![]() |
#91 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Wiecie... moja szefowa tez jest spoko i tez ma 2 malych dzieci, ale ciaza pracownicy to zaraza wrecz... na dodatek jestem z malego miasta w ktorym takie cuda jak podpisywanie papierow ze przez okres umowy nie zajdzie sie w ciaze to norma, kazdy wie nic nie robi, niedawanie umow o prace mlodym dziewczynom, bo a noz widelec zajda w ciaze, zwalnianie ciezarnych jak chca byc szczere i powiedza o ciazy, albo jak pracodawca ciaze zauwazy...
Ja tam mdlosci nie mam, troche w nocy bo snilo mi sie raz czy dwa ze wymiotuje, za to bola mnie plecy i ramiona, wystarczy ze przez 2 min siedze albo stoje, czyli bola mnie ciagle ![]() A smarujecie sie juz czyms? Ja kiedys gdzies czytalam ze zeby dobrze skore uelastycznic najlepiej smarowac sie od poczatku i ja juz palmersa z szafki wyciagnelam ![]()
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Ja też używam palmersa, znajoma używała od początku ciąży i nie miała rozstępów. Niestety u mnie mogą być jedynie chyba mniejsze po palmersie, skłonności do rozstępów są dziedziczne, wiec ja się już na nie psychicznie nastawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie, ale zamierzam zacząć, aby właśnie uelastycznić skórę od początku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Witam sie jeszcze niepewnie. Test wyszedl pozytywny 7 maja..HCG w tamtym tygodniu ponad 700, ale nie mialam mozliwosci powtorzyc. Do lekarza wybieram sie w ta srode, ale tylko do internisty (mieszkam w UK, a tutaj to inaczej wszystko wyglada). Pierwsza wizyte u gina zaplanowalam sobie na 31. maja - mam nadzieje ujrzec juz serduszko ![]() Wg OM termin jakos w polowie stycznia ![]() Tez tarczycowka jestem, ale tarczyca od pol roku uregulowana i usalo sie w 1cs ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Ja w pierwszej ciąży smarowałam brzuszek zwykłą oliwką, taką dla dzieci i nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu. Niestety zapomniałam o smarowaniu piersi, a te bardzo się mi powiększyły w ciąży i niestety rozstępy ich nie ominęły. Pamiętajcie więc żeby nie tylko brzuszek smarować
![]()
#97 |
Raczkowanie
|
Ring ja sie dzisiaj obejrzalam dokladnie to szok co ja mam na biodrach i tez sie nastawilam juz dawno na to ze te rozstepy mi sie pojawia w ciazy i sie nie przejmuje ale smarowac trzeba i tak
Gosiaro no ja piersi tez smaruje i uda, pupe i boczki. I tak mam duzy biust to az mi go szkoda jak sobie pomysle jak on po coazy i karmieniu bedzie wygladal... i tak on ma tendencie do powiekszania sie przy kazdym nabranym przezemnie kilogramie a maleje dopiero przy 3 zrzuconych wiec tez na pewbo urosnie mocno...
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie przed chwila dopadły mnie pierwsze w tej ciąży mdłości. A tak się martwiłam, ze ich nie mam... Zaparzam herbatkę z imbirem, zobaczymy czy pomoże
![]()
#100 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja.
Co prawda nieśmiało, ale mam nadzieję, że tutaj zostanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To oczekiwanie na ta wizyte, na to usg jest najgorsze chyba. Jak juz ujrze serduszko bijace, to odetchne pewnie z ulga (przynajmniej po czesci ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Jakies szczegoly ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Termin @ miałam na 4 maja. Zaś test robiłam 7 maja i byłam zaskoczona wynikiem
![]() Kolejna wizyta 25 maja i mam nadzieję, że serduszko usłyszę ![]() Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-05-18 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez myslalam, zeby isc teraz 24. maja, bo moj polski gin akurat jest u mnie w przychodni, ale stwierdzilam, ze jak mam isc prywatnie, to wole poczekac jeszcze tydzien (mam nadzieje, ze tego 31. bedzie w UK). Tydzien pozniej juz na 100% powinno byc serduszko. U mnie termin @ wypadal na 7-8 maja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zadreczam sie ogolnie, mam dobre nastawienie, nie zakladam niczego zlego - jestem zdrowa, maz tez. Przygotowywalam sie do tego dlugo, robilam wczesniej badania, zadbalam o tarczyce itd. Stad nie zakladam zlych scenariuszy. Poczekam na USG ![]() W srode ide do lekarza, moze zleci mi krew ze wzgledu na tarczyce, to moze ewentualnie o HCG poprosze przy okazji ![]() Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2015-05-18 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Ja też się nie zadręczam, choć wiadomo że zawsze to jakaś niepewność. Niemniej jednak też mam dobre nastawienie i jestem pełna pozytywnych myśli.
No ja z badań na tarczycę robiłam tylko TSH ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
Cześć Candy bezowulacyjna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Ooo Basia, która rozwala system
![]() O której wizyta? Nigdy nie miałam i w zasadzie objawów chorób też nie mam. Ale wiem, że to nic nie znaczy. Jakieś 7 lat temu miałam badania na tarczycę i wszystkie były w normie. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Candy taaak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Candy nie nie robiłam, na ostatniej wizycie Pani doktor mówiła, żeby nie powtarzała bo po co mam się ewentualnie denerwować wynikiem skoro nie robię ich regularnie co 48h. Świętujemy dopiero za 2h o ile wszystko jest dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
No ja wyszłam z tego założenia, że ostatni raz zrobiłam tydzień temu. I teraz jakbym zrobiła to wynik i tak nic by mi nie powiedział raczej. Więc też daję sobie na wstrzymanie i czekam tydzień.
Będzie dobrze - ja to wiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo długo też nie miałam żadnych mdłości. Z resztą ich brakiem nie ma się co przejmować, mój lekarz powiedział, że niektóre mają od początku, inne trochę później, a inne wcale.
![]() witam nowe styczniówki ![]() basia powidzenia na wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o moje objawy, to na razie bardzo bolą mnie piersi (szczególnie wieczorem i w nocy), jestem senna. A teraz jeszcze czuję się jakoś niemrawo na żołądku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
A mnie jeszcze nic nie dopadło oprócz wcześniej pobolewających piersi. A jeżeli chodzi o senność to zazwyczaj zwalam to na tarczycę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
To ja rzadko wcześniej byłam senna, no chyba że pogoda była niesprzyjająca. A teraz to często się zdarza. Dziś spałam 8 godzin i teraz najchętniej bym znów legła na łóżku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze badania. Ja jestem w pracy, nuda straszna rano mialam troszkę mdłości teraz ich cień. I strasznie bolą plecy choć to także nie od ciąży. I do mojego łóżka tęsknię
#119 |
Wtajemniczenie
|
O matko!
Przywitałam się na pierwszej stronie, a Wy już 4 nabazgrałyście ![]() Ja testowałam 26 kwietnia i wtedy pojawiły się dwie kreseczki ![]() W piątek byłam na pierwszej wizycie i maleństwo ma 4,5 mm i bijące serduszko <3 Na razie mam mdłości, czasem nie do zniesienia i bym mogła jeść zupy litrami ![]() I spałabym caaały dzień! |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po USG powiem szefowi, ciekawe co ze mna zrobia....czy mi zmniejsza godziny. Jesli o to chodzi, to tez jeszcze na 100% nie orientuje sie w prawie. Ale no prace mam siedzaca 8h przed komputerem wiec cos tam powinno sie chyba zmienic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.