|
|
#91 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: patola | patologia | anomalia | bieda
Cytat:
Pełne takich historii są archiwa magazynów Polityka, czy Gazety Wyborczej, ale trzeba opłacić dostęp oraz samodzielnie wertować je godzinami. Ostatnio skopiowałam sporo tekstów, ale muszę je uporządkować, jak coś znajdę, to tu wrzucę. Z książek jakiś czas temu jak pomagałam koleżance z pracą magisterską czytałam opracowania dr Marii Beisert na temat kazirodztwa. To bardziej dla tych, którzy są ciekawi mechanizmów takich zjawisk. Niełatwa rzecz, ale rzuca jakieś światło na ten ohydny, tajemniczy temat. Polecić mogę też "Polskie morderczynie" Katarzyny Bondy - ta książka ma genialną formę. Najpierw oddaje się głos tym kobietom, a potem przedstawia suche fakty. Efekt piorunujący. Często wracają do mnie fragmenty tej publikacji. Z filmów na pewno "Kieł". Dla mnie film wybitny. O chorej, odciętej od społeczeństwa rodzinie terroryzowanej przez despotycznego ojca. Niesamowity, dziwny obraz. I "Snowtown"widziałam ostatnio, film zainspirowany prawdziwymi zdarzeniami. Stężenie patologii potężne. Bolał mnie ten film bardzo. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
wasza koleżanka
|
Z mojej strony polecam "100 najbiedniejszych polaków" wojciecha markiewicza.
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Był jeszcze blog Wizażanki, nauczycielki chyba w angielskiej szkole do której uczęsczały głównie dzieci imigrantów. Rumunów, Rosjan, Polaków
Nie pamiętam, może ktoś skojarzy. Opisywała np. historie z udziałem dziewczynki przezywanej "Spongebob", oraz zapadła mi w pamięć "Nemezis" matka jednej z "orlic" tej szkoły. Moze ktoś skojarzy.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2015-05-02 o 17:19 |
|
|
|
|
#94 |
|
Rotmistrz
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Edit: przejrzałam szybko tego bloga i tak, to ten. Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-05-02 o 17:41 |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
argument podaj a nie. Jesli nie interesuje cie ta tematyka to po co czytasz? Ja nie czytam wątków o harlequinach, rodzeniu dzieci ani o uprawie winorośli, ty nie czytaj tego.
|
|
|
#97 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Mam napisać "czytałam kiedyś o strasznych wydarzeniach, ale nie powiem o jakich, nie podam tytułu i nic więcej na ten temat nie napiszę"? Czy jak inaczej? Pytam bardzo poważnie. Jak można rozmawiać na trudne tematy na forum, skoro to, co jest w wątku Was bardzo razi? Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-05-02 o 17:42 |
|
|
|
|
|
#98 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-05-02 o 17:55 |
||
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Cava dziekuje za cynk. I coffee za link. Przejrze jak wroce do domu.
|
|
|
|
|
#100 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Dawno nie byłam na tym blogu, dwie najnowsze notki są dużo "gorsze" niż reszta, mam wrażenie. Pamiętam, że kiedyś było o chłopaku, który nie wiedział, że istnieją oceany czy morza i dopiero koledzy w szkole mu tłumaczyli; albo o dziewczynce, której rodzice zapomnieli o jej urodzinach, a ta się bardzo cieszyła, że dostała tort. Od autorki bloga, czyli nauczycielki w szkole. |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Czytam tego bloga i chyba dziś muszę odpuścić.
Ciekawe czy u nas też tak, w tych gorszych szkołach. Nie mówię o ciąży, ale cała reszta... |
|
|
|
|
#102 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
Guglam to i guglam i nic ani jedna wzmianka mi nie wskakuje ani zdjęcie. Ale jak ktoś na to trafi to polecam, tam były historie typu: "kobieta umarła z powodu za dużej ilości orgazmów" xD |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
Ktoras wizazanka, chyba drabina, wspomniala, ze chce namowic swego faceta na ogladanie jakiegos patofilmu jako rozrywke. Owszem, nikt mnie nie zmusza do czytania, ogladania, udzielania sie, ale po was bym sie spodziewala czegosc wiekszego. Moze mam bledne myslenie, ale wyszukiwanie patologicznych artykulow, zeby dodac do watku, jest dla mnie, no dziwne, niezdrowe. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Przyjaciolka chodzila do zwyklego rejonowego gimnazjum, bo nie chciala zmieniać ze względu na koleżanki z podbazy. Gimnazjum z rejonu Śródmieście i z grupą romskich uczniów. Tak zdziwilam się od opowieści z cyklu: uprawianoe seksu pod szkola, mieszkanie z facetem skinem (w gimnazjum!) także chyba jest tak samo. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-05-02 o 18:35 |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I w sumie. Ja chodzilam do najbardziej zwyklego i nudnego gimnazjum jakie można sobie wyobrazić. Ani patologia, ani sami olimpijczycy. Ani duze miasto, ani koniec swiata. Obrzydliwy we wszystkim średniak, a mialam dwa obrzydliwe przypadki. Obrzydliwe ze względu na czyn. Jedna dziewczyna. Lekko uposledzona, ale w sporym promieniu nie ma szkoly specjalnej, wiec chodziła z nami. Na obrzeżach miasta pół legalnie mieszkali tez romowie. Kiedyś całkiem przypadkowo na przerwie dziewczyna wygadala się ze do nich chodzi. Wszyscy zdziwieni. Po co tam chodzisz. Chodze im wsadzac reke w spodnie, a potem oni mi. Jak to. No zeby było fajnie a potem mokro i sie klei. Nikt nic wyzej nie powiedzial. Nawet wychowawcy. Nikt jej nie powiedzial, ze to nie halo. Zmowa milczenia. Ja tez nic nie powiedzialam. Drugi przypadek. Nie tyle uposledzona umysłowo, ale taka, no, opozniona w reakcji i pojmowaniu faktów przez komplikacje przy porodzie. Problemy z przyswajaniem wiedzy, pamiecia, łączeniem faktów, jakanie i powolne mówienie, zacinanie sie, nie uniala przewidywac skutków i konsekwencji etc. Ciaza z kibolem. Ona 14 lat, on 30. I powod do dumy. Kazdemu szeptala na ucho "ale nie mow o tym nikomu". Na pytanie no ale jak, nie wiesz skad sie dzieci biora, "niby troche wiem". Po bozym narodzeniu temat zniknal. Jak i ciaza. I problem. Nic się nie stslo. Koles zero konsekwencji, mimo, ze wykorzystal,opozniona nastke. A bohaterka na pytania odpowiadala, nie mogę o tym mówić. Także w sumie tu chyba naeet nie trzeba "slabej" szkoly. Do lo chodzilam juz "elitarnego", ale wyróżnialo się tylko wynikami, bynajmniej nie uczniami. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-05-02 o 19:01 |
|
|
|
|
|
#107 | ||
|
and cigarettes
|
Ty tu robisz jakąś sensację, z normalnego tematu.
Powtórzę - jak można rozmawiać na ten temat, byś nie czuła się oburzona? Cytat:
Cytat:
Dziękujemy za opinię. A teraz prędziutko uciekaj, bo tu za dużo niezdrowych zachowań, jeszcze się czym zarazisz.
|
||
|
|
|
|
#108 |
|
O RLY?
|
nie rozmawiac. nie widziec. nie slyszec. udawac, ze nie istnieje.
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Z bloga nauczycielki:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#110 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dokument w odcinkach o stadionie dziesięciolecia? z czym ty masz problem? ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
lata już w ramach rozrywki zamiast oglądać np grę o tron, włączam sobie dokumenty, kroniki policyjne, oglądam film o handlu heroiną w kabulu. ty w tym czasie oglądasz m jak miłość. wszyscy są szczęśliwi. nie rozumiem twojego problemu w najmniejszym stopniu. nic nie muszę wyszukiwać, wkleiłam na szybko typowe szablonowe rzeczy warte obejrzenia. serio weź nie wiem, zajmij się czymś innym niż czepialstwo. |
||
|
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
Ty. Ja do całkiem niedawna tez myślam ze pewne lokalne u mnie środowisko jest spokrewnione. Zdziwienie master, kiedy faktycznie każdy jest ciocia i wujkiem, ale przyszywanym. I wtedy mnie olsnilo. Chociaz. Może i to przyszycie nie bylo takim przyszyciem skoeo to wszystko jedna melina.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
ja dopiero po lekturze bloga prawie jak mama zrozumiałam że jest taki.. hm, typ urody, który właśnie jest związany z piciem w ciąży. i dopiero potem wpadła mi do glowy diagnoza niektórych dzieci z klasy z czasów podstawówki
|
|
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
Ja mialam turbo pedagog w GIMNAZJUM. Ona nam właśnie tłumaczyla czym jest fas i jakie sa zmiany w wygladzie. I dala zadanie: U NAS W SZKOLE TEZ SA TAKIE DZIECI. Z TAKIM CZYMS. PRZYJRZYJCIE SIĘ PO LEKCJI. DOKLADNIE. PODCZAS PRZERWY PROSZE, POWIAZCIE FAKTY, NA PEWNO ICH TERAZ ROZPOZNACIE. Super zadanie domowe dla gimnazjalistow pani pedagog.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mogę tych materiałów dodać np. teraz właśnie dlatego, że są przemieszane z artykułami nt. kultury, polityki i szeroko pojętych kwestii społecznych, do których zalicza się patolo, czy się tego chce, czy nie. Nikt tu nie wyszukuje niczego ekstra do wątku i się tym niezdrowo nie jara, przynajmniej ja tu niczego takiego nie widzę.
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;51254889]Może to było o mnie. Wyżej wspomniałam, że mam skopiowane teksty na dysku i jak coś znajdę, to wrzucę. Ale to nie oznacza. że ja te archiwa wertowałam tylko w celu wyłuskania niezdrowych sensacji
Nie mogę tych materiałów dodać np. teraz właśnie dlatego, że są przemieszane z artykułami nt. kultury, polityki i szeroko pojętych kwestii społecznych, do których zalicza się patolo, czy się tego chce, czy nie. Nikt tu nie wyszukuje niczego ekstra do wątku i się tym niezdrowo nie jara, przynajmniej ja tu niczego takiego nie widzę.[/QUOTE]ja nie wiem z czym tu problem. jeden czyta harleqiny, inny sapkowskiego, inny czyta tylko gazetki promocyjne biedry a kto inny artykuły wprost itp. lol. wtf. |
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, sluchajta drugiego szeryfa. Psy (pieski) szczekaja, karawana jedzie dalej, przejmować się też nie ma kim i czym, to wróćmy do tematu.
|
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
ten blog pani kebab to prawdziwy? przeczytałam notkę i... i nie wiem co o tym sądzić
|
|
|
|
|
#118 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja sobie czytam czasem ten blog, jak mi się wydaje, że mam niedobre dzieci w pracy... Zmienia perspektywę drastycznie.
|
|
#119 | ||
|
Konto usunięte
|
"Dzwonić potrafią o 10 wieczorem w niedzielę, halo, tu maminka Milanka, maminka Eriki, Milanek zle się coś czuje, pojedzie pani z nim do szpitala? Pismo odnośnie Eriki przyszło z hausingu, musi pani tam zaraz jechać mi to przetłumaczyć. O dziesiątej wieczorem nigdzie jechała nie będę. To jutro, ale zaraz z rana, bo to muszę do poniedziałku odesłać, inaczej zabiorą mi zasiłek! Jutro idę do pracy, jak pani doskonale wie. To po pracy, pani wpadnie do mnie, ja pani dam to pismo, to pani mi zajedzie. Do hausingu, a potem do jobcentru, wszystko mi to pani załatwi, do widzenia. Nie, nie, pani przyjdzie do szkoły, o drugiej, rzucę okiem na to pismo i przetłumaczę co trzeba. O drugiej to ja nie mogę, obiad tu gotuję, zaraz przyjdzie ze szkoły Milanek, Misza, Honza i Vanessa z parku zmęczona, ja muszę Sarę i Natalię z podstawówki odebrać, rękę w zeszłym miesiącu złamałam i nie mogę tak daleko chodzić, w ciąży jestem z siódmym. To córkę pani poprosi, już dorosła, siedemnaście lat skończyła, ja naprawdę nie dam rady. "
to jest po prostu tak. tak właśnie jest................... ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
opiekunka kazała mi traktować 17 latka jak 5 latka i mówić "nie denerwuj się. wystarczy przeprosić i będzie dobrze, nic się nie stało" ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
widziałam o tym bardzo ciekawy dokument, cholerka tam życie wyglądało bardzo dziwnie. mieszkanie puste, pustostan = wprowadzasz się. i do końca życia ktoś musi być w domu bo najczęściej nie ma drzwi, często brakuje okien i od razu kto inny by się osiedlił. może potem znajdę jeśli ktoś będzie zainteresowany |
||
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
Ku radości tych, dopatrujacych się niezdrowego zainteresowania i podniety, w sumie smiechlam z zamieszek
http://panikebab.blogspot.co.uk/2014...osc-o.html?m=1 Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-05-02 o 20:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

argument podaj a nie. Jesli nie interesuje cie ta tematyka to po co czytasz? Ja nie czytam wątków o harlequinach, rodzeniu dzieci ani o uprawie winorośli, ty nie czytaj tego.

ani jedna wzmianka mi nie wskakuje ani zdjęcie.

Nie mogę tych materiałów dodać np. teraz właśnie dlatego, że są przemieszane z artykułami nt. kultury, polityki i szeroko pojętych kwestii społecznych, do których zalicza się patolo, czy się tego chce, czy nie. Nikt tu nie wyszukuje niczego ekstra do wątku i się tym niezdrowo nie jara, przynajmniej ja tu niczego takiego nie widzę.