![]() |
#91 |
O RLY?
|
Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.
pelnometrazowa fabule.
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Żebrowskiemu mówię nie!Wszystko łącznie z nim to było takie peerelowskie PCV. Dla mnie w grę wchodzi tylko serial,żeby można było się rozsmakować.Jakie to by mogło być cudeńko! Edytowane przez robcia Czas edycji: 2015-07-06 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dokładnie. Chłopcy mają motocykle i skórzane kamizelki a jedyna nieprzewidywalna rzecz to jaką Jax będzie miał fryzurę w następnym sezonie i czy w końcu ubrudzą mu się Air Forcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Same relacje między głównymi bohaterami były telenowelowate do granic możliwości (nie kojarzę zbyt wielu seriali/filmów w których lubię głównych bohaterów;p), ale osobiście bardzo lubiłam same knucia międzygangowo-policyjne, zwłaszcza do 4 sezonu. Im dalej tym gorzej;p No... Tigusia kochałam przez cały czas;D Edytowane przez Hibiku Czas edycji: 2015-07-06 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
A nie prawda. W którymś sezonie miał krótkie włosy
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Jak rozumiem 99 procent tego co mówią w Got to w CV wpisać jaką znajomość języka angielskiego ? XD Porozumieć też się porozumiem ale jakbym miał zacząć gadać minusach i plusach silnika iskrowego to nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dramatem jest nieumiejętność prania/gotowania/sprzątania u dorosłych osób (wraz z facetami), a nie tylko u kobiet. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A skoro go nie miałam, to według tych, którzy będę mnie postrzegać jako dziwną, no coś ze mną musi być nie tak, bo jak to możliwe, że nie spotkałam jeszcze kogoś, z kim mogłabym być w związku ![]() Ale nieważne. Edytowane przez Yuki no hana Czas edycji: 2015-07-06 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
weź nie pi..., nie gadaj bzdur.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Mężczyźni lubią różne kobiety.
Natomiast są pewne typy kobiet odstraszających np: Obożejakajajestemalternat ywnagejmerka! Nikt mnie nie pokocha bo gram na kosoli! Och czemuż to, czemuż mnie borze pokarałeś byciem gejmerką/fanką motoryzacji/fanką rapu! Och ja nieszczęsna! Taka owszem, odstrasza. Warto sobie uświadomić, że mamy XXI wiek. Wiele kobiet ćwiczy siłowo, podnosi ciężary, robi muskulaturę. Wiele kobiet pasjonuje się grami. Wiele kobiet wykonuje męskie prace. Wiele kobiet posiada męskie zainteresowania. I to nie jest nic takiego. A wtykanie każdemu pod nos swojej alternatywności z tego powodu jest strasznie irytujące. Spotkałam kiedyś laskę, która znając mnie 5 minut zdążyła już podetknąć mi [i mojemu mężowi] pod nos 'spracowane dłonie' i pokazywać jakie ma odciski, bo ma tak męską pracę, eh nieszczęsna, tak to kocha, ale przez to skazuje się na samotność! No z pozycji słuchacza to wygląda trochę śmiesznie, bo jak coś jest takie straszne, to nie podtykasz tego pod nos obcym ludziom i nie wywijasz na lewo i prawo jak banderą, tylko zachowujesz dla siebie. A w takich momentach zawsze widać, że rozmówczynie kipi dumą, ale szuka w dziwny sposób poklasku. Osobiście jako osoba, która ma męskie wykształcenie, wykonuje męskie prace, gra w męskie gry i słucha męskiej muzyki* śmiecham z takiego sposobu szukania zainteresowania ![]() *brzmi idiotycznie, nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() satanistyczny black metal czy może wyginające się pólnagie tancerki na teledyskach r'n'b? albo takijestemmachozdzielni polski hip-hop? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*podobnie jak zainteresowanie i inne rzeczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
multitasking ninja
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=tyene;51987504]Ty tak na serio w 2015? Nie ma czegoś takiego jak "kobiece zachowania" i "męskie zachowania", są kulturowe archetypy płciowe. I szczerze mówiąc nie ma chyba gorszego seksizmu niż kobiety, które rozpływają się na tym, jakie to są "męskie", bo mają określone cechy, i jak to pogardzają "kobiecymi" kobietami. Posiadanie "rozkmin" nie czyni z nikogo kobietę/faceta i nie ma nic wspólnego z męskością/kobiecością.[COLOR="Silver"]
QUOTE] Tak na serio. Wszystko zależy w jakim kręgu kulturowym się obracasz i nie mowilam, że chodzi wylącznie o krąg kulturowy wizazu w 2015 r |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Mnie odrzuca od takich kobiet jak autorka.
pozowanie na bycie męskimi super koleżkami i pogardzanie innymi kobietami ("hłehłe głupie babska Seksy w wielkim mieście oglądają a ja House of cards, bo to męskie i ambitne") i płacze, że faceci widzą w nich tylko kumpli i jednak wolą te głupie panny. samo dzielenie zainteresowań na męskie i kobiece to jakiś absurd, od kiedy czytanie fantasy jest przypisane mężczyznom? albo oglądanie danych seriali? Smutne, że można mieć tak skrzywiony obraz świata.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Już pisalam, trochę rozumiem autorkę, można życ w otoczeniu takich ludzi, ktorzy nie podzielają pasji, zainteresowań i ja się dorasta do etapu związku, to się zaczynaja życzliwe rady ubierz sie kobieco, obejrzyj M jak milość, zaloż rożowy kolor, obcasy etc, jakby to mialo być panaceum na zjawienie się partnera. I jak potencjalny partner się nie zjawia to pytanie czy przypadkiem otoczenie nie ma racji gdzieś tam może zakielkować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
plum plum
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
albo Rihanna, bo się ładnie rozbiera w teledyskach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Nie lubię gotować, nie umiem malować oczu kredką, lubię fantasy i sf, nie stosuję gierek, nie lubię gier komputerowych, lubię miecze, łuki. Kończę studia, na których 2/3-3/4 to faceci. Lubię kwiaty i spawanie. Latem chodzę wyłącznie w sukienkach. Nie wiem, czy moje zainteresowania zaliczają się do męskich, kobiecych czy jestem hobbystycznie bezpłciowa.
Jeśli ktoś ma wiele wspólnych tematów z mężczyznami, a nie potrafi przekuć tego w zainteresowanie swoją osobą to problem jest chyba z czymś innym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do głowy by mi nie przyszło żeby szczycić się tym, że przeczytałam Wiedźmina, Silmarilion czy Grę o tron, bo to takie męskie. wtf ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Nienawidzę kobiet ktore uwazaja sie za "lepsze" od innych kobiet. Ktore mowia ze nie przyjaznia sie kobietami, bo te sa wredne, zazdrosne i plotkuja. A faceci to co nie plotkuja? Nie znam wiekszych plotkarzy niz moj tata czy kolega.
![]() ![]() Sa zainteresowania ktore ciesza sie wieksza popularnoscia u jednej płci. Np. zauwazylam ze motoryzacja interesuje sie znacznie wiecej facetow niz kobiet, a kosmetyka wiecej kobiet ![]() Natomiast moim zdaniem mitem jest ze "kobiet sport nie interesuje' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszyscy faceci, których znam zgodnie twierdzą, że te kontrasty właśnie są bardzo pociągające. Nigdy nie narzekałam na brak powodzenia, wręcz przeciwnie. Myślę, że dużą rolę odgrywa tutaj środowisko, w którym człowiek się obraca. A także, na pewno, wiek i doświadczenie. Prawdopodobnie Autorko, Ty i ja jesteśmy na zupełnie innych etapach życia, a co za tym idzie obracamy się w zupełnie innych towarzystwach. Ja mam dwadzieścia kilka lat, roczne dziecko, a większość znajomych mi mężczyzn to faceci 30+, 40+. To mężczyźni nierzadko po rozwodach, dokładnie wiedzący czego oczekują od życia i od kobiety. Młodsi faceci zazwyczaj boją się kobiet o silnej, nieco męskiej osobowości, a Ty taką osobowość niewątpliwie masz. Marzą o takiej kobiecie, ale wydaje im się, że mogą nie sprostać jej oczekiwaniom. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci szczęścia w życiu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
A...W życiu nie obejrzałem całego meczu piłki nożnej. Mógłbym usnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.