Fitomed górą - Aromatyczne płyny do nawilżania i wygładzania twarzy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-31, 12:00   #91
beliczek
Zakorzenienie

Dot.: Fitomed górą - Aromatyczne płyny do nawilżania i wygładzania twarzy

Potwierdzam - fitomed górą!
Zamówiłam 3 płyny do twarzy - różany, pomarańczowy i lawendowy. Gratiś dostałam pełnowymiarowy płyn pomarańczowy, próbki: płynu do kąpieli, żelu pod prysznic,balsamu do ciała i żelu do higieny intymnej. Płyny do twarzy przepięknie pachną, zwłaszcza różany Nawilżają odświeżają, ożywiają cerę. Żałuję, że nie kupiłam od razu balsamu do ciała i płynu do kąpieli - pięknie nawilżają i koją skórę. W poniedziałek składam kolejne zamówienie - że też bałam się się zamówić tego płynu i balsamu
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 12:03   #92
Basia39
Zakorzenienie

beliczku szkoda, ze nie kupilas jeszcze jaśminowego, ten to dopiero jest fajniusi, jego nie ma na stronie, ale mozna zamowic droga meilowa

Przy nastepnym zamowieniu koniecznie pamietaj
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 12:08   #93
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia39
beliczku szkoda, ze nie kupilas jeszcze jaśminowego, ten to dopiero jest fajniusi, jego nie ma na stronie, ale mozna zamowic droga meilowa

Przy nastepnym zamowieniu koniecznie pamietaj
Basiu, ja chciałam zamówić ten jąsminowy płyn do twarzy ale nie było go na stronie
Teraz kiedy będę zamawiała kosmetyki do kąpieli to zamówię je mailem zapytam o ten jaśminowy.
jestem w wielkim i pozytywnym szoku co do jakości tych kosmetyków. Ciekawe ile za takie cudeńka zaśpiewałby sobie Dr. Hauschka (który notabene mnie nie zachwyca)
Stary 2005-12-31, 15:47   #94
201608040942
Konto usunięte

Wiecie co, wlasnie wczoraj przyszla do mnie paczka od Polleny Aromy. zamowilam sobie zestaw domowy olejkow eterycznych i do tego olejek swiateczny , ktory ma pachniec jak prawdziwa choinka. Mam sztuczna i chcialam na swieta, ale szwagier jak byl przed swietami w Pl zapomnial zabrac moja paczke ze soba do Niemiec. Dopiero jak pojechal na swieta to jadac po swietach spowrotem ja zabral ze soba. Spozniona, ale co tam moze sobie pachniec chionka nawet po swiatach hihihi. Wczoraj juz zrobialm mieszanke na przeziebienia i katar, bo maza cos bralo. No, ale ja sie rozpisalam, a nie o tym chcialam. Jak zwykle do zamowienia dostalam ten ich maly katalog. Wczesniej tak go nie studiowalam pod wzgledem kosmetykow, bo jak wczesniej pisalam troche sie zroczarowalam. Ale wlasnie jakos mnie wziela, zwlaszcza ze zobaczylam wode rozana i lawendowa, a ostatnio ´pisalaysmy sobie o tego typu wodzie, ale od Fitomedu. Jak zdazylam zauwazyc Fitomed ma ja w palastikowej butelce o nie zbyt ciekawym desainie(czy jak to sie pisze). Pomyslalam sobie ze moze nastepnym razem zakupilabym wode od Aroma Pollena, bo jest ona w szklanych butelkach, wyglada jak perfumy. Uwielbiam szklane opakowania, a potem jakby mi sie skonczyla i znow bym chciala, to moge kupic taniej w Fitomedzie i przelac. Co wy na to?
http://shop.pollenaaroma.com/
zobaczcie jakie sliczne butelki i tutaj woda ta jest tansza bo jest jej 100ml, w katalogu chca za nia 46,16zl za 200ml. Pisza o niej ze powstala z destylacji platkow rozy damascenskiej, lub w przypadku lawendowej z destylacji prowansalskiej lawendy. Chyba to orginalana woda co? Tak sie robi takie wody? Czy moze ta z Fitomedu jest inaczej robiona i jest lepsza? Ja sie zawiodlam na tej firmie, jesli chodzi o kosmetyki, tyle w niej natury co w kazudym innym drogeryjnym kosmetyku(no przesadzialam, jest troche wiecej tej natury), ale Fitomed ma calkiem naturalny sklad, wiec jak mi radzicie? Jak sie robi taka wode? Jesli to bedzie to samo co w Fotomedzie, to moze bym sie rzucila, bo ja uwielbiam szklane opakowania.

Wlasnie woidzie, ze jak sie wejdzie na ta stronke to sa promocje, kliknijcie na nowosci(jest ten sam link) i tam bedzie ta woda gdzies w polowie strony.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 00:58   #95
Basia39
Zakorzenienie

Monika ale ta woda rozana Polleny kosztuje ok. 35PLN za 100 ml a Fitomedu ok. 10 PLN za 150 ml
Stary 2006-01-01, 15:42   #96
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Basia39
Monika ale ta woda rozana Polleny kosztuje ok. 35PLN za 100 ml a Fitomedu ok. 10 PLN za 150 ml
Basia wiem ze tyle kosztuje. Ale ta sliczna szklana butelka... cudenko. Mysle, ze w wiekszosci placi sie za ta szklana butelke, wiec tak sobie pomyslalam, ze moze bym kupila od polleny, a jak sie skonczy to potem Fitomed i przelewala do tej szklanej, albo dac sobie spokuj? Ale nie powiem, przyjemnie bylo by uzywac jak opakowanie takie sliczne.
Stary 2006-01-01, 16:07   #97
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba
Basia wiem ze tyle kosztuje. Ale ta sliczna szklana butelka... cudenko. Mysle, ze w wiekszosci placi sie za ta szklana butelke, wiec tak sobie pomyslalam, ze moze bym kupila od polleny, a jak sie skonczy to potem Fitomed i przelewala do tej szklanej, albo dac sobie spokuj? Ale nie powiem, przyjemnie bylo by uzywac jak opakowanie takie sliczne.
Flaszeczka ladna. Sama mam kilka takich szklanych karafek w lazience, tylko trzymam w nich raczej zapas różnych płynów, którymi potem uzupelniam male bardziej poreczne opakowania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-01, 19:34   #98
beliczek
Zakorzenienie

Przyznam się Wam, że płynu różanego używam do całego ciała po kąpieli a przed nałożeniem balsamu do ciała. REwelacyjnie koi wysuszoną kaloryferowym ogrzewaniem skórę i ten zapach
Stary 2006-01-02, 10:37   #99
crumb
Raczkowanie

przeglądam ostatnie wątki i mam nieśmiałą sugestię: może by utworzyć nowe forum lub podforum o nazwie "Ekologiczne" (w domyśle kosmetyki) lub "Ekologicznie" (dla szerszego ujęcia naturalnych sposobów pielęgnacji, czy też, mówiąc kolokwialnie "zdrowego odżywiania" etc...)

Albo chociaż kategorię kosmetyków naturalnych na KWC..

Widzę także, że wątek cudownych tabletek na zmarszczki rozrasta się w zatrważającym tempie , więc może by tak..forum "Suplementy, suplementacja.."
Cio Wy na to..?

Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii)
"Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.."
-------------
crumb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 12:02   #100
201608040942
Konto usunięte

Zobaczcie o przypadkiem znalazlam
http://www.herbastudio.pl/pl/prod_wody.php
nie jest to Fitomed, ale ta cena calkiem niezla. Ciekawe czy napewno to natura?
Stary 2006-01-02, 12:26   #101
beliczek
Zakorzenienie

Właśnie odstałam maila, z Firomed. Jaśminowy płyn do twarzy jest już wycofany z produkcji i nie można go ani kupić ani otrzymać jako gratisu Zapasy, któe mieli porozdawali już przy zamówieniach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-03, 22:12   #102
adzia2
Raczkowanie

A co sądzicie o maseczkach, warto je kupić?
adzia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 07:33   #103
201608040942
Konto usunięte

Oj przegladam te stronki i coraz bardziej sie napalam. Ja teraz z innej bajki. W sylwestra zrobilam zakupy przez internet na niemieckiej stronce Zaji www.kosmetik.globalshop.de Corka babki u ktorej wynajmujemy ma 8 stycznia urodziny i chcialam jesj zrobic prezent. Kiedys dalam jej pare probke i bardzo spodobal sie jej krem do rak z serii AretinaQ. Zakupilam go nawet w Pl , ale teraz chcialam kupic tutaj, bo opakowanie ma niemieckie napisy. Dokupilam jej tez krem na noc i pod oczy, a sobie balsam z kozim mlekiem. Skonczylam balsam oliwkowy, ktory zakupilam w PL i chcialam ten wyprobowac. Wczoraj przyszla paczka i wiecie co? Bardzo milo sie zaskoczylam. Otwieram karton, a tam wszystko zapakowane w orginalana czerwona reklamowke Zaji. W srodku oprocz moich kosmetykow, to jeszcze probka kremu do rak z kozim mlekiem, plynu do higieny intymenj z nagietkiem, zelu na celullit i balsamu tego w zoltym opakowaniu. Chyba jeszcze jaka probka byla, tylko nie pamietam jaka hihihi. Oprocz tego ulotki po niemiecku z calej serii AretinaQ, zeli do hig intym. Ulotka produktow z kozim mlekiem i ulotka z tonikami. Wszystko zapakowalam w ta orginalna reklamowke. Ulotki zostawilam i probki tez i zawizalam dlanie wstazka. Taki a´la worek zrobilam. Bardzo fajnie wyglada. Nie spodziewalam sie ze Ziaja zrobi mi taka niespodzanke.
Stary 2006-01-05, 17:41   #104
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Właśnie odstałam maila, z Firomed. Jaśminowy płyn do twarzy jest już wycofany z produkcji i nie można go ani kupić ani otrzymać jako gratisu Zapasy, któe mieli porozdawali już przy zamówieniach.
Szkoda, mam wszystkie, ale ten mi najbardziej przypadl do gustu. Ehhh niedobrze ...
Stary 2006-01-09, 12:31   #105
angel.ek
Raczkowanie

GG do angel.ek

Szampon z Fitomedu, uratował mi życie, strasznie łuszczyła mi się skóra głowy ....poprostu śnieg ....i to nie był łupież LRP, Vichy było jeszcze gorzej...płakałam dniami i nocami dopiero po recenzjach wizażanek kupiłam szamponik i już będzie ze mną chyba na zawsze!
angel.ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-10, 13:58   #106
crumb
Raczkowanie

niezbyt jeszcze mam wprawe w przyrządzaniu domowych miksturek, ale znalazłam tu: www.primavera.com.pl olejek eteryczny jaśminowy (tylko gdzie są ceny?) i zastanawiam się, co by wyszło, gdyby sporządzić tonik/płyn do przemywania twarzy na bazie tego olejku (albo raczej jego znikomych ilości)

"Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.."
-------------
Stary 2006-01-12, 04:38   #107
Kate30
Zakorzenienie

A toście mnie dziewczyny uratowały!!!
Właśnie planowałam zakup toniku rosarium Dermiki. ( 32 zł w necie )
Czytałam na biochemi o tych różanych cudach. Byłabym wydała 100 zł na 300 ml toniku, a tu proszę, zamówiłam sobie ten hydrolat 500 ml za 40 zł. Zresztą Basia pisała na biochemii, że sam hydrolat jest jeszcze lepszy niż wszystkie płyny i toniki różane. Można go stosować do porannego zmywania twarzy jako jedyny preparat.
W każdym razie świetny wątek. Duuużo informacji i linków. Jestem zachwycona. Dzięki.
Złożyłam mailem zamówienie na większą ilość kosmetyków fitomedu. Może i mnie się jakiś gratis dostanie?
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-12, 15:56   #108
Alexis
Raczkowanie

Kate 30 czy dostałaś już potwierdzenie na e-maila o zamówieniu?
Ja zamówiłam kosmetyki w niedzielę a w poniedziałek wysłałam pieniądze na podane konto i do dnia dzisiejszego nie mam ani potwierdzenia ani paczki.
Zastanawiam się czy nie napisać do nich,ale nie wiem na jaki adres e-mail?
Na stronie sklepu jest tylko nr telefonu - może ktoś zna e-mail.
Alexis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-12, 16:42   #109
Doroti
Raczkowanie

GG do Doroti

fitomed@fitomed.pl Wystarczy wcisnąć kopertę w lewym górnym rogu strony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-12, 16:52   #110
Alexis
Raczkowanie

Doroti dziękuję za informację.
Alexis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-12, 17:01   #111
Kate30
Zakorzenienie

Napisali mi że potwierdzenie wyślą jak dostaną pieniądze i wtedy wyślą paczkę i potwierdzenie. W ciągu dwóch dni od otrzymania przelewu.
No rzeczywiście kontakt mailowy świetny, a możliwość zamawiania produktów w wybranej objętości to dopiero. Fajniście!!!
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-12, 17:07   #112
Doroti
Raczkowanie

GG do Doroti

Nie ma sprawy. Ja dzisiaj zamawiałam w Fitomedzie, wprawdzie duże opakowania i w związku z tym mailem, ale też nie dostałam potwierdzenia wpłaty. Dziewczyny pisały że Fitomed szybciutko wysyłał przesyłkę więc myślę że to może być wina poczty
Stary 2006-01-12, 17:17   #113
Doroti
Raczkowanie

GG do Doroti

Cytat:
Napisane przez Kate30
Napisali mi że potwierdzenie wyślą jak dostaną pieniądze i wtedy wyślą paczkę i potwierdzenie. W ciągu dwóch dni od otrzymania przelewu.
No rzeczywiście kontakt mailowy świetny, a możliwość zamawiania produktów w wybranej objętości to dopiero. Fajniście!!!
No proszę, a ja tutaj się mądrzę Oczywiście zapomniałam się dopytać, blondynka jedna Duże butle to rzeczywiście rewelacja, no i jak ekonomicznie
Stary 2006-01-12, 17:47   #114
Sylwiasta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crumb
niezbyt jeszcze mam wprawe w przyrządzaniu domowych miksturek, ale znalazłam tu: www.primavera.com.pl olejek eteryczny jaśminowy (tylko gdzie są ceny?) i zastanawiam się, co by wyszło, gdyby sporządzić tonik/płyn do przemywania twarzy na bazie tego olejku (albo raczej jego znikomych ilości)
Mam cennik Primavery i olejek jasminowy (4% cokolwiek to oznacza) kosztuje 51 zl za 5 ml.
Dr Beta z Polleny Aromy nie ma? Oni zawsze mieli taniej.
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-12, 18:20   #115
crumb
Raczkowanie

51 zl ciekawe tylko czy wyszedłby z tego toniczyna jakiś i nie skisł za 2 dni z tym jaśminem 4%

a na razie czekam na tę wodę różaną Fitomedu, tylko jakoś nie wiem o jakich pojemnościach mówicie, jakoś nie zauważyłam różnych pojemności... Weszłam na stronę sklepu i tam tylko jedna pojemność była, nie wiem, gapa ze mnie

Wejdę jeszcze raz, bo też wolałabym większą butlę od razu, może uwzględnią mi poprawkę do zamówienia...

-------------
Stary 2006-01-12, 18:36   #116
Doroti
Raczkowanie

GG do Doroti

Cytat:
Napisane przez crumb
a na razie czekam na tę wodę różaną Fitomedu, tylko jakoś nie wiem o jakich pojemnościach mówicie, jakoś nie zauważyłam różnych pojemności... Weszłam na stronę sklepu i tam tylko jedna pojemność była, nie wiem, gapa ze mnie

Wejdę jeszcze raz, bo też wolałabym większą butlę od razu, może uwzględnią mi poprawkę do zamówienia...
W formularzu zamówienia nie mają takiej opcji, jeśli chcesz większe opakowanie (np ja zamówiłam szampon i płyn różany po 500ml) piszesz do nich maila z prośbą o wycenę i zamawiasz z pominięciem formularza
Stary 2006-01-12, 19:41   #117
crumb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doroti
W formularzu zamówienia nie mają takiej opcji, jeśli chcesz większe opakowanie (np ja zamówiłam szampon i płyn różany po 500ml) piszesz do nich maila z prośbą o wycenę i zamawiasz z pominięciem formularza
aa..to taki myk? fajnie, dziękuję za info
Następnym razem zamówię chyba po parę litrów wszystkiego

-------------
Stary 2006-01-12, 20:49   #118
adzia2
Raczkowanie

Ja dostalam przesylkę tydzień po dokonaniu wplaty, ale plyn różany jest naprawdę fajny.
adzia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 22:26   #119
GrażynaF
Przyczajenie

Smile Dot.: Fitomed górą - Aromatyczne płyny do nawilżania i wygładzania twarzy

Witam dziewczyny. Czytam na forum różne informacje od jakiegoś czasu. Utknęłam jakiś czas temu na Biochemii. Nie przypuszczałam, że wpadnę w nałóg - ale ogarnęła mnie jakaś obsesja dot. pielęgnacji. Już jakiś czas temu zaczęłąm bardziej krytycznie podchodzić do wszelkich cudownych kremów itp. Na szczęście mój dotychczasowy sposób pielęgnacji ( mimo braku wiedzy nabytej niedawno i cały czas nabywanej) był w miarę sensowny. Jeszcze nie zrobiłam sobie sama żadnej mikstury ale czekam na kwas askorbinowy i ukręcę sobie serum z wit. C. Chcę Wam wszystkim podziekować, szczególnie tym doroślejszym 18-latkom za te wszystkie informacje. Ten wątek spadł mi z nieba bo nie wiedziałam jakie, najbardziej naturalne, płyny wybrać a tu niespodzianka. W poniedziałek zamówię i mam nadzieję, że będzie OK.
GrażynaF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-14, 12:01   #120
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Fitomed ma tez strone ze sklepem Kosmetyka Naturalna,mozna polaczyc zamowienia u nich z obu opcji przedstawionych w necie zeby obnizyc koszt przesylki i....mowiac szczerze juz wiem,ze bede robila zamowienie jest duzo interesujacych mnie rzeczy i gotowych do uzycia miaeszanek
Boje sie sama kombinowac bo juz mam nauczke po miksturze pichtowej,ktora tylko zaszkodzila -ale tak to maja wrazliwcy

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości