![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!
Silon- to plaster silikonowy, który spłaszcza i rozjaśnia blizny. Kupuję w aptece internetowej, w aptekach w moim mieście nie ma, niestety cena jest wysoka a na efekty trochę trzeba poczekać. Ale są
![]() pozdrawiam lula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
jedyny dobry sposob na usunięcie roznych blizn ktory naprawde daje efekty to laser fraksyjny, probowalam juz mikrodermabrazje, rozne peelingi, mezoterapie i efekty miiinimalne tylko duzo kasy wydanej ;/ wiec nie polecam
jezeli chcesz definitywnie usunac blizny to tylko i wylacznie laserem fraksyjny ceny sa rozne ok 1000-200 zl ale warto, bo efekty są zadowalające kazdego ![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem na blizny
Contratubex-dobry, rozjaśnia bliznę.
No-scar-taki sobie, nie zauważyłam powalających efektów Podobno dobry jest Dermatix, niestety drogi i na receptę ale trzeba przeboleć cenę, czego nie robi się by wyglądać ładnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Dematix nie jest na receptę, a że drogi to fakt - ok. 160 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
dermatix rzeczywiscie bez recepty > na Podkarpaciu w aptece placilam 95 zeta
![]() Cepan śmierdzi cebulą a contractubex mnie swędząco piekąco wypryskowo uczula ![]() pozdr
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam na niego receptę, jeśli można kupić bez recepty, to jeszcze lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Witam bardzo serdecznie!
Mam problem i chciałabym się go wkońcu pozbyć ![]() Moim problemem jest Blizna na klatce piersiowej,blizna ta ma już 17 lat powstała na wskutek oparzenia gorącą wodą,barzdzo chciałabym się jej pozbyć,i wkońcu mieć normalny dekolt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
To w końcu wycięcie blizny czy laser jest tańszy?
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Na mnie cepan nie działa używałam go po operacji, zalecił go chirurg))a na dodatek nie lubią jego zapachu, pachnie cebula, słyszałam że Contratubex jest dobry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny i chłopaki, nie dajcie się nabrać. Tutaj jest wątek na ten temat - KLIK ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ratunku! Moze ktos zna jakis angielski odpowiednik JAKIEGOKOLWIEK kremu na blizny? Jestem w UK, moj TZ niecaly miesiac temu przechodzil ospe wietrzna (w wieku pow. 30-stki). Blizny ma wrecz koszmarne - najpierw myslelismy, ze znikna, ale nic z tego. Wlasnie wrocilam z apteki.. powiedzieli mi, ze na blizny nie ma ZADNYCH preparatow.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działają Ci google ? ![]() - ScarFade oraz inne na tej stronie - Dermatix - Scar Gel - Kelo Cote |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
do Lulalu: hej dzwoniłam do tego szpitala w Białymstoku co pisałas ze byłas na operacji. Tylko niestety teraz już nie pracuje tam ta pani doktor o której pisałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Hej. Gdy mialam 5 latek wylałam na siebie kawę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CZy usuwanie blizn laserem usunie je w 100% ( oczywiście po kilku zabiegach) ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
witaj monia,
tak, nie pracuje, chciałam się umówić do niej na konsultacje-ale jest inny chir-plastyk, poszłam więc do niego. nie mam przyjemnego odczucia po tej wizycie- jakieś takie olanie ze strony tego Pana, ale nic nie wiem czy jest dobry czy mniej dobry- u mnie to tylko było sprawdzenie czy wszystko się ok zagoiło i nic sie nie dzieje złego. nazwisko jest na str damiana, możesz poszukać informacji o nim w sieci. Co do samej blizny-zalecił mi maść sterydową na spłaszczenie nie pamiętam nazwy, coś na F... i ponoć na "wybielenie", ale na razie się nie zdecydowałam i dalej stosuję silon. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja mam ten sam problem. mam blizne na dekolcie (trochę na szyi i na jednym ramieniu) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
witam was, widze tak jak na tatoo , sprawa ruszyla troche z miejcsa... ogolnie jelsi ktos mieszka na slasku lub w poblizu czestochowy , to polecam solmed . gdyz bylem tam u nich osttanio i co nieco sie dowiedzalem o laserze frakcyjnym , jesli ktos jest zainteresowany to niech sie zapozna z nim.na to wyglada ze na dzis to jest najlepsza metoda usuwania blizn ,a napewno w polsce , oprucz wyciecia hehe :P moze ktos z was kozystal; z ich uslug??pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
bliznowiec na uchu
Witam!
Kilka lat temu mialam robiona korekcje uszu. Wykonywal ja zwykly lekarz chirurg. Po zabiegu w miejscu szwow pojawily sie bliznowce. Tem sam lekarz wycial je. Na jednym uchu blinowiec juz sie nie pojawil. NIestety na drugim wycinany byl juz 4 razy i niestety za kazdym razem pojwial sie ponownie. Ostatni zabieg wykonany zostal nieco ponad rok temu w prywatnej klinice chirurgi plastycznej. Po operacji, lekarz stosowal laser i przepisal masc Dermatix. Niestety bliznowiec znow sie pojawil. Moze i jest niewidoczny bo za uchem, ale staje sie coraz bardziej bolesny i uciazliwy. Nie wiem co robic. Konsultowalam sie z tym samym lekarzem (chirurgiem plastykiem), i on stwierdzil ze trzeba go usunac jesli mi przeszkadza. Mimo ze rok temu przekonywal ze na 100% juz sie nie pojawi. Z gory dziekuje za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Blizna- dermabrazja mechaniczna- gdzie?
Witam,
gdy byłam malutki dzieckiem ściągnęłam na siebie wrzątek, gorącą herbate, typowa niecierpliwość dziecka ![]() ![]() Drugie pytanie - widziałam w internecie kryształki korundu, sprzedajacy twierdzil ze mozna je zastosowac mieszajac w kremie i osiagnac domowym sposobem efekt mikrodermabrazji. Co o tym sądzicie? Czy moge sobie w ten sposob zaszkodzić?? To jakby intensywniejszy peeling, lzejszy i mniej efektowy zabieg niz te przy pomocy maszyny, jedynie co budzi moja watpliwosc to obawa ze takie wcieranie korundu w blizne moze spowododwac np. jej przerost. Nie chcialabym sobie zaszkodzic, a wciaz mam niecierpliwą nature ![]() Pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Dot.: Blizna- dermabrazja mechaniczna- gdzie?
Przestrzegam Panią przed korekcją tego typu blizny "na własny sposób". Po dermabrazji naskórek narasta rosnąc od strony miejsc zdrowych (bez blizn) do 5 mm. Jeżeli blizna będzie rozleglejsza to grozi to powikłaniem gojenia i bardzo złym efektem estetycznym. Warto wykonać to rękami specjalisty, który będzie wiedział jak wykonać zabieg, oraz w których miejscach można zrobic to bezpiecznie, a których unikać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
tysiac do dwiescie???? ;/ w koncu ile? qrde ja mam blizne na buzii i chce sie jej DEFINITYWNIE pozbyc... zadne masci nie pomagaja...bo blizna "ma swoej lata" ;(((( prosze pomozcie/// nie chce jej maskowac..tylko USUNAC...jakie macie pomysly?ile to bedzie kosztowac... <zalamka> (z krk)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Też słyszałam o skuteczności lasera frakcyjnego.Ceny są bardzo zróżnicowane w zależności od miasta,najdrożej w Warszawie.Jest to również sposób na rozstępy.Szukam takiego lasera w Kielcach,ale jak dotej pory bez rezultatów.Może ktoś wie czy w Kielcach jest laser frakcyjny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak leczyć bliznę po przeszczepie skóry?
Witam mam takie pytanie u mojego teścia rozpoznano nowotwur c44 o charakterze wrzodziejącym na klatce piersiowe i na łuku brwiowym. W tej chwili jest po przeszczepie ale na klatce piersiowej jest część skóry , która się przyjeła i kawałek która nie chce się przyjąć i zaczyna z tego miejsca wypływać ropa natomiast na oku zaczeły pojawiać się strupki i przy dotykaniu zaczyna boleć. Czy tojest objaw że przeszcep się nie przyjął. i jakie jest dalsze leczenie proszę o odpowieź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
nalezy isc do tam gdzie robili operacje. mi tez przed laty nieprzyjal sie kawelek przeczepu i potem jak sie zagiło w tym miejscu narosła blizna grubosci 1 cm z tego co pamietam-pozatym idzice bo to trzeba oczyscic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedź .Blizna oku jest bez zastrzeżeń natomiast na piersi się nie przyjeła i teściu będzie miał dzisiaj kolejną operację mam nadzieję , że się uda i nie nie bedzię komplikacji. pozdrawiam .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Dot.: blizna po usuwaniu znamion
Witam. Dwa lata temu miałam usuwane na twarzy dwa znamiona. Na policzku i na brodzie. Metoda laserowa. Niestety, po operacji zostały mi bliznowce. Wypukłe, lekko zaczerwienione. Stosowałam Contratubex. Nic to niestety nie dało. Wybieram się do chirurga-onkologa. Prosze mi powiedzieć czy można to wogóle w jakiś sposób usunąć. One nie są dużo, aczkolwiek jakiś dyskomfort zostaje.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Blizna- dermabrazja mechaniczna- gdzie?
Cytat:
czy mogłabyś może napisać gdzie w Warszawie chodziłaś na dermabrazję mechaniczną na blizny? Czy dała ona jakieś efekty? Wygląd blizny rzeczywiście się poprawił? Ja mam bliznę pooperacyjną, dość świeżą (4 mce) ale już zdążyła mi przerosnąć i wygląda kiespko ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny pooparzeniowe -> metody usuwania
Poparzenie I i mijscami II stopnia. Uległam wypadkowi poparzenia ręki. Wyniku tego poparzenia pozostała mi na prawym przedramieniu zagojona blizna wielkości około 7 na 4 cm. Chciałabym zlkwidowac ta bliznę. W związku z tym może ktoś przechodził podobny zabieg i doradziłby mi gdzie to mogę zrobić, lub z kim się konsultować. prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.