Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-17, 10:59   #91
springtime
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Witam się i ja w nowym wątku
Zabiegana jestem ostatnio, mam trochę zaległości w pracy, a w czoraj porwałam się na umycie okien w domku, pranie i prasowanie firanek. Wieczorem padłam

DD1DD - możesz podesłać linka do strony?

Muszę się pochwalić, że moje kochane dzieciaczki dają już mocno o sobie znać

A teraz wracam do nadrabiania poprzedniego wątku
Stary 2015-03-17, 11:01   #92
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
majeczka a z ta kasa to chodziło mi bardziej o to, że trzeba dużo wyłożyć kasy żeby wszystko zrobić w domu i przed domem. Tyle co ja już wydałam to bym kupiła dwa mieszkania w bloku, a jeszcze poddasza nie mamy urządzonego.
Co do utrzymania domu to sie zgodzę, bo koszta są podobne.
A co do trawy, to ja zawsze ją ścinam i bardzo lubię zwłaszcza jak skwar na dworze, to i przy okazji się opalam
Grzebać w ziemi się lubię
no to wiadomo... ale za to jaka radość jak nie słyszysz co sąsiadka z 1-go na ciebie nagadala do tej z 3-go a ta z czwartego podsłuchała i biegiem poleciała do tej z 6-go ... a że ta z 6-go ma problemy ze słuchem to tej z 7-go już powiedziała co innego.... Ta z 7-go kuleje więc zanim poleciala do tej z 1-go żeby potwierdzić i jeszcze doplotkować to po drodze spotkała kilka innych i historia niebywała... Gdy już dotarla do tej z pierwszego to ta już nie pamietała co powiedziała tej z 3-go ....

Tak dla potwierdzenia miałam ostatnio taka sytuację...
Bo ponoć pogłoski chodzą że jestem w ciąży ... więc babka z 6-go poleciała na 7 piętro podpytać potem zaczęło się.... Na koniec okazało się że ta z 3-go ponoć widziała jak rzygam przez balkon /mieszkam na 8 piętrze/ i no to wlasnie ona potwierdziła moją ciąże nawet wójek do mnie wpadł pytac co się stało że rzygałam przez balkon usmiałam się za wszystkie czasy wujek też zrobił biedronkę z radości i poszedł ,,zrypać,, wszystkie w koło
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:04   #93
fiona27
Zakorzenienie

Wy tak wszystkie myjecie te okna, a ja się zastanawiam czy powinnam, bo ostatnio jak wspomniałam o tym mamie, to aż się ledwo nie opluła, że chyba oszalałam Ma sama przyjść mi je pomyć hehe.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
no to wiadomo... ale za to jaka radość jak nie słyszysz co sąsiadka z 1-go na ciebie nagadala do tej z 3-go a ta z czwartego podsłuchała i biegiem poleciała do tej z 6-go ... a że ta z 6-go ma problemy ze słuchem to tej z 7-go już powiedziała co innego.... Ta z 7-go kuleje więc zanim poleciala do tej z 1-go żeby potwierdzić i jeszcze doplotkować to po drodze spotkała kilka innych i historia niebywała... Gdy już dotarla do tej z pierwszego to ta już nie pamietała co powiedziała tej z 3-go ....

Bo ponoć pogłoski chodzą że jestem w ciąży ... więc babka z 6-go poleciała na 7 piętro podpytać potem zaczęło się.... Na koniec okazało się że ta z 3-go ponoć widziała jak rzygam przez balkon /mieszkam na 8 piętrze/ i no to wlasnie ona potwierdziła moją ciąże nawet wójek do mnie wpadł pytac co się stało że rzygałam przez balkon usmiałam się za wszystkie czasy wujek też zrobił biedronkę z radości i poszedł ,,zrypać,, wszystkie w koło

Tez jakiś czas mieszkałam w bloku i właśnie ten przymus ciszy mnie denerwował. Jeszcze miałam taką sąsiadkę co lubiła ostro stękać podczas sexu i zawsze wiedziałam kiedy baraszkują. Nawet ich kłótnie było słychać u nas.

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-03-17 o 11:06
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:05   #94
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
A jak robisz te szaszłyki, bo ja jeszcze nie robiłam, a mam chęć
Mięsko marynuję z rana w przyprawach, jakie mam. Ja robię z cebulką, papryką i pieczarkami. Nabijam i do piekarnika na funkcję grill na jakieś 160-170 stopni i pieką się aż mięsko będzie dobre trzeba obracać, żeby warzywka się nie przypalały jeszcze często wrzucam też ziemniaczki pokrojone w półksiężyce w jakiś ziołach i od razu mam dodatek do szaszłyków
Stary 2015-03-17, 11:07   #95
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
ja tez cos kupilam w grupie na fb,body next, mothercare mam nadzieje, ze nie bede zalować.miala tez spiworek ale chyba kupie nowy na all czy gdzies bo obawiam sie czy zamek blyskawiczny dziala jak należy..
4xkrotkie i 4 razy dlugie body..
co myslicie..
ładniusie malusie cudeńka
Stary 2015-03-17, 11:07   #96
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Wy tak wszystkie myjecie te okna, a ja się zastanawiam czy powinnam, bo ostatnio jak wspomniałam o tym mamie, to aż się ledwo nie opluła, że chyba oszalałam Ma sama przyjść mi je pomyć hehe.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Tez jakiś czas mieszkałam w bloku i właśnie ten przymus ciszy mnie denerwował. Jeszcze miałam taką sąsiadkę co lubiła ostro stękać podczas sexu i zawsze wiedziałam kiedy baraszkują. Nawet ich kłótnie było słychać u nas.
ja też nie myję.Moja siostra podobnie zareagowała i sama się wzięła za nie ale nie wszyscy mają pomocną dłoń obok :/
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:08   #97
Nicole`_
Zakorzenienie

Majka, ale historia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 11:09   #98
fiona27
Zakorzenienie

dd1dd ale właśnie w jakiś przyprawach to mięso w takich zwykłych do kurczaka ? A te warzywka też obsypujesz przyprawami? Pieczesz podlewając je czymś żeby nie były za suche ?
Stary 2015-03-17, 11:09   #99
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku
Zabiegana jestem ostatnio, mam trochę zaległości w pracy, a w czoraj porwałam się na umycie okien w domku, pranie i prasowanie firanek. Wieczorem padłam

DD1DD - możesz podesłać linka do strony?

Muszę się pochwalić, że moje kochane dzieciaczki dają już mocno o sobie znać

A teraz wracam do nadrabiania poprzedniego wątku
mogę http://www.jagodowykot.pl/
ja też mam w jednym pokoju firanki takie do prasowania już mnie coś trafia jak o nich pomyślę, bo nie znoszę po prostu tego robić
Stary 2015-03-17, 11:10   #100
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

noooo... ci nade mną jak baraszkują to jest ostro... Aż głupio nam leżeć w łóżku i sługać... Ale na szczęście chyba rzadko się stukają ... Bo rzadko słychac.
Stary 2015-03-17, 11:11   #101
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

zazdro mnie nikt ie chce umyć

moja siostra ma taką parę pod sobą, że jak się ten tego to drze japę jak foka jakaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 11:11   #102
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

wścibskie pindy kłamczuchy

Wesoło masz tam u siebie
U nas na szczęście z nami 4 rodziny tylko mieszkają i nie ma czegoś takiego...
Ale za to jak w Pl znajomych odwiedzamy, ktorzy w blokach mieszkaja to poduszki na parapetach i w oknach wszystkie sasiadki

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-17 o 11:12 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:12   #103
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość

A masz na zwolnieniu napisane, że możesz chodzić czy, że jesteś leżąca? I na jak długi czas miałaś wystawione zwolnienie? Pytam, bo u mnie baba w rejestracji zamiast wpisać mój adres zamieszkania na l4 to wpisała zameldowania, ale powiedziała, że mam się nie przejmować, bo kontroli na pewno nie będzie, bo mam kod 2 czyli, że nie muszę
siedzieć w domu. Trochę się zestresowałam teraz
Niestety ale kod 2 czy też chory może chodzić wcale nie oznacza że Cię nie skontrolują a także nie oznacza że można sobie chodzić gdzie dusza zapragnie ( w mniemaniu ZUS) ja w pierwszej ciąży też miałam taką kontrolę przy chory może chodzić.

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ooo to byłoby super, jakby łóżeczko wystarczyło A jak nie to maluchowi odstąpimy sypialnię, a my się przeniesiemy do salonu na pewien czas.
Co do działki to my właśnie podobną kupujemy, dokładnie 11 arów. Szukaliśmy do 1000 metrów, ale ta ma fajne położenie, więc się zdecydowaliśmy. Za jakiś miesiąc powinna być nasza

No właśnie ja mam kod 2, czyli chodzące.
Ale mam też swoją działalność oprócz etatu. I na piśmie z ZUSu jako płatnik wpisana jest właśnie moja działalność, pewnie dlatego skontrolowali. Teraz postanowiłam przez kilka dni siedzieć w domu do 15:00, jakby chcieli ponowić kontrolę. Tż mi na balkon wyniesie stolik i krzesła, żebym miała trochę świeżego powietrza. Chociaż w sumie nie wiem czy nie kontrolują też poza standardowymi godzinami ich pracy.
Raczej ni kontrolują poza godzinami pracy. Całkiem możliwe ze Cię skontrolowali ze względu na działalność, oni teraz straszną nagonkę robia na kobiety w ciąży właśnie na działalności.

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Majka, ale historia
Ja też się uśmiałam

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:12   #104
Acka
Rozeznanie

Cytat:
noooo... ci nade mną jak baraszkują to jest ostro... Aż głupio nam leżeć w łóżku i sługać... Ale na szczęście chyba rzadko się stukają ... Bo rzadko słychac.
to się nazywają ciche dni
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:13   #105
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
ja też nie myję.Moja siostra podobnie zareagowała i sama się wzięła za nie ale nie wszyscy mają pomocną dłoń obok :/
No powiem Ci, że moja mam też nie jest jakaś bardzo chętna do pomocy, ale tym razem mnie miło zaskoczyła.
Jak mąż jest w domu to on lubi myć okna i zazwyczaj on to robi, a teraz wyjechał.
A u Was w domach nie mogą umyć okien chociaż w trakcie ciąży mężowie?
Stary 2015-03-17, 11:13   #106
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
wścibskie pindy kłamczuchy

Wesoło masz tam u siebie
U nas na szczęście z nami 4 rodziny tylko mieszkają i nie ma czegoś takiego...
Ale za to jak w Pl znajomych odwiedzamy, ktorzy w blokach mieszkaja to poduszki na parapetach i w oknach wszystkie sasiadki
Ja myślałam że to tylko na Wsi takie rzeczy

Stary 2015-03-17, 11:14   #107
mms_22
Zakorzenienie

Przyszłam przywitać się w nowej części, a tu już 4 strony

My dzisiaj z mężulkiem od rana buszowaliśmy po lumkach i kupiłam kilka fajnych bluzeczek ciążowych Na rzeczy dla Maluszka nawet nie patrzyłam, bo i tak dostanę stos

Cytat:
Miałam w poniedziałek kontrolę z ZUSu i nie było mnie w domu Dostałam pismo, żeby wyjaśnić sprawę. Akurat byłam u lekarza (nie ginekologa), więc dałam do pisma zawiadomienie o terminie wizyty. Ale czy im to wystarczy...

A jakbym na przykład była na spacerze to ciekawe jak im to udowodnić.
Myślę, że spokojnie wystarczy... Tylko musisz zgłosić się w terminie, który wystarczyli i powiedzieć, gdzie byłaś. Jeśli np będziesz na spacerze, to też to możesz powiedzieć (przecież mogła Cię głowa boleć i mogłaś się iść dotlenić). Tu chodzi głównie o to, żebyś się zgłosiła i wytłumaczyła Jak masz L4 chodzące, to nic Ci nie zrobią a nie byłaś przypadkiem po wizycie w aptece? Bo jak miałabyś paragon byłoby najlepiej Ale daj nam znać co załatwiłaś, bo ciekawa jestem...

Ja sama dzisiaj do Zus-u dzwoniłam, bo nie dostałam jeszcze pieniędzy (a powinnam dostać za 5 tygodni) i mają mi przelew zrobić do końca tygodnia I już większa sumka powędruje do skarbonki

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:14   #108
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
dd1dd ale właśnie w jakiś przyprawach to mięso w takich zwykłych do kurczaka ? A te warzywka też obsypujesz przyprawami? Pieczesz podlewając je czymś żeby nie były za suche ?
Może być w gotowcu, zazwyczaj teraz z takich korzystałam bo robię wszystko na szybko nie warzyw nie biorę niczym ale jak chcesz to można. Jak puszczą soki warzywa to smaruję wszystko pędzelkiem co jakiś czas
Stary 2015-03-17, 11:16   #109
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Nasi co dzień, abo co drugi i co najgorsze nie trwało to u nich 5 min tylko potrafili dobrą godzinę albo i lepiej

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Może być w gotowcu, zazwyczaj teraz z takich korzystałam bo robię wszystko na szybko nie warzyw nie biorę niczym ale jak chcesz to można. Jak puszczą soki warzywa to smaruję wszystko pędzelkiem co jakiś czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 11:20   #110
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja myślałam że to tylko na Wsi takie rzeczy
W mieście też takie cuda spotkać można
Wchodziłam
Kiedyś do koleżanki na 3 piętro i sąsiadka niby akurat przed drzwiami odkurzała ... Wył.odkurzacz i w rozmowę ze mną się wdała
Najlepsze jest to, że już 3 razy tak odkurzała jak ja akurat w odwiedziny przyjechałam
Stary 2015-03-17, 11:24   #111
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
W mieście też takie cuda spotkać można
Wchodziłam
Kiedyś do koleżanki na 3 piętro i sąsiadka niby akurat przed drzwiami odkurzała ... Wył.odkurzacz i w rozmowę ze mną się wdała
Najlepsze jest to, że już 3 razy tak odkurzała jak ja akurat w odwiedziny przyjechałam
Grunt to dobre podchody

Stary 2015-03-17, 11:24   #112
mms_22
Zakorzenienie

I obiecane zdjęcie

Chyba żadna wizażowa Ciocia nie ma wątpliwości, że jestem chłopcem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3175930.jpg (37,4 KB, 42 załadowań)

Igorek

Stary 2015-03-17, 11:28   #113
Isabelle_26
Raczkowanie

Witam się w 4 części trzy dni mnie nie było a tu takie zmiany.. Od niedzieli leże chora, rozłożyło mnie totalnie, dzisiaj byłam u lekarza i niestety mam antybiotyk. Jeszcze mam jakieś 10stron do nadrobienia z poprzedniej części
U mnie pogoda też piękna, słonko świeci ale zimno 7 stopni..

MałgorzataD Witaj
Beatrix Gratuluje córci
RoxanaZdrówka dla małego

Cytat:
Miałam w poniedziałek kontrolę z ZUSu i nie było mnie w domu Dostałam pismo, żeby wyjaśnić sprawę. Akurat byłam u lekarza (nie ginekologa), więc dałam do pisma zawiadomienie o terminie wizyty. Ale czy im to wystarczy...

A jakbym na przykład była na spacerze to ciekawe jak im to udowodnić.
Też miałam kontrolę, ale jakiś miesiąc temu i akurat byłam w domu. Babka mi mówiła, że jak bym miała następną kontrolę to mam się nie stresować bo jak mam chodzące to mogę wyjść do sklepu po artykuły pierwszej potrzeby, do apteki i nie muszę mieć paragonu - wystarczy adnotacja, a gdybym w tym czasie była u lekarza, czy w labie to zaświadczenie z przychodni że byłam w tym dniu..

Przepraszam jeśli coś pominęłam, jak nadrobię resztę 3 części to uzupełnie moje braki

Te kocyki z minky są super, ja mam u mnie firmę która się zajmuje produkcją i sprzedażą pościeli itp rzeczami dla dzieci i mają niedrogie ceny i chyba od nich zamówię, bo cena 50zl a 130zł to duża różnica..
http://www.poscieldladzieci.pl/
Możecie sobie popatrzeć Lecę poczytać coście naskrobały od niedzieli..
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 11:29   #114
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Grunt to dobre podchody
A jak!
Stary 2015-03-17, 11:30   #115
roxana_lu
Zakorzenienie

Fiona my sie planujemy wybrać na 4/5 dni nad morze pod koniec maja

---
Ja chce zamówić ta pościel w różu

---
Mieszkanie posprzątane, podłogi odkurzone i pomyte, obiad gotowy i ciasto w piecu. Teraz leze z moim dziecię i czekam na lekarke, ma do nas przyjechac około 13 na wizytę domowa... A młody mi sie prawie przez ręce przelewa

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:31   #116
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
I obiecane zdjęcie

No prosze jaki dorodny siurosław )

Apropo odglosow sasiadow przypomniała mi sie śmieszna historia. Pojechaliśmy z tz i przyszlym szwagrem na weekend w gory. To byl nasz 1 wspolny wyjazd wiec wieczorem daliśmy czadu i sie nie hamowalismy z niczym, bo u nas w mieszkaniach przy rodzicach musieliśmy byc cichutko :p no i na nastepny dzien, rano w dobrych nastrojach nucilismy sobie piosenkę z mapetow, dosyc cicho. Później na śniadaniu szwagier mowil z usmiechem ze ladnie spiewalismy a spiewalismy naprawde cicho, wiec nie chce wiedzieć jak bardzo nas bylo slychac w nocy
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:32   #117
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
I obiecane zdjęcie

zdecydowanie Igorek\Wiktorek\Karolek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 11:33   #118
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że spokojnie wystarczy... Tylko musisz zgłosić się w terminie, który wystarczyli i powiedzieć, gdzie byłaś. Jeśli np będziesz na spacerze, to też to możesz powiedzieć (przecież mogła Cię głowa boleć i mogłaś się iść dotlenić). Tu chodzi głównie o to, żebyś się zgłosiła i wytłumaczyła Jak masz L4 chodzące, to nic Ci nie zrobią a nie byłaś przypadkiem po wizycie w aptece? Bo jak miałabyś paragon byłoby najlepiej Ale daj nam znać co załatwiłaś, bo ciekawa jestem...
Niestety nie byłam w aptece.
Ale mam właśnie to zawiadomienie o terminie badania i kartkę, którą dostałam na miejscu o terminie odbioru wyników. A to jest jednoznaczne z tym, że byłam u lekarza. Przynajmniej dla mnie

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:34   #119
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie Igorek\Wiktorek\Karolek
Chyba jednak Igorek

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Niestety nie byłam w aptece.
Ale mam właśnie to zawiadomienie o terminie badania i kartkę, którą dostałam na miejscu o terminie odbioru wyników. A to jest jednoznaczne z tym, że byłam u lekarza. Przynajmniej dla mnie
no to nie masz się czym martwić na pewno wystarczy

Igorek

Stary 2015-03-17, 11:35   #120
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jednak Igorek

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

no to nie masz się czym martwić na pewno wystarczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości