![]() |
#91 | |
Raróg
|
Dot.: Moje pachnące zacisze-czyli wielbicielki wszystkiego stylowego-pachnącego
Wendy gdzie dostanę tą Irving Poziomka z Mandarynką? Bo zachęciłaś, nie powiem.
Póki co muszę wypić te co mam, bo się nazbierało, że hej, wpadłam w herbaciane szaleństwo ![]() Ja dziś świeżutkiego prania ciąg dalszy, poprałam wszystkie kołdry i pościele : ) Lubię jak mi pachnie ta herbata z owoców leśnych, świeczek tak nie wyczuwam - albo mam za duzy pokój, albo węch nie doszedł jeszcze do siebie po paleniu (chociaż w małym pokoju je czułam). Uwielbiam zimowe zapachy. Jak się pojawiają Owoce Leśne, Jabłka z Cynamonem, Wiśnie z Czekoladą, mrrr... Ale letnie też fajnie, takie ożeźwiające, np. ta Trawa Cytrynowa. A nie mówiłam Wam, jaką mam bajerancką świeczkę. Zapachu co prawda nie daje, ale na białym szkle jest na czarno namalowane miasto, ludzie, padajacy śnieg, no taki zimowy klimacik, a świeczka po zapaleniu zmienia kolory. Już drugi rok ją mam, bo oszczędnie używam, ale jak się skończy, muszę rozpracować, jak ona te kolory zmienia ![]() O, ja sobie zrobię zimowo. Zapalę to Pieczone Jabłko, zobaczymy jakie jest. Wendy, masz fajny avatarek. Ja lubie tak farbować włosy i malować oko : )
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2015-05-07 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Laura, ja tę herbatę kupiłam w Marc Polu. Mam jeszcze inne smaki z tej serii - melonowa ze śliwką i figowa z gruszką, które też są dobre i ładnie pachną ale jednak poziomka to mój faworyt (tak w ogóle to w składzie ma 15% owocu poziomki więc wydaje mi się że dość sporo). U mnie także nazbierało się tyle herbat że piję po 5-6 kubków dziennie a końca zapasów nie widać
![]() Uwielbiam zapach świeżo upranej pościeli ![]() ![]() Laura, jeśli masz możliwość to wstaw zdjęcie tej świeczki która zmienia kolory ![]() ![]() Cieszę się że podoba Ci się avatarek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raróg
|
No właśnie nie mam możliwości wstawienia fotki, bo mam wysuwany telefon i chyba coś w nim padło, bo nic na ekranie nie widać. Mogę rozmawiać, mogę ma czuja wybrać numer, nic poza tym. Spróbuję później ściągnąć jakiś program do kamerki internetowej, może tak sie uda. Bij zabij, nie pamiętam juz gdzie ją kupiłam.
A czemu sobie możesz tylko pomarzyć o takich włosach i makijażu? Ja byłam blondyna przedtem, teraz granatowa czerń, oczy kholem Maxa Factora (najlepszy) i jazda. Albo smoky eyes i kreseczka <3 Tylko niebieskie oczy mnie zdradzają, ale nie zamieniłabym ich koloru na inny, no może ewentualnie na zielony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Od kilku dni nie piję herbaty i bardzo cierpię. Głos mi nie wraca w ogóle do normy,więc chyba jutro się napije. Po co robić abstynencję,jak ona nic nie daje. ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Od kilku dni nie piję herbaty i bardzo cierpię. Głos mi nie wraca w ogóle do normy,więc chyba jutro się napije. Po co robić abstynencję,jak ona nic nie daje. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raróg
|
A czemu odstawiłaś herbatkę?Ja zaraz będe parzyć dzbaneczek Owoców Leśnych i Zielonej z Grapefruitem <3
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam niebieskie oczy ![]() ![]() Laura, czy to Ty jesteś w awatarku? Cytat:
![]() Olejków zapachowych też kiedyś używałam ![]() Gdzie kupujesz swoje olejki? I dlaczego nie pijesz herbatki od kilku dni? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raróg
|
Nom, to ja w avatarku, a co? : ) Tez mam opadajace powieki, ale oczy dość duże, więc khola mogę używać do woli. Zresztą może i Tobie byłoby do twarzy, nie dowiesz się, jak nie spróbujesz ; )
Niektórzy odradzają mi makijaż dolnej powieki. Mam czasem taki spanielowaty wyraz oczu, szczególnie jak muszę wziąć leki. Ale bez dolnego make upu to by nie było to ![]() A wlosy jak masz długie? Może jakies prostowanie? Żeby nie było całkiem offtopowo, ja Ci polecam ślicznie pachnący kokosem olejek Organix z Rossmanna, włosy sa takie lejace i błyszczą sie jak psu..eee...tego ; P A może chemiczne prostowanie? Ja bym chciała sobie zrobic, ale znów ostatnio napadło mnie na papiloty i sama już nie wiem...
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2015-05-08 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
A śliczna kobietka z Ciebie
![]() Przez te moje oczy mam taki wyraz twarzy jakbym była wiecznie zmęczona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raróg
|
Ja mam cały zestaw, oprócz olejku jeszcze szampon i odżywkę, wszystko z pachnacym mleczkiem kokosowym
![]() Khol Max Factora jest naprawdę fajny, mięciutki i daje mega efekt. A to Ty masz nawet dość długie te włosy i co, prostownica nic nie daje? A może prostowanie chemiczne? Gdzie ja tam śliczna. Ot przeciętna babka ; ) Ale dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Włosy prostuje tylko jak jestem u fryzjera przy okazji podcięcia końcówek. Ale mniejsza o to ponieważ na prostych włosach aż tak bardzo mi nie zależy bo w lekko falowanych dobrze się czuję i wyglądam
![]() ![]() Wczoraj coś mnie naszło na herbatę sypaną, poszłam do lokalnej herbaciarni i wyszłam bogatsza o 3 różne herbaty smakowe: owocowa i dwie zielone smakowe, w tym jedna z całymi pączkami róży. Ależ one pięknie pachną ![]() Życzę Dziewczyny udanego i pięknie pachnącego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raróg
|
No u mnie niestety pachnie na razie lakierem do pazurków, a tak ładnie pachniało Ajaxem konwaliowym
![]() No ja go jeszcze delikatnie teraz czuję, a myłam włosy wczoraj. Ale zapach jest delikatny raczej, nie jakiś nachalny. No ja w każdym razie jestem zadowolona. Jak rozwijam papiloty i widzę ten połysk to ach... ; ) Kurde, ciagle nie mam czasu na ściagniecie tego programu. Teraz muszę skończyć paznokcie, potem zrobic make up i czekać na tel. od TŻ, żeby po niego wyjść. Może gdzieś pomiędzy tymi czynnościami znajdę czas. No na pewno postaram się dzisiaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raróg
|
Oto świeczuszka. Trochę małe zdjęcie i mnóstwo badziewia mi się przy okazji zainstalowało, no ale udało się
![]() A jeszcze co do olejku, tam jest napisane, żeby nakładać na wilgotne włosy. Ja teraz kroplę dosłownie wtarłam w moje suche loki i błyszczą się jak szalone. Także na sucho też polecam, ale tylko kropelkę, w zupełności wystarczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, mogę się tu do Was podpiąć?
![]() Uwielbiam piękne zapachy: mam szajbę na punkcie perfum, pachnących balsamów, żeli pod prysznic, olejków, świec i oczywiście kocham zapachy natury- koszona trawa, kwiaty, zapach powietrza po deszczu i wiele, wiele innych. Herbaty też uwielbiam, a jak jeszcze pięknie pachną to już w ogóle jestem w niebie. ![]() ![]() Jedyne czego nie używam to odświeżacze powietrza, bo zazwyczaj za bardzo zalatują mi chemią i są zbyt intensywne. Ale być może nie trafiłam na dobry odświeżacz...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raróg
|
Hej
![]() Ja też muszę mieć nastrój, żeby psiknąć odświeżaczem. Ale bardzo ładne wypuszcza na zimę Glade: Jabłko z Cynamonem, można stosować też na tkaniny i ubrania. Wczoraj nazbierałam sobie bzu <3 A dziś będę siać poziomki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Aktualnie do aromatyzacji pomieszczeń preferuję olejki w kominkach. Od jakiegoś czasu mój ukochany to bergamotowy z L'Orient. Jest tak piękny, że mam ochotę na inne olejki tej firmy. Świece też lubię, a od mamy zaraziłam się tymi o zapachu opium ![]() U mnie dzisiaj zapachowe niebo: na dole pachnie nazrywanym bzem i narcyzami, na dworze wszelkimi rodzajami kwiatów, a u mnie w pokoju kwitnie i powala zapachem mandarynka. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raróg
|
Ja nazrywałam świeżego bzu. Pachnie też świeżą ziemią dosypaną do kwiatków, a TŻta naszło na psikanie odświeżaczem
![]() ![]() Aromat Jabłka z Cynamonem jest dość intensywny, trochę za mokry moim zdaniem, bo jak popsikasz tkaniny, są lekko wilgotne no i szybko wtedy opada. Ale nawet czasem ciuszki nim psikałam, ładny był. Czekam na zimę, na pewno znów kupię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raróg
|
Wysiałam poziomki, zasadziłam iglaka pod blokiem, zasadziłam małe drzewko w doniczce i jakis zdobyczny, uroczy kwiatek, posadziłam też spory krzew w kącie balkonu, ładny jest, ma takie jasnozielone liście. Kwiaty w domu puszczaja pędy <3
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Kwiaty są piękne, jednak podobnie jak Wy wolę posadzić swoje niż przynosić cięte, które szybko padną i zaraz trzeba kupić kolejne. Co do poziomek i truskawek, najlepsze są odmiany wiszące, nawet dla osób dysponujących dużym ogrodem. Bardzo obficie owocują a nie wlezie tam żaden robak, ślimor czy inne cholerstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Raróg
|
Właśnie tak się zastanawiam nad wiszącymi, tylko nie bardzo wiem, jak bym je miała podczepić... :/
Wendy, patrz, co znalazłam: http://kosmetyczna-hedonistka.blogsp...czyc.html#more Nie wiem, jak Ty, ale ja na pewno spróbuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o herbatę to też gdzieś wyczytałam że może ona powodować wysuszenie śluzówki gardła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
No to jak polecacie to zakupię na następny sezon zimowy. Jak ja kocham świeże zioła i ich zapachy ![]() ![]() Cytat:
![]() O tak, ta dziewczyna ma takie włosy, za jakie mogłabym zabić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raróg
|
Wypachniłam sie u znajomego sprzedawcy próbkami perfum
![]() Ładny ten jeden, cos jakby trawa cytrynowa własnie, na lato mógłby być. Oj chyba zostawię u niego trochę pieniędzy, bo i ratę za kompa, i usunięcie wirusa, i etui na telefon i może ten perfum, a czaję się jeszcze na telefon i aparat ![]() ![]() Fajną dziś tunikę kupiłam, wściekle seledynowa, bo chodził za mną taki kolor, fajnie podkreśla biust, za to zakrywa mój brzuch po lekach. Ja nie wiem, no już 400, 500 brzuszków dziennie walę i nic... Bez mi pachnie, Ajax konwaliowy pachnie, kradziony (bo lepiej rosnie) krzew ma się dobrze, ktoś mi za to zakosił iglaka spod bloku, no cóż, widać równowaga w naturze musi być ![]() Zapaliłam sobie świeczuszki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raróg
|
Ja się żywię ostatnio samą kaszą. 1, 2 razy dziennie, naprawdę nie jem dużo. Do tego suplementy - witaminy, duzo wit. B, magnez, potas. Czasem pozwolę sobie na kogel - mogel. Piję herbaty ziołowe. Ćwiczę i generalnie jak juz się rozruszam z porannego zaspania, to czuję sie wręcz fantastycznie. Ćwiczę, w oddechu zagladam na Wizaż, ćwiczę dalej i tak w kółko, mogę tak cały dzień. Nie wiem, czy możesz coś wymyślić? Jeśli tak, skrobnij PW. Ale jestem na 100% pewna, że to leki na padaczkę są winne, szczególnie Depakina.
Poszłam sobie do sklepu po soczki i różne takie, zatrzymałam się przy kwiatach, już chciałam brać goździki, ale patrzę - zakwitną dopiero za rok. I gdzies w głębi, na samym końcu, jeden jedyny groszek pachnący ![]() ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2015-05-11 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
To watek zdecydowanie dla mnie. Jestem uzalezniona od zapachow. Bez perfum czuje sie naga, dobrze pachnace mydlo to podstawa a i od swiec zapachowych jestem uzalezniona. Moge dolaczyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raróg
|
No jasne, witaj!
![]() W jakich zapachach najbardziej się lubujesz? : )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Chyba we wszystkich
![]() w chwili obecnej czas mi umila swieca twilight woods od bbw, a w lazience child's wish. Czyli dzis dosc naturalnie, drewno i delikatny zapach trawnika. Zaraz uciekam do wanny i dzis w planach albo otulajacy peeling of pat&rub (zakochalam sie w zapachu tej serii) albo mydelko o zapachu gumy balonowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aktualnie też jestem w trakcie suplementacji. Ostatnio mój organizm bardzo się osłabił,a nie mam czasu pójść do lekarza. U mnie aktualnie cynk w dawce 15mg dziennie,żelazo w dawce 28mg dziennie,kwas foliowy w dawce 400 mikrogram,suplementy Vita-min z Olimpu i Green Coffee detox z Activlab. Bardzo sobie cenię tych dwóch producentów. Mają bardzo dobrą suplementację. Przyznaję to jako osoba od wielu lat trenująca. Ich suplementy bardzo pomagają mi w treningach. ![]() A tak do tematu nawiązując,to u mnie dziś świeca lawendowa z olejkiem trawa cytrynowa i pomarańcz. Jutro idę do hurtowni po nową dostawę i do domu i do pracy. ![]() ![]() Edytowane przez BlondePearl Czas edycji: 2015-05-12 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raróg
|
Ależ mi smaka narobiłaś, BlondePearl. U mnie w Mili maja właśnie prawie wszystkie takie podłużne młode ziemniaczki.
Ale ja Ci powiem, wzdęta się absolutnie nie czuję. Tak jakby ten brzuch był naturalna częścią mnie, w ogóle mi nie przeszkadza, no chyba że na niego patrzę ![]() ![]() ![]() U mnie bez, jeszcze ledwo, bo ledwo, ale stoi. Robię pranie, więc będzie zapaszek ![]() ![]() A może ja kurcze na tą Depakinę powinnam jakieś osłonowe tabsy wcinać ![]() Nie żal Wam czasem palić tych świeczek? Szczególnie tych trudno dostepnych? Bo ja strasznie szczędzę moje Pieczone Jabłko z Cynamonem. Nawet podgrzewacze kurcze szczędzę, bo lubię, jak tak wszędzie stoją ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.