Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 19:10   #91
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Właśnie upolowałam na all kilka sztuk ubranek Głównie większe ale z 2 szt 56. Wyszło mnie 4,5 za sztukę już z przesyłką, więc taniej niż w ciuszku płacę a wszystko w stanie idealnym. Czekam jeszcze czy może czegoś nie dodadzą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5352899165.jpg (96,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5352909831.jpg (47,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5353065139.jpg (56,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5353652954.jpg (28,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5367965941.jpg (96,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5368007885.jpg (87,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5368053530.jpg (128,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5368386758.jpg (115,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5368405350.jpg (110,3 KB, 8 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 19:12   #92
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiahanusi Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Ile postów mnie ominęło
Byłam dziś u gina, z maleństwem wszystko dobrze, ale męczę się z grzybicą Pani doktor nie zleciła mi testu obciążenia glukozą i tak się zastanawiam, czy do niej dzwonić i pytać czy robić, czy po prostu się wybrać na ten test?
A który tydzień u ciebie? Najlepiej robić między 25-27 skończonym tygodniem.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-20, 19:14   #93
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja już wykapana i ogarnięta. Zrobię sobie herbatkę z sokiem malinowym i będe wypoczywać. Dziewczyny, jak sie w łazience pier***dolnęłam łokciem własnie w "to" miejsce to aż mi sie czarno w oczach zrobiło a potem przyszedł taki ból, że siedziałam gołą dupą na kaflach i ryczałam jak małe dziecko matko kochana
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 19:25   #94
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
a ja sie naczytalam opisow porodów w kwietniówkach i majówkach... jestem aż zapuchnięta od ryczenia
mnie to teraz w ciąży wzrusza nawet ładna pogoda
a ja naoglądałam się porodów i jestem przerażona cholipa wiem, że dam radę, że nie jestem cienias, że ten ból jest po coś. Ale mnie przeraża. Boję się, ale mam nadzieję, że do września uda mi się oswoić z tym lękiem

a ze wzruszeniem, to mam podobnie, potrafi mnie wzruszyć piosenka o śniegu

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
Witam w nowej części!

W poniedziałek byłam na wizycie u nowego lekarza. Jestem zachwycona. Pierwszy raz zmierzono mi szyjkę macicy-wreszcie wiem,że jest bezpiecznej długości. Miałam wizytę z usg i cytologią-której do tego momentu nie mogłam się doprosić chodząc na NFZ.

Na wizycie byłam odprężona i spokojna, lekarz poświęcił mi dużo czasu. Żałuję,że szybciej nie podjęłam tej decyzji. Warto wydać te pieniądze i być spokojnym.

Syn ma prawie 660 g. Standardowo zasłaniał twarz-tym razem tylko rękami. Nogi ma w dole brzucha. Lekarz dokładnie wytłumaczył mi skąd delikatne odczuwanie ruchów. Nogi są wciśnięte pod łożyskiem, które jest z przodu. Nie widać żadnych nieprawidłowości.

Któraś z Was pytała o pępek. Są dwa rodzaje-wklęsłe i wystające. Jak ktoś ma taki "z dziurką" to nie widać pod bluzką:P
Gratuluję synka.

I ja to chyba powinnam być wdzięczna, że chodzę na NFZ i nie mogę narzekać, wszystkie badania, wszystko mam robione. Ba czasem narzekam po co tyle tego, czasem narzekam, że moja lekarka tak szybko wszystko, ale co ma być zrobione, zbadane, to jest. Cytologię miałam na pierwszej wizycie. Szyjkę też mam badaną, a po ostatnich atrakcjach z szyjką w piątek na usg mam mieć dokładnie sprawdzoną.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 19:25   #95
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Fajne, ale jakie ceny!. Trzeba poczekać na jakiś rabat :P

Zaczyna mnie chyba łamać w plcach
Można się zalogować i otrzymać rabat 10% na pierwsze zakupy

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No to konkretnie to rozmiar 50 mam 9 rzeczy,
na 56:
Body kr rękaw 10szt
Body dł rękaw 6szt
Pajace 7szt
Spiochy 3szt
Półśpiochy/spodenki 9szt
Kaftaniki 7szt
Koszulki dł rękaw 4szt

Na 62
Body kr rękaw 6 szt
Body dł rękaw 8 szt
Pajace 11 szt
Spiochy 8 szt
Półśpiochy/spodenki 6 szt
Kaftaniki 4szt
Koszulki dł rękaw 3 szt

Tak mi wyszlo z tego co nam, pewnie pojedyncze rzeczy jeszcze pokupuję lub dostanę.
Ale masz tego już dużo
Stary 2015-05-20, 19:29   #96
mysza007
Zakorzenienie

melduje się w nowej części
matko boska juz 10 stron (u mnie na fonie)

Zważyłam się przed chwilą i 1,5 kilo na plusie jutro połowkowe

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 19:29   #97
mamusiahanusi
Raczkowanie

Cytat:
A który tydzień u ciebie? Najlepiej robić między 25-27 skończonym tygodniem.
23t i 3d a następna wizyta za 4 tygodnie...
mamusiahanusi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 19:33   #98
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Tż mnie wkurzył. Wysiadłam z samochodu i powoli toczę się do domu (jakoś dziś wolno chodzę, bo inaczej czuję brzuch), a ten mnie pośpiesza! Mówię mu, że gdyby nie zauważył to jestem w 6 miesiącu ciąży, a on, żebym nie przesadzała! No taki opierd%^& dostał, że aż mu bokiem wyszło. Jeszcze teściówka poprawiła bo akurat sadziła kwiatki i słyszała
nie dziwię się, że cię wkurzył dobrze, że teściowa tez mu przygadała.
Kurcze niech facet sam sobie nosi ciąże. Ciekawe czy w ogóle by dożył do 6 miesiąca.
Jak mnie takie zachowania facetów wkurzają i jeszcze jak stwierdzą, że ciąża nie choroba. Ta nie choroba a jednak macica rozrasta ci się na cały brzuch, uciska na przeponę, zwiększone krążenie krwi, obciążone stawy....

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Mój tż stwierdził, że" dobrze się trzymam" jak na koniec 6 miesiąca. Zwłaszcza jak idziemy do dziecięcego. "Znikam" między regałami

Kupię mało ubranek 56, a dziecko urodzi się 52, a jeszcze gorzej jak nakupie dużo, a dziecko urodzi się na 62. W pierwszym przypadku o tyle dobrze, że można dokupić, ale nie będzie mi się pewnie chciało przez tydzień po porodzie wychodzić z domu. A tż to średnio orientuje się w dziecięcej rozmiarówce. Czasami 56 = 62.
jak będzie trzeba to się kupi, kilka moich koleżanek jak urodziło i okazało się, że mają za mało malutkich ubranek, to wysłało kogoś z rodziny/znajomych do sklepu.
Stary 2015-05-20, 19:41   #99
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie upolowałam na all kilka sztuk ubranek Głównie większe ale z 2 szt 56. Wyszło mnie 4,5 za sztukę już z przesyłką, więc taniej niż w ciuszku płacę a wszystko w stanie idealnym. Czekam jeszcze czy może czegoś nie dodadzą
Fajne ciuszki, mój mąż nie chce kupować używek dla swojego dziecka, więc kupuje nowe.
Stary 2015-05-20, 19:48   #100
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Takie mamy wyuczone pracownice w urzedach...
no niestety, też maiłam spotkanie w urzędzie i jedna po drugiej mi mówiła, że czegoś mi nie powie, bo nie morze ..... miałam wrażenie, że chcę czegoś jak terrorystka. jak wyszłam z zusu, to miałam ochotę się upić

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja to się trochę martwię, bo na tej wizycie głównie będzie mi sprawdzać czy szyjka się nie skraca, a jak się skraca to pewnie znowu da mi skierowanie do szpitala...
I też pewnie glukozę dostanę

To ja mam na odwrót - rano wizyta, a popołudniu szkoła

Co do wyprawki to ja mam zapisane 8 szt body z krótkim rękawem + 8 szt z długim rękawem, do tego 2 kaftaniki i 2 bluzeczki, czyli wychodzi 20 rzeczy na górę + 4 półśpiochy, 4 leginsy/spodenki, 6 śpiochy + 6 pajacyki, czyli też 20 rzeczy na dół.

I pochwalę się, że kupiłam dziś fajny pajacyk na wyjście za szpitala w Smyku
od ostatniej wizyty jak coś robię, to się denerwuję, że znowu szyjka mi się może skróciła.
Ale kilka koleżanki mi mówiło, że też im się szyjki poskracały, a spokojnie do terminu dotrwały, ba większość rodziła po terminie, ale szybko im szło rodzenie, bo już nie musiały czekać, aż szyjka się zgładzi.

bardzo fajny pajac

Cytat:
Ja już wykapana i ogarnięta. Zrobię sobie herbatkę z sokiem malinowym i będe wypoczywać. Dziewczyny, jak sie w łazience pier***dolnęłam łokciem własnie w "to" miejsce to aż mi sie czarno w oczach zrobiło a potem przyszedł taki ból, że siedziałam gołą dupą na kaflach i ryczałam jak małe dziecko matko kochana
auć, ale już nie boli?? uważaj na siebie!!
Stary 2015-05-20, 19:49   #101
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
tzn są ale to takie pantalony z flizeliny Ja miałam takie i na pewno kupię je ponownie. Lekarz bardzo chwalił wybór tych majtek i "podpaski" też z tej firmy
http://allegro.pl/hartmann-siateczko...344092295.html
Ja się kompletnie na tym nie znam

Cytat:
Chociaż znalazłam takie same w większych rozmiarach więc może się skuszę na nie.
http://allegro.pl/hartmann-siateczko...344092295.html

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Eeee obczajcie te Ale to już chyba nie są szpitalne

http://allegro.pl/meskie-siateczkowe...625876809.html
A czym się te różnią?
A te męskie to może jak facet się wczuwa w ciążę i poród i ma ten syndrom kuwady czy jakoś tak
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Jeszcze takie jedno małe pytanie : Ile kupić ciuszków na rozm..56?
Ja dużo nie kupuję. Część mam po bracie ale nie wiem nawet ile, mam 2 kaftaniki i 2 legginsy rozm 50 i legginsy będą na bank za ciasne bo pielucha nie wejdzie. Na 56 to będę mieć max 10 body, ze 4 pary spodni lub półśpiochów, kilka śpiochów i do 10 pajacyków, chyba żeby mama miała po bracie sporo rzeczy, wtedy będę mieć więcej.

Szwagierka nie ubierała w ogóle małej w 56 tylko od razu 62, mała miała 4kg ale ile cm nie pamiętam, pewnie koło 60.
Cytat:
Ja dostałam takie jednorazowe, no tragedia :/ Takie luźne bufiaste gacie z gumeczka tylko w nogawkach i pasie, dzięki którym podpaska żyła własnym życiem.
Ale jakie wietrzenie wtedy jest!

A co do pępka - cóż, to ja mam ten "obleśny".... Nie mam wpływu na to, że mi wystaje i też mi się to nie podoba, aczkolwiek nie chciałabym, żeby ktoś mówił, że wyglądam obleśnie. Sporo ciuchów mnie opina i niestety to widać, ale przecież go nie utnę ani nie zakleję.
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Tż mnie wkurzył. Wysiadłam z samochodu i powoli toczę się do domu (jakoś dziś wolno chodzę, bo inaczej czuję brzuch), a ten mnie pośpiesza! Mówię mu, że gdyby nie zauważył to jestem w 6 miesiącu ciąży, a on, żebym nie przesadzała! No taki opierd%^& dostał, że aż mu bokiem wyszło. Jeszcze teściówka poprawiła bo akurat sadziła kwiatki i słyszała
Dobrze, że wsparcie w teściowej masz mój to się nie może przyzwyczaić, że ja tak wolno chodzę i czasem się wkurzam, jak idę 5 kroków za nim....
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam już sobie dokładnie 130 ubranek, od rozmiaru 50/56 i paręnaście 62. Oczywiście są w Tym body, kaftaniki, spiochy, pajacyki, czapeczki, spodnie i dwa kombinezony itd itd
Także wszystko co mi do zimy potrzebne a na zimę szukam juz od rozmiaru 62 w górę
O matko ile ciuchów

Cytat:
A jeśli chodzi o to "co" wybrać to najlepiej pomacać, zobaczyć co jak się rozpina i ubiera. Ja polecam pajace, body i półśpiochy/spodenki, mogą być ewentualnie kaftaniki czy koszulki do spodenek. Jeśli chodzi o śpiochy to nie lubię ich bardzo, bo o ile spodenki i kaftanik ba się zrobić, żeby się nie podwijało, bo wkładasz spodnie pod gumeczke o tyle w śpiochach nic tej koszulki nie trzyma. Niektórzy ubierają pod śpiochy bodziaki, ale dla mnie to podstawowy krok do przegrzewania dziecka A wrzesień potrafi być bardzo ciepły. Co do czapeczek, niedrapek - nie używałam. Położne ganiły dziewczyny za ich używanie i np my problemu z ciemieniuchą nie miałyśmy. Ogólnie nie rozumiem, po co te czapki dzieciom. A i jeśli się nie ma doświadczenia to pajace będą najlepsze, bo się rozpinają całe, ale takie przez głowę mnie osobiście nie sprawiły kłopotu, otwory są wielkie i głowa przechodzi z ręką.
A w moim szpitalu trzeba mieć po 3 pary niedrapek i czapek....

Cytat:
Dziewczyny! Ile postów mnie ominęło
Byłam dziś u gina, z maleństwem wszystko dobrze, ale męczę się z grzybicą Pani doktor nie zleciła mi testu obciążenia glukozą i tak się zastanawiam, czy do niej dzwonić i pytać czy robić, czy po prostu się wybrać na ten test?
Ja też się z tym męczę...
Cytat:
Ja to bym tak się nie wygięła nawet

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 19:58   #102
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
melduje się w nowej części
matko boska juz 10 stron (u mnie na fonie)

Zważyłam się przed chwilą i 1,5 kilo na plusie jutro połowkowe
kciuki za połówkowe !!!

1,5kg na plusie
ja się już nie przyznaję, ale codziennie moja waga pokazuje więcej i więcej, a tak się cieszyłam, że na początku udało mi się nie tyć
Stary 2015-05-20, 20:01   #103
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
haha ale mowiąc TO miejsce miałam na myśli ten cholernie bolący punkt na łokciu, który boliiiiii jak się w niego uderzysz, że aż prąd idzie po mały palec u nogi haha
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 20:03   #104
Sandrusia91
Zadomowienie

A to moje

0,65€ za sztukę z wysyłką
Czyli przeszło 2 zł za jedną rzecz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432148569576.jpg (60,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1432148583228.jpg (51,7 KB, 33 załadowań)

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 20:05   #105
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
kciuki za połówkowe !!!

1,5kg na plusie
ja się już nie przyznaję, ale codziennie moja waga pokazuje więcej i więcej, a tak się cieszyłam, że na początku udało mi się nie tyć
to pewnie tak bedzie teraz u mnie, waga stała do tej pory w miejscu, to teraz sie zacznie, a mam nadwage generalnie :P
podkoniec ciązy to chyba zobacze na wadze numer mojego konta bankowego hihihi :d

Stary 2015-05-20, 20:07   #106
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
nie dziwię się, że cię wkurzył dobrze, że teściowa tez mu przygadała.
Kurcze niech facet sam sobie nosi ciąże. Ciekawe czy w ogóle by dożył do 6 miesiąca.
Jak mnie takie zachowania facetów wkurzają i jeszcze jak stwierdzą, że ciąża nie choroba. Ta nie choroba a jednak macica rozrasta ci się na cały brzuch, uciska na przeponę, zwiększone krążenie krwi, obciążone stawy....
Mój się ze mnie śmieje jak zaczynam człapać. Mnie też to bawi, bo zawsze bardzo szybko chodziłam.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Fajne ciuszki, mój mąż nie chce kupować używek dla swojego dziecka, więc kupuje nowe.
Mój mąż sprawę ciuszków pozostawia tylko i wyłącznie mi...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 20:13   #107
Kissmisiaa
Zakorzenienie

F&F jest minus 30% przy zakupach za min. 30zł
Stary 2015-05-20, 20:16   #108
mamusiahanusi
Raczkowanie

Cytat:
A to moje

Gdzie takie ceny?
mamusiahanusi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 20:25   #109
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że wsparcie w teściowej masz mój to się nie może przyzwyczaić, że ja tak wolno chodzę i czasem się wkurzam, jak idę 5 kroków za nim....
Mój dzisiaj w CH do mnie co chwile mówił "No toczymy się, toczymy"

A powiedzcie w czym spały Wasze maluszki? Normalnie body + śpiochy dzienne, pajace czy piżamki?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 20:36   #110
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie takie ceny?
Na grupach na FB

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:

A powiedzcie w czym spały Wasze maluszki? Normalnie body + śpiochy dzienne, pajace czy piżamki?
Tak, body + spiochy albo pajacyk
Różne kombinacje

Ale na początku to tak jak napisałam

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 20:37   #111
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje

Fajne ciuszki !
widzę, że wyprawki ruszyły pełną parą.

Cytat:
to pewnie tak bedzie teraz u mnie, waga stała do tej pory w miejscu, to teraz sie zacznie, a mam nadwage generalnie :P
podkoniec ciązy to chyba zobacze na wadze numer mojego konta bankowego hihihi :d
u mnie waga cały czas stoi w jednym miejscu, obok umywalki
od jutra koniec z podjadaniem, tylko jak to zrobić, jak jest się ciągle głodnym
Stary 2015-05-20, 20:38   #112
mamcia092015
Raczkowanie

Oj piękne te rzeczy. Teraz tylko czekamy na Dzidziusie.

Kismisia Skąd ta kurteczka szara?
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 20:39   #113
Małgosia89
Zakorzenienie

Wychodze dzis z lazienki, wchodze do pokoju a tam TZ ze smutna mina stoi w majtkach na srodku pokoju, w reku trzyma rakiete tenisowa i mowi ze mucha wpadla do pokoju... ale sie usmialam

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 20:40   #114
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Fajne ciuszki !
widzę, że wyprawki ruszyły pełną parą.

u mnie waga cały czas stoi w jednym miejscu, obok umywalki
od jutra koniec z podjadaniem, tylko jak to zrobić, jak jest się ciągle głodnym
Ja też ma takie plany "koniec podjadania" a dzisiaj chipsy owaliła całe nie mogłam się powstrzymać jak zobaczyłam w sklepie jak dziecko
Stary 2015-05-20, 20:41   #115
meryy82
Zakorzenienie

i pomocy, kuzynka z Angli chce nam coś kupić, dla maluszka i pyta co chcemy, co ja mogę chcieć z Anglii??
Stary 2015-05-20, 20:42   #116
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:

Mój mały spał w pajacu. Jako piżamkę kupowałam te wielopaki F&F z tesco Jak dla mnie są super.
Stary 2015-05-20, 20:42   #117
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
No mój się na szczęście nie wtrąca, chociaż wybieram takie, że nie wiem, czy by zauważył, że to używane
Cytat:
Ja się kompletnie na tym nie znam

A czym się te różnią?
A te męskie to może jak facet się wczuwa w ciążę i poród i ma ten syndrom kuwady czy jakoś tak

Ja dużo nie kupuję. Część mam po bracie ale nie wiem nawet ile, mam 2 kaftaniki i 2 legginsy rozm 50 i legginsy będą na bank za ciasne bo pielucha nie wejdzie. Na 56 to będę mieć max 10 body, ze 4 pary spodni lub półśpiochów, kilka śpiochów i do 10 pajacyków, chyba żeby mama miała po bracie sporo rzeczy, wtedy będę mieć więcej.

Szwagierka nie ubierała w ogóle małej w 56 tylko od razu 62, mała miała 4kg ale ile cm nie pamiętam, pewnie koło 60.

Ale jakie wietrzenie wtedy jest!

A co do pępka - cóż, to ja mam ten "obleśny".... Nie mam wpływu na to, że mi wystaje i też mi się to nie podoba, aczkolwiek nie chciałabym, żeby ktoś mówił, że wyglądam obleśnie. Sporo ciuchów mnie opina i niestety to widać, ale przecież go nie utnę ani nie zakleję.

O matko ile ciuchów

A w moim szpitalu trzeba mieć po 3 pary niedrapek i czapek....

Ja też się z tym męczę...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Te męskie to chyba jak się płodzi dziecko na podkręcenie atmosfery A co do obrzydliwoście to wiesz, nie będę kryła, że strasznie mi się to nie podoba, bo po co. Dla mnie to okropne i bym nie chciała, ale to nie jest rzecz, przez którą moje życie straciłoby sens Ważne, że odwracalne A jak na razie to chyba na niczyich fotach nie widziałam takiego o który mniechodzi. A dokładnie o taki wywinięty od nadmiernie rozciągniętej skóry, jak wulkan, jak na focie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 170302217.jpg (33,5 KB, 35 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-20, 20:43   #118
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Na grupach na FB

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Tak, body + spiochy albo pajacyk
Różne kombinacje

Ale na początku to tak jak napisałam
też sporo rzeczy kupiłam na grupach na FB

Cytat:
Wychodze dzis z lazienki, wchodze do pokoju a tam TZ ze smutna mina stoi w majtkach na srodku pokoju, w reku trzyma rakiete tenisowa i mowi ze mucha wpadla do pokoju... ale sie usmialam
chciał grać z mucha w tenisa
Stary 2015-05-20, 20:44   #119
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
to ja sie dzisiaj smieje z samej siebie
poszłam do sadu siusiu bo przez remont nie mam łazienki, kucnełam pod choinkami, od strony plotu do sąsiada. Sasiad ma akurat na tej wysokosci małą altaneczkę w ogrodku i czasami tam siedzi, ale nie bylo go. Wiec sobie kucam, zaczynam siusiac, a tu nagle sąsiad zza altanki rowerem wyjezdza i patrzy w moją strone, a ja zamiast siusiac dalej, to ja chodu za choinki. Nawet portek nie podciągnełam

Stary 2015-05-20, 20:46   #120
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Dobre... Ja też tak mam najpierw przybierałam bardzo mało ok 0,5 kg na miesiąc a teraz ponad 2 kg w 3 tyg - masakra!

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
No mój się na szczęście nie wtrąca, chociaż wybieram takie, że nie wiem, czy by zauważył, że to używane

Te męskie to chyba jak się płodzi dziecko na podkręcenie atmosfery A co do obrzydliwoście to wiesz, nie będę kryła, że strasznie mi się to nie podoba, bo po co. Dla mnie to okropne i bym nie chciała, ale to nie jest rzecz, przez którą moje życie straciłoby sens Ważne, że odwracalne A jak na razie to chyba na niczyich fotach nie widziałam takiego o który mniechodzi. A dokładnie o taki wywinięty od nadmiernie rozciągniętej skóry, jak wulkan, jak na focie.
Dla mnie to też okropne!! mam nadzieję, że tak nie będę miała!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości