czy polecacie AKNEMYCIN? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 16:31   #91
crawik15
Raczkowanie

Dot.: czy polecacie AKNEMYCIN?

Ja stosowałam kilka miesięcy aknemycin bo na początku historii z trądzikiem mi pomagał,ale teraz niestety nie na mnie jedynie działa nadtlenek benzoilu
crawik15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 23:04   #92
lemonka
Zakorzenienie

kiedyś miałam ogromny problem z trądzikiem, ale po wspólnej dwu letniej wojnie z dermatologiem udało się nam pokonać to paskudztwo!
minęły 2 lata, i znów zaczęło mi coś wyłazić.. poszłam do dermatologa i zapisał mi na noc Aknemycin, ponieważ twierdzi ze mam mało i on powinien sobie z tym poradzić.. piszecie, że piecze, wysusza itd.. ja używam go trzecią noc i nie mam żadnych z w/w rzeczy.. czy wszystko ok?

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 23:06   #93
kiciaaa87
Rozeznanie

Czy trzeba używać filtru stosując tą maść? (Ja mam postać maści).
Jaki dokładnie filtr stosujecie? I czy codziennie, ja myślę stosować tylko kiedy będę wychodzić z domu.
Według mnie ta maść nie nadaje się zupełnie pod makijaż. Przynajmniej ta moja nie wchłania się i zawsze widać białą warstwę. Stosują ją tylko kiedy jestem w domu.
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 10:40   #94
Raido
Raczkowanie

Witam

Mam pytanie od 7 dni stosuję Aknemycin płyn na brodę bo tylko tam od dłuższego czasu wyskakują mi podskórne grudki. I mam pytanie do osob, ktore równiez używaly tego antybiotyku czy wam również powyskakiwało więcej pryszczy na początku używania tego preparatu i jak długo czekaliście na pozytywny efekt. Bo zaczynam sie pomału zniechęcać co do niego i nie wiem sama czy może w moim przypadku jest on nieskuteczny.

Edytowane przez Raido
Czas edycji: 2011-09-17 o 10:43
Raido jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 11:47   #95
lemonka
Zakorzenienie

powiem Tobie, że teraz też dostałam płyn.. i odstawiłam go ;/ tz mówił, że niby o niebo lepiej broda była.. ale moim zdaniem wychodziło mi więcej i to takie bez ropy, tylko czerwone takie pypki.. i nie na brodzie, ale też na policzku itd.. bo smarowałam cienko całą twarz.. dotrwałam do prawie końca buteleczki i już nie używam od dwóch tygodni..teraz wybiorę się na badania hormonalne.. bo z mam problem tylko z brodą i to co jakiś czas, może hormony mi szaleją..

Stary 2011-09-17, 16:34   #96
_natuska_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kiciaaa87 Pokaż wiadomość
A myślicie że można go stosować na przemian z Epiduo?
Mój dermatolog kazał mi używać Aknemycin plus na przemian z Epiduo. Dziś jest 4 dzień (2x A+ i 2x Epi) i mam strasznie przesuszoną skórę na twarzy. Ten Aknemycin + jest bardzo silny i podrażnił mi okolice oczu (punktowo użyłam go na nosie i w okolicach brwi). Mam nadzieję, że niedługo będą bardziej widoczne efekty .
Stary 2011-09-17, 17:47   #97
lemonka
Zakorzenienie

kolezanka dzieki temu epiduo ma teraz buzke jak lalka, tyle tylko ze ona go dostala juz po kuracji antybiotykowej.. tez go chcialam teraz, ale lekarz powiedzial ze za silny jest..

Stary 2011-09-17, 20:01   #98
aga_7491
Raczkowanie

Ja używałam aknemycin krem dwa lata temu. Wtedy w połączeniu z antybiotykiem doustnym pomógł mi, ale gdy wróciłam do niego kilka miesięcy później w ogóle już nie działał.
Na początku często jest duży wysyp, skóra musi się oczyścić - potem jest już co raz lepiej.

Obecnie używam azymicyn doustnie i skinoren. Po prawie miesiącu poprawa jest minimalna, idę w poniedziałek do dermatolog i chyba będę prosić o kolejną serię antybiotyków. Wysypało mnie strasznie pod koniec lipca, najpierw sama zaczęłam się leczyć brevoxylem, ale było tylko gorzej... Już nie wiem co stosować.
Czy z własnego doświadczenia możecie polecić mi jakiś doustny antybiotyk? Może dermatolog stwierdzi, że jakiś inny jest rzeczywiście lepszy dla mnie niż azymicyn.
aga_7491 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 10:49   #99
dakare
Przyczajenie

Hej !
Z powodu złego stanu mojej cery wybrałam się do dermatologa. Pani doktor przepisała mi Aknemycin płyn na stany zapalne -1 raz dziennie wieczorem, oraz Akneroxid L na 2min na twarz, co drugi wieczór. Stosuje się do zaleceń pani doktor jednak po tygodniu nie widać żadnych efektów Czy mogę umówić się do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy ? Kiedy będą widoczne jakieś efekty ???
dakare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 00:24   #100
fabienne
Raczkowanie

Dakare, przede wszystkim musisz się uzbroić w cierpliwość. Leczenie trądziku to jest cały proces, najczęściej wieloetapowy. Tu nie ma tak, że dostaniesz leki, pstrykniesz palcem i po sprawie. Tydzień to za mało, żeby móc mówić o efektach leczenia. Trzeba stosować się do wskazań lekarza i dbać o cerę każdego dnia. Także życzę Ci wytrwałości.
A co do oczyszczania, to najlepiej zapytać się dermatologa. On widzi Twoją twarz i będzie wiedział, czy możesz już iść do kosmetyczki, czy jeszcze trzeba się wstrzymać i zaleczyć buzię. Trzymam kciuki
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 17:59   #101
karotka92
Przyczajenie

Odświerzę wątek, mam pytanko czy ktoś stosował Aknemycin w połączeniu z Differinem? Stosowałam trzy tygodnie Differin na noc, teraz do tego dostałam Aknemycin na dzień. Wiem, że na każdego leki działają inaczej ale chciałabym wiedzieć co sądzicie o takim połączeniu?
karotka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 14:17   #102
Aneczkk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karotka92 Pokaż wiadomość
Odświerzę wątek, mam pytanko czy ktoś stosował Aknemycin w połączeniu z Differinem? Stosowałam trzy tygodnie Differin na noc, teraz do tego dostałam Aknemycin na dzień. Wiem, że na każdego leki działają inaczej ale chciałabym wiedzieć co sądzicie o takim połączeniu?
Ja też używam w aknemycinu w połączeniu z differinem.Co drugi dzień na noc smaruje twarz differinem. A dwa razy dziennie rano i wieczorem aknemycinem . Narazie mam wysyp mam nadzieje że pomoże.

Edytowane przez Aneczkk
Czas edycji: 2012-02-02 o 14:18
Aneczkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 16:04   #103
karotka92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aneczkk Pokaż wiadomość
Ja też używam w aknemycinu w połączeniu z differinem.Co drugi dzień na noc smaruje twarz differinem. A dwa razy dziennie rano i wieczorem aknemycinem . Narazie mam wysyp mam nadzieje że pomoże.
A długo smarujesz? Też mam wysyp i to straszny:-( Kiedy używałam sam differin pojawiło się więcej krost ale nie było aż tak źle. Teraz z aknemycinem masowo wszystko wychodzi, dosłownie krosta na kroście. Twarz mam w fatalnym stanie. Oby faktycznie pomogło.

Edytowane przez karotka92
Czas edycji: 2012-02-02 o 20:37
Stary 2012-02-03, 12:27   #104
Aneczkk
Przyczajenie

Smaruje się już dwa tygodnie . Najpierw wychodziły bolesne podskórne gule . Teraz moja skóra jest sucha i strasznie wysyfiona ale jeszcze trzeba poczekać na efekty ale nie wiem czy wytrzymam . Jak narazie widzę że po differinie wychodzenie wszystko co było podskórą . A ty ile razy smarujesz dziennie aknemycinem twarz?
Aneczkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 20:44   #105
karotka92
Przyczajenie

Aknemycinem raz dziennie, rano. Jak zmyje po nocy differin to mam go wmasowywać przez chwilę w skórę. Zaczęła mi się strasznie łuszczyć skóra w tych najbardziej zasyfionych miejscach. Oby to był dobry znak, może niedługo ten wysyp się trochę uspokoi.
Stary 2012-02-03, 21:52   #106
lemonka
Zakorzenienie

ja w trakcie swojej kuracji gdy wprowadzono mi do differinu aknemycin, to mialam stosować tylko na noc naprzemiennie..- cieniutką warstwę, bo w tym wypadku więcej nie znaczy lepiej

Stary 2012-02-10, 18:05   #107
Hellion
Przyczajenie

Mi nie pomogło nic a nic. Tylko wysuszyło paskudnie
Stary 2012-02-16, 22:10   #108
DanceIntoTheFire
Przyczajenie

Dot.: czy polecacie aknemycin ?? pisac!

Aknemycin wysusza ale zostawia straszne ślady na twarzy. Kiedyś po stosowaniu innych leków typu Tetralysal - syfki znikały i nie pozostawały mi blizny, natomiast po używaniu Akcemycinu plus , całe policzki mam w bliznach ;(
Teraz lekarz zapisał mi punktowo Isotrexin- bo zdarzaja mi sie pojedyńcze pryszcze i do tego No Scar , stosuje go 2 razy dziennie. Myślicie , że pomoze? Czy , któraś z Was używała tego kremu ? Po jakim czasie widać jakiekolwiek efekty?
DanceIntoTheFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 11:10   #109
saguara
Raczkowanie

Walke z tradzikiem zaczelam rok temu, polaczenie Tetralysal najpierw miesiac pozniej 3mce, dalacin i aknemycin, plus acnederm...wiec troche tego bylo ale duuuza poprawa! Teraz nadal walcze wlasnie z przebarwieniami i dorywczo uzywam dalacin jesli cos wyskoczy zeby nie wyciskac-.- Teraz przezucilam sie na hormony(tak mialo byc jesli tetralysal nie pomoze)bo znow zaczelo sie robic gorzej i w sumie nie wiem czy jest poprawa, troche sie skora unormowala. I znow siegnelam po aknemycin,tylko nie wiem czy slusznie, bo w sumie juz nie mam takiej tlustej skory jak kiedys. A acnederm na blizny rowniez polecam, stosuje go nadal rano i wieczorem i widac znaczace efekty! Ale tez od dawna sie zastanawiam nad skin-o-renem. Ktory lepszy?
Wytrwalosci w walce!

Edytowane przez saguara
Czas edycji: 2012-02-24 o 06:41
saguara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 23:33   #110
lemonka
Zakorzenienie

powiedz mi, jakie hormony bierzesz? dematolog robił tobie badania, czy samodzielnie?
bo ja jestem przekonana, że moje problemy sa związane z hormonami, ale on mnie nie chce sluchac i wiecznie zapisuje jakies preparaty..

Stary 2012-04-23, 09:05   #111
wspaniala
Zakorzenienie

aknemycin dziala rowniez na przebarwienia ?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 09:58   #112
saguara
Raczkowanie

No mi moja dermatolog powiedziala sama ze jak to i to nie zadziala to zebym poszla do ginekologa i hormony i biore najslabsze, naraye, ale w sumie nie wiem czy one maja wplyw na moja cere...ale chcialam od jakis slabych zaczac. A na przebarwienia uzywam acne-dermu bo nic innego miejscowego mi nie pomagalo...
saguara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 18:24   #113
niezapominajka1612
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
aknemycin dziala rowniez na przebarwienia ?
Dostałam dzisiaj ten antybiotyk i mi dermatolog powiedziała, że może zredukować przebarwienia. Nakazała mi wręcz stosowanie kremu z filtrem 50+ i dobre nawilżanie bo będzie wysuszał- czyli automatycznie dojdzie do złuszczanie starego naskórka z przebarwieniami

niezapominajka1612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 09:01   #114
bohho
Raczkowanie

Czy zadziałał u Ciebie na przebarwienia? jestem bardzo ciekawa, gdyż problem tradziku już mam za sobą (kuracje antybiotykowe) ale nadal stosuje aknemycin i epiduo na zmiane. I chciałabym wiedzieć, czy faktycznie działa na przebarwienia Pozdrawiam
bohho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 13:12   #115
niezapominajka1612
Przyczajenie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez bohho Pokaż wiadomość
Czy zadziałał u Ciebie na przebarwienia? jestem bardzo ciekawa, gdyż problem tradziku już mam za sobą (kuracje antybiotykowe) ale nadal stosuje aknemycin i epiduo na zmiane. I chciałabym wiedzieć, czy faktycznie działa na przebarwienia Pozdrawiam
Stosuje go 3 tyg. dopiero i o ile krostki na twarzy, dekolcie, plecach i ramionach praktycznie mi całkowicie znikają to przebarwienia jeszcze nie.
Zresztą za szybko na to jeszcze, ponieważ jestem na etapie leczenia krostek, po 4 dniach stosowania maści- wysypało mnie extra, ale to było raczej oczyszczanie skóry, teraz jest lepiej.
Mam nadzieję, że niedługo dojdzie do usuwania przebarwień- tylko, że mi się skóra zbytnio nie wysusza i nie widzę, żeby przebarwienia znikały. Może muszę poczekać jeszcze z 2 tyg

Stary 2012-05-17, 14:25   #116
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1612 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

Stosuje go 3 tyg. dopiero i o ile krostki na twarzy, dekolcie, plecach i ramionach praktycznie mi całkowicie znikają to przebarwienia jeszcze nie.
Zresztą za szybko na to jeszcze, ponieważ jestem na etapie leczenia krostek, po 4 dniach stosowania maści- wysypało mnie extra, ale to było raczej oczyszczanie skóry, teraz jest lepiej.
Mam nadzieję, że niedługo dojdzie do usuwania przebarwień- tylko, że mi się skóra zbytnio nie wysusza i nie widzę, żeby przebarwienia znikały. Może muszę poczekać jeszcze z 2 tyg
stosujesz w kremie czy w plynie? ja mam w plynie, ale jeszcze nie zaczelam stosowac .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-19, 01:07   #117
niezapominajka1612
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
stosujesz w kremie czy w plynie? ja mam w plynie, ale jeszcze nie zaczelam stosowac .
Ja dostałam maść.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 20:32   #118
mianosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1612 Pokaż wiadomość
Nakazała mi wręcz stosowanie kremu z filtrem 50+ i dobre nawilżanie bo będzie wysuszał
Uf, wreszcie jakiś dermatolog który mówi co trzeba robić. Moja dzisiejsza wizyta zakończona z niesmakiem, ponieważ pani właściwie o nic nie pytała, nic nie powiedziała, popatrzyła na mnie, przepisała leki i do widzenia Sama byłam tak zakręcona, że właściwie dopiero po wyjściu uświadomiłam sobie, że nie zapytałam o filtry!

1. W jakiej kolejności używać tych kosmetyków? Filtr a później aknemycin? Czy odwrotnie?
2. A nawilżacz? filtr, nawilżacz, aknemycin? Kompletnie nie mam pomysłu co robić, a chciałabym zacząć dobrze.
mianosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 22:36   #119
GodHatesUsAll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mianosia Pokaż wiadomość

1. W jakiej kolejności używać tych kosmetyków? Filtr a później aknemycin? Czy odwrotnie?
2. A nawilżacz? filtr, nawilżacz, aknemycin? Kompletnie nie mam pomysłu co robić, a chciałabym zacząć dobrze.

aknemycin, nawilzacz i na koniec filtr
GodHatesUsAll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 10:36   #120
norma22
Raczkowanie

Stosuje aknemycin od 4 tygodni i sama nie wiem czy pomaga. Mam wrażenie , że wręcz przeciwnie wyszło mi jeszcze wiejec "bulw" na policzku i w każdym miejscu gdzie miałam syfki ( a jest ich bardzo dużo) zrobiły mi sie czerwone przebarwienia na twarzy i kazdy syfek jest wręcz bordowy, zaogniony . Nie wiem czy ma to wygladać w ten sposób ale w przyszłym tygodniu ide do dermatologa i sie dowiem twarzy w ogóle mi nie wysuszył , mam bardzo dobrze nawilżona mimo tego że nie stosuje żadnych kremów nawilżających ....Wydaje mi sie że ma dość słabe działanie ale wiadomo każdy organizm wymaga co innego
norma22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości