![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: mały biust :/
Dziewczyny, a do którego roku życia rosną piersi? Jak mam 18 lat to mam jeszcze szanse na większy biust? Bo narazie to jestem prawie płaska
![]() Dodatkowo mam problem z hormonami i myśle że to też się przyczyniło do mojego problemu. Żeby uregulować mi te hormony lekarka chce mi przepisać diane 35. Myślicie, że wtedy też moje piersi normalnie urosną?
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
słyszałam że piersi rosną do 22 roku życia, albo 21
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzisz, ja nie wytykam błędów w postaci literówek. Sama robie ich zapewne wiele, co jak widzę próbowałaś dowieść (btw. musisz mieć naprawdę za dużo czasu, może pomyśl o jakimś zajęciu... szydełkowanie, albo wyżej wspomniany już KUL???) W innym wątku skierowałam do Ciebie pytanie ponieważ wywnioskowałam z twojej wypowiedzi, że odchudzałaś się z 51kg. Jak widzę to bardzo drażliwy dla Ciebie temat, skoro wywołał u Ciebie tyle emocji. Twoja odpowiedź zapewne w zamyśle miała być cyniczna.... http://http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?threadid=1 91560 Zapewniam Cię, że gdybyś nie popełniła błędu logicznego, nie byłoby mojego pytania, które sprowokowało Cię do obrony (w moim przekonaniu "obrona" najtrafniej określa to co mam przyjemność tu czytać, jednocześnie zapewniam Cię, że nie widziałam o Twojej wrażliwości i bynajmniej daleko mi do jakiegokolwiek ataku na Twoją osobę.) Pomimo, że nie widzę tu swojej winy, rozumiem, że współcześnie dziewczęta mają różne problemy (wszak dzielą nas jedynie 3 lata) i jestem skłonna Cię przeprosić. PS. zapewniam Cię, że mam dużo większe aspiracje. Nie rozumiem sarkazmu dot. pedagogiki czy KULu. Czy nie obrażasz w ten sposób obecne tu absolwentki/ studentki KULu i pedagogiki? Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
czytając jeszcze raz wypowiedź dolare, zabrzmiała mi trochę bardziej chamsko. pisze, że ktoś jest upierdliwy, z dużym akcentem na to słowo, a sama, no nie wiem jak to wyjaśnić, wydaje mi się że wyśmiewa się na każdym wątku z tej wizażanki. na poprzednim i na tym. strasznie to dziecinne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;4492101]nie oznacza to że tacy są świętymi krowami. ale jednak chyba mają z tym trudności, skoro nie potrafią pisać poprawnie. i tego właśnie nie powinno się wytykać, bo taka osoba może poczuć się tak, jakby była do niczego (jeśli wszyscy zaczynają atakować).
magda - jeśli ukończyłaś 16 lat, a nie masz największych piersi, to może zgłoś się z tym do lekarza (jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś). a jeżeli brzuszek ci się wydaje większy niż piersi, to przydałoby się trochę ćwiczeń. raczej nikomu nie zaszkodzą, jeśli lekarz nie zakarze ![]() hej tatty, nie wiem czy lekarz mi pomoże w takiej sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Jejku dziewczyny, kiedyś tu na wizażu weszłam w reklamę jakiegos sklepu z bielizną a tam raj dla takich jak my...prkatycznie wszystkie staniczki oa A75 do B85...teraz go szukam bo ceny były naprawde przystępne i wykonanie takie ładne! Ale wracając do tematu, tez mam małe piersi ( 80A) i jestem gruba. Moja mama i babcia w moim wieku miały duże C, a ja nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
nie wiem czy dobrze zrozumiałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Mogę się rozczarować? Czyli, że po odstawieniu tabletek piersi znów mogą mi się pomniejszyć?
Na najbliżeszj wizycie u ginekologa może faktycznie zapytam się o te piersi. W końcu zapytać się nie zaszkodzi. Ale ciekawa jestem w jaki sposób może mi on pomóc. Czy nie pisało w tej gazecie coś więcej na ten temat?
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
w gazecie nie, ale mówiono mi, że jak zacznę brać tabletki, to piersi mi się powiększą, tyle że napęcznieją czy coś takiego, a później jak odstawię, to będą takie jak przed, tyle że skóra zacznie mi wisieć. ja nic z tego nie rozumiem.
no bo przecież, jeśli biorę tabletki, to po to żeby poprawić stan hormonów. a więc jak już poprawię, i nie będę widziała sensu dalszej poprawy i odstawię tabletki, to stan mi się niby pogorszy? no bo przecież hormony to nie jest jednodniowy produkt organizmu, a one chyba nie parują? nie wiem, spytam się lekarza, może on mi to wytłumaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
tatty mnie sie wydaje, ze to jest tak, ze bierze się hormony ponieważ organizm ich nie wytwarza, wiec dostarczasz je z zewnątrz, jesli zaprzestaniesz stosowania to organizm wraca do normy. Bo hormony nie likwidują przyczyny, gdyby tak było to leki pobudzałyby nasze "fabryki" hormonów jak np. tarczyca, przysadka itp. a dla nich nic sie nie zmienia - one w dlaszym ciągu nie produkują hormownów, jedynie organizm ma je dostarczane z zewnątrz, nic nie jest naprawiane. A stan hormonów jest równowagą dynamiczną, są one cały czas produkowane, nie ma tak że wezmiesz a później odstawiasz i jest git. Jakby tak było to wystarczyłoby wzięcie jednego opakowania np. tabletek antykoncepcyjnych - a dalej juz stan hormonów sie powinien urzymywac sam, a tak nie jest, po odstawieniu wszystko wraca do normy
![]() Co prawda endokrynologiem nie jestem wiec nie umiem tego dobrze i dogłębnie wyjaśnic ![]() A z tym wzrostem piersi po tabletkach np diane to jest to efekt uboczny stosowania tabletek, podobno po dobrze dobranych tabletkach nic nie rośnie i nie puchnie ![]() Sa jeszcze terapie hormonalne stosowane np. przy operacji zmiany płci ale w to szczerze mówiąc sie nie zagłabiałam nigdy ![]() Wydaje mi sie też, ze dla takiej terapii musi byc odpowiedni czas, np. hormony "regulowane" podczas okresu dojrzewania podziałają dobrze, a później kiedy organizm jest rozwinięty to juz moze byc za późno na jakies ingerencje. No ale nie jestem żadnym autorytetem endokrynologicznym wiem tyle co sie w liceum nauczyłam ![]() Tataraczka jeśli chodzi o push upy to mam tak samo ![]() W zeszłym roku kupiłam sobie taki śliczny kostium Lupoline i on był wyposażony w takie super wkładki powiekszające biust ![]() ![]() wyleciały do śmieci ![]() co prawda mam 70C i jak dla mnie wystarczy, tzn pasuje do mojej budowy ciała i nie bede sobie nic gąbkami regulowac ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
no to gratuluję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
hehe co robie?
a gadam se z Wami ![]()
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
no zauważyłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;4498676]nie wiem czy dobrze zrozumiałaś
![]() Hmm do ginekologa chodze po tabletki i biore Diane...nie zauważyłam jakichś wielkich zmian. Może to zależy od tabletek i organizmu. Nawet na to nie wpadłam, zeby zapytać więc w najbliższym czasie prawdopodobnie sie udam do lekarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;4499307]w gazecie nie, ale mówiono mi, że jak zacznę brać tabletki, to piersi mi się powiększą, tyle że napęcznieją czy coś takiego, a później jak odstawię, to będą takie jak przed, tyle że skóra zacznie mi wisieć. ja nic z tego nie rozumiem.
no bo przecież, jeśli biorę tabletki, to po to żeby poprawić stan hormonów. a więc jak już poprawię, i nie będę widziała sensu dalszej poprawy i odstawię tabletki, to stan mi się niby pogorszy? no bo przecież hormony to nie jest jednodniowy produkt organizmu, a one chyba nie parują? nie wiem, spytam się lekarza, może on mi to wytłumaczy ![]() Też mi sie wydawało, że nie "parują", ale teraz to już sama nie wiem jak to z nimi jest. Dla przykładu: w wieku dorastania następuje burza hormonów i np. dziewczynie rosną piersi, a potem ona wychodzi z tego wieku i następują zmiany w produkcji hormonów. A mimo tego piersi przecież jej nie maleją. Z tego co tu czytam to wychodzi, że jak ja mam złą równowagę hormonów to musiałabym całe życie brać tabletki. I normalnie się załamuję, bo wnioskuję, że będę brać tabletki i będzie ogólnie spoko, a potem odstawie i nastąpi powrót do stanu wyjściowego. I nie mam tu wcale na myśli tylko piersi ![]() Tatty jeśli lekarz Ci to wytłumaczy to wytłumacz to potem nam ![]()
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
kolejna wizyta za jakiś miesiąc, a nie wiem czy wtedy będę w moim mieście. wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Tititaka może nie na temat ale też uwielbiam Dżem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Dżem był ostatnio (tzn. w niedzielę) w moim mieście, ale niestety nie mogłam przybyć na ich koncert. Ale myślę, że jeszcze kiedyś trafi się okazja
![]() A ja następną wizytę u gina mam w przyszły poniedziałek, więc może wtedy wypytam o te przeklęte hormony...
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
o tak, i najlepiej się podziel z nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że się podzielę, jak tylko się dowiem
![]() A tak wogóle, to troche mnie bolą piersi jak dotknę je na dole. Czy to znaczy, że mi jeszcze rosną? A np. niedawno bolały mnie jak dotkłam od góry (tzn. w innym miejscu).
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
nie wiem, nie znam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem owszem trzeba brac leki przez cale życie. Przykład na długotrwale leczenia? Tarczyca. Oczywscie leczenie zależy od tego czy jest to niedoczynnosc czy nadczynnosc. Moja koleżanka ma z nią problemy, bierze hormony alby jej organizm funkcjonował tak jak organizm ze zdrową tarczyca, jesli przestanie je brac wszystko wróci do poprzedniej "normy". Choc mówiła mi, ze wczesnie rozpoczęte leczenie moze spowodowac ze bedzie kiedys mogła odstawic tabletki.
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
W sumie masz racje Prettycow. Mam 18 lat, więc mam nadzieję, że teraz będę brać te tabletki, a z czasem jeszcze się wszystko ureguluje...
Ale rzecz w tym, że o diane 35 to naczytałam się wielu, zarówno dobrych jak i złych niestety opinii. I tego podobno nie można zadługo brać. A ja boję się tylko tego rozczarowania, które może nastąpić po ich odstawieniu ![]()
![]() |
#117 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a czy po stosowaniu diane 35 i opalaniu nie pojawiaja sie biale plamy na skorze?? wiecie maly biust tak normalnie to nawet mi nie przeszkadza ale wyjsc kostiumie na plaze masakra... plaska deska ;/ ja mma 75A tyle ze mam nadzieje ze cos jeszcze urosna wkoncu mam 17 lat... czyli piersi rosna do 22 roku zycia tak??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
|
a czy po stosowaniu diane 35 i opalaniu nie pojawiaja sie biale plamy na skorze?? wiecie maly biust tak normalnie to nawet mi nie przeszkadza ale wyjsc kostiumie na plaze masakra... plaska deska ;/ ja mma 75A tyle ze mam nadzieje ze cos jeszcze urosna wkoncu mam 17 lat... czyli piersi rosna do 22 roku zycia tak??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Podobno jeśli stosuje się diane 35 to należy unikać opalania, bo mogą pojawić się białe plamy. Ale myślę, że przy stosowaniu odpowiednioego filtru wszystko powinno być ok
![]() A ja mam zdaje się 70A, więc to jest dopiero masakra. I jeszcze czeka mnie w tym roku zakup kostiumu kąpielowego, ale nawet sobie tego nie wyobrażam.
![]() |
#120 |
|
no wlasnie o kostium kompielowy chodzi mi najbardziej . ostatnio przymierzalam ale to jest masakra plaska deska nic a nic tam nie ma...ja nie wiem. A czy oprocz ginekologa diane 35 moze przepisac np. dermatolog?? bo w sumie to tez jest na poprawe cery lek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.