problemy społeczne | patologia | bieda | uzależnienia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-02, 16:38   #91
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7
Konto usunięte

Dot.: patola | patologia | anomalia | bieda

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
a rozumiem

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

btw

http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82y_(miesi%C4%99cznik)
Zły - miesięcznik, który ukazywał się w Polsce w latach 90. XX w. Prezesem wydawnictwa była Małgorzata Daniszewska, żona Jerzego Urbana.

Pismo miało charakter gazety sensacyjnej koncentrującej się na sprawach kryminalno-sądowych i treściach makabrycznych. Nad tytułem figurowało ostrzeżenie: "Uwaga! Pismo zawiera treści drastyczne". Publikowało m.in nielegalnie zdobyte wyciągi z akt prokuratorskich razem ze zdjęciami ze szczególnie drastycznych spraw kryminalnych. 31 marca 2000 główny dystrybutor miesięcznika, firma Ruch S.A., zerwała umowę z miesięcznikiem, na skutek czego przestał on być wydawany.

Przykładowe tematy z okładek:

Kotlet z człowieka (9(20) z 1999)
Intymne życie syjamskich bliźniaków (9(20) z 1999)
Za co? (9(20) z 1999; zdjęcia ofiar trzęsienia ziemi w Turcji)
Raport z prosektorium (10(21) z 1999)
Wyuzdana cesarzowa (10(21) z 1999)
Polskie drogi (10(21) z 1999; zdjęcia z wypadków drogowych)

potwierdzam, rzeź. do ściągnięcia z chomika.
Mam wszystkie wydania "Złego" na chacie i boję się do nich zajrzeć ponownie (próbowałam pół roku temu, nie przebrnęłam nawet przez jeden cały numer, tyle lat minęło a to nadal jest hardkor nie do przebicia).

Pełne takich historii są archiwa magazynów Polityka, czy Gazety Wyborczej, ale trzeba opłacić dostęp oraz samodzielnie wertować je godzinami. Ostatnio skopiowałam sporo tekstów, ale muszę je uporządkować, jak coś znajdę, to tu wrzucę.

Z książek jakiś czas temu jak pomagałam koleżance z pracą magisterską czytałam opracowania dr Marii Beisert na temat kazirodztwa. To bardziej dla tych, którzy są ciekawi mechanizmów takich zjawisk. Niełatwa rzecz, ale rzuca jakieś światło na ten ohydny, tajemniczy temat.

Polecić mogę też "Polskie morderczynie" Katarzyny Bondy - ta książka ma genialną formę. Najpierw oddaje się głos tym kobietom, a potem przedstawia suche fakty. Efekt piorunujący. Często wracają do mnie fragmenty tej publikacji.

Z filmów na pewno "Kieł". Dla mnie film wybitny. O chorej, odciętej od społeczeństwa rodzinie terroryzowanej przez despotycznego ojca. Niesamowity, dziwny obraz. I "Snowtown"widziałam ostatnio, film zainspirowany prawdziwymi zdarzeniami. Stężenie patologii potężne. Bolał mnie ten film bardzo.
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 16:57   #92
roseblue
wasza koleżanka

Z mojej strony polecam "100 najbiedniejszych polaków" wojciecha markiewicza.
Stary 2015-05-02, 17:17   #93
cava
Zakorzenienie

Był jeszcze blog Wizażanki, nauczycielki chyba w angielskiej szkole do której uczęsczały głównie dzieci imigrantów. Rumunów, Rosjan, Polaków

Nie pamiętam, może ktoś skojarzy.

Opisywała np. historie z udziałem dziewczynki przezywanej "Spongebob", oraz zapadła mi w pamięć "Nemezis" matka jednej z "orlic" tej szkoły.

Moze ktoś skojarzy.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2015-05-02 o 17:19
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 17:32   #94
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Czekałam na taki komentarz. Chcesz wsadzić kij w mrowisko, próbuj dalej.
Dla mnie to tez jest chore.
Kto lepszy link rzuci, ktora patologia jest bardziej patologiczna?!
Nie, ze nie trzeba o tym rozmawiac, bo trzeba. Ale ten watek jest beznadziejny.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 17:37   #95
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Był jeszcze blog Wizażanki, nauczycielki chyba w angielskiej szkole do której uczęsczały głównie dzieci imigrantów. Rumunów, Rosjan, Polaków

Nie pamiętam, może ktoś skojarzy.

Opisywała np. historie z udziałem dziewczynki przezywanej "Spongebob", oraz zapadła mi w pamięć "Nemezis" matka jednej z "orlic" tej szkoły.

Moze ktoś skojarzy.
http://panikebab.blogspot.co.uk/ O tym mówisz?
Edit: przejrzałam szybko tego bloga i tak, to ten.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2015-05-02 o 17:41
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 17:39   #96
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
Dlaczego beznadziejny? argument podaj a nie. Jesli nie interesuje cie ta tematyka to po co czytasz? Ja nie czytam wątków o harlequinach, rodzeniu dzieci ani o uprawie winorośli, ty nie czytaj tego.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 17:40   #97
coffee
and cigarettes

Cytat:
To, przepraszam, w jakiej formie można rozmawiać o książkach, filmach dokumentalnych i artykułach - jeśli nie poprzez podawanie tytułów czy linków?
Mam napisać "czytałam kiedyś o strasznych wydarzeniach, ale nie powiem o jakich, nie podam tytułu i nic więcej na ten temat nie napiszę"? Czy jak inaczej? Pytam bardzo poważnie. Jak można rozmawiać na trudne tematy na forum, skoro to, co jest w wątku Was bardzo razi?

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2015-05-02 o 17:42

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 17:47   #98
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Nie jest też obowiązkowy. A konkursu tu żadnego nie widze, ot wymiana linkami między osobami, których ciekawi jak do tego dochodzi, chca poznac pewne mechanizmy, ale nie. Powinnyśmy udawać, ze to nie istnieje i rozmawiać o harlequinach. Poza tym, skoro trzeba o tym roznawiac, teach ne master jak to robić, żeby nie bylo beznadziejnie. Jest to tez konkretny watek tematyczny, który nie potrzebuje opinii o samym temacie. To tak jakby wbic na decupage, filmy czy kp i powiedzieć "beznadzieja".

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
http://panikebab.blogspot.co.uk/ O tym mówisz?
Edit: przejrzałam szybko tego bloga i tak, to ten.
O. Bog zapłac. W sumie to juz pierwsza (najnowsza) notka mnie zdziwila. Raczej wątpię, ze byl to sposób radzenia sobie ze strata, prędzej budiwanie sobie fejmu w szkole, straszne.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-05-02 o 17:55
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 18:08   #99
201604181004
Konto usunięte

Cava dziekuje za cynk. I coffee za link. Przejrze jak wroce do domu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 18:15   #100
coffee
and cigarettes

Cytat:
W sumie to juz pierwsza (najnowsza) notka mnie zdziwila. Raczej wątpię, ze byl to sposób radzenia sobie ze strata, prędzej budiwanie sobie fejmu w szkole, straszne.
No. Skoro 15-latka w ciąży jest normą, a inne dziewczynki traktują ją jak maskotkę czy najfajniejszą dziewczynę w szkole, to nie da się odnieść innego wrażenia.

Dawno nie byłam na tym blogu, dwie najnowsze notki są dużo "gorsze" niż reszta, mam wrażenie.
Pamiętam, że kiedyś było o chłopaku, który nie wiedział, że istnieją oceany czy morza i dopiero koledzy w szkole mu tłumaczyli; albo o dziewczynce, której rodzice zapomnieli o jej urodzinach, a ta się bardzo cieszyła, że dostała tort. Od autorki bloga, czyli nauczycielki w szkole.
Stary 2015-05-02, 18:20   #101
201604191001
Konto usunięte

Czytam tego bloga i chyba dziś muszę odpuścić.
Ciekawe czy u nas też tak, w tych gorszych szkołach. Nie mówię o ciąży, ale cała reszta...
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 18:21   #102
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774092 ?

Sent from my mind using the Force.

Guglam to i guglam i nic ani jedna wzmianka mi nie wskakuje ani zdjęcie.
Ale jak ktoś na to trafi to polecam, tam były historie typu: "kobieta umarła z powodu za dużej ilości orgazmów" xD
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 18:27   #103
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Nie jest też obowiązkowy. A konkursu tu żadnego nie widze, ot wymiana linkami między osobami, których ciekawi jak do tego dochodzi, chca poznac pewne mechanizmy, ale nie. Powinnyśmy udawać, ze to nie istnieje i rozmawiać o harlequinach. Poza tym, skoro trzeba o tym roznawiac, teach ne master jak to robić, żeby nie bylo beznadziejnie. Jest to tez konkretny watek tematyczny, który nie potrzebuje opinii o samym temacie. To tak jakby wbic na decupage, filmy czy kp i powiedzieć "beznadzieja".

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

O. Bog zapłac. W sumie to juz pierwsza (najnowsza) notka mnie zdziwila. Raczej wątpię, ze byl to sposób radzenia sobie ze strata, prędzej budiwanie sobie fejmu w szkole, straszne.
Raczej mi chodzi o zywienie sie sensacja. A ten watek na taki wyglada.
Ktoras wizazanka, chyba drabina, wspomniala, ze chce namowic swego faceta na ogladanie jakiegos patofilmu jako rozrywke.
Owszem, nikt mnie nie zmusza do czytania, ogladania, udzielania sie, ale po was bym sie spodziewala czegosc wiekszego.
Moze mam bledne myslenie, ale wyszukiwanie patologicznych artykulow, zeby dodac do watku, jest dla mnie, no dziwne, niezdrowe.
Stary 2015-05-02, 18:34   #104
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Ktoras wizazanka, chyba drabina, wspomniala, ze chce namowic swego faceta na ogladanie jakiegos patofilmu jako rozrywke.
Owszem, nikt mnie nie zmusza do czytania, ogladania, udzielania sie, ale po was bym sie spodziewala czegosc wiekszego.
Moze mam bledne myslenie, ale wyszukiwanie patologicznych artykulow, zeby dodac do watku, jest dla mnie, no dziwne, niezdrowe.
Po nas? Skoro tak nas znasz, powinnas wiedziec jaki jest od dawna "krag zainteresiwan". A teraz dziękujemy za opinie, jako szeryf jestem zmuszona poprosić cie o koniec offa.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Czytam tego bloga i chyba dziś muszę odpuścić.
Ciekawe czy u nas też tak, w tych gorszych szkołach. Nie mówię o ciąży, ale cała reszta...
Przyjaciolka chodzila do zwyklego rejonowego gimnazjum, bo nie chciala zmieniać ze względu na koleżanki z podbazy. Gimnazjum z rejonu Śródmieście i z grupą romskich uczniów. Tak zdziwilam się od opowieści z cyklu: uprawianoe seksu pod szkola, mieszkanie z facetem skinem (w gimnazjum!) także chyba jest tak samo.

Czas edycji: 2015-05-02 o 18:35
Stary 2015-05-02, 18:34   #105
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Po nas? Skoro tak nas znasz, powinnas wiedziec jaki jest od dawna "krag zainteresiwan". A teraz dziękujemy za opinie, jako szeryf jestem zmuszona poprosić cie o koniec offa.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Przyjaciolka chodzila do zwyklego rejonowego gimnazjum, bo nie chciala zmieniać ze względu na koleżanki z podbazy. Gimnazjum z rejonu Śródmieście i z grupą romskich uczniów. Tak zdziwilam się od opowieści z cyklu: uprawianoe seksu pod szkola, mieszkanie z facetem skinem (w gimnazjum!) Etc
Ok.szeryfie. Tak, po tobie I drabinie bym sie spodziewala czegos wiekszego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 18:36   #106
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Ok.szeryfie. Tak, po tobie I drabinie bym sie spodziewala czegos wiekszego.
Mówiąc koniec nie mialam na myśli kolorowania na szaro.

I w sumie. Ja chodzilam do najbardziej zwyklego i nudnego gimnazjum jakie można sobie wyobrazić. Ani patologia, ani sami olimpijczycy. Ani duze miasto, ani koniec swiata. Obrzydliwy we wszystkim średniak, a mialam dwa obrzydliwe przypadki. Obrzydliwe ze względu na czyn. Jedna dziewczyna. Lekko uposledzona, ale w sporym promieniu nie ma szkoly specjalnej, wiec chodziła z nami. Na obrzeżach miasta pół legalnie mieszkali tez romowie. Kiedyś całkiem przypadkowo na przerwie dziewczyna wygadala się ze do nich chodzi. Wszyscy zdziwieni. Po co tam chodzisz. Chodze im wsadzac reke w spodnie, a potem oni mi. Jak to. No zeby było fajnie a potem mokro i sie klei. Nikt nic wyzej nie powiedzial. Nawet wychowawcy. Nikt jej nie powiedzial, ze to nie halo. Zmowa milczenia. Ja tez nic nie powiedzialam.
Drugi przypadek. Nie tyle uposledzona umysłowo, ale taka, no, opozniona w reakcji i pojmowaniu faktów przez komplikacje przy porodzie. Problemy z przyswajaniem wiedzy, pamiecia, łączeniem faktów, jakanie i powolne mówienie, zacinanie sie, nie uniala przewidywac skutków i konsekwencji etc. Ciaza z kibolem. Ona 14 lat, on 30. I powod do dumy. Kazdemu szeptala na ucho "ale nie mow o tym nikomu". Na pytanie no ale jak, nie wiesz skad sie dzieci biora, "niby troche wiem". Po bozym narodzeniu temat zniknal. Jak i ciaza. I problem. Nic się nie stslo. Koles zero konsekwencji, mimo, ze wykorzystal,opozniona nastke. A bohaterka na pytania odpowiadala, nie mogę o tym mówić.

Także w sumie tu chyba naeet nie trzeba "slabej" szkoly. Do lo chodzilam juz "elitarnego", ale wyróżnialo się tylko wynikami, bynajmniej nie uczniami.

Czas edycji: 2015-05-02 o 19:01
Stary 2015-05-02, 18:41   #107
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ty tu robisz jakąś sensację, z normalnego tematu.
Powtórzę - jak można rozmawiać na ten temat, byś nie czuła się oburzona?
Cytat:
Coś Ci się pomyliło.
Cytat:
Masz błędne. Nikt specjalnie dziś nie zaczął wpisywać w góglach "patologia", by wkleić link. Te wszystkie książki, których tytuły są tu wklejone zapewne wizażanki przeczytały już dawno. Teraz tylko dzielą się z innymi zainteresowanymi tytułem. Straszne.

Dziękujemy za opinię. A teraz prędziutko uciekaj, bo tu za dużo niezdrowych zachowań, jeszcze się czym zarazisz.
Stary 2015-05-02, 18:44   #108
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość

Ty tu robisz jakąś sensację, z normalnego tematu.
Powtórzę - jak można rozmawiać na ten temat, byś nie czuła się oburzona?
nie rozmawiac. nie widziec. nie slyszec. udawac, ze nie istnieje.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 19:01   #109
201604191001
Konto usunięte

Z bloga nauczycielki:
Cytat:
FAS ma na twarzy wypisany jak polowa uczniów tej szkoły, wiele tygodni się zastanawiałam z początku, czego oni tu wszyscy tacy podobni, chów wsobny na terenie trzech dzielnic uprawiają czy jak? Teraz już wiem, zresztą szkolne statystyki mówią same za siebie. Jedna trzecia uczniów z rozmaitym stopniem upośledzenia, prawie połowa to imigranci. Kuratorium siedzi nam na dupie od lat, grożąc zamknięciem. W szkole rezyduje na stałe policjant, biuro swoje ma na parterze i nie nudzi mu sie bynajmniej.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 19:04   #110
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
ty sama jesteś patofilm
dokument w odcinkach o stadionie dziesięciolecia? z czym ty masz problem?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
jakie wyszukiwanie.
lata już w ramach rozrywki zamiast oglądać np grę o tron, włączam sobie dokumenty, kroniki policyjne, oglądam film o handlu heroiną w kabulu. ty w tym czasie oglądasz m jak miłość. wszyscy są szczęśliwi. nie rozumiem twojego problemu w najmniejszym stopniu. nic nie muszę wyszukiwać, wkleiłam na szybko typowe szablonowe rzeczy warte obejrzenia. serio weź nie wiem, zajmij się czymś innym niż czepialstwo.
Stary 2015-05-02, 19:14   #111
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Z bloga nauczycielki:
Ty. Ja do całkiem niedawna tez myślam ze pewne lokalne u mnie środowisko jest spokrewnione. Zdziwienie master, kiedy faktycznie każdy jest ciocia i wujkiem, ale przyszywanym. I wtedy mnie olsnilo. Chociaz. Może i to przyszycie nie bylo takim przyszyciem skoeo to wszystko jedna melina.
Stary 2015-05-02, 19:17   #112
201604181004
Konto usunięte

ja dopiero po lekturze bloga prawie jak mama zrozumiałam że jest taki.. hm, typ urody, który właśnie jest związany z piciem w ciąży. i dopiero potem wpadła mi do glowy diagnoza niektórych dzieci z klasy z czasów podstawówki
Stary 2015-05-02, 19:21   #113
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
ja dopiero po lekturze bloga prawie jak mama zrozumiałam że jest taki.. hm, typ urody, który właśnie jest związany z piciem w ciąży. i dopiero potem wpadła mi do glowy diagnoza niektórych dzieci z klasy z czasów podstawówki
Ja mialam turbo pedagog w GIMNAZJUM. Ona nam właśnie tłumaczyla czym jest fas i jakie sa zmiany w wygladzie. I dala zadanie: U NAS W SZKOLE TEZ SA TAKIE DZIECI. Z TAKIM CZYMS. PRZYJRZYJCIE SIĘ PO LEKCJI. DOKLADNIE. PODCZAS PRZERWY PROSZE, POWIAZCIE FAKTY, NA PEWNO ICH TERAZ ROZPOZNACIE. Super zadanie domowe dla gimnazjalistow pani pedagog.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 19:24   #114
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7
Konto usunięte

Cytat:
ty sama jesteś patofilm
dokument w odcinkach o stadionie dziesięciolecia? z czym ty masz problem?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

jakie wyszukiwanie.
lata już w ramach rozrywki zamiast oglądać np grę o tron, włączam sobie dokumenty, kroniki policyjne, oglądam film o handlu heroiną w kabulu. ty w tym czasie oglądasz m jak miłość. wszyscy są szczęśliwi. nie rozumiem twojego problemu w najmniejszym stopniu. nic nie muszę wyszukiwać, wkleiłam na szybko typowe szablonowe rzeczy warte obejrzenia. serio weź nie wiem, zajmij się czymś innym niż czepialstwo.
Może to było o mnie. Wyżej wspomniałam, że mam skopiowane teksty na dysku i jak coś znajdę, to wrzucę. Ale to nie oznacza. że ja te archiwa wertowałam tylko w celu wyłuskania niezdrowych sensacji Nie mogę tych materiałów dodać np. teraz właśnie dlatego, że są przemieszane z artykułami nt. kultury, polityki i szeroko pojętych kwestii społecznych, do których zalicza się patolo, czy się tego chce, czy nie. Nikt tu nie wyszukuje niczego ekstra do wątku i się tym niezdrowo nie jara, przynajmniej ja tu niczego takiego nie widzę.
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 19:27   #115
201604181004
Konto usunięte

[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;51254889]Może to było o mnie. Wyżej wspomniałam, że mam skopiowane teksty na dysku i jak coś znajdę, to wrzucę. Ale to nie oznacza. że ja te archiwa wertowałam tylko w celu wyłuskania niezdrowych sensacji Nie mogę tych materiałów dodać np. teraz właśnie dlatego, że są przemieszane z artykułami nt. kultury, polityki i szeroko pojętych kwestii społecznych, do których zalicza się patolo, czy się tego chce, czy nie. Nikt tu nie wyszukuje niczego ekstra do wątku i się tym niezdrowo nie jara, przynajmniej ja tu niczego takiego nie widzę.[/QUOTE]

ja nie wiem z czym tu problem. jeden czyta harleqiny, inny sapkowskiego, inny czyta tylko gazetki promocyjne biedry a kto inny artykuły wprost itp. lol. wtf.
Stary 2015-05-02, 19:50   #116
201604130936
Konto usunięte

Dobra, sluchajta drugiego szeryfa. Psy (pieski) szczekaja, karawana jedzie dalej, przejmować się też nie ma kim i czym, to wróćmy do tematu.
Stary 2015-05-02, 19:52   #117
201604181004
Konto usunięte

ten blog pani kebab to prawdziwy? przeczytałam notkę i... i nie wiem co o tym sądzić
Stary 2015-05-02, 19:54   #118
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja sobie czytam czasem ten blog, jak mi się wydaje, że mam niedobre dzieci w pracy... Zmienia perspektywę drastycznie.
Stary 2015-05-02, 20:06   #119
201604181004
Konto usunięte

"Dzwonić potrafią o 10 wieczorem w niedzielę, halo, tu maminka Milanka, maminka Eriki, Milanek zle się coś czuje, pojedzie pani z nim do szpitala? Pismo odnośnie Eriki przyszło z hausingu, musi pani tam zaraz jechać mi to przetłumaczyć. O dziesiątej wieczorem nigdzie jechała nie będę. To jutro, ale zaraz z rana, bo to muszę do poniedziałku odesłać, inaczej zabiorą mi zasiłek! Jutro idę do pracy, jak pani doskonale wie. To po pracy, pani wpadnie do mnie, ja pani dam to pismo, to pani mi zajedzie. Do hausingu, a potem do jobcentru, wszystko mi to pani załatwi, do widzenia. Nie, nie, pani przyjdzie do szkoły, o drugiej, rzucę okiem na to pismo i przetłumaczę co trzeba. O drugiej to ja nie mogę, obiad tu gotuję, zaraz przyjdzie ze szkoły Milanek, Misza, Honza i Vanessa z parku zmęczona, ja muszę Sarę i Natalię z podstawówki odebrać, rękę w zeszłym miesiącu złamałam i nie mogę tak daleko chodzić, w ciąży jestem z siódmym. To córkę pani poprosi, już dorosła, siedemnaście lat skończyła, ja naprawdę nie dam rady. "

to jest po prostu

tak.

tak właśnie jest...................

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
- Liam!
Nic.
- Liam?
Nic.
. Liam!!!
- Co ☠☠☠☠a, jestem przecież, nie??
- Liam, ostrzeżenie. - Zaznaczam na tablicy ostrzeżenie.
- Za co ☠☠☠☠a, ostrzeżenie? Dopiero przyszłem!
Wyjaśniam za co i dodaję drugie.
- To ja to ☠☠☠☠☠☠☠ę, ☠☠☠☠a! - informuje mnie Liam, zabiera plecak i wybiega z klasy, po drodze waląc z całej siły pięścią w ścianę.
a to znam z praktyk
opiekunka kazała mi traktować 17 latka jak 5 latka i mówić "nie denerwuj się. wystarczy przeprosić i będzie dobrze, nic się nie stało"

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Całe aż żółte na twarzy. Jakieś takie zakurzone, przydymione. Rosalinda, cygańska księżniczka.
Skąd jesteś?
Ze Slovenska.
A z którego miasta?
Z Koszyc.
Patrzę na nią uważniej.
Z Lunika?
Aż się rozpromieniła w uśmiechu, jakby usłyszała o niebie.
I tęsknisz za domem?
Kiwa głową. Dziwi mnie to, i kto widział osiedle Lunik, rozumie. Pytam ją o rodzinę, rodzeństwo. Zamyśla się na chwilę, potem odpowiada: siedmiu braci i pięć sióstr.
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ing-slums.html

widziałam o tym bardzo ciekawy dokument, cholerka tam życie wyglądało bardzo dziwnie. mieszkanie puste, pustostan = wprowadzasz się. i do końca życia ktoś musi być w domu bo najczęściej nie ma drzwi, często brakuje okien i od razu kto inny by się osiedlił.
może potem znajdę jeśli ktoś będzie zainteresowany
Stary 2015-05-02, 20:09   #120
201604130936
Konto usunięte

Ku radości tych, dopatrujacych się niezdrowego zainteresowania i podniety, w sumie smiechlam z zamieszek
http://panikebab.blogspot.co.uk/2014...osc-o.html?m=1

Czas edycji: 2015-05-02 o 20:12
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości