![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Brak higieny podczas gotowania?
Drugiego dnia czy drugiego dania?
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." Edytowane przez Buzzerka Czas edycji: 2015-04-27 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brak higieny podczas gotowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie drugiego dnia ale .... Kiedyś kuzynka przyjechała z chłopakiem do babci i mama zaprosiła na obiad. Dała talerz na zupę i na drugie i na deser małe, a ten chłopak powiedział że po co myć tyle i zjadł zupę i drugie z tego samego i jeszcze sie przymierzał żeby sobie ciasto nałożyć w ten sam talerz ale zabrałam mu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ja okruszków nie strzepuję, daję psu do zlizania hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Chodziło o drugie danie, nie o drugi dzień
![]() Myślałam że jestem fleją, ale te wszystkie rzeczy o których piszecie (no może 95%) są dla mnie trudne do wyobrażenia, nie wiedziałam że w ogóle można o nich dyskutować :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
mnie chyba najbardziej brzydzi jak ktoś w kuchni posiada miskę w której myje wszystko i nie płucze tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Raczej nie praktykuję, ale nie brzydzi mnie to, pewnie bym wolała jednak choć opłukać talerz zanim nałożę na niego coś innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Ze mnie i TŻ też fleje ;D
może nie te ekstremalne, ale fleje ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
mnie to nie brzydzi, ale ja gdybym miała jeść z tego samego talerza to najpierw bym go przynajmniej opłukała, ale to głównie dlatego że zawsze coś po tej zupie zostanie i drugie danie mogło by przez to smakować trochę inaczej
Edytowane przez stesia Czas edycji: 2015-04-27 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
mOLDerator
|
O nie, to mnie też brzydzi jak ludzie dają psu jeść ze swojego talerza. Fuuuj!!! Zawsze wrzucam psu do jego miski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Mój kot ma swoje miski ale czasem dostaje coś z ludzkiej. Wyjada też okruszki z naszych talerzy i wylizuje piankę po kawie z filiżanki. Zdarza mu się wypić mi wodę ze szklanki jak jest niska, jak wysoka wybiera sobie rączką. Jest regularnie odrobaczany i nie wychodzi. Podejrzewam, że mam gorsze bakterie w paszczy niż on
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Naczelna Nastolatka
|
A moje psy robią wstępne zmywanie niektórym talerzom. I tak potem naczynia pierze zmywarka wiec kompletnie nie widzę w tym problemu.
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Picie herbaty czy kawy w tym samym kubku to dla mnie nie problem (oczywiscie w kubku po mnie)
picie z butelki - tak, razem z chlopakiem, siostra obrzydliwe jest dla mnie wycieranie rak i talerzy ta sama scierka kuchenna, dawna wspolokatorka - wycieranie gabka do naczyn brudnego stolu i szafek, gabke natychmiast wyrzucilam scisniete i smierdace scierki kuchenne niedokladne mycie naczyn, w rezultacie czego mozna wyjac lepiacy sie talerz z szafki resztki jedzenia w sitku kuchennym jedno wielkie fuuuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw pies liże się po jajach, a potem talerz, z którego jedzą ludzie. I co z tego, że umyty później w zmywarce. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2015-04-28 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
A człowiek podciera sobie zada i tymi samymi rękami (i co z tego, że umytymi) przyrządza posiłek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
U mnie tez z tym roznie bywa. Po mezu sie nie brzydze, po mamie takze nie. Ale tu glownie chodzi o probowanie czegos z garnka itd. Od meza wezme dokończę nawet jakas kanapke czy picie.
Ale nie wyobrażam sobie nakladania czegokokwiek na talerz widelcem którym ktos (nie tyczy sie meza) jadl. W ogóle brzydze sie jesc/pic po kims obcym. Jakos zawsze tak mialam, w szkole np nigdy nie jadlam ciast czy salatek robionych przez kogos. Albo jak zajecia były z gotowaniem to nie zjadlam czegos od rowniesnikow. Wiec nie jest to przewrazliwienie ale norma bo to jednak sa bakterie a tez nie wie sie jak ktos dba o higiene. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
No i co z tego?
Ja jestem z tych, którzy uważają, że zwierzę to po pierwsze nie człowiek, a po drugie powinno mieć swoje miejsce, czyli nie łazić po stole, blatach, nie korzystać z ludzkich naczyń. Ale wiem, że na forum, na którym modny jest pogląd typu "prędzej z pożaru uratowałabym mojego kochanego kotka niż obcego bachora" takich poglądów jak moje wręcz strach wyrażać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Inez
|
Jeśli chodzi o mnie to jestem trochę pedantką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rzadko gotuję dla innych. Lubię higienę w kuchni. Mydła co prawda nie mam w kuchni, ale myję ręce wodą i płynem do naczyń ![]() Zjedzenie obiadu w talerzu po zupie mnie nie wzrusza, w końcu mój talerz ![]() Obrzydza mnie picie wielu osób z jednej butelki. Chodzę do szkoły, więc wiem co mówię ![]() ![]() To samo z kanapkami. Mogę dać urwać, ale jak niektóry gryzą po sobie ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Denerwują mnie osoby, które mają długie włosy i nie spinają ich do gotowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam psy i na wiele swojemu mogłabym pozwolić, ale wylizywanie talerzy - stanowczo nie
![]() Cytat:
![]() Resztki jedzenia w sitku - nienawidzę!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może to kwestia wychowania bez zwierząt, ale wizja psa liżącego mój talerz, tudzież kota pijącego wodę z mojej szklanki, sprawia że mam mdłości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Ja ogólnie pomijając obrzydliwość wylizywania talerza przez psa, nie rozumiem sensu - przecież można mu po prostu strzepnąć resztki do miski?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Jedyną osobą, po której mogę dojadać różne rzeczy albo jeść tym samym sztućcem, jest mój mąż (z którym i tak wymieniam płyny ustrojowe, więc jakoś się nie brzydzę).
Kotom z talerzy jeść raczej nie pozwalamy, nie mieszamy w garach uprzednio polizaną łyżką (gdy gotujemy dla innych, bo dla naszej dwójki to bez znaczenia). Niepomiernie brzydzą mnie trzy rzeczy: perspektywa śliny obcego osobnika na czymkolwiek, z czym mam do czynienia, śmierdzące ściery i zmywaki oraz włosy w jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Niektórzy traktują kuchenny zlew jak śmietnisko. Zrzucają tam resztki z talerzy, okruchy, obierki i cholera wie co jeszcze. Zostawiają to tam i sobie leży cały dzień, albo dłużej.
Moja teściowa tak robi. Najs. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- To wszystko jest paskudne, ale włosy w żarciu biją wszystko. Widzę kłaka i od razu zbiera mi się na pawia. Fuuujjj !!! Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-04-28 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze z ciekawszych rzeczy co mi sie przypomniało to zamiast mycia noża, wycieranie go w ręcznik, ścierkę do stołu (bez późniejszego opłukania) przez moją ciotkę i później jej potomstwo. Nóż po maśle, po dżemie. U nich bywałam rzadko ale częściej spotykaliśmy się u babci i nie raz po ich obecności w kuchni chcę sobie wytrzeć ręce i upierdzielę je dżemem, albo chcę wytrzeć stół ścierką i zamiast tego obsmaruję go masłem i trzeba go myć płynem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Oblizywanie talerzy przez zwierzeta to chyba najgorsze co moze byc.Odechciewa mi sie jesc w restauracji gdy kelnerka ma roztrzepane wlosy i pomalowane paznokcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wole nie myslec ile naczyn umylam ta nieszczesna gabka ![]() Kolejna niehigieniczna rzecz w kuchni - choc nie przy gotowaniu - to worek na smieci czekajacy na wyniesienie. Mieszkalam z dziewczynami na 1o pietrze, zjezdzac winda sie nie chcialo wiec worek na smieci czekal na wyniesienie, kiedy ktos bedzie wychodzil. A ze przedpokoj byl doslownie szerokosci drzwi, to worek niech przy drzwiach kuchniipostoi. Czaaad jak nikt nie wychodzil przez kilka godzin. Zarabiscie jesc przy stole i ogladac smieci w worku. Nie wiem, moze to byla specyficzna sytuacja w moim bylym mieszkaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Odrzuca mnie od jedzenia gdy jestem u kogos na obiedzie a w tym domu panuja zasady sciagania butow.Wiele osob nie zdaje sobie sprawy ze nogi wyjete z butow SMIERDZA,i z pod stolu wydobywa sie mieszany zapaszek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.