Usuwanie blizn - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-09, 06:09   #91
lulalu
Przyczajenie

Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!

Silon- to plaster silikonowy, który spłaszcza i rozjaśnia blizny. Kupuję w aptece internetowej, w aptekach w moim mieście nie ma, niestety cena jest wysoka a na efekty trochę trzeba poczekać. Ale są nosi się go prawie całą dobę, potem myje, suszy i znowu nakleja. I tak przez parę miesięcy, słyszałam że nawet latami trzeba go nosić.

pozdrawiam

lula
lulalu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 14:05   #92
Karlaaaa
Przyczajenie

jedyny dobry sposob na usunięcie roznych blizn ktory naprawde daje efekty to laser fraksyjny, probowalam juz mikrodermabrazje, rozne peelingi, mezoterapie i efekty miiinimalne tylko duzo kasy wydanej ;/ wiec nie polecam
jezeli chcesz definitywnie usunac blizny to tylko i wylacznie laserem fraksyjny ceny sa rozne ok 1000-200 zl ale warto, bo efekty są zadowalające kazdego
Stary 2008-06-13, 12:04   #93
daisy
Raczkowanie

Dot.: Krem na blizny

Contratubex-dobry, rozjaśnia bliznę.
No-scar-taki sobie, nie zauważyłam powalających efektów
Podobno dobry jest Dermatix, niestety drogi i na receptę ale trzeba przeboleć cenę, czego nie robi się by wyglądać ładnie..
daisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 13:35   #94
Katka72
Przyczajenie

Dematix nie jest na receptę, a że drogi to fakt - ok. 160 zł
Katka72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 07:16   #95
starababa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katka72 Pokaż wiadomość
Dematix nie jest na receptę, a że drogi to fakt - ok. 160 zł
dermatix rzeczywiscie bez recepty > na Podkarpaciu w aptece placilam 95 zeta . Efekty > za wczesnie oceniac bo stosuje zaledwie niecale 3 tyg.

Cepan śmierdzi cebulą a contractubex mnie swędząco piekąco wypryskowo uczula
pozdr
Stary 2008-06-15, 09:02   #96
daisy
Raczkowanie

Ja dostałam na niego receptę, jeśli można kupić bez recepty, to jeszcze lepiej
daisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 12:39   #97
marthamuchewicz20
Przyczajenie

GG do marthamuchewicz20

Witam bardzo serdecznie!
Mam problem i chciałabym się go wkońcu pozbyć
Moim problemem jest Blizna na klatce piersiowej,blizna ta ma już 17 lat powstała na wskutek oparzenia gorącą wodą,barzdzo chciałabym się jej pozbyć,i wkońcu mieć normalny dekolt Cena zabiegu nie gra roli warzny jest tylko efekt po zabiegu.Prosze o pomoc gdzie i jaką metoda mogłabym sie pozbyć mojej blizny.Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz.Dziękuje
marthamuchewicz20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-15, 19:17   #98
dziuniaaa
Zakorzenienie

To w końcu wycięcie blizny czy laser jest tańszy?

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 19:58   #99
asieczka86
Raczkowanie

Na mnie cepan nie działa używałam go po operacji, zalecił go chirurg))a na dodatek nie lubią jego zapachu, pachnie cebula, słyszałam że Contratubex jest dobry
asieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 10:09   #100
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
niedlugo czeka mnie operacja i na blizny mam juz czysty kolagen przygotowany. moj kolega mial straszna blizne na dloni, poparzenie+glebokie rozciecie i po stosowaniu kolagenu bardzo ladnie mu sie to zasklepilo
tzw. czysty kolagen to bujda na resorach, równie dobrze możesz sobie bliznę polewać wodą. Koledze zasklepiłoby się tak samo ładnie i bez kolagenu. Bardziej skuteczna będzie zwykłą wazelina. Tzw. czysty kolagen składa się ze zbyt dużych cząsteczek by móc wniknąć przez naskórek i "naprawiać" skórę właściwą, jedyną funkcję jaka może pełnić to ochronną (czymkolwiek sobie posmarujesz to będzie pełniło taką funkcję).

Dziewczyny i chłopaki, nie dajcie się nabrać.

Tutaj jest wątek na ten temat - KLIK !

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 10:41   #101
mrrrLady
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mjaw Pokaż wiadomość
Dzięki pavlo84 słyszałam, że cepan jest dobry. Po około jakim czasie można wykonać na bliznach zabieg mikrobrazji?
Ale śmierdzi okrutnie Ja go używałam na kolanie i ręce i nie mogłam wytrzymać tego zapachu, a Ty mówisz, że masz blizny na twarzy, więc nie doradzam go - mi i tak średnio pomagał
mrrrLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 11:57   #102
witchwq
Zakorzenienie

Dziewczyny, ratunku! Moze ktos zna jakis angielski odpowiednik JAKIEGOKOLWIEK kremu na blizny? Jestem w UK, moj TZ niecaly miesiac temu przechodzil ospe wietrzna (w wieku pow. 30-stki). Blizny ma wrecz koszmarne - najpierw myslelismy, ze znikna, ale nic z tego. Wlasnie wrocilam z apteki.. powiedzieli mi, ze na blizny nie ma ZADNYCH preparatow.
Stary 2008-06-16, 14:55   #103
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ratunku! Moze ktos zna jakis angielski odpowiednik JAKIEGOKOLWIEK kremu na blizny? Jestem w UK, moj TZ niecaly miesiac temu przechodzil ospe wietrzna (w wieku pow. 30-stki). Blizny ma wrecz koszmarne - najpierw myslelismy, ze znikna, ale nic z tego. Wlasnie wrocilam z apteki.. powiedzieli mi, ze na blizny nie ma ZADNYCH preparatow.

Działają Ci google ?

- ScarFade oraz inne na tej stronie
- Dermatix
- Scar Gel
- Kelo Cote

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 15:36   #104
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Heej, dzieki, Dermatixa juz sama znalazlam... Tia, google dzialaja - niepotrzebny sarkazm. Wystarczy, ze zostalam wysmiana w aptece prze farmaceute, to jeszcze tutaj bo zamiast skorzystac z googli postanowilam zapytac osoby lepiej poinformowane? Bo komu wierzyc? farmaceucie? googlom? czy wizazankom? ( )
Stary 2008-06-26, 13:50   #105
monia19
Przyczajenie

do Lulalu: hej dzwoniłam do tego szpitala w Białymstoku co pisałas ze byłas na operacji. Tylko niestety teraz już nie pracuje tam ta pani doktor o której pisałaś zastanawiam sie czy lepiej zapisać sie tam do kogoś innego czy szukac tej konkretnej osoby? Jak tam goi sie u Cie? Ładnie wyglada? Pozdrawiam i całuje
monia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-29, 15:05   #106
XxNicolexXRichie
Przyczajenie

Hej. Gdy mialam 5 latek wylałam na siebie kawę teraz mam brzydkie małe blizny na dekoldzie i dużą pod biustem ;( wygląda to fatalnie. nie moge nosić bluzek z dekoldem a tym bardziej bikini. w ziemie mialam operacje na tą cużą blizne. i musze przyznać że efektów JA nie widze wogóle ;( dałabym każde pieniąze żeby pozbyć sie tych blizn.

CZy usuwanie blizn laserem usunie je w 100% ( oczywiście po kilku zabiegach) ?
XxNicolexXRichie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 13:44   #107
lulalu
Przyczajenie

witaj monia,
tak, nie pracuje, chciałam się umówić do niej na konsultacje-ale jest inny chir-plastyk, poszłam więc do niego. nie mam przyjemnego odczucia po tej wizycie-
jakieś takie olanie ze strony tego Pana, ale nic nie wiem czy jest dobry czy mniej dobry- u mnie to tylko było sprawdzenie czy wszystko się ok zagoiło i nic sie nie dzieje złego. nazwisko jest na str damiana, możesz poszukać informacji o nim w sieci.
Co do samej blizny-zalecił mi maść sterydową na spłaszczenie nie pamiętam nazwy, coś na F... i ponoć na "wybielenie", ale na razie się nie zdecydowałam i dalej stosuję silon.

Pozdrawiam
lulalu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 19:00   #108
Gala21ula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marthamuchewicz20 Pokaż wiadomość
Witam bardzo serdecznie!
Mam problem i chciałabym się go wkońcu pozbyć
Moim problemem jest Blizna na klatce piersiowej,blizna ta ma już 17 lat powstała na wskutek oparzenia gorącą wodą,barzdzo chciałabym się jej pozbyć,i wkońcu mieć normalny dekolt Cena zabiegu nie gra roli warzny jest tylko efekt po zabiegu.Prosze o pomoc gdzie i jaką metoda mogłabym sie pozbyć mojej blizny.Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz.Dziękuje
hej marthamuchewicz20
ja mam ten sam problem. mam blizne na dekolcie (trochę na szyi i na jednym ramieniu) tylko ja mam tę bliznę bardzo głeboką i nie wiem czy jest calkowicie do usunięcia. jako dziecko byłam kilka razy na konsultacji u chirurga ale wtedy byłam za młoda na operacje. potem temat operacji zostal zawieszony z powodów finansowych. teraz tez nie wiem czy dam rade zaplacic ale musze najpierw wiedzziec ile to kosztuje. jesli dowiesz sie czegos więcej daj znac mozemy tez wymienic sie mailami(razem razniej) ja też poszukam. kiedys slyszalam o metodzie w ktorej wstrzykuje sie jakis plyn (pewnie fizjologiczny) pod blizne ktory powoli rozciąga zdrową skóre na tyle by mozna bylo wyciac blizne i zaszyc, ale to bylo dawno i nie wiem czy dalej sie tak robi zreszta to pewnie wymaga dlugiego lezenia w klinice. mam nadzieje ze obie znajdziemy jakis sposob. pozdrawiam
Gala21ula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 22:49   #109
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84

witam was, widze tak jak na tatoo , sprawa ruszyla troche z miejcsa... ogolnie jelsi ktos mieszka na slasku lub w poblizu czestochowy , to polecam solmed . gdyz bylem tam u nich osttanio i co nieco sie dowiedzalem o laserze frakcyjnym , jesli ktos jest zainteresowany to niech sie zapozna z nim.na to wyglada ze na dzis to jest najlepsza metoda usuwania blizn ,a napewno w polsce , oprucz wyciecia hehe :P moze ktos z was kozystal; z ich uslug??pozdrawiam
pavlo84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-27, 13:32   #110
ryska11
Raczkowanie

bliznowiec na uchu

Witam!

Kilka lat temu mialam robiona korekcje uszu. Wykonywal ja zwykly lekarz chirurg. Po zabiegu w miejscu szwow pojawily sie bliznowce. Tem sam lekarz wycial je. Na jednym uchu blinowiec juz sie nie pojawil. NIestety na drugim wycinany byl juz 4 razy i niestety za kazdym razem pojwial sie ponownie. Ostatni zabieg wykonany zostal nieco ponad rok temu w prywatnej klinice chirurgi plastycznej. Po operacji, lekarz stosowal laser i przepisal masc Dermatix. Niestety bliznowiec znow sie pojawil.
Moze i jest niewidoczny bo za uchem, ale staje sie coraz bardziej bolesny i uciazliwy.

Nie wiem co robic. Konsultowalam sie z tym samym lekarzem (chirurgiem plastykiem), i on stwierdzil ze trzeba go usunac jesli mi przeszkadza. Mimo ze rok temu przekonywal ze na 100% juz sie nie pojawi. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0480.JPG (30,6 KB, 75 załadowań)
ryska11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 12:40   #111
wolfshade
Raczkowanie

Blizna- dermabrazja mechaniczna- gdzie?

Witam,
gdy byłam malutki dzieckiem ściągnęłam na siebie wrzątek, gorącą herbate, typowa niecierpliwość dziecka O ile buzia zagoiła sie zupełnie bez śladu, na szyi zostały mi blizny. Usuwałam je operacyjnie oraz za pomocą DERMABRAZJI MECHANICZNEJ, która polegała na wyrzucaniu pod ciśnieniem kryształków korundu, ktore zdzierały mi powierzchniowe warstwy naskorka. Lasery są u mnie niewskazane, źle sie goi skóra. Musialam na te zabiegi jeżdzić do Warszawy, w Krakowie nie było takich urządzeń. Chciałam sie Was zapytac czy wiecie gdzie mozna taki zabieg wykonać w promieniu 100km od Krakowa
Drugie pytanie - widziałam w internecie kryształki korundu, sprzedajacy twierdzil ze mozna je zastosowac mieszajac w kremie i osiagnac domowym sposobem efekt mikrodermabrazji. Co o tym sądzicie? Czy moge sobie w ten sposob zaszkodzić?? To jakby intensywniejszy peeling, lzejszy i mniej efektowy zabieg niz te przy pomocy maszyny, jedynie co budzi moja watpliwosc to obawa ze takie wcieranie korundu w blizne moze spowododwac np. jej przerost. Nie chcialabym sobie zaszkodzic, a wciaz mam niecierpliwą nature
Pozdrawiam ciepło
wolfshade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 21:36   #112
pskupin
Zadomowienie

Dot.: Blizna- dermabrazja mechaniczna- gdzie?

Przestrzegam Panią przed korekcją tego typu blizny "na własny sposób". Po dermabrazji naskórek narasta rosnąc od strony miejsc zdrowych (bez blizn) do 5 mm. Jeżeli blizna będzie rozleglejsza to grozi to powikłaniem gojenia i bardzo złym efektem estetycznym. Warto wykonać to rękami specjalisty, który będzie wiedział jak wykonać zabieg, oraz w których miejscach można zrobic to bezpiecznie, a których unikać.
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-10, 18:29   #113
dzikapanna
Przyczajenie

tysiac do dwiescie???? ;/ w koncu ile? qrde ja mam blizne na buzii i chce sie jej DEFINITYWNIE pozbyc... zadne masci nie pomagaja...bo blizna "ma swoej lata" ;(((( prosze pomozcie/// nie chce jej maskowac..tylko USUNAC...jakie macie pomysly?ile to bedzie kosztowac... <zalamka> (z krk)
dzikapanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 17:23   #114
aneta3888
Przyczajenie

Też słyszałam o skuteczności lasera frakcyjnego.Ceny są bardzo zróżnicowane w zależności od miasta,najdrożej w Warszawie.Jest to również sposób na rozstępy.Szukam takiego lasera w Kielcach,ale jak dotej pory bez rezultatów.Może ktoś wie czy w Kielcach jest laser frakcyjny?
aneta3888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 19:58   #115
migutowa
Raczkowanie

Dot.: Jak leczyć bliznę po przeszczepie skóry?

Witam mam takie pytanie u mojego teścia rozpoznano nowotwur c44 o charakterze wrzodziejącym na klatce piersiowe i na łuku brwiowym. W tej chwili jest po przeszczepie ale na klatce piersiowej jest część skóry , która się przyjeła i kawałek która nie chce się przyjąć i zaczyna z tego miejsca wypływać ropa natomiast na oku zaczeły pojawiać się strupki i przy dotykaniu zaczyna boleć. Czy tojest objaw że przeszcep się nie przyjął. i jakie jest dalsze leczenie proszę o odpowieź
migutowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 19:25   #116
joanna1978
Raczkowanie

nalezy isc do tam gdzie robili operacje. mi tez przed laty nieprzyjal sie kawelek przeczepu i potem jak sie zagiło w tym miejscu narosła blizna grubosci 1 cm z tego co pamietam-pozatym idzice bo to trzeba oczyscic
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 08:16   #117
migutowa
Raczkowanie

Dzieki za odpowiedź .Blizna oku jest bez zastrzeżeń natomiast na piersi się nie przyjeła i teściu będzie miał dzisiaj kolejną operację mam nadzieję , że się uda i nie nie bedzię komplikacji. pozdrawiam .
migutowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 12:13   #118
basienka310
Przyczajenie

Dot.: blizna po usuwaniu znamion

Witam. Dwa lata temu miałam usuwane na twarzy dwa znamiona. Na policzku i na brodzie. Metoda laserowa. Niestety, po operacji zostały mi bliznowce. Wypukłe, lekko zaczerwienione. Stosowałam Contratubex. Nic to niestety nie dało. Wybieram się do chirurga-onkologa. Prosze mi powiedzieć czy można to wogóle w jakiś sposób usunąć. One nie są dużo, aczkolwiek jakiś dyskomfort zostaje.
Pozdrawiam.
basienka310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 23:38   #119
leela25
Raczkowanie

Dot.: Blizna- dermabrazja mechaniczna- gdzie?

Cytat:
Napisane przez wolfshade Pokaż wiadomość
Witam,
gdy byłam malutki dzieckiem ściągnęłam na siebie wrzątek, gorącą herbate, typowa niecierpliwość dziecka O ile buzia zagoiła sie zupełnie bez śladu, na szyi zostały mi blizny. Usuwałam je operacyjnie oraz za pomocą DERMABRAZJI MECHANICZNEJ, która polegała na wyrzucaniu pod ciśnieniem kryształków korundu, ktore zdzierały mi powierzchniowe warstwy naskorka. Lasery są u mnie niewskazane, źle sie goi skóra. Musialam na te zabiegi jeżdzić do Warszawy, w Krakowie nie było takich urządzeń. Chciałam sie Was zapytac czy wiecie gdzie mozna taki zabieg wykonać w promieniu 100km od Krakowa
Drugie pytanie - widziałam w internecie kryształki korundu, sprzedajacy twierdzil ze mozna je zastosowac mieszajac w kremie i osiagnac domowym sposobem efekt mikrodermabrazji. Co o tym sądzicie? Czy moge sobie w ten sposob zaszkodzić?? To jakby intensywniejszy peeling, lzejszy i mniej efektowy zabieg niz te przy pomocy maszyny, jedynie co budzi moja watpliwosc to obawa ze takie wcieranie korundu w blizne moze spowododwac np. jej przerost. Nie chcialabym sobie zaszkodzic, a wciaz mam niecierpliwą nature
Pozdrawiam ciepło
Witam,
czy mogłabyś może napisać gdzie w Warszawie chodziłaś na dermabrazję mechaniczną na blizny? Czy dała ona jakieś efekty? Wygląd blizny rzeczywiście się poprawił? Ja mam bliznę pooperacyjną, dość świeżą (4 mce) ale już zdążyła mi przerosnąć i wygląda kiespko najchętniej zdecydowałabym się na laser (fraxel) ale mam wszczepiony rozrusznik serca a to, z tego co wiem jest przeciwwskazanie... Dlatego zainteresowałam się dermabrazją mechniczną. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje! Pozdrawiam

leela25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 11:32   #120
edzia78
Przyczajenie

Dot.: Blizny pooparzeniowe -> metody usuwania

Poparzenie I i mijscami II stopnia. Uległam wypadkowi poparzenia ręki. Wyniku tego poparzenia pozostała mi na prawym przedramieniu zagojona blizna wielkości około 7 na 4 cm. Chciałabym zlkwidowac ta bliznę. W związku z tym może ktoś przechodził podobny zabieg i doradziłby mi gdzie to mogę zrobić, lub z kim się konsultować. prosze o pomoc
edzia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości