![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o zabiegu OLAPLEX
Ja chciałam spróbować tego zabiegu, niedaleko mnie jest zabieg olaplex za 70 zł, chyba się skuszę.
Tylko zastanawiam się, czy ten zabieg zmieni kolor? Zapuszczam naturalne włosy i nie chciałabym zmieniać koloru. Kurczę, właśnie przeczytałam, że osoby po farbowaniu włosów henną nie mogą stosować Olaplex. No to super ![]() Edytowane przez Flavis Czas edycji: 2015-09-04 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Hej, możesz podać źródło mówiace o tym , że nie można stosowac po hennie?
Wydaje mi się, że raczej chodzi o fakt iż nie należy rozjasniać włosów po hennie i to bez względu czy z olaplex czy nie. Włosy nabieraja zielonkawego odcienia. Nie sądzę, aby sam zabieg regeneracji nie mógł być zastosowany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
A nie wiecie gdzie w Rzeszowie można farbować włosy z olaplexem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Jeżeli ktoś nakładał henne na włosy to może zrobić z olaplexem tylko zabieg regeneracyjny. Napisałam do olaplex.com na ich stronie facebook'owej.
Sama mam włosy hennowane, i kilka dni temu zrobiłam sobie zabieg regenerujący z olaplexem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Ja miałam rozjaśniane z Olaplexemwłosy po hennie. Nie wiem, jaki skutek uboczny miał się pokazać? Nic mnie nie zaskoczyło. Jeden fragment włosów wyszedł lekko zielony, ale to wina indygo (ok rok temu zrobiłam odrost henną khadi jasny brąz, która ma indygo, normalnie robiłam pure henna). Tam, gdzie było pure henna czerwona lawsonia wszystko było ok. Po pierwszym zabiegu byłam mega zadowolona. Miesiąc później już właściwie prawie bez henny na włosach robiłam drugie rozjaśnianie i trochę sobie zniszczyłam włosy, ale to nie jest wina henny, tym bardziej, że mam zniszczone włosy od nasady, a tam miałam kilkumiesięczny odrost naturalnych włosów.
Myślę, że henna jest przeciwwskazaniem, bo wielu fryzjerów nie ogarnia, o co chodzi z henną. Jak kilka fryzjerek mi powiedziało, że "farba wnika do wnętrza włosa, a henna oblepia włosy, dlatego ciężko się pozbyć henny, a farba łatwo schodzi" to się załamałam. Wielu, jeśli nie większość fryzjerów na słowo "henna" dostaje wysypki i ścisku mózgu, więc nie ma się co dziwić, że będzie to przeciwwskazaniem, bo pewnie nie było testów klinicznych, ale poza tym myślę, że to raczej nie jest przeszkoda. PS. U mnie zielony baaaardzo powoli, ale schodzi. Na razie mam położoną taką farbę, że go w ogóle nie widać. Edytowane przez Natatka Czas edycji: 2015-09-06 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
A mnie szlag trafia, bo jak mnie tak od roku poprawia jak opowiadam co mam na włosach i co na nich zrobiłam to ciągle zwraca mi uwagę. Aż sama zaczęłam sprawdzać w necie, czy oby na pewno ona ma rację i wychodzi na to, że nie. Niestety nie da się jej przemówić, najwidoczniej musi być w tej kwestii madrzejsza. A uwagi nie będę jej zwracać, bo to jedyny fryzjer, który rozumie co to 1 cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
A czy ktoś może mi powiedzieć czy na włosy średnioporowate, proste (w sumie to nawet bardziej w stronę wysokoporowatych), z okrutną wartą górną, puszącą się itd (szczególnie w wilgotne dni oczywiście) lepszy będzie olaplex czy keratynowe prostowanie? Oraz które dłużej się trzyma?
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Czy może mi ktoś polecić salon fryzjerski w Katowicach (gdzie wykonują farbowanie z OLAPEXem )
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Więc tak, encanto to przede wszystkim prostowanie no i dostarczenie keratyny włosom. Natomiast co do OlapleXu, odbudowuje on wiązania mostków siarczkowych we włosach. To zabieg regeneracyjny i to mocno, więc to trochę inna bajka. Nie prostuje włosów. Polecam pooglądać i poczytać o tym zabiegu w internecie. Cenowo- mi robił przyjaciel, do farby doliczył sto zł.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Ja aktualnie po 2 tyg od koloryzacji olaplexem i użyciem w domu no 3 muszę Stwierdzić że zabieg "chowa" się Przy keratynowym prostowaniu.
Keratyna mi uratowała włosy po trwałej czyli miałam mop na głowie. używalam encanto później Cocochoco Natomiast olaplex użyłam żeby nie Zniszczyć rozjasnianiem.włosów, miałam.w dobrej kondycji więc powinno być idealnie a widzę gdzieniegdzie przesuszenia. Jestem pewna ze.keratyna bez problemu by sobie z tym poradziła. Ja już więcej się nie skuszę na olaplex nie widzę żadnej różnicy na plus Edytowane przez MarlenaC Czas edycji: 2015-09-19 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Dziwne, bo Olaplex nie zawiera keratyny
![]() Cytat:
![]() Po tych wszystkich opiniach chyba daruję sobie Olaplex, reklamowano go jako cud trwale odbudowujący włosy, a tu się okazuje, że niekoniecznie. Myślę, że jako ochrona przy rozjaśniaczu może sprawdzić się super, jak ktoś jest na niego "skazany" to warto spróbować. Kiedyś oglądalam filmik amerykańskiej fryzjerki. Była zachwycona Olaplexem. Jjako dowód, że naprawdę działa pokazała umywalkę po zmyciu rozjaśniacza z głowy klientki. Nie było w niej ani jednego włosa, po samym rozjaśniaczu podobno było mnóstwo połamańców ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Swoją drogą ciekawa sprawa jest ze składnikiem buteleczki nr 3. Wszędzie jest podawane, że ma taki sam skład jak nr 2, nawet na stronie producenta (sama to wklejałam w wątku). Poszperałam po blogach i okazuje się, że na buteleczce nr 3 jest inny skład, same zobaczcie http://beautybycaitlin.com/2015/03/0...-main-squeeze/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
O proszę ja dostałam wydruk na kartce i u mnie tez były takie same składy no 2 i 3.
Ja zaczynałam od encanto tej starej wersji , smierdzialo jak cholera i robiło się długo ale efekt był super. Później już przeszłam na cocochoco ponieważ nie potrzebowalam juz tak mocnego efektu, także myślę że jeżeli wlosy masz w dobrej kondycji to będziesz zadowolona. I w porwaniu do encanto robi się szybciutko. Podpisuje się też obiema rękoma pod tym co napisałaś ze olaplex jest raczej bardziej do tego zeby nie spalić doszczetnie włosów mocnym rozjasnianiem i dla mnie to tyle . Te zdjęcia metamorfoz na necie to moim zdaniem dobre ułożenie , wyciągnięcie na szczotce prosto od fryzjera. Edytowane przez MarlenaC Czas edycji: 2015-09-19 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się, gdy zawsze widzę te "metamorfozy" to zastanawiam się jak wyglądają te cudne włosy po myciu szamponem... Stylizacja wykonana przez zdolnego fryzjera naprawdę może dać efekt photoshopa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
ja tam bym się zdecydowała na Olaplex
toz to magia!!!! MAGIA!! ,moje włosy były 2 razy dekoloryzowane z ciemnego brazu do jasnego rudego. Dwa razy ponieważ niemądra fryzjerka mi te włosy pofarbowała na ciemny mahoniowy braz... ohydda po olaplexie mam włosy tak gładkie i grube jakbym ich nigdy nie farbowała CUDownie mięciutkie !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
wiecie moze gdzie mozna kupic w wawie stacjonarnie olaplex do samodzielnego stosowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jest super polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, gdzie w Krakowie można wykonać zabieg koloryzacji z olaplexem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() -Kruczek Hair Concept -Maniewski -Atelier Bernady przynajmniej o tych wiem ![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Ktoś wcześniej pytał o zabieg z junctiox i cureplex. Nie znalazłam nic na blogach na temat cureplexu, natomiast natrafiłam na dość świeży post o junctiox: http://magdanawakacjach.blogspot.com...w-salonie.html
i z tego co pisze ta dziewczyna to zabieg jest tańszy niż olaplex. Mnie z kolei kusi ten cureplex... Może któraś z Was już korzystała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Może większość z Was już to znalazła ale wklejam
![]() http://sylviagaczorek.blogspot.com/2...t-olaplex.html Post blogerki, która jest jednocześnie profesjonalną fryzjerką w Maniewskim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozjaśniałam ostatnio włosy z użyciem Olaplex w salonie partnerskim Maniewski i jestem bardzo, bardzo zadowolona z efektu. Włosy nie są zniszczone, sż miękkie i gładkie. Za 3 zapłaciłam 129zł. A efekt mam taki: https://www.facebook.com/atelierfw/p...697011/?type=3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Hej Madzia. Ja robiłam w salonie partnerskim Maniewski w Rzeszowie.
http://www.fryzjerstwoiwizaz.rzeszow.pl/ https://www.facebook.com/atelierfw - może tak ci się wyświetli. Zdjęcie dodane 9 października a włosy robione przez Mateusza. Bardzo go polecam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.