|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode TRÓJMIASTO \ POMORZE
Wydaje mi się, że z terminami nie będzie tak źle
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiemy jeszcze czy Otomin będzie Musimy usiąść i dokładnie policzyć wszystko (dziś) i podejmiemy decyzję co i jak. Już momentami myślę, że jak wydawać kasę to chociaż na wesele a nie na kilka godzin posiadówy - prawie na to samo wyjdzie. Wczoraj prawie kupiłam suknie Ale problemy z płatnością mi nie pozwoliły:PTeż miałam na oku ten Dworek bo też robią takie przyjęcia ale jednak to nie nasz styl Z takich eleganckich sal to tu - sala plus noclegi ale jak pamiętam to menu nie zachwycało, znaczy trochę biedne było (ale może się coś zmieniło): http://www.zlotystaw.pl/wesela-oferty-specjalne/ Tu nie polecam ale wspomnę byś nie brała pod uwagę tej sali. Byliśmy tam w 2013 roku. Obsługa była kiepska. Długo stały puste stoły albo brudne talerzyki. No chyba, że się coś zmieniło od tego czasu, nie wiem. http://www.salakielpino.pl/ Byliśmy zamówić mszę ale nie było proboszcza i nas nie zapisali:/ Straciliśmy 2h aby dowiedzieć się, że mamy napisać maila. Zresztą w piątki proboszcz nie chce odprawiać ślubów bo jest tylko jeden ksiądz w wakacje:/ Może jak coś znajdziemy innego, który nam udzieli ślubu (nie mamy znajomego niestety). [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;54271891]A która z dziewczyn też go ma? [/QUOTE]Jak zostało wspomniane - ja go mam
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przyjęcia to tez na początku chciałam właśnie przyjęcie, ale po podliczeniu kosztów sali i tego ze i tak będę musiała noclegi zapewnić, nawet jak to tylko przyjęcie to jednak goście z daleka, to jednak postanowiliśmy robić wesele ![]() A nawet nie wiedziałam że Dworek robi przyjęcia, myślałam że tylko wesela, a jak pytałaś ich jak cenowo przyjęcie wychodzi u nich? Ja robie w piątek u nich, bo tam była minimalna liczba gości 60 osób, w soboty robią od 80 dlatego u nas odpada. A z proboszczem widzę masz kolejny problem :/ mam nadzieje ze znajdziecie takiego który zgodzi się na ślub w piątek, a kościół konkretny macie wybrany? |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bhldn.com/bridesmaids-bri...7-5a7086f4ba0f Kolor ivory. Ładnie wykonana a nie jest ślubna więc cena nie powala:P Podobają mi się takie suknie, dobrze w nich wyglądam. A żeby ją trochę odbić to może założę halkę tiulową. Wymiary wszystkie pasują. Także nic tylko brać:P Na wesele nie umiem się tak do końca zdecydować bo nie mogę zaprosić całej rodziny:/ Trochę przykro bo M. ma całą swoją rodzinę. To niesprawiedliwe. Wiadomo, że nikt na to nic nie poradzi, że on ma małą a ja dużą rodzinę. No ale jakoś tak nie fajnie. Patrzyłam u nich tylko na to co mają w ofercie z okazji Komunii - pomyślałam, że to mniej więcej to samo. Na pewno byłoby trochę drożej ale myślę, że nie jakoś dużo. Ale nie pisałam do nich ![]() Kościół mamy wybrany - sanktuarium w Matemblewie. W sumie wyczytałam, że robią też śluby na zewnątrz i dlatego chcieliśmy tam a ksiądz powiedział, że nie bo ołtarz, który mają wcale nie jest miejscem uświęconym. Nie wiem czy to co czytałam to ktoś się pomylił czy po prostu już ich nie robią (to była jakaś opinia znaleziona w necie o tym miejscu, napisana z 10 lat temu). Są inne miejsca gdzie można zrobić taki ślub ale nie podoba mi się miejsce. |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
W Zlotym Stawie bylam na weselu- to bardzo duza sala i mimo sporej ilosci gosci dawala efekt pustki, musi byc naprawde duzo gosci, zeby ja zapelnic. Nie pamietam jak tam bylo z obsluga ale menu na pewno tylka nie urywalo.
Wczoraj spotkalismy sie z dj-em i juz jestesmy na 100% zdecydowani. Sympatyczny facet i zna sie na rzeczy chyba, skoro robi ok 40 wesel w roku.. Trafil nam sie fuksem ostatni wolny termin w tym roku u niego. Jutro wycieczka na targi- pomacam sukienki, przy okazji poznam zdanie TZta, bo akurat mamy troszke odmienny gust jesli chodzi o suknie.. To co jemu sie podoba nie koniecznie ja lubie i na odwrot. Bedzie ciezko, a byloby mi bardzo smutno, jakbym nie widziala zachwytu w jego oczach tego dnia..Sophie, sliczna ta sukienka
Edytowane przez yasmin24 Czas edycji: 2016-01-22 o 09:32 |
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak AK Ci pasowały to w tej napewno będziesz wyglądać pięknie, byle tylko przyszło to co zamówiłaś ![]() A kościół i otoczenie ładne, ale szkoda że ksiądz nie idzie na rękę z piątkowym ślubem. Ale myslę że coś jeszcze wykombinujecie z TŻtem ![]() Cytat:
A Ty wybierałaś na podstawie ich opini w necie czy jakieś dema z ich prowadzenia wesel też przeglądałaś? Nie wiem czym się kierować przy wyborze DJa bo tylu z nich ma dobre opinie w internecie i w sumie ceny podobne ![]() A na targi miałam iść ale pracuje w weekend niestety ![]() Mam nadzieje ze zdasz nam relacje po targach, czy było coś fajnego i czy jakieś zniżki udało Ci się upolować ![]() "Moja" sala będzie miała tam stanowisko, ciekawe czy jakieś zniżki będą udzielać
|
||
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że DJ okazał się świetny ![]() My idziemy w niedziele na targi obrączki poprzymierzać. Mamy niby wzory wybrane ale jednak dobrze to zweryfikować W tamtym roku wystawcy sukien ślubnych to dla mnie same porażki ale ja mam chyba zupełnie inny gust niż większość PMek:PDziękuję Jest zwykła a to najważniejsze![]() Cytat:
My byliśmy rok temu na targach i wtedy nie było sensu. Zebraliśmy zniżki, które i tak nam się nie przydały wtedy bo za dużo czasu było do załatwiania czegokolwiek. Ale fajnie dostać zniżki na obrączki i garnitur. No na suknie też się dostaje ale zazwyczaj trzeba szybko tą suknie kupić. Mieliśmy mnóstwo ulotek, zniżek itd. Teraz idziemy drugi raz bo jest większa szansa, że coś faktycznie będzie można zamówić albo coś się przyda
|
||
|
|
|
|
#98 |
|
kizia_mizia
|
Ani pan Iwaszko ani, salon wspomnień nie odbiera.....
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
kizia_mizia
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;54292916]Radzę dzwonić w godzinach popołudniowych. Pan Iwaszko pracuje.[/QUOTE]
będę! do skutku !!!
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbyście mogły tylko zerknąć na targach na stoisko Leszczynowego Dworku czy dają jakieś zniżki to będę wdzięczna Pan Michał szybko odpisuje więc możesz tak spróbować, a odpisze jak już skonczy prace i będzie miał czas ![]() A przypomnij jaki termin wesela Ty masz? |
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kazdy Dj zaprasza najpierw na niezobowiazujace spotkanie, wybierz kilku, umow sie. Zobacz, jak wyglada na zywo (tzn jak sie zachowuje, czy budzi Twoja sympatie itd) i wtedy wybierz. Opowiadaja cos o sposobie prowadzenia imprezy, pytaja o Twoja wizje itd. Cytat:
![]() Spokojnie, zwykle oddzwaniaja, jesli akurat nie mogli odebrac Najlepiej wyslac smsa ze prosisz o kontakt, albo maila z zapytaniem.W ogole odkad zaczelam planowanie slubu i wesele to co kilka dni mam slubne koszmary.. Dzis byl tak realistyczny, ze budzac sie bylam pewna ze juz jest po slubie, ktory byl tragiczny. Jezu. Do sierpnia to zejde na zawal ktoregos ranka :p Edytowane przez yasmin24 Czas edycji: 2016-01-22 o 11:18 |
||
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej napisać. Ja wszystko mailowo ustaliłam i załatwiłam. Raz dzwoniłam to chyba dopiero koło 18.
Cytat:
A no przecież, olśniło mnie:P Możesz spojrzeć na restaurację La Fontaine - robią wesela na taką mniejszą liczbę gości Sala elegancka, wystrój w cenie. Pisaliśmy do nich w sprawie przyjęcia, menu było bardzo fajne i cena nawet znośna (obiad, przekąski, kolacja ciepła, ciasta, owoce, napoje, kawa/herbata - jakieś 150zł od osoby na to przyjęcie kilkugodzinne). Nie wiem jak przy weselu. Nawet nas pani wpisała wstępnie. Ale nie mają noclegów więc trzeba by w innym miejscu szukać. My zrezygnowaliśmy bo nie mogliśmy noclegów znaleźć. Ale też dość dużo ich potrzebujemy i to był problem.
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
kizia_mizia
|
Cytat:
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A noclegi przy sali muszą być obowiązkowe, bo będa osoby z małymi dziećmi, więc nie chcę ich ganiąc do jakiegoś hotelu dalej. Ale dziękuje bardzo za wszystkie propozycje |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jednak te noclegi nas też właśnie zniechęciły. Poza tym - naprawdę ciężko o nocleg na jedną noc w jakimś miejscu gdzie cena za pokój nie wynosi 400zł. Dzwoniłam do kilku miejsc i żadna kwatera tak pokoju nie wynajmie w okresie letnim. A tak jak mówisz - dodatkowo trzeba by gości gonić przez miasto. Sprawdziłam kto będzie na targach - Otomin będzie więc można tam z nimi pogadać tylko musimy sami ustalić co robimy Obrączki i garniak też obejrzymy, zniżki na bank będą. A reszta nie dla nas. Ale chyba jest więcej wystawców niż w zeszłym roku.Jeszcze będą jedne targi - 14 lutego ale to takie alternatywne i będą niszowe marki z kategorii ślubnych. Ale co i jak to jeszcze nie wiem do końca
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Sophie dzisiaj szukając DJów zobaczyłam taką restauracje, na przyjęcie wydaje się spoko, może Ci się akurat spodoba
![]() http://www.barkalinka.pl/data/imageg...2ba1c258d9.jpg http://www.barkalinka.pl/przyjecia-weselne/ |
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Jaka szkoda, że nie mogłam być
Za rok się wybierzemy
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Ja bylam wczoraj na targach. Organizacyjnie kiepsko, wszystko wymieszane, zadnego podzialu na rodzaj uslug, torty przeplataly sie z fotobudkami, obok suknie, znow torty itd. Troche mozna bylo zwariowac. Nie mozna spokojnie przejsc, popatrzec, bo zaraz z kazdej strony wciskali ulotki. Ogolnie calkiem sporo wystawcow, z kazdej mozliwej branzy zwiazanej w jakims stopniu z tematem slubow. Mnie interesowaly glownie suknie, poniewaz sale/foto juz mamy, a kamerzysty nie szukamy.
Dostalam ulotke Leszczynowego Dworku ale bez znizki. Za to mam mnostwo rabatow na rozne uslugi i do salonow sukien. Z sukniami w ogole wyszlo tak, ze wyszlam ze lzami w oczach bo co ja pokazywalam Tzowi, ze ladne, to on "okropne!" a jak pytalam co mu sie podoba, to pokazywal takie, w ktorych bym nie wyszla.. No i dupa, nie wiem co zrobie. |
|
|
|
|
#111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dlatego ja nie będę pokazywać TŻowi sukni przed ślubem - na modelce, czy wieszaku zawsze wygląda inaczej. A jeśli ktoś się w danej sukni czuje dobrze i pięknie to każdy się przekona i stwierdzi, że jest pięknie. Jakbym miała się kierować zdaniem TŻa to bym w dresie poszła. Nie chcę żeby ktoś mi popsuł kupowanie wymarzonej sukni, szczególnie TŻ. |
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo żona naszego świadka wspomniała mi o restauracji/sklepie Kirkor - ale podstawowy problem to brak noclegów. Tak samo jak Ty potrzebuje blisko noclegów dla gości![]() To samo co rok temu. Przeszliśmy dosłownie w biegu. Tylko przy obrączkach i garniturach się zatrzymaliśmy bo na tym nam zależało. Ja nie mogłam prawie żadnych obrączek przymierzyć bo wszystkie były za szerokie. M sobie wybrał obrączkę tytanową z żółtym paskiem - wiedzieliśmy, że musi mieć tytanową. Dla mnie to zupełnie nie ten styl. Jemu za to inne nie pasowały, no po prostu nie:P Mi się spodobała taka jak w załączniku - ma 3mm, piaskowanie po bokach a po środku wzorek - z daleka po prostu ładnie się błyszczy środek jakby były kamienie ale ich nie ma:P Wiemy, że garnitur i wszystko inne kupi w Recmanie - najbardziej nam się podobała ich oferta. Poza tym mam te same odczucia co yasmin: Cytat:
Co do sukien. Zdecydowanie nie polecam się nastawiać na nic. Mój M. też ma zupełnie inny gust i chciał abym przymierzała suknie bez koronek ale strojne, wielkie itd. Mi podobają się skromne, zwykłe suknie, bez wielkich dołów, naciapania itd. I znalazłam idealną dla mnie a on jest zachwycony mimo, że jest koronka i nie jest wielka:P |
||
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
U nas jest to samo: ja widze sie w delikatnej, zwiewnej, tiulowej/koronkowej sukni, a on twierdzi, ze te suknie sa "zwykle, taka to mozesz zawsze zalozyc, bedziesz wygladac jak sierotka marysia". A co on mi pokazuje? Wielkie ksiezniczkowe princesy, gorsety.. "TZ, przeciez to nawet nie pasuje do klimatu, male wesele w stylu rustykalnym, bede pasowac jak swini siodlo". "Ja tylko mowie w czym bedzie Ci ladnie". No i on wie lepiej oczywiscie.
![]() Musze zaczac chodzic do salonow i przymierzac, bo czuje ze bedzie ciezko. Chyba jak kazda kobieta marze, zeby w dniu slubu zobaczyc totalny zachwyt w oczach Tz, a narazie wychodzi na to, ze zobaczylabym tylko glebokie rozczarowanie, a w najlepszym przypadku po prostu nic. Z fryzura tez mamy problem, bo Tz lubi mnie najbardziej w rozpuszczonych wlosach. Mam je dlugie i na co dzien jest ok, ale nie ukladaja sie zbyt dobrze i w zasadzie po kilku godzinach smetnie wisza i nie wygladaja dobrze. Tlumacze Tz, ze bedzie mi niewygodnie, poza tym nie bede czula sie ladna itd, a on jest wrecz przerazony, bo dla niego upiecia to fryzura ciotki/babci i ze najladniej mi w rozpuszczonych. Wiec bede w brzydkiej sukni, z koszmarnym upieciem, a on pewnie zwieje sprzed oltarza jak mnie zobaczy
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat chce mieć zwykłą, prostą suknie, nawet nie będzie ślubna. Bo uważam, że to nie bal przebierańców - ma oddawać mój styl, mój gust, ma oddawać mnie i to, w czym czuję się dobrze na co dzień. Skoro lubię skromne, proste ubrania to nie wyskoczę w czymś zupełnie odmiennym. Nie da się (nie spodobałam się sobie w tym) I tego lepiej się trzymać niż tego co uważa TŻ. Zwłaszcza, że przymiarki wiele weryfikują i może się okazać, że nie będzie Ci wcale nic takiego pasowało co podoba się TŻ. Ale oczywiście może być tak, że to w księżniczce się odnajdziesz Nie masz się co przejmować, naprawdę Uważam, że TŻ i tak się Tobą zachwyci jeśli po prostu będziesz sobą i sama będziesz się dobrze czuła w tym, w czym wystąpisz A choćbyś wyglądała jak milion dolarów ale sama się tak nie widziała - to nie sprzedasz tego. No nie da się![]() Włosy też zrób tak jak Ci wygodnie i dobrze
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie możemy się zgodzić w niektórych kwestiach. Zaproszenia, zawieszki na wódkę nie takie tylko tamte, pokazywałam mu grzebienie ślubne - ten mu się nie podoba "Chcesz taką fryzurę???"
kolory kwiatów nie takie Wczoraj oglądaliśmy garnitury i obrączki to akurat byliśmy zgodni |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obrączki nawet gdybyśmy chcieli takie same to się nie da. M. musi mieć tytanową bo tylko takie mu pasują - taki konkretnie kolor i to, że mogą być matowe (nie ścierając się zbytnio). Białe złoto za białe, żółte wygląda u niego też jakoś tak tandetnie. A jak nie są zmatowione to wygląda jak Alfons:P No nie przejdzie:P A ja tytanowej nie chce. Są takie bardziej męskie. Poza tym nie wiem czy by mi zrobili tak cienką jak chce (w tytanowych widuje tylko takie szerokie). |
|
|
|
|
|
#117 |
|
kizia_mizia
|
Dziewczyny nie mogę znaleźć fajnego dja/orkiestry
![]() kogo polecacie? plisss
|
|
#118 |
|
Konto usunięte
|
My z reguły zgadzamy się w każdej kwestii. Dzisiaj TŻ pytał się jakie chcemy obrączki. Pewnie stanie na zwykłych, półokrągłych, TŻ rozważa coś oryginalniejszego. Ja jestem na nie. No ale wszystko okaże się gdy zaczniemy mierzyć
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Ale problemy z płatnością mi nie pozwoliły:P

kolory kwiatów nie takie