|
|
#91 | |
|
zielony stworek
|
Dot.: Organizacja czasu - planer/kalendarz Erin Condren
Cytat:
![]() Pierwsza kolumienka z lewej to właśnie te, na których nie da się pisać, bo są śliskie. Papierowe taśmy są bardzo delikatne i łatwo je porwać, ale da się na nich wygodnie pisać. Swoje kupowałam w małym papierniku, więc ze zdobyciem washi nie pomogę. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Podobno są też w Empiku, ale drogo. Chyba taniej kupić z jakiegoś sklepu internetowego z art. papierniczymi lub do scrapbookingu.
|
|
|
|
|
#93 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Ja mam Filofaxa i Life Planner Erin Condren
![]() Filofax- duży, skórzany, różowy. Wkłady dokupuję na Ebayu i co roku wymieniam. W tym roku skusiłam się na wymarzony LP od Erin Condren. Mój jest od września 2015 do końca 2016. No i co tu dużo mówić - jest cudowny ![]() Bardzo długo szukałam czegoś, co mnie zauroczy, bo kocham karteluszki, naklejki, zakładki, takie biurowe duperele. No i od kiedy mam EC to Filofax się kurzy. Wielka szkoda, że u nas nie ma nic podobnego Widziałam małe Filofaxy w TK MAXX w Katowicach. Edytowane przez -mimbla- Czas edycji: 2015-11-17 o 15:32 |
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro sa w Kato to jest dla mnie nadzieja ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za uwagi odnośnie taśm, w takim razie poszukam papierowych (też są na Allegro, w Tiger również). Mimo wszystko chyba zamówię kilka tych zwykłych, są takie tanie, że nie szkoda , nawet jeżeli tylko do ozdoby ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#96 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Nie, nie długo - 2 tygodnie. Wcześniej tylko czekałam długo na okładkę, bo uparłam się na platinium. Ale po kilku tygodniach czekania odpuściłam i zamówiłam jednak inną. Platinium sobie dokupię. Na szczęście nie doliczono mi cła ani VAT, więc zapłaciłam tylko to, co na stronie.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Info do Warszawianek: w BlueCity były jeszcze 2 planery Filofax w wielkości personal (fioletowy i rozowy w kwiatki), sporo pocket i takie pockety zapinane na zamek błyskawiczny, w formie "portfela". Długo się wahałam, czy nie wziąć personal, bo cenowo atrakcyjnie to wychodzi, no ale jednak chciałam a5, więc zostawiłam. Jutro zerknę, czy jakieś ostatki znajdę w centrum.
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jaka byla cena tych w rozmoarze personal? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez missbennet Czas edycji: 2015-11-20 o 07:46 |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie znam sie na tych typach filofaxow, ale był Finsbury z tych "podłużnych" (na zdjęciu, 2 fioletowe egzemplarze). Oprócz tego kilka Personal i sporo Pocketow, przeróżne rodzaje i kolory. Niestety brak a5 w centrum ![]() ![]() Wysłane z iPhone |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Widziałyście kolorowe wkłady Filofax na 2016 http://www.filofax.co.uk/illustrated...pack-2016.html Cena wysoka, ale debiut z tymi kolorowymi
|
||
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wam sie pochwale, ze udalo mi sie kupic Finsbury Raspberry A5 na ebay za szalone 36Ł niby sprzedawany jako uzywany, ale faktycznie brakuje mu tylko folii ochronnych czekam jeszcze tylko na dokladne koszty wysylki, place i czekam i zastanawiam sie wlasnie czy inwestowac w oryginalne wklady (choc ten pierwszy raz ) czy nie...Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Ja w 2015 roku używałam nieoryginalnego wkładu i nie byłam zadowolona (kupowałam norweski), papier taki sobie, rozkład taki sobie i linie niepotrzebne. Szkoda,że ten nie ma zdjęć środka, bo cena niska http://www.taniaksiazka.pl/wklad-kal...-p-603938.html Jest też opcja ściągnięcia w pdf pliku i samodzielnego wydruku kalendarza, mnóstwo blogów oferuje to za darmo. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a uznałam, że nie chcę czekać Czyli jeśli kupować to skłaniasz się ku oryginałom? Co do blogów to znalazłam fajne do wydruku na Philofaxy, ale zastanawiam się czy znajdę coś podobnego na polskich blogach? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Po przebojach z paypalem i płatnością dotarł wreszcie mój wyśniony Filofax
i właściwie dopiero dziś mnie oświeciło, że wygrałam aukcję z różowym filofaxem, a nie z raspberry tak czy siak jest cudny i zaraz po świętach zaczynam drukowanie i dziurkowanie wkładów wrzucam zdjęcia z aukcji, bo nie mam jak zrobić w dobrym świetle ale kolor jest oddany idealnie ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez missbennet Czas edycji: 2015-12-22 o 17:18 |
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Ja ściągam właśnie wkłady z Philofaxy i po otwarciu w Wordzie przy pomocy funkcji "znajdź i zamień wszystko" zamieniam angielskie nazwy miesięcy i dni tygodnia na polskie, to jakieś 5 minut roboty. Właśnie dzisiaj skończyłam przycinać, jutro robię dziurki i zaczynam się organizować ;-)
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja to wszystko ręcznie zmieniałam... właśnie uzupełniam stałe wydarzenia na razie maleństwo wygląda tak:
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Ano jest ctrl+H wpisujesz w znajdź np "january" w zamień na "styczeń", klikasz zamień wszystko i gotowe ;-)
Ja mam swojego filofaxa od roku, mało z niego korzystałam ale w tym roku zamierzam to zmienić. Mam model Cover Story English Bloom https://www.filofax.co.uk/blog/blog/...er-story-2014/ dostałam od męża na urodziny. Rozmiar personal. Fajny, ale teraz wybrałabym inny model, coś skóropodobnego, bo ten ciężko doczyścić a łatwo zniszczyć :-( no ale głupio mi przed mężem bo fest mu o nim jęczałam :-P bajery do ozdoby kupowałam od chińczyków na ebayu teraz przeżuciżam się na aliexpress i właśnie czekam na pierwszą przesyłkę. Jest tam ogromny wybór w niskich cenach taśm washi, naklejek, karteczek indeksujących http://m.aliexpress.com/search.htm?k...s=sticky+notes itp. Fajnie że jest nas więcej zakręconych na tym punkcie, bo już myślałam, że w PL jestem sama :-P |
|
|
|
|
#109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do zakręcenia, to ja dopiero zaczynam mam ambitny plan wprowadzić trochę organizacji do naszego życia ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:23 ---------- Aha, zapomniałabym pochwal się co kupiłaś Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
W tk maxx Szczecin filofaxy przecenione.Ceny zaczynają się od 27 zł.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Przyczajenie
|
Zapisz koniecznie w filofaxie Cytat:
Pochwalę się jak przyjdzie czyli za jakiś miesiąc to jedyny minus aliexpress, że tak długo trwa przesyłka. Ale wczoraj w Selgrosie kupiłam super spinacze a w Tesco naklejki z Hello Kitty idealne do plannera ![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Donia44 Czas edycji: 2016-01-03 o 11:18 |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba ulegnę magii alie i faktycznie coś zamówię
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Cześć! Widzę, że sporo wiecie na temat kalendarzy i planerów. Może będziecie znały odpowiedź na moje pytanie... Czy istnieje jakiś kalendarz, który będzie miał na początku planer roczny, potem na początek każdego miesiąca planer miesięczny a potem planery tygodniowe? Bo widzę, że wkłady z Filofaxa mają np. tygodnie które są na przełomie miesięcy razem i nie będzie się dało między to wsadzić kartek z planerem miesięcznym. Widzę, że Happy Planer ma na początek każdego miesiąca planer na ten miesiąc, ale potem chciałabym mieć tydzień na 2 stronach, a nie po jednym dniu na stronie... Poza tym wolałabym bez zbędnych dodatków, jak dziękuję za czy codzienne przyjemności. Istnieje coś takiego czy czeka mnie samodzielne tworzenie wkładów?
|
|
|
|
|
#116 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mają tam nie tylko planery dzienne, ale też właśnie planer roczny, miesiące itp. ja wydrukowałam sobie zupełnie proste wersje i wyglądają tak jak na zdjęciach choć miesiące chyba będę podmieniać na wersję z jestrudo.pl na ten moment tygodnie mam źle wydrukowane, bo nie są dwustronnie, ale może zobaczyć jak to wygląda na ostatnim zdjęciu masz końcówkę lutego i początek marca, stronę wcześniej jest zakładka i planer miesiąca.
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tu jest fajny sposób, może Cię zainspiruje ![]() Więcej tutaj http://www.wondereland.com/diyfish/p...e/#prettyPhoto Można użyć wkładu tydzień na dwóch stronach i rozkładówki z kalendarzem miesięcznym ![]() P.S. Byłby ktoś zainteresowany grupą na FB dotyczącą Filofaxów i innych planerów? Gdzie można by się dzielić swoimi pomysłami, wrzucać fotki swoich planerów i ich wnętrz itp.? |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć mój jak na razie widać jest średnio szalony wewnątrz
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

tak czy siak jest cudny i zaraz po świętach zaczynam drukowanie i dziurkowanie wkładów
a ja to wszystko ręcznie zmieniałam... 

koniecznie w filofaxie