![]() |
#91 | |
zielony stworek
|
Dot.: Organizacja czasu - planer/kalendarz Erin Condren
Cytat:
![]() Pierwsza kolumienka z lewej to właśnie te, na których nie da się pisać, bo są śliskie. Papierowe taśmy są bardzo delikatne i łatwo je porwać, ale da się na nich wygodnie pisać. Swoje kupowałam w małym papierniku, więc ze zdobyciem washi nie pomogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Podobno są też w Empiku, ale drogo. Chyba taniej kupić z jakiegoś sklepu internetowego z art. papierniczymi lub do scrapbookingu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Ja mam Filofaxa i Life Planner Erin Condren
![]() Filofax- duży, skórzany, różowy. Wkłady dokupuję na Ebayu i co roku wymieniam. W tym roku skusiłam się na wymarzony LP od Erin Condren. Mój jest od września 2015 do końca 2016. No i co tu dużo mówić - jest cudowny ![]() Bardzo długo szukałam czegoś, co mnie zauroczy, bo kocham karteluszki, naklejki, zakładki, takie biurowe duperele. No i od kiedy mam EC to Filofax się kurzy. Wielka szkoda, że u nas nie ma nic podobnego Widziałam małe Filofaxy w TK MAXX w Katowicach. Edytowane przez -mimbla- Czas edycji: 2015-11-17 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro sa w Kato to jest dla mnie nadzieja ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za uwagi odnośnie taśm, w takim razie poszukam papierowych (też są na Allegro, w Tiger również). Mimo wszystko chyba zamówię kilka tych zwykłych, są takie tanie, że nie szkoda , nawet jeżeli tylko do ozdoby ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Nie, nie długo - 2 tygodnie. Wcześniej tylko czekałam długo na okładkę, bo uparłam się na platinium. Ale po kilku tygodniach czekania odpuściłam i zamówiłam jednak inną. Platinium sobie dokupię. Na szczęście nie doliczono mi cła ani VAT, więc zapłaciłam tylko to, co na stronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Info do Warszawianek: w BlueCity były jeszcze 2 planery Filofax w wielkości personal (fioletowy i rozowy w kwiatki), sporo pocket i takie pockety zapinane na zamek błyskawiczny, w formie "portfela". Długo się wahałam, czy nie wziąć personal, bo cenowo atrakcyjnie to wychodzi, no ale jednak chciałam a5, więc zostawiłam. Jutro zerknę, czy jakieś ostatki znajdę w centrum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jaka byla cena tych w rozmoarze personal? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez missbennet Czas edycji: 2015-11-20 o 06:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie znam sie na tych typach filofaxow, ale był Finsbury z tych "podłużnych" (na zdjęciu, 2 fioletowe egzemplarze). Oprócz tego kilka Personal i sporo Pocketow, przeróżne rodzaje i kolory. Niestety brak a5 w centrum ![]() ![]() Wysłane z iPhone |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Widziałyście kolorowe wkłady Filofax na 2016 ![]() http://www.filofax.co.uk/illustrated...pack-2016.html Cena wysoka, ale debiut z tymi kolorowymi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wam sie pochwale, ze udalo mi sie kupic Finsbury Raspberry A5 na ebay za szalone 36Ł ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Ja w 2015 roku używałam nieoryginalnego wkładu i nie byłam zadowolona (kupowałam norweski), papier taki sobie, rozkład taki sobie i linie niepotrzebne. Szkoda,że ten nie ma zdjęć środka, bo cena niska http://www.taniaksiazka.pl/wklad-kal...-p-603938.html Jest też opcja ściągnięcia w pdf pliku i samodzielnego wydruku kalendarza, mnóstwo blogów oferuje to za darmo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli jeśli kupować to skłaniasz się ku oryginałom? Co do blogów to znalazłam fajne do wydruku na Philofaxy, ale zastanawiam się czy znajdę coś podobnego na polskich blogach? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Po przebojach z paypalem i płatnością dotarł wreszcie mój wyśniony Filofax
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez missbennet Czas edycji: 2015-12-22 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Ja ściągam właśnie wkłady z Philofaxy i po otwarciu w Wordzie przy pomocy funkcji "znajdź i zamień wszystko" zamieniam angielskie nazwy miesięcy i dni tygodnia na polskie, to jakieś 5 minut roboty. Właśnie dzisiaj skończyłam przycinać, jutro robię dziurki i zaczynam się organizować ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Ano jest ctrl+H wpisujesz w znajdź np "january" w zamień na "styczeń", klikasz zamień wszystko i gotowe ;-)
Ja mam swojego filofaxa od roku, mało z niego korzystałam ale w tym roku zamierzam to zmienić. Mam model Cover Story English Bloom https://www.filofax.co.uk/blog/blog/...er-story-2014/ dostałam od męża na urodziny. Rozmiar personal. Fajny, ale teraz wybrałabym inny model, coś skóropodobnego, bo ten ciężko doczyścić a łatwo zniszczyć :-( no ale głupio mi przed mężem bo fest mu o nim jęczałam :-P bajery do ozdoby kupowałam od chińczyków na ebayu teraz przeżuciżam się na aliexpress i właśnie czekam na pierwszą przesyłkę. Jest tam ogromny wybór w niskich cenach taśm washi, naklejek, karteczek indeksujących http://m.aliexpress.com/search.htm?k...s=sticky+notes itp. Fajnie że jest nas więcej zakręconych na tym punkcie, bo już myślałam, że w PL jestem sama :-P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:23 ---------- Aha, zapomniałabym ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
W tk maxx Szczecin filofaxy przecenione.Ceny zaczynają się od 27 zł.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Przyczajenie
|
Zapisz ![]() ![]() Cytat:
![]() Pochwalę się jak przyjdzie czyli za jakiś miesiąc ![]() ![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Donia44 Czas edycji: 2016-01-03 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Cześć! Widzę, że sporo wiecie na temat kalendarzy i planerów. Może będziecie znały odpowiedź na moje pytanie... Czy istnieje jakiś kalendarz, który będzie miał na początku planer roczny, potem na początek każdego miesiąca planer miesięczny a potem planery tygodniowe? Bo widzę, że wkłady z Filofaxa mają np. tygodnie które są na przełomie miesięcy razem i nie będzie się dało między to wsadzić kartek z planerem miesięcznym. Widzę, że Happy Planer ma na początek każdego miesiąca planer na ten miesiąc, ale potem chciałabym mieć tydzień na 2 stronach, a nie po jednym dniu na stronie... Poza tym wolałabym bez zbędnych dodatków, jak dziękuję za czy codzienne przyjemności. Istnieje coś takiego czy czeka mnie samodzielne tworzenie wkładów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tu jest fajny sposób, może Cię zainspiruje ![]() Więcej tutaj http://www.wondereland.com/diyfish/p...e/#prettyPhoto Można użyć wkładu tydzień na dwóch stronach i rozkładówki z kalendarzem miesięcznym ![]() P.S. Byłby ktoś zainteresowany grupą na FB dotyczącą Filofaxów i innych planerów? Gdzie można by się dzielić swoimi pomysłami, wrzucać fotki swoich planerów i ich wnętrz itp.? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.