Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... ;) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-07, 19:29   #91
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie kupić Un Jardin Sur Le Nil

W Douglasach tez
Mysle ze warto tez zerknac do watkow o rzetelnych sprzedawcach na allegro - zmniejszysz szanse ewentualnej wpoadki

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-07, 20:00   #92
agnieszka1970
Zadomowienie

powąchaj w perfumerii (na pewno jest w Douglasie)...ale kup na allegro...W sklepie 50 ml kosztuje ok. 260zł. Na allegro 100 ml - to wydatek ok. 230 zł, także dużo, duzo taniej, a ryzyko niewielkie, bo Hermesa chyba się nie podrabia (przynajmniej ja nie widziałam podróby).
http://www.allegro.pl/search.php?str...ay=0&country=1
Polecam dwie ostatnie pozycje - rotez2
Ja niestety nie posiadam, więc próbeczki nie mogę Ci zrobić. Ale na pewno jakaś dobra dusza się znajdzie
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-07, 20:04   #93
paula09
Przyczajenie

Naprawdę w sephorze? Zaglądałam na ich stronę inernetową i nie chwalili się sprzedażą produktów Hermes... Ale jak tak... to w najbliższym czasie popędzę do sephory albo do douglasa (na szczęście we Wrocławiu w GD jest i to i to - przy okazji porównam ceny) Bardzo dziękuję kochanym wizażankom za tak szybką odpowiedź
A swoją drogą znalazłam na allegro tester Ogródka Nilowego, ale trochę się boję kupić. http://www.allegro.pl/item132412309_...omentarze.html
paula09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-07, 20:17   #94
paula09
Przyczajenie

[quote=agnieszka1970;28535 75]powąchaj w perfumerii (na pewno jest w Douglasie)...ale kup na allegro...W sklepie 50 ml kosztuje ok. 260zł. Na allegro 100 ml - to wydatek ok. 230 zł, także dużo, duzo taniej, a ryzyko niewielkie, bo Hermesa chyba się nie podrabia (przynajmniej ja nie widziałam podróby).
http://www.allegro.pl/search.php?str...ay=0&country=1
Polecam dwie ostatnie pozycje - rotez2

I tak chyba zrobię, rzeczywiście cena w perfumerii jest powalająca (w porównaniu do np. allegro) A o sprzedawcy rotez2 też czytałam pochlebne opinie, więc... trzeba zbierać kasę
Dzięki agnieszka1970 za linka na allegro - na pewno skorzystam
paula09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-09, 07:43   #95
afternoon
Rozeznanie

Dot.: perfumy chippie

Kochane, pamietam te perfumy, towarzyszyła im niesamowita reklama prasowa No właśnie, pamietam, że były piękne i jak na tamte czasy i moją kieszeń bardzo luksusowe. Nie pamietam niestety samego zapachu - napiszcie proszę jak pachniały CHIPIE? Co aktualnie pachnie podobnie? Jakiego typu był to zapach? Ja go tak jakoś owocowo kojarzę, bardzo mgliście jednak.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 15:52   #96
helpme
Raczkowanie

GG do helpme
Smile Zakochałam się w SOTTO VOCE.

Może wy dziewczynki mi pomożecie Zakochałam się w perfumach których za cholere nie mogę znaleźć, po prostu nie ma ich nigdzie!! Są to LAURA BIAGIOTTI "Sotto Voce" !! Są piękne, ale niestety... Nigdzie nie ma, może wy się natknęłyście i wiecie gdzie mogę je dostać??
helpme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 15:57   #97
Agaciskos
Raczkowanie

Dot.: Zakochałam Się W Tym Zapachu

Znalazłam kilka ofert w internecie:
http://pedet.pl/x_C_I__P_7010180.html

http://cgi.ebay.pl/Laura-Biagiotti-S...mZ180056982570
Agaciskos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-30, 15:59   #98
nebraska
Zakorzenienie

Musisz polować na allegro, czasem sie pojawiają. Np. ja zdobyłam swoje dzięki pewnej kochanej Wizażance, która kupiła mi je na wyprzedaży w swoim mieście. Wiem też, ze jedna z dziewczyn - Margott miała te perfumy na naszym targowisku, poszperaj, może jeszcze ich nie wydała

Co doPedetu - w Google pokazuje się ten link, ale tak naprawdę tych perfum w ofercie już nie ma, wystarczy poszukać na stronie perfumerii

A nie ma ich, bo już ich nie produkują, niestety

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 16:08   #99
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helpme Pokaż wiadomość
Może wy dziewczynki mi pomożecie Zakochałam się w perfumach których za cholere nie mogę znaleźć, po prostu nie ma ich nigdzie!! Są to LAURA BIAGIOTTI "Sotto Voce" !! Są piękne, ale niestety... Nigdzie nie ma, może wy się natknęłyście i wiecie gdzie mogę je dostać??

Helpme jest na allegro.
podaję link
http://www.allegro.pl/item161790016_..._rarytas_.html
tylko niestety licytacja.
Stary 2007-01-31, 12:36   #100
codergirl
Raczkowanie

GG do codergirl
Question Flower Bomb we Wrocławiu?

Witam

Chciałam ostatnio sobie kupić Flower Bomb Victor & Rolf. Mieszkam we Wrocławiu stosunkowo niedawno i jedyne perfumerie jakie znam to Sephora i Douglas. W Douglasie nie znalazłam tych perfum natomiast w Sephorze kosztowały prawie 500 zł !!! W gazetach i na stronach o perfumach widziałam, że kosztują one ok 300 - 3500 zł...
Czy znacie może jakieś "tańsze" perfumerie we Wrocku, w których mogłabym się zaopatrzyć w ten perfum?
Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam!
codergirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 13:03   #101
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Dot.: Flower Bomb we Wrocławiu?

Cytat:
Napisane przez codergirl Pokaż wiadomość
Witam

Chciałam ostatnio sobie kupić Flower Bomb Victor & Rolf. Mieszkam we Wrocławiu stosunkowo niedawno i jedyne perfumerie jakie znam to Sephora i Douglas. W Douglasie nie znalazłam tych perfum natomiast w Sephorze kosztowały prawie 500 zł !!! W gazetach i na stronach o perfumach widziałam, że kosztują one ok 300 - 3500 zł...
Czy znacie może jakieś "tańsze" perfumerie we Wrocku, w których mogłabym się zaopatrzyć w ten perfum?

Pozdrawiam!
350zł kosztuje Flowerbomb 30ml w Sephorze,ponad 400 to cena za 50.A może spróbujesz na allegro?Np:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=162405546

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-31, 14:09   #102
codergirl
Raczkowanie

GG do codergirl

I jaką mam gwarancję, że to oryginał?
codergirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 14:18   #103
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
I jaką mam gwarancję, że to oryginał?
Szczerze mówiąc wątpię,żeby fFlowerbomb był podrabiany a pozatym sprzedawca nie handluje perfumami na dużą skalę,ma tylko 1 flaszeczkę.Ale zrobisz jak zechcesz
Stary 2007-01-31, 14:28   #104
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Pozdrawiam!
Flowerbomb jest dostępny wyłącznie w Sephorach, ceny ma takie jakie ma, czyli nie wiadomo czemu raczej wysokie.
30 ml 245 zł
50 ml 345 zł
100 ml 490 zł
takie ceny były zaraz po wprowadzeniu do Polski, chyba się nie zmieniły...
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 14:41   #105
lady-dark
Zadomowienie

We Wrocławiu jest na Gaju taki sklep - Piotr i Paweł się nazywa. Ponoć tam mają trochę niższą cenę perfum - ale nie wiem czy mozna tam dostać wszystko . Wie ktoś coś może więcej na ten temat?

Szczerze mówiąc nigdy jeszcze tam nie byłam (trochę mi nie po drodze) ale muszę się wreszcie kiedyś wybrać!
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 19:15   #106
charlotta21
Raczkowanie

Dot.: Zakochałam się w SOTTO VOCE.

Cytat:
Napisane przez helpme Pokaż wiadomość
Sotto Voce są na allegro:
http://www.allegro.pl/item161790016_..._rarytas_.html

http://www.allegro.pl/item162607655_...oce_teste.html

Znalazłam jeszcze bardzo fajną miniaturkę:

http://www.pedet.pl/x_C_I__P_7010180.html
charlotta21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 12:05   #107
kizia mizia
Wtajemniczenie

Dot.: Zakochałam się w SOTTO VOCE.

Cytat:
Napisane przez charlotta21 Pokaż wiadomość
Co do miniaturki zerknij na post Nebraski( nr 40)
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 13:31   #108
tulipanka
Zakorzenienie

Dot.: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... ;)

Cytat:
Napisane przez lady-dark Pokaż wiadomość
We Wrocławiu jest na Gaju taki sklep - Piotr i Paweł się nazywa. Ponoć tam mają trochę niższą cenę perfum - ale nie wiem czy mozna tam dostać wszystko . Wie ktoś coś może więcej na ten temat?

Szczerze mówiąc nigdy jeszcze tam nie byłam (trochę mi nie po drodze) ale muszę się wreszcie kiedyś wybrać!
Ja tam byłam, cen nie pamiętam, nigdy jakoś nie sprawdzam cen w perfumeriach, od czego mam Allegro
o, tu masz ich ofertę:
http://www.mada.top2.pl/
wchodzisz w "zakupy" i jest lista z cenami.
Pisałam kiedyś, że wstąpiłam tam i byłam w szou, bo mielu trochę wycofywanych zapachów (les belles, czarną mańkę, HC, Deci Dela) razem z testerami. Muszę tam się wybrać niedługo, ale mnie też nie po drodze, niestety
Stary 2007-02-01, 13:42   #109
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Ja tam byłam, cen nie pamiętam, nigdy jakoś nie sprawdzam cen w perfumeriach, od czego mam Allegro
o, tu masz ich ofertę:
Pisałam kiedyś, że wstąpiłam tam i byłam w szou, bo mielu trochę wycofywanych zapachów (les belles, czarną mańkę, HC, Deci Dela) razem z testerami. Muszę tam się wybrać niedługo, ale mnie też nie po drodze, niestety
Ciekawe,czy nadal mają Alchimie jak to piszą w ofercie
Stary 2007-02-01, 13:57   #110
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
o, tu masz ich ofertę:
Ceny nizsze o jakieś 20-20 kilka zł. niż w Sephorze - ale zawsze coś
Widzisz, ja chyba już nigdy nie ośmieliłabym się kupić czegoś na Allegro. ZOstałam nabrana 2 razy - w tym raz na perfumach i wole już z wielkim bolem serca wydać 100 zł więcej w Sephorze - mając absolutną gwarancję że produkt jest 100% oryginalny, opakowanie - nowiutkie, ,,pachnące'', błyszczące, kartonik nigdy nie otwierany, nie ma szans żeby był gdzieś zarysowany, uszkodzony itp., przy wyjściu mogę liczyć za to na złośliwość pań z Sephory, które próbki trzymają dla siebie ;p ale zawsze uda mi się coś wyskubać.,są jeszcze jakieś rabaty...

Wiem że w tej chwili pocieszam się Tez wolałabym mieć drugi flakon ,,gratis'', a nie płacić fortunę za jeden tylko zapach... Ale jednak...

W moim przypadku dochodzi jeszcze kolejna kwestia - ze wszystkimi zakupami perfum muszę się bardzo kryć. Mama np nie domyśla się że jest to już ,,choroba'' na taką skalę. Gdyby co jakiś czas pukał do mnie kurier z małą paczuszką, za którą trzeba zapłacić spore pieniądze, a mnie często nie ma w domu, rodzinka szybko zorientowałaby się na co idą moje pieniążki... Miałabym przerąbane mówiąc krótko...

Przecież nikt nie mógłby zrozumieć, że studentka zaoczna, pracująca na swoje studia, zarabiająca 900-1000 zł miesięcznie, może sobie lekką ręką wydawać miesięcznie spore pieniądze na jakieś ,,zachcianki'' no ale niestety - to moja rodzina...

Trochę zeszłam z tematu ale musiałam się wypłakać...
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 14:05   #111
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady-dark Pokaż wiadomość
Ceny nizsze o jakieś 20-20 kilka zł. niż w Sephorze - ale zawsze coś
Widzisz, ja chyba już nigdy nie ośmieliłabym się kupić czegoś na Allegro. ZOstałam nabrana 2 razy - w tym raz na perfumach i wole już z wielkim bolem serca wydać 100 zł więcej w Sephorze - mając absolutną gwarancję że produkt jest 100% oryginalny, opakowanie - nowiutkie, ,,pachnące'', błyszczące, kartonik nigdy nie otwierany, nie ma szans żeby był gdzieś zarysowany, uszkodzony itp., przy wyjściu mogę liczyć za to na złośliwość pań z Sephory, które próbki trzymają dla siebie ;p ale zawsze uda mi się coś wyskubać.,są jeszcze jakieś rabaty...

Wiem że w tej chwili pocieszam się Tez wolałabym mieć drugi flakon ,,gratis'', a nie płacić fortunę za jeden tylko zapach... Ale jednak...

W moim przypadku dochodzi jeszcze kolejna kwestia - ze wszystkimi zakupami perfum muszę się bardzo kryć. Mama np nie domyśla się że jest to już ,,choroba'' na taką skalę. Gdyby co jakiś czas pukał do mnie kurier z małą paczuszką, za którą trzeba zapłacić spore pieniądze, a mnie często nie ma w domu, rodzinka szybko zorientowałaby się na co idą moje pieniążki... Miałabym przerąbane mówiąc krótko...

Przecież nikt nie mógłby zrozumieć, że studentka zaoczna, pracująca na swoje studia, zarabiająca 900-1000 zł miesięcznie, może sobie lekką ręką wydawać miesięcznie spore pieniądze na jakieś ,,zachcianki'' no ale niestety - to moja rodzina...

Trochę zeszłam z tematu ale musiałam się wypłakać...
Współczuję ale wiesz, ja też miałam wątpliwości co do Allegro i szybko się ich pozbyłam. Naprawdę wystarczy kupować tylko u sprawdzonych sprzedawców i będzie OK (jak zapytasz w wątku weryfikacyjnym na pewno ktoś pomoże), a można mieć 2 flakony zamiast jednego to dla mnie pokusa za duża chociaż w Sph. fajnie jest kupować
moja rodzina też się na mnie patrzy podejrzanie mama orzekła, że mamy tu jakąś sektę, jak jej opowiedziałam o moich siostrach zapachowych

A zawsze można poprosić kogoś (TŻ na przykład ), zeby na jego adres wysłać
Stary 2007-02-01, 14:30   #112
Dallale
Rozeznanie

Cytat:
moja rodzina też się na mnie patrzy podejrzanie mama orzekła, że mamy tu jakąś sektę, jak jej opowiedziałam o moich siostrach zapachowych
Dlatego ja nikomu nie opowiadam o takich rzeczach .
Ja zawsze obawiałam się o reakcję rodziny na moje coraz to nowe zapachowe łupy, ale ta okazała się nadspodziewanie tolerancyjna. Moja mama nawiązała nawet stosunki koleżeńskie z listonoszem (paczki przychodzą najczęściej wtedy, kiedy jestem na uczelni).

Lady-Dark - zgadzam się z Tulipanką, co do zakupów na Allegro .
Wybieram sprawdzonych sprzedawców i jeszcze nigdy nie zostałam oszukana. Gdybym kupowała perfumy w Sephorze, moja kolekcja wyglądałaby marniutko, oj marniutko... I zawsze pozostaje alternatywa w postaci perfumerii internetowych.
A tak swoją drogą, do Sephory czy Douglasa zniechęca mnie, oprócz cen, sposób przechowywania produktów (vide jarzeniówki na półkach ).

Dallale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 14:37   #113
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dallale Pokaż wiadomość
Dlatego ja nikomu nie opowiadam o takich rzeczach .
Ja zawsze obawiałam się o reakcję rodziny na moje coraz to nowe zapachowe łupy, ale ta okazała się nadspodziewanie tolerancyjna. Moja mama nawiązała nawet stosunki koleżeńskie z listonoszem (paczki przychodzą najczęściej wtedy, kiedy jestem na uczelni).

Lady-Dark - zgadzam się z Tulipanką, co do zakupów na Allegro .
Wybieram sprawdzonych sprzedawców i jeszcze nigdy nie zostałam oszukana. Gdybym kupowała perfumy w Sephorze, moja kolekcja wyglądałaby marniutko, oj marniutko... I zawsze pozostaje alternatywa w postaci perfumerii internetowych.
A tak swoją drogą, do Sephory czy Douglasa zniechęca mnie, oprócz cen, sposób przechowywania produktów (vide jarzeniówki na półkach ).
Ja też przestanę mówić, bo mi jeszcze jakiś odwyk zafundują, i co będzie?
a te jarzeniówki... ja nie wiem co za osioł je wymyślił Kupowałam kiedyś perfumy, poprosiłam panią o egzemplarz z szuflady, to się zdziwiła lekko a mnie aż szkoda tych wszystkich flakoników, im tam gorąco jest, stoją biedne i nikt im nie chce pomóc
Stary 2007-02-06, 20:56   #114
lara3131
Przyczajenie

Unhappy Szukam Perfum Yardley !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poszukuję perfum dawnej firmy yardley

Night White&Satin

Bardzo proszę kogoś kto wie czy jest możliwość je kupić i gdzie proszę o pomoc. Szukam już ich bardzo długo i obawiam się że już ich nie produkują.
Czekam
Agnieszka
lara3131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-06, 22:10   #115
Revelyn
Raczkowanie

A ja dla odmiany szukam zapachu Yves Rocher, Ode au Reve, ale w wersji skoncentrowanej, elixir. Nigdzie nie moge go znalezc ;(
Revelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 21:55   #116
rachela
Zakorzenienie

Ja z kolei szukam chętnej na kupienie 50ml CK One

Znalazłam fajną aukcję: http://www.allegro.pl/item164908444_...alentynki.html,
akurat taka pojemność jaka jest mi potrzebna, ale ja chcę tylko Be.

Może ktoś się skusi i kliknie, a potem podzielimy się łupem?
Możliwy odbiór osobisty, więc ładnie wychodzi po 75zł na łebka

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-11, 00:02   #117
balitagscarlet
Raczkowanie

Dziewczyny wiecie gdzie w Krakowie, w jakich perfumeriach mają testery Angel Innocent Secret i Pure Wish Choparda??
PW jest wycofany??
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 14:04   #118
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk
Question Czy ...?

Witam !
Chciałabym się dowiedzieć, czy są dostępne jeszcze na rynku perfumy Otto Kerna YPNO, a jeśli tak, to jaka jest ich cena. Miałam je kiedyś, 10 lat temu, kupiłam podczas pobytu w Niemczech, bardzo mi się podobały. Zostawiłam nawet flakon. Ostatnio po prostu chodzi za mną ten zapach i nie może sie odczepić. Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam serdecznie!
iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 14:07   #119
Sauvignon
Raczkowanie

Dot.: Czy ...?

Bywają próbki YPNO na allegro, może też miniaturki. Ja znam tylko Noa Noa Otto Kerna, ładny.

Sauvignon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 19:49   #120
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk
Cytat:
Napisane przez Sauvignon Pokaż wiadomość
Bywają próbki YPNO na allegro, może też miniaturki. Ja znam tylko Noa Noa Otto Kerna, ładny.
Bardzo dziękuję za odpowiedź.Tak myślałam, że będzie problem. A ja, jak na złość, zachorowałam właśnie na ten zapach i na żaden inny!

Cytat:
Napisane przez Nikkolaa Pokaż wiadomość
Te perfumy to też moje licealne wspomnienia. Uwielbiałam je, nigdzie już ich nie mogę dostać, tak jak Graffiti NAF NAF różowe... Tęsknię za tymi zapachami. Może ktoś wie, gdzie na śląsku można je jeszcze dostać?
Oui Non Kookai.... Rozmarzyłam się. To były czasy, studenckie czasy... Bardzo podoba mi się wątek ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Wątek bardzo ... sentymentalny. Gratuluję pomysłu autorce, dziękuję!

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2007-02-23 o 21:12 Powód: post pod postem
iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości