Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-28, 19:59   #91
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
ja tez zawsze tak do 100 kupuje torebki ostatnio w sinsay kupilam za 50zł calkiem fajną i dobrze sie trzyma
Ja mam tyle torebek,ze nawet nie ktorych nie nosilam.:P bralam do sklepu i od razu sobie zawsze jakas jedna mam piekna w kolorze fuksji taka duza plaska listonoszke i mialam ja raz
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-28, 20:00   #92
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Chocbym chciala nie da rady, niektore kobiety mdli w ciazy na widok konkretnych kolorow... a mdli mnie na widok TZ facjaty
No nie, a on się tak dla CIebie poświęcił ostatnio
Stary 2015-03-28, 20:03   #93
frik frik
Zadomowienie

Kolejny post mi sie nie dodal. Dziala Wam aplikacja?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Grrrr teraz sie dodal. Dziad jeden!!!

PASZTETNIK lol bidny tz
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-28, 20:10   #94
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaliczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Wreszcie nadrobiłam - wczoraj o 21 odpadłam, a dzisiaj trochę załatwiania miałam, zakupy, oglądanie mieszkania, sprzątanie...

To taki dość duży przedział jest między 100 a 180, nie?

Ja nadal staram się o tym nie myśleć. W moim przypadku na pewno jakieś cięcie będzie, tylko kwestia, z której strony - całe życie niedowagę miałam i ogólnie straszny chudzielec jestem. A CC robi się tylko pod miejscowym znieczuleniem czy pod narkozą? Bo też ciężko mi sobie wyobrazić, jakbym miała tam w pełni świadomości leżeć, a oni mi do brzucha ze skalpelem, już teraz mi się uciekać chce...

Ale póki co trochę się zaczęłam stresować USG genetycznym. Pierwsze i dotąd jedyne miałam prawie 6 i pół tygodnia temu więc się trochę martwię czy z dzidzią wszystko w porządku. Za 48h będę już po badaniu i mam nadzieję że będziemy się cieszyć wspaniałymi wynikami

Dobrego wieczorku wszystkim!
CC robi sie albo w znieczuleniu zewnątrzoponowym- w kręgoslup, wtedy nic Cie nie boli ale czujesz jak dziecko wyjmuja itd. albo narkoza czyli spisz.

kciuki

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Pasztetnik jestes niesamowita
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-28, 20:24   #95
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Balabym sie narkozy ale to chyba w skrajnych przypadkach. Ja mialam zo i fajnie ze czulam jak mi grzebia hehe
Stary 2015-03-28, 20:29   #96
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wy już współżyjecie ze swoimi mężczyznami?
my od początku nie było powodów żeby przestawać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-28, 20:33   #97
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Balabym sie narkozy ale to chyba w skrajnych przypadkach. Ja mialam zo i fajnie ze czulam jak mi grzebia hehe
Ale to pewnie dają taką narkozę jak miałam przy punkcji jajników. Fajny odlot na 15 - 30 min i jest bezpieczne, bo nie zasypiasz głęboko, ale totalnie nie wiesz co się z Tobą dzieje w tym czasie JA bym się właśnie bała tego grzebania brrrr.... Szwagierka porównała cesarkę do tego jakby jej ktos pod koszulką grzebał heheh To prawda?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-28, 20:51   #98
AgatkaSz
Wtajemniczenie

No czujesz ze ktos Cie dotyka ale tylko tyle dziwne i nagle czulam jak mi brzuch opada pod mostkiem nagle plasko heheh napewno nie macis sie czego bac przy ZO widzisz od razu dziecko mozesz je ucalowac
Stary 2015-03-28, 20:56   #99
malinowa4
Zakorzenienie

o boziu w końcu doczytałam piszecie jak szalone, w tej części napewno nie będę w czołówce zaproszenia rozwiezione jeszcze tylko jutro ale już padam

Cytat:
Nadrabiam jeszcze 1 część.

Em no wlasnie nie wiem jaki ten rowerek
u nas na podwórku duuzo piachu. a ten z daszkiem do prowadzania to juz chyba długo nie posłuzy , wiec moze lepiej biegowy?

Natalitka sliczny maluch

Malinowa a Ty tez CC planujesz?

Oliath zazdroszczę bezbolesnego porodu, było ZZO?

mnie wczoraj zemdliło strasznie po serku president. wypiłam mięte i było ok. w ogole caly czas pije mięte, bo ona mnie jakos ratuje.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Malinowa mam nadzieje, ze w tej części mnie nie prześcigniesz z postami, hehe

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

niud nie mam pojęcia a z czego oni to wnioskują? przeciez to zalezy od wielu czynnikow...
co do cc to coraz bardziej się do tego przekonuję. boję się bólu i żeby nie było powikłań z owinięciem się pępowiny itp. ale po cc boję się z kolei, że nie będę w pełni sprawna przez tą bolącą bliznę
eheheh raczej nie przegonię

Cytat:
Dziewczyny pojechalam do mcdonalda i ale najpierw po tesciowa i kolo jej prach jest taki fajny sklep i co ... kupilam sobie torebke trochd droga jak na moja kieszen ale nie umialam jej odlozyc zakochalam sie chyba musze przestac nosic karte
ja dzisiaj pożałowałam, że pojechałam do maka takie mam teraz rewolucje w żołądku bleee nigdy więcej

Cytat:
Nie ogarniam Was wyprowadzam się od was...

eee dziś chcę zacząć

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Hejaaaa! Witam się w nowym wątku! Piszecie jak torpedy Ledwo co skończyłam stary wątek a tu tyle naprodukowane

Ja dzisiaj dostałam rano powera i się wzięłam za sprzątanie, a że dawno nie zrobiłam tego porządnie trochę mi zeszło, jak skończyłam to nie mogłam usiąść! Tak mnie krzyż bolał i boli, że masakra. Byłam jeszcze na zakupach i dostałam takich mdłości, że mówię koniec, normalnie szukałam gdzieś miejsca żeby pawika zapodać )) myślę sobie jakiś karton czy co heheh... ale udało się szybko wydostać ze sklepu...ufff...potem coś gryznęłam i przeszło.

Co do przytulanka Czy czytałyście gdzieś, że facet nie może "pieścić" kobiecie w ciąży piersi, bo to wywołuje skurcze i się wydziela oksytocyna?
o tego to nienawidzę odkąd stały się wrażliwsze, zakaz bawienia się
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-28, 21:07   #100
frik frik
Zadomowienie

Malinowa ktory juz weekend biegasz z zaproszeniami?

Ja szykuje sobie nasiadowke w misce. Czuje sie conajmniej dziwnie ale cos mnie smyra na dole. Badziewie.

A jak post mi zniknie to odinstaluje ta aplikacje!

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

O dodal się dziad

MALA a co do lezenia to dobrze robisz. Mialas wyrazne zalecenie do tego i warto bylo
Pisalam to wcześniej ale chyba sie skasowalo.
To ide moczyc tylek
Stary 2015-03-28, 21:13   #101
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość

Ja szykuje sobie nasiadowke w misce. Czuje sie conajmniej dziwnie ale cos mnie smyra na dole. Badziewie.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

O dodal się dziad

MALA a co do lezenia to dobrze robisz. Mialas wyrazne zalecenie do tego i warto bylo
To ide moczyc tylek
drugi jeszcze tylko jutro i później przy okazji obiadu wielkanocnego organizowanego zawsze u babci dajemy siostrze taty z mężem i kuzynce. i zostają nam jedni z rodziny tż ale niewiadomo kiedy pojedziemy, bo u żony wujka tż ostatnio same tragedie w rodzinie
ale to to już pikuś. najwięcej latania było w zeszły weekend, wtedy jeszcze na to genetyczne jechaliśmy
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-28, 21:23   #102
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym w sumie tez wolala SN , bo 2 dni i do domu.. Kobiety na sali pytały sie mnie czy ja w ogole po porodzie ,bo nie wygladam na taka co rodzila no ale swoje przezyłam.
U mnie poród byłby nawet znośny, bo o 21 zaczely sie pierwsze skurcze o 1 w nocy 3cm , o 4-5 nad ranem juz bylo 7cm i zatrzymało sie. o 7 decyzja o cesarce brak postepu i ... wkracza ordynatorek i mowi stanowcze NIE. i wtedy zaczęli mnie maltretowac na wszystkie strony zebym urodzila SN od 7 do 12. myslalam juz ze umre, skurcze na ktg 140 a oni mnie pod oksy. myslalam ze umre po tej kroplowce, serio. głowka dziecka nie chciala w ogole schodzic. pozniej polozna mi kazala stac i popierac sobie na stojąco i nagle poczulam, ze chce mi sie do kibelka . 10min i dziecko na swiecie.
teraz sie boje powtórki, ze znowu głowka nie bedzie chciala schodzić i beda znowu przymuszac SN i tyle godzin męki.
teraz myslę, bo u nas w szpitalu troche sie pozmienilo i niby daja kazdej rodzącej, ktora chce ZZO. myslalam, zeby oplacic swoja polozna, kolezanka polecila mi fajną.
ale boje sie. a z drugiej strony jak bede jechala do Białegostoku i jak dojade juz na miejsce i bedzie za pozno na ZZO? a te CC tez rozwazam i nie wiem juz sama chcialabym zacząć SN. a w razie przedluzania sie porodu zakonczyc CC.
Amelie jakbym czytała swoją historię u mnie rozwarcia od 3 cm do pełnego nie było przez dobę; / tez dziecko nie chciało zejść i nawet po oksytocynie trwało to ponad 12 h mimo dużych skurczów; ( no ale po co cc jak dziecko cały czas monitorowane o puls dobry miało -spadać zaczął dopiero w czasie parcia i wyciągnęli ja vaccum
Tez bym chciała zacząć SN a w razie co dostać cc ale tak się nie da ; (

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaliczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Wreszcie nadrobiłam - wczoraj o 21 odpadłam, a dzisiaj trochę załatwiania miałam, zakupy, oglądanie mieszkania, sprzątanie...

To taki dość duży przedział jest między 100 a 180, nie?

Ja nadal staram się o tym nie myśleć. W moim przypadku na pewno jakieś cięcie będzie, tylko kwestia, z której strony - całe życie niedowagę miałam i ogólnie straszny chudzielec jestem. A CC robi się tylko pod miejscowym znieczuleniem czy pod narkozą? Bo też ciężko mi sobie wyobrazić, jakbym miała tam w pełni świadomości leżeć, a oni mi do brzucha ze skalpelem, już teraz mi się uciekać chce...

Ale póki co trochę się zaczęłam stresować USG genetycznym. Pierwsze i dotąd jedyne miałam prawie 6 i pół tygodnia temu więc się trochę martwię czy z dzidzią wszystko w porządku. Za 48h będę już po badaniu i mam nadzieję że będziemy się cieszyć wspaniałymi wynikami

Dobrego wieczorku wszystkim!
Ej oswiecilyscie mnie ze cc jest w ZZO a na mnie ZZO nie działa nie licząc zdretwialej nogi przez 2 dni
Pod narkoza to już tak nie miło trochę; /
Stary 2015-03-28, 21:30   #103
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

O dodal się dziad

To ide moczyc tylek
a co dodalas do tej nasiadowki , rumianek? ja juz od paru dni sie mecze ze swędzeniem i zółtymi upławami mam nadzieje ze to minie najlepiej jest jak sie podmyje to troche czuje ulgi ale zaraz znowu jest to samo, nie wiem czy to nie przez luteine
Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Amelie jakbym czytała swoją historię u mnie rozwarcia od 3 cm do pełnego nie było przez dobę; / tez dziecko nie chciało zejść i nawet po oksytocynie trwało to ponad 12 h mimo dużych skurczów; ( no ale po co cc jak dziecko cały czas monitorowane o puls dobry miało -spadać zaczął dopiero w czasie parcia i wyciągnęli ja vaccum
Tez bym chciała zacząć SN a w razie co dostać cc ale tak się nie da ; (

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Ej oswiecilyscie mnie ze cc jest w ZZO a na mnie ZZO nie działa nie licząc zdretwialej nogi przez 2 dni
Pod narkoza to już tak nie miło trochę; /
ojeja bidulka miejmy nadzieje, ze teraz bedzie tylko lepiej
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-28, 22:40   #104
frik frik
Zadomowienie

AMELIE04 nom rumianek. Pierwszy raz w zyciu to robię, ale tu nie mam lekarza który by mi cos przepisal, wiec uciekam sie do naturalnych sposobow. A takie ogólnodostępne leki, to chyba niebardzo wolno?
Stary 2015-03-29, 05:39   #105
mala29lll
Zakorzenienie

Dzień dobry Mój wewnętrzny zegar tez się przestawił. Obudziłam się o 5 rano na stary i koniec. Jakże się ucieszyłam spoglądając na 2 zegarek co się przestawił, że już 6 i można na legalu wstać hihii

Amelie wrednoto, która zraniła wczoraj moje serce nie powinnam Ci nic pisać, ale będę dobrą koleżanką i podzielę się moim doświadczeniem zdobytym podczas leczenia. Więc Luteina bardzo często uczula i dziewczyny czuły jakby im pochwę wypalało Można zmienić ten lek.Najlepiej na Lutinus, ale on jest bardzo drogi, bo to naturalny progesteron, a Luteina jest syntetyczna. Lutinus niestety to koszt od 145 do 220 zł.Najtańszy jest w Aptekach koło klinik leczenia niepłodności. Myślę jednak, że gin może CI śmiało zamienić Luteinę na Duphaston, bo i to i to jest syntetycznym progesteronem po prostu. Może po prostu masz tą Grażynę taką wrażliwą A czemu Ty w ogóle bierzesz Luteinę? Przeciez u CIebie jest wszystko ok.

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
AMELIE04 nom rumianek. Pierwszy raz w zyciu to robię, ale tu nie mam lekarza który by mi cos przepisal, wiec uciekam sie do naturalnych sposobow. A takie ogólnodostępne leki, to chyba niebardzo wolno?
JAkby ten rumianek nie pomógł to może zapytaj w aptece czy możesz brać jakiś ogólnodostępny lek w ciąży. Czy tam też farmaceuci są dokształceni jak sprzedawcy cukierków na temat leczenia?
Stary 2015-03-29, 06:34   #106
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tyle torebek,ze nawet nie ktorych nie nosilam.:P bralam do sklepu i od razu sobie zawsze jakas jedna mam piekna w kolorze fuksji taka duza plaska listonoszke i mialam ja raz
Ja mam... 2 torebki Ale jedna Prada Rok temu wyprzedalam wszystkie sieciowkowe badziewia i za uzbierana kase kupilam w Wiedniu w outletowym butiku, inwestycja na lata

Cytat:
Kolejny post mi sie nie dodal. Dziala Wam aplikacja?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Grrrr teraz sie dodal. Dziad jeden!!!

PASZTETNIK lol bidny tz

Raczej on tez nie ma ochoty, jak co chwila splukuje po mnie kibel albo wynosi miski z pawiami, niezbyt go to podnieca

Cytat:

O dodal się dziad

To ide moczyc tylek
Do wszystkich dziewczyn: zanim jeszcze zlapia Was dolegliwosci, stosujcie 2-3 razy w tygodniu profilaktycznie jakis probiotyk w globulkach Dobrze stosowac cala ciaze na uspokojenie szalejacej flory bakteryjnej i bedziecie mialy spokoj

Cytat:
Zapytaj o Clotrimazol masc - nie jest oficjalnie dopuszczony w ciazy ale gin mi powiedzial, ze jest bezpieczny bo w przeciwienstwie do typowych antybiotykow dziala domiejscowo A na pewno jego uzycie jest tysiac razy bezpieczniejsze niz chodzenie z infekcja. Teraz w ciazy uzylam go doraznie dwa razy - podraznilam cobie ujscie cewki moczowej latajac co chwila do kibelka, wystarczyla kropelka masci i ulga juz po sekundzie
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 07:39   #107
mariolaw_132
Zakorzenienie

Hej,
Nadrobilam

Co do luteiny to ona jest uczulajaca. Sama to przeszlam w drugiej ciazy....jakis obled.

co do porodu to chcialam SN bylam przy porodzie jak siostra rodzila i mnie to przerazilo Ale ostatnio porod szwagierki wzbudzil moj niepokoj. Zobacze co z tego wszystkiego wyjdzie.

Jutro wizyta ciekawe czy detektor wyczuje serducho.

A mialam dzisiaj koszmar.....snilo mi sie ze zaczelam krwawic
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 07:44   #108
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ee tam, mysle ze takie prawdopodobienstwo ma kazda ciezarna wiec spokojnie

Wgl ja tez jestem wczesniakiem, niestety nie wiem dokladnie w jakim tyg sie urodzilam (i nie dopytam teraz matki bo zacznie cos podejrzewac a niestety jeszcze z 2tyg musi pozyc w nieswiadomosci ) ale jakos 3-4tyg przed terminem. Przy czym urodzilam sie z normalna zdrowa waga, 10pkt mialam i odeslano mnie normalnie do domu
Wyniki dostałam mailem, w ramach badania mam jeszcze za darmo konsultację, więc na pewno się dopytam i dam znać. Jak zobaczyłam wyniki trisomi to się od razu uspokoiłam, wychodzę z założenia, że skoro wiem to z takim wyprzedzeniem to z podtrzymaniem porodu medycyna sobie radzi

Cytat:
Nie ogarniam Was wyprowadzam się od was...

Ja czekam na pozwolenie od mojej lekarki Przez torbiel miałam poczekać do końca 1 trymestru, 09.04 idę na wizytę i mam nadzieję, że już mi się wszystko odpowiednio "podniosło"

Cytat:
Ja a piątek byłam u doktorka, bo mnie ciągle coś męczy. Powiedział, że została taka resztka i przepisał mi Clotrimazolum globulki ( + maść a ona jest bez recepty ).
Można stosować pod warunkiem, że się skończyło 12 t.
Pasztetnik mnie uprzedziła, a raczej masz potwierdzenie z 2 źródeł

W ogóle jakoś tak sobie myślę, że wszystko co najgorsze mam za sobą, czyli 1 trymestr, badania genetyczne + PAPPA i w końcu mogę się zacząć cieszyć ciążą

Wam Wszystkim też tego życzę

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-03-29 o 07:48
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 08:00   #109
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Hej,
Nadrobilam

Co do luteiny to ona jest uczulajaca. Sama to przeszlam w drugiej ciazy....jakis obled.

co do porodu to chcialam SN bylam przy porodzie jak siostra rodzila i mnie to przerazilo Ale ostatnio porod szwagierki wzbudzil moj niepokoj. Zobacze co z tego wszystkiego wyjdzie.

A czemu poród szwagierki wzbudził Twój niepokój? Może siostra uczestniczyć w porodzie?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

A mój mąż na jakiś głupi turniej pojechał z pracy związkowy. Niby musiał. Ja kurde w depresję wpadnę w końcu. Całymi daniami prawie sama w domu DObrze, że choć tu z Wami mogę popisać, bo by źle było ze mną
Stary 2015-03-29, 08:04   #110
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ale to pewnie dają taką narkozę jak miałam przy punkcji jajników. Fajny odlot na 15 - 30 min i jest bezpieczne, bo nie zasypiasz głęboko, ale totalnie nie wiesz co się z Tobą dzieje w tym czasie JA bym się właśnie bała tego grzebania brrrr.... Szwagierka porównała cesarkę do tego jakby jej ktos pod koszulką grzebał heheh To prawda?
No narkoza nie jest zbyt mocna bo juz nasali wybudzali mnie

A tak wogole witajcie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 08:06   #111
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Wyniki dostałam mailem, w ramach badania mam jeszcze za darmo konsultację, więc na pewno się dopytam i dam znać. Jak zobaczyłam wyniki trisomi to się od razu uspokoiłam, wychodzę z założenia, że skoro wiem to z takim wyprzedzeniem to z podtrzymaniem porodu medycyna sobie radzi

Ja czekam na pozwolenie od mojej lekarki Przez torbiel miałam poczekać do końca 1 trymestru, 09.04 idę na wizytę i mam nadzieję, że już mi się wszystko odpowiednio "podniosło"

Ja a piątek byłam u doktorka, bo mnie ciągle coś męczy. Powiedział, że została taka resztka i przepisał mi Clotrimazolum globulki ( + maść a ona jest bez recepty ).
Można stosować pod warunkiem, że się skończyło 12 t.
Pasztetnik mnie uprzedziła, a raczej masz potwierdzenie z 2 źródeł

W ogóle jakoś tak sobie myślę, że wszystko co najgorsze mam za sobą, czyli 1 trymestr, badania genetyczne + PAPPA i w końcu mogę się zacząć cieszyć ciążą

Wam Wszystkim też tego życzę
Ehh, fajnie masz że najgorsze juz za Toba, zazdraszczam pozytywnie

A u mnie dzis happy poranek, nie mam mdlosci, pozarlam juz ryz z cynamonem i zaraz wciagne galaretke, apetyt mam Koncze dzis 11tydz, moze zaczne życ w 12-tym, choc uwierze dopiero jak przez 7 dni pod rzad sie nie porzygam
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 08:48   #112
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nikt nie zakazywał, więc nie było żadnej przerwy Aczkolwiek trochę się przestawiliśmy godzinowo, bo wieczorami mnie czasem za bardzo rozdyma i pobolewa

Cytat:
O nawet nie wiedziedzialam ,ze pabia to stare monnari
Śliczna! Aż się przejdę do monnari z ciekawości, może będzie coś podobnego Cena trochę odstrasza jak na taką małą torebkę, ale...

Cytat:
(...)co do CC to slyszalam duzo ze jest to bezpieczniejsze dla dziecka , nie owinie sie pepowina ,nie bedzie trzeba na sile go wyciagac, raz dwa i dziecko na swiecie i latwiej wyczyscic dokladnie macice
Każdy poród ma swoje wady i zalety. Wadą cc jest to, że większość odbywa się w terminie zaplanowanym przez lekarzy, a nie przez dziecko, czyli nie wtedy kiedy dziecko jest naprawdę gotowe to wyjścia na świat. No i nie ma naturalnego odessania wód płodowych z płuc, pierwszy oddech jest wspomagany przez lekarzy.
Gdyby nie ryzyko porażenia mózgowego przy porodzie naturalnym, to bym się w ogóle nie zastanawiała, a tak to...ale to już mój gin zdecyduje, ufam mu.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj pożałowałam, że pojechałam do maka takie mam teraz rewolucje w żołądku bleee nigdy więcej
A mnie dziś od rana ślinka na myśl o macu cieknie
Stary 2015-03-29, 09:18   #113
mariolaw_132
Zakorzenienie

Niud teraz to juz z gorki.

Mala bo szwagierka miala same bole parte z 2 godziny a moja siostra 3 parte i maly byl na swiecie. Moja siostra jest/ byla niepelnoletnia a ja mialam zgode od mamy podpisana przed notariuszem. Moha mam jest chora wiec nie moglabybyc przy niej.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 09:42   #114
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Elvegirl wejdz na strone monnari jest moja torebka za hmmm 129 hahahaha to sobie poprawilan wczoraj humor tylko dziwie sie bo cena nie byla metkowana tylko normalnie na kartonowej metce wyryta z logo firmy

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Przy prodzie moze byc kto chce moja kuzynka byla przy swojej kolezance bo tylko Ona byla gotowa jak zaczela rodzic w nocy
Ah... przy mnie nie bylo nikogo no za sciana byl Tz ale jak wyjezdzalam z sali operacyjnej to pierwsza osoba jaka ukazala sie moim oczym byla... moja szwagierka ...
bo Tz poszedl z corka na noworodki do dzis zastanawiam sie kto ja wpuscil bo przed jej nie bylo
Stary 2015-03-29, 09:44   #115
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elvegirl wejdz na strone monnari jest moja torebka za hmmm 129 hahahaha to sobie poprawilan wczoraj humor tylko dziwie sie bo cena nie byla metkowana tylko normalnie na kartonowej metce wyryta z logo firmy [COLOR="Silver"]
Widziałam właśnie, 30% zniżki rzucili, ciekawe czy to tylko online, czy stacjonarnie też...Przejdę się, sprawdzę, pomacam bo online bez macania nie lubię kupować. Kilka innych też mi wpadło w oko, muszę sprawdzić No i przede wszystkim zważyć w łapie, bo nie znoszę ciężkich torebek.
Stary 2015-03-29, 10:32   #116
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud teraz to juz z gorki.
Ty jutro odbierzesz ujemy wynik i wsiądziesz ze mną do tego samego wózka
Stary 2015-03-29, 10:56   #117
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Witam się już w nowym wątku .
Ale szybko piszecie . Nie odzywałam się, bo małe problemy miałam, a poza tym sprzedałam auto. Ogólnie czuję się ok. Tylko dzisiaj znowu mdłości mnie męczą od rana . Sama nie wiem, czy coś mi zaszkodziło, czy dzidzia daje o sobie znać . Pobieżnie Was nadrobiłam. Gratuluję wszystkich udanych wizyt.
Ja czuję, że dla mnie ogólnie poród będzie straszny . Moja odporność na ból jest strasznie niska, więc zejdę pewnie kilka razy przy porodzie sn. Zaś cc się boję, bo to jednak operacja, poza tym, jak widziałam, ile czasu moja ciotka dochodziła do siebie po cc, to też podziękuję.
Ja też mam nadzieję, że od wtorku jakoś bardziej zacznę cieszyć się tą ciąża. Bo jak na razie pierwszy trymestr, to głównie stres i strach, czy aby na pewno wszystko będzie dobrze. Teraz też się stresuję, czy to genetyczne we wtorek wyjdzie ok.
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-29, 11:17   #118
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja też mam nadzieję, że od wtorku jakoś bardziej zacznę cieszyć się tą ciąża. Bo jak na razie pierwszy trymestr, to głównie stres i strach, czy aby na pewno wszystko będzie dobrze. Teraz też się stresuję, czy to genetyczne we wtorek wyjdzie ok.
Będzie ok, coby się nie działo
Jakoś tak od wczoraj mi odwaliło i wszystkim na około ( łącznie z sobą ) każe się przestawić na pozytywne myślenie
Wczoraj TZ mi słusznie przypomniał, jak zaczęłam jęczeć odnośnie tego prawdopodobieństwa przedwczesnego terminu porodu, że przecież nie mam na to wpływu, a stresując się stresuje dziecko i tym negatywnym myśleniem mogę tylko zaszkodzić... i coś w tym jest. Także dziewczyny głowy do góry, uśmiech numer 5 i brzuchy do przodu !
Stary 2015-03-29, 11:33   #119
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Hej,
Nadrobilam

Witam się niedzielnie; *
Tez dziś koszmar miałam - snilo mi się że poszłam na to genetyczne usg co mam teraz mieć i się okazało ze dziecku serce nie bije; ( wiem, tylko sen ale stres został; /
Stary 2015-03-29, 11:36   #120
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Chocbym chciala nie da rady, niektore kobiety mdli w ciazy na widok konkretnych kolorow... a mdli mnie na widok TZ facjaty
no tego jeszcze nie słyszałam

Ja boje się porodu cc... po pobraniu komórek jak miaąłm tą krótka narkozę to dwa dni wymiotowałam i łeb mi pękała... chyba wolę pomęczyć się te kilka godzin i później mieć spokój niż znowu to przeżywać... może za dużą dawkę tego czegoś mi dali albo coś... w każdym bądź razie wszysy których znam mówią że sn lepiej bo szybciej wraca się do normalności

A w ogóle ja od jakiś dwóch tygodni mam jakąś falę uczuć... nigdy nie byłąm wylewna w uczuciach a teraz to nie mogę przestać przytulać się buziakować i w ogóle aż mnie Tż nie poznaje zakochałam się od nowa jestem teraz jak nastolatka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości