Wszystko o zabiegu OLAPLEX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 22:28   #91
Flavis
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o zabiegu OLAPLEX

Ja chciałam spróbować tego zabiegu, niedaleko mnie jest zabieg olaplex za 70 zł, chyba się skuszę.
Tylko zastanawiam się, czy ten zabieg zmieni kolor? Zapuszczam naturalne włosy i nie chciałabym zmieniać koloru.

Kurczę, właśnie przeczytałam, że osoby po farbowaniu włosów henną nie mogą stosować Olaplex. No to super

Edytowane przez Flavis
Czas edycji: 2015-09-04 o 22:33
Flavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-05, 13:20   #92
agnestar
Przyczajenie

Hej, możesz podać źródło mówiace o tym , że nie można stosowac po hennie?
Wydaje mi się, że raczej chodzi o fakt iż nie należy rozjasniać włosów po hennie i to bez względu czy z olaplex czy nie. Włosy nabieraja zielonkawego odcienia. Nie sądzę, aby sam zabieg regeneracji nie mógł być zastosowany.
agnestar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-05, 19:08   #93
Konsti5
Zadomowienie

Hej dziewczyny.
A nie wiecie gdzie w Rzeszowie można farbować włosy z olaplexem ?
Konsti5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-05, 19:36   #94
Flavis
Raczkowanie

Wink Dot.: Wszystko o zabiegu OLAPLEX

Cytat:
Napisane przez agnestar Pokaż wiadomość
Hej, możesz podać źródło mówiace o tym , że nie można stosowac po hennie?
Wydaje mi się, że raczej chodzi o fakt iż nie należy rozjasniać włosów po hennie i to bez względu czy z olaplex czy nie. Włosy nabieraja zielonkawego odcienia. Nie sądzę, aby sam zabieg regeneracji nie mógł być zastosowany.
Raczej tego nie dam rady znaleźć, możesz wpisać ew w Google. Znalazłam artykuł, że jedynym przeciwwskazaniem jest farbowanie henna, bo robią się żółte włosy. Niestety nie było określone, czy chodziło autorce o san zabieg, czy rozjasnianie z pracy pomocą olaplex. Jeśli o to drugie to dla mnie jest to oczywiste, że nie można rozjasniać włosy po hennie bo będą zielone lub jajeczko.
Stary 2015-09-06, 08:14   #95
Nancy1990
Przyczajenie

Jeżeli ktoś nakładał henne na włosy to może zrobić z olaplexem tylko zabieg regeneracyjny. Napisałam do olaplex.com na ich stronie facebook'owej.
Sama mam włosy hennowane, i kilka dni temu zrobiłam sobie zabieg regenerujący z olaplexem. Efekt aż mnie tak nie zachwycił,aby drugi raz to zrobić. Zdecydowanie wolę cocochoco.
Nancy1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-06, 13:53   #96
Natatka
Raczkowanie

Ja miałam rozjaśniane z Olaplexemwłosy po hennie. Nie wiem, jaki skutek uboczny miał się pokazać? Nic mnie nie zaskoczyło. Jeden fragment włosów wyszedł lekko zielony, ale to wina indygo (ok rok temu zrobiłam odrost henną khadi jasny brąz, która ma indygo, normalnie robiłam pure henna). Tam, gdzie było pure henna czerwona lawsonia wszystko było ok. Po pierwszym zabiegu byłam mega zadowolona. Miesiąc później już właściwie prawie bez henny na włosach robiłam drugie rozjaśnianie i trochę sobie zniszczyłam włosy, ale to nie jest wina henny, tym bardziej, że mam zniszczone włosy od nasady, a tam miałam kilkumiesięczny odrost naturalnych włosów.
Myślę, że henna jest przeciwwskazaniem, bo wielu fryzjerów nie ogarnia, o co chodzi z henną. Jak kilka fryzjerek mi powiedziało, że "farba wnika do wnętrza włosa, a henna oblepia włosy, dlatego ciężko się pozbyć henny, a farba łatwo schodzi" to się załamałam. Wielu, jeśli nie większość fryzjerów na słowo "henna" dostaje wysypki i ścisku mózgu, więc nie ma się co dziwić, że będzie to przeciwwskazaniem, bo pewnie nie było testów klinicznych, ale poza tym myślę, że to raczej nie jest przeszkoda.
PS. U mnie zielony baaaardzo powoli, ale schodzi. Na razie mam położoną taką farbę, że go w ogóle nie widać.

Edytowane przez Natatka
Czas edycji: 2015-09-06 o 13:55
Natatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-06, 17:44   #97
Flavis
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Wszystko o zabiegu OLAPLEX

Cytat:
Napisane przez Natatka Pokaż wiadomość
Ja miałam rozjaśniane z Olaplexemwłosy po hennie. Nie wiem, jaki skutek uboczny miał się pokazać? Nic mnie nie zaskoczyło. Jeden fragment włosów wyszedł lekko zielony, ale to wina indygo (ok rok temu zrobiłam odrost henną khadi jasny brąz, która ma indygo, normalnie robiłam pure henna). Tam, gdzie było pure henna czerwona lawsonia wszystko było ok. Po pierwszym zabiegu byłam mega zadowolona. Miesiąc później już właściwie prawie bez henny na włosach robiłam drugie rozjaśnianie i trochę sobie zniszczyłam włosy, ale to nie jest wina henny, tym bardziej, że mam zniszczone włosy od nasady, a tam miałam kilkumiesięczny odrost naturalnych włosów.
Myślę, że henna jest przeciwwskazaniem, bo wielu fryzjerów nie ogarnia, o co chodzi z henną. Jak kilka fryzjerek mi powiedziało, że "farba wnika do wnętrza włosa, a henna oblepia włosy, dlatego ciężko się pozbyć henny, a farba łatwo schodzi" to się załamałam. Wielu, jeśli nie większość fryzjerów na słowo "henna" dostaje wysypki i ścisku mózgu, więc nie ma się co dziwić, że będzie to przeciwwskazaniem, bo pewnie nie było testów klinicznych, ale poza tym myślę, że to raczej nie jest przeszkoda.
PS. U mnie zielony baaaardzo powoli, ale schodzi. Na razie mam położoną taką farbę, że go w ogóle nie widać.
Z tymi fryzjerami zgadzam się w stu procentach. Moja fryzjerka nawet co chwilę mnie poprawia - "proszę pani, henna jest do brwi, a chna do włosów! ",
A mnie szlag trafia, bo jak mnie tak od roku poprawia jak opowiadam co mam na włosach i co na nich zrobiłam to ciągle zwraca mi uwagę. Aż sama zaczęłam sprawdzać w necie, czy oby na pewno ona ma rację i wychodzi na to, że nie. Niestety nie da się jej przemówić, najwidoczniej musi być w tej kwestii madrzejsza. A uwagi nie będę jej zwracać, bo to jedyny fryzjer, który rozumie co to 1 cm
Stary 2015-09-06, 20:00   #98
winstone
Raczkowanie

A czy ktoś może mi powiedzieć czy na włosy średnioporowate, proste (w sumie to nawet bardziej w stronę wysokoporowatych), z okrutną wartą górną, puszącą się itd (szczególnie w wilgotne dni oczywiście) lepszy będzie olaplex czy keratynowe prostowanie? Oraz które dłużej się trzyma?
Stary 2015-09-16, 16:11   #99
nenis
Przyczajenie

Czy może mi ktoś polecić salon fryzjerski w Katowicach (gdzie wykonują farbowanie z OLAPEXem )
nenis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 17:15   #100
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winstone Pokaż wiadomość
A czy ktoś może mi powiedzieć czy na włosy średnioporowate, proste (w sumie to nawet bardziej w stronę wysokoporowatych), z okrutną wartą górną, puszącą się itd (szczególnie w wilgotne dni oczywiście) lepszy będzie olaplex czy keratynowe prostowanie? Oraz które dłużej się trzyma?
Keratynowe prostowanie trzyma się dłużej, bo nawet kilka miesięcy.

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-18, 21:03   #101
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
Keratynowe prostowanie trzyma się dłużej, bo nawet kilka miesięcy.

Mogłabyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Przeszukałam internety i mało kto porównuje olaplex i encanto. Zależy mi tylko na regeneracji włosów. Robiłam juz kilka razy encanto - efekt fajny. Teraz keratyna mi się całkiem wypłukala, włosy fajnie się odgniataja od gumki (akurat ten efekt mi się podoba, bo mam teraz loki), ale włosy się pusza. Wyczytałam, że nie każdy ma efekt wow po olaplexie. Fryzjerka powiedziala mi, że po zabiegu olaplexem włosy nadal będą mi się odgniatac, bo to nie jest keratyna. W domu sprawdziłam skład olaplexu - keratyna na samym początku. i jak wychodzi cenowo? Jedno encanto na moje wlosy to 100zl, olaplex u fryzjera - 100 plus ten preparat no.3, wiec kolejne 140/150zl? A jakby robić samemu? napisałaś, że keratyna się dłużej trzyma, olaplex trzeba powtarzać w domu. Wybacz, że aż tyle pytań, ale nikt nigdy się w to nie zagłębiał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 21:39   #102
SceneQueene
Zakorzenienie

Więc tak, encanto to przede wszystkim prostowanie no i dostarczenie keratyny włosom. Natomiast co do OlapleXu, odbudowuje on wiązania mostków siarczkowych we włosach. To zabieg regeneracyjny i to mocno, więc to trochę inna bajka. Nie prostuje włosów. Polecam pooglądać i poczytać o tym zabiegu w internecie. Cenowo- mi robił przyjaciel, do farby doliczył sto zł.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 08:49   #103
MarlenaC
Raczkowanie

Ja aktualnie po 2 tyg od koloryzacji olaplexem i użyciem w domu no 3 muszę Stwierdzić że zabieg "chowa" się Przy keratynowym prostowaniu.
Keratyna mi uratowała włosy po trwałej czyli miałam mop na głowie. używalam encanto później Cocochoco
Natomiast olaplex użyłam żeby nie Zniszczyć rozjasnianiem.włosów, miałam.w dobrej kondycji więc powinno być idealnie a widzę gdzieniegdzie przesuszenia. Jestem pewna ze.keratyna bez problemu by sobie z tym poradziła.
Ja już więcej się nie skuszę na olaplex nie widzę żadnej różnicy na plus

Edytowane przez MarlenaC
Czas edycji: 2015-09-19 o 08:51
MarlenaC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 09:00   #104
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
Więc tak, encanto to przede wszystkim prostowanie no i dostarczenie keratyny włosom. Natomiast co do OlapleXu, odbudowuje on wiązania mostków siarczkowych we włosach. To zabieg regeneracyjny i to mocno, więc to trochę inna bajka. Nie prostuje włosów. Polecam pooglądać i poczytać o tym zabiegu w internecie. Cenowo- mi robił przyjaciel, do farby doliczył sto zł.

Cytat:
Napisane przez MarlenaC Pokaż wiadomość
Ja aktualnie po 2 tyg od koloryzacji olaplexem i użyciem w domu no 3 muszę Stwierdzić że zabieg "chowa" się Przy keratynowym prostowaniu.
Keratyna mi uratowała włosy po trwałej czyli miałam mop na głowie. używalam encanto później Cocochoco
Natomiast olaplex użyłam żeby nie Zniszczyć rozjasnianiem.włosów, miałam.w dobrej kondycji więc powinno być idealnie a widzę gdzieniegdzie przesuszenia. Jestem pewna ze.keratyna bez problemu by sobie z tym poradziła.
Przekonałyście mnie, że lepiej tą stówę wydać na keratynę niż olaplex... Dziękuję za odpowiedź
Stary 2015-09-19, 11:14   #105
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
W domu sprawdziłam skład olaplexu - keratyna na samym początku.
Dziwne, bo Olaplex nie zawiera keratyny Gdzie sprawdzałaś ten skład?
Cytat:
A jak byś porównała Encanto i Cocochoco pod kątem pielęgnacyjnym? Encanto w starej wersji czy w nowej? Potrzebuję lekkiej regeneracji i wygładzenia.

Po tych wszystkich opiniach chyba daruję sobie Olaplex, reklamowano go jako cud trwale odbudowujący włosy, a tu się okazuje, że niekoniecznie.

Myślę, że jako ochrona przy rozjaśniaczu może sprawdzić się super, jak ktoś jest na niego "skazany" to warto spróbować. Kiedyś oglądalam filmik amerykańskiej fryzjerki. Była zachwycona Olaplexem. Jjako dowód, że naprawdę działa pokazała umywalkę po zmyciu rozjaśniacza z głowy klientki. Nie było w niej ani jednego włosa, po samym rozjaśniaczu podobno było mnóstwo połamańców

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Swoją drogą ciekawa sprawa jest ze składnikiem buteleczki nr 3. Wszędzie jest podawane, że ma taki sam skład jak nr 2, nawet na stronie producenta (sama to wklejałam w wątku).
Poszperałam po blogach i okazuje się, że na buteleczce nr 3 jest inny skład, same zobaczcie http://beautybycaitlin.com/2015/03/0...-main-squeeze/
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 19:57   #106
MarlenaC
Raczkowanie

O proszę ja dostałam wydruk na kartce i u mnie tez były takie same składy no 2 i 3.

Ja zaczynałam od encanto tej starej wersji , smierdzialo jak cholera i robiło się długo ale efekt był super.
Później już przeszłam na cocochoco ponieważ nie potrzebowalam juz tak mocnego efektu, także myślę że jeżeli wlosy masz w dobrej kondycji to będziesz zadowolona. I w porwaniu do encanto robi się szybciutko.

Podpisuje się też obiema rękoma pod tym co napisałaś ze olaplex jest raczej bardziej do tego zeby nie spalić doszczetnie włosów mocnym rozjasnianiem i dla mnie to tyle .
Te zdjęcia metamorfoz na necie to moim zdaniem dobre ułożenie , wyciągnięcie na szczotce prosto od fryzjera.

Edytowane przez MarlenaC
Czas edycji: 2015-09-19 o 19:59
MarlenaC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 20:01   #107
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
O proszę ja dostałam wydruk na kartce i u mnie tez były takie same składy no 2 i 3.

Ja zaczynałam od encanto tej starej wersji , smierdzialo jak cholera i robiło się długo ale efekt był super.
Później już przeszłam na encanto ponieważ nie potrzebowalam juz tak mocnego efektu, także myślę że jeżeli wlosy masz w dobrej kondycji to będziesz zadowolona. I w porwaniu do encanto robi się szybciutko.

Podpisuje się też obiema rękoma pod tym co napisałaś ze olaplex jest raczej bardziej do tego zeby nie spalić doszczetnie włosów mocnym rozjasnianiem i dla mnie to tyle .
Te zdjęcia metamorfoz na necie to moim zdaniem dobre ułożenie , wyciągnięcie na szczotce prosto od fryzjera.
Dzięki za opinię, chyba zdecyduję się na ChocoCoco
Zgadzam się, gdy zawsze widzę te "metamorfozy" to zastanawiam się jak wyglądają te cudne włosy po myciu szamponem... Stylizacja wykonana przez zdolnego fryzjera naprawdę może dać efekt photoshopa.
Stary 2015-09-23, 16:55   #108
blackdannce
Raczkowanie

ja tam bym się zdecydowała na Olaplex
toz to magia!!!!
MAGIA!!
,moje włosy były 2 razy dekoloryzowane z ciemnego brazu do jasnego rudego. Dwa razy ponieważ niemądra fryzjerka mi te włosy pofarbowała na ciemny mahoniowy braz... ohydda
po olaplexie mam włosy tak gładkie i grube jakbym ich nigdy nie farbowała
CUDownie mięciutkie !!
blackdannce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 17:06   #109
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackdannce Pokaż wiadomość
ja tam bym się zdecydowała na Olaplex
toz to magia!!!!
MAGIA!!
,moje włosy były 2 razy dekoloryzowane z ciemnego brazu do jasnego rudego. Dwa razy ponieważ niemądra fryzjerka mi te włosy pofarbowała na ciemny mahoniowy braz... ohydda
po olaplexie mam włosy tak gładkie i grube jakbym ich nigdy nie farbowała
CUDownie mięciutkie !!
A jak dawno robiłaś zabieg Olaplex? Interesuje mnie trwałość efektu, bo od razu to wiadomo, że jest super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-24, 17:29   #110
lukrecja222
Zakorzenienie

wiecie moze gdzie mozna kupic w wawie stacjonarnie olaplex do samodzielnego stosowania?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 11:12   #111
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nenis Pokaż wiadomość
Czy może mi ktoś polecić salon fryzjerski w Katowicach (gdzie wykonują farbowanie z OLAPEXem )
lisia pracownia
jest super polecam

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-05, 20:16   #112
Eska88
Rozeznanie

GG do Eska88

Dziewczyny, gdzie w Krakowie można wykonać zabieg koloryzacji z olaplexem?
Eska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-05, 20:47   #113
vixen89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eska88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie w Krakowie można wykonać zabieg koloryzacji z olaplexem?
-Berendowicz & Kublin - polecam ogolnie ten salon
-Kruczek Hair Concept
-Maniewski
-Atelier Bernady
przynajmniej o tych wiem

--------
Anime rulezz!
Fairy Tail, Bleach, Akatsuki no Yona, Cross Ange, Shingeki no Kyojin, Brave 10
vixen89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-06, 13:05   #114
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vixen89 Pokaż wiadomość
-Berendowicz & Kublin - polecam ogolnie ten salon
-Kruczek Hair Concept
-Maniewski
-Atelier Bernady
przynajmniej o tych wiem
fryzjer w M1 Kraków
Stary 2015-10-11, 20:48   #115
Landrycia
Przyczajenie

Ktoś wcześniej pytał o zabieg z junctiox i cureplex. Nie znalazłam nic na blogach na temat cureplexu, natomiast natrafiłam na dość świeży post o junctiox: http://magdanawakacjach.blogspot.com...w-salonie.html
i z tego co pisze ta dziewczyna to zabieg jest tańszy niż olaplex.
Mnie z kolei kusi ten cureplex... Może któraś z Was już korzystała?
Landrycia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 22:13   #116
nocnytrans
Raczkowanie

GG do nocnytrans

Może większość z Was już to znalazła ale wklejam
http://sylviagaczorek.blogspot.com/2...t-olaplex.html
Post blogerki, która jest jednocześnie profesjonalną fryzjerką w Maniewskim.
nocnytrans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-14, 09:33   #117
Konsti5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nocnytrans Pokaż wiadomość
Może większość z Was już to znalazła ale wklejam

Post blogerki, która jest jednocześnie profesjonalną fryzjerką w Maniewskim.
Hej,
Ja rozjaśniałam ostatnio włosy z użyciem Olaplex w salonie partnerskim Maniewski i jestem bardzo, bardzo zadowolona z efektu.
Włosy nie są zniszczone, sż miękkie i gładkie. Za 3 zapłaciłam 129zł. A efekt mam taki:

https://www.facebook.com/atelierfw/p...697011/?type=3
Stary 2015-10-14, 09:45   #118
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konsti5 Pokaż wiadomość
Hej,
Ja rozjaśniałam ostatnio włosy z użyciem Olaplex w salonie partnerskim Maniewski i jestem bardzo, bardzo zadowolona z efektu.
Włosy nie są zniszczone, sż miękkie i gładkie. Za 3 zapłaciłam 129zł. A efekt mam taki:

https://www.facebook.com/atelierfw/p...697011/?type=3
u kogo robiłaś? nie chce mi się władować zdjęcie.
Stary 2015-10-14, 11:30   #119
Konsti5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
u kogo robiłaś? nie chce mi się władować zdjęcie.
Hej Madzia. Ja robiłam w salonie partnerskim Maniewski w Rzeszowie.

http://www.fryzjerstwoiwizaz.rzeszow.pl/

https://www.facebook.com/atelierfw - może tak ci się wyświetli.
Zdjęcie dodane 9 października a włosy robione przez Mateusza. Bardzo go polecam!!!
Stary 2015-10-14, 11:31   #120
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konsti5 Pokaż wiadomość
Hej Madzia. Ja robiłam w salonie partnerskim Maniewski w Rzeszowie.

http://www.fryzjerstwoiwizaz.rzeszow.pl/

https://www.facebook.com/atelierfw - może tak ci się wyświetli.
Zdjęcie dodane 9 października a włosy robione przez Mateusza. Bardzo go polecam!!!
fajnie naprawdę

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości