stary 2015-02-23, 09:21   #120
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz częściej zapraszać gości Ze względu na dobro kotów oczywiście

Po tej całej akcji Ptyś jest jeszcze większą przylepą. Nawet jak była w
sobotę koleżanka to spał mi na brzuchu cały wieczór.
Jak źle się czuł to też cały czas był przy mnie. Nie wiem czy wszystkie koty tak mają? Chyba nie? Często słyszę, że kot, który źle się czuje ucieka, chowa się po kątach. A Ptyś chce żeby go nosić na rękach, śpi na mnie albo gdzieś w zasięgu wzroku.
Mój kot jak dostał tej padaczki to strasznie za mną łaził i gdzie tylko usiadłam zaraz był na kolanach . Do mnie tak łaził i do mojej córki - to był w sumie jej kot i ciągle za nią łaził .
Potem jak się zaczęły bardzo częste ataki unikał już ludzi
Był u Oli w pokoju , bo tam nie było za bardzo miejsc gdzie mógłby się obić w trakcie ataku . Także dla jego bezpieczeństwa był w tamtym pokoju . Potem sam skumał że dla jego dobra i sam tam szedł

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości