Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-20, 13:50   #91
amelia177
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Wózek i parasol mam nadzieje ejr ze zdjęcia nie będą do góry nogami jak tak to wybacz
Fajny wózek, ciekawa jestem mojego, bo na żywo go nie widziałam. Nie wiem czy przeglądałyście mamuśki wrześniowe, sierpniowe i tam mają listę kupionych wózków i chyba na żadnej nie widziałam Adamexa?? Hmmm...

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A Ty te meble Klupś Rafał zamawiałaś czy inne?

http://allegro.pl/7-el-posciel-kropk...364846073.html
Tylko ja zamawiałam 15 elementów. Musisz sobie tam poszukac u tego sprzedawcy ile chcesz elementów
No z Pampersa to zielone, ale lepsze ponoć z Dady z Biedry. Wg położnej mojej i mamusiek tu z forum większości chyba
Tak, tak kupowałam Rafała. Muszę tylko jeszcze dokupić w Klupsiu przewijak na komodę taki drewniany. O ile pamiętam z kosztem dostawy kosztował 68 zeta.
Dzięki za linka, super ta pościel.
Ja też słyszałam że Dady są bardzo dobre. Ale na początek wezmę chyba jakieś droższe, czyli pewnie Pampersy.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Własnie zrobiłam zamowienie z Gemini, 600zl poszlo a poza laktatorem (i to ręcznym) to same pierdółki... Ale w końcu mam z głowy te wszystkie dzidziowe kosmetyki, podklady i pampersy. Butelki tez kupilam i smoczki, wszystko tak jak laktator wzielam Aventa.
Teraz jeszcze tylko biustonosz do karmienia, koszule do porodu, klapki i moge sie pakowac.
zazdroszczeeeee.... a może Ty wrzucisz swoją listę zakupową z apteki? :P Może być Prt Sc Ja jakoś za mocno się rozczulam, porównuję i nie wiadomo co, ale też złożę to zamówienie na czasie.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Zrobiłam pierwszą przebierkę ciuchów od siostry, ale kurcze na większości nie ma metek z rozmiarami a jak przykładam do nówek to rozmiary nijak się mają do rzeczywistości Będzie zgadywanka po praniu...

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:52   #92
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
już był taki syf, że szło się porzygać nie lubię się w brudzie myć a siostra tż dalej (od 2tyg !) się nie wyprowadziła i oczywiście nic nie zrobi
Ale trzeba robić to z głową, na przykład dziś łazienka, a jutro coś innego, albo łazienkę rozłożyć na dwa razy, nosz kurna, naprawdę chcecie wszystkie leżeć plackiem do końca ciąży, albo przedwcześnie urodzić?

Cytat:
Napisane przez gosiek0388;52142238
[I
Kierowca nie mógł pobrać opłaty przy pierwszej próbie doręczenia. Podjęta zostanie druga próba. [/I]Jak cholercia nikogo nie byloi teraz pisze że planowane doręczenie jutro
Ja bym zadzwoniła na infolinię firmy kurierskiej z awanturą. Zresztą parę razy już tak zrobiłam
Stary 2015-07-20, 13:57   #93
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
zazdroszczeeeee.... a może Ty wrzucisz swoją listę zakupową z apteki? :P Może być Prt Sc Ja jakoś za mocno się rozczulam, porównuję i nie wiadomo co, ale też złożę to zamówienie na czasie.[COLOR="Silver"]
o jestem za

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:57   #94
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Też czytałam, że nie można rak do góry trzymać, ale tak jak pisałam to tylko jedno małe okno w kuchni, bo akurat tam nie mam firanek i fatalnie wyglądało obesrane przez muchy
w całym domu nie zamierzam myć

No to Ty dopiero pojechałaś ale tak to jest z chłopami, że wolą w syfie żyć niż złapać za szmatę lub odkurzacz...

A te kości w tyłku to chyba rwa?! ja też to miewam
macie na to jakieś sposoby???
No to ja nie m na co narzekać. My często oboje razem sprzatamy. A teraz jak tak szybko się mecze to mąż więcej sprząta niż ja
Stary 2015-07-20, 14:00   #95
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Też jestem zdania, że prace sobie rozkładać w miare możliwości Poza tym bez przesady jak jednego dnia nie będzie cos zrobione to nic się nie stanie..ja jak za dużo chciałam to potem i brzuch ciągnął i kłuło wszystko..teraz wyluzowałam

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
No to ja nie m na co narzekać. My często oboje razem sprzatamy. A teraz jak tak szybko się mecze to mąż więcej sprząta niż ja
Mam tak samo I wcale nie mam wyrzutów sumienia, że siedze w domu i niewiele jest zrobione. Wiem ciąża nie choroba, ale trzeba się oszczędzać tym bardziej, że problemów z ciążą było troche..
Stary 2015-07-20, 14:01   #96
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ja jak za dużo chciałam to potem i brzuch ciągnął i kłuło wszystko..teraz wyluzowałam
No i prawidłowo. A nie zapierniczanie jak ten struś pędziwiatr, a potem ojejejej, plecy bolą, brzuch boli, szyjka się skraca...no ciekawe od czego. Oszczędzać się, Babiszony!
Stary 2015-07-20, 14:02   #97
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Też jestem zdania, że prace sobie rozkładać w miare możliwości Poza tym bez przesady jak jednego dnia nie będzie cos zrobione to nic się nie stanie..ja jak za dużo chciałam to potem i brzuch ciągnął i kłuło wszystko..teraz wyluzowałam

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Mam tak samo I wcale nie mam wyrzutów sumienia, że siedze w domu i niewiele jest zrobione. Wiem ciąża nie choroba, ale trzeba się oszczędzać tym bardziej, że problemów z ciążą było troche..
No dokładnie. Ja tylko przegielam tydzień temu jak przetwory razem robiliśmy. 18 słoików z ogórka mi kiszonymi 10 z surowkami 8 ogórki w occie to właśnie mnie bolało i przerwy robiłam a mąż dalej robił. Cały dzień w kuchni spędziliśmy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-20, 14:04   #98
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ale trzeba robić to z głową, na przykład dziś łazienka, a jutro coś innego, albo łazienkę rozłożyć na dwa razy, nosz kurna, naprawdę chcecie wszystkie leżeć plackiem do końca ciąży, albo przedwcześnie urodzić?
nie robię wszystkiego naraz, na szczęście nie było tego dużo, jedynie łazienka wymagała czasu nie robię nic ponad moje siły i wiem na ile mogę sobie pozwolić, kiedy powiedzieć stop
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:06   #99
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
nie robię wszystkiego naraz, na szczęście nie było tego dużo, jedynie łazienka wymagała czasu nie robię nic ponad moje siły i wiem na ile mogę sobie pozwolić, kiedy powiedzieć stop
Tak oczywiście, a "póki co plecy nie bolą, oby tak dalej. pewnie zaczną wieczorem " napisały krasnoludki.
Stary 2015-07-20, 14:06   #100
gosiek0388
Zadomowienie

oni pewnie tylko tak piszą pic na wode grrrr myślałam że oczy nacieszą mi się dziś zakupkami a tu doopa
Stary 2015-07-20, 14:10   #101
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
No i prawidłowo. A nie zapierniczanie jak ten struś pędziwiatr, a potem ojejejej, plecy bolą, brzuch boli, szyjka się skraca...no ciekawe od czego. Oszczędzać się, Babiszony!
dobrze prawisz! polać jej

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:10   #102
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
oni pewnie tylko tak piszą pic na wode grrrr myślałam że oczy nacieszą mi się dziś zakupkami a tu doopa

prawda jest taka, że nasz watek za duzo zamawia i nie ma kto tego dostarczyć
Stary 2015-07-20, 14:10   #103
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Ktoś porządku musi pilnować
Stary 2015-07-20, 14:22   #104
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Zgadzam się . Nie ma co się przemęczać. Sprzątanie nie zając, nie ucieknie. Jak jeden dzień w lekkim syfie się pożyje, to też się nic złego nie stanie. Poza tym, tżci też mają dwie ręce, dwie nogi i pomóc mogą. Taki nadmierny pedantyzm zawsze mi się z moją mama kojarzy. Ona choćby padała po pracy, była bardzo zmęczona, to i tak obiad musi zrobić i swoje w domu posprzątać.
Jeszcze przed porodem będziemy musieli się z tżtem udać do USC, żeby uznał dziecko za swoje.

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2015-07-20 o 14:31
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:35   #105
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Poza tym, tżci też mają dwie ręce, dwie nogi i pomóc mogą.
Zaiste, ciąża to nie tylko sprawa kobiety, ale i ojca dziecka. A jeśli pan sobie nie życzy być zaangażowany w ograniczenia, które na kobietę, związek i wspólne życie nakłada dziecko, to może też nie życzy sobie być wpisany w urzędzie jako ojciec? I tak, wiem, oni pracują. Niech popracują przy obciążeniach fizycznych, które daje dzidziol.

Wiadomo że sytuacja "leżę i pachnę, wachluj mnie" też jest błędem, chociażby dlatego że zdrowa ciąża lubi aktywność ruchową, ale przeginanie w drugą stronę nie ma żadnego sensu.

Mnie gin przy ostatniej wizycie powiedział wprost, że powinnam 2-3 godziny dziennie leżeć spokojnie na jednym albo na drugim boku, bo nie dość że moje nogi, kręgosłup tego wymagają, to jeszcze dzidziol potrzebuje spokojnie leżącej matki do swojego spokojnego rozwoju i samopoczucia. I nie, to nie ma być "nazapierniczałam się, to teraz poleżę"
Stary 2015-07-20, 14:44   #106
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Wg mnie i moich znajomych dady są do kitu -odparzaja -a nie jestem jakimś snobem pieluchowym pampersy nawet lepsze te'premium' ale zielone ok

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Jedynki też zamawiałam Pampers zielone ale później Dady jak będzie ok Dziewczyny mówiły, że Pampersa szczególnie kijowe są dla chłopców bo siuśki na brzuszek wylatują a z dadą nie ma problemu takiego. Ja tam nie wiem
Cytat:
Też macie tak, że jak dłużej pochodzicie, to nogi i stopy (szczególnie stopy) wydają wam się takie ociężałe?
JA się budze już z takimi. Do tego kontuzja kolana się odnawia i doopa. Miałam iść na spacerek i chyba na wieczór dopiero jak mnie giry przestaną boleć.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
o matko

a słyszałyście o synku Filipa Chajzera? mi to zaraz się cisną łzy do oczu jak takie rzeczy czytam
No własnie czytałam dzisiaj Masakra

Cytat:
już był taki syf, że szło się porzygać nie lubię się w brudzie myć a siostra tż dalej (od 2tyg !) się nie wyprowadziła i oczywiście nic nie zrobi
Powiedz księżniczce, że jak mieszka to niech pomoże, bo Ty w ciąży jesteś i CI ciężko. Może szybciej się wyniesie
Cytat:
Nie ogarniają zamówień ciężarówek hehehe

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Tak oczywiście, a "póki co plecy nie bolą, oby tak dalej. pewnie zaczną wieczorem " napisały krasnoludki.
Dobra dobra Ty nie fisiuj laska Czy Ty nie mieszkasz teraz z rodzicami jak menża ni ma? TO pewnie mama zrobi co trzeba
Ktoś musi zrobić w domu, bo np higiena w łazience ważna rzecz teraz a i w kuchni też żeby coś się nie przypałętało. JA się naczęściej ograniczam do kuchni i łazienki a resztę jak mam siłę to ogarnę albo robię listę mężowi No ale od początku ciązy okna myje mąż, odkurza i myje podłogi też. No i wszystko co na górze jest do zrobienia. A jak nie mam siły to mam wszystko w d...
Stary 2015-07-20, 14:46   #107
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
mi też się dużo czasu wydaje , a wy mnie tu straszycie wczesnymi porodami

a co do pieluszek też planuje Dade zakupić, wiadomo każdy maluszek ma inną skórę i inaczej reaguje na pieluszki.

c
My na SR robiliśmy test Dady i Pampersów. To pampki lepiej wychodziły z chłonnością. Te znajome których pytałam na początku tylko z pampersów korzystały.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:52   #108
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
początku ciązy okna myje mąż, odkurza i myje podłogi też. No i wszystko co na górze jest do zrobienia. A jak nie mam siły to mam wszystko w d...
Też wyznaję tą zasadę, tyle, że "wszystko co na górze do zrobienia nie będzie zrobione przez całą ciążę" no poza tym jednym oknem
dlatego ja sprzatanie przed teściową zaczęłam już w tamtym tygodniu

i kurde spaliłam sobie przez Was mięso będę teraz jadła same ziemniaki z fasolką :-(

A ile tych pampersów jedynek kupujecie?
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:54   #109
Oliath
Zakorzenienie

Się witam
Coś Wam ulgowo z tą burzą przeszło wczorajszą - u nas do teraz prądu nie było (piorun trafił w transformator), drzewa z korzeniami powyrywane, gradobicie, a mój piękny świerk pod balkonem prawie na domu się położył jak przyszło pierwsze uderzenie wiatru...

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie! Mała ma 1400g wszystkie wyniki dobrze, jest już ułożona główkowo bardzo się cieszę!

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny ta znajoma co urodzila wczesniej to synek jest pod respiratorem bylo w miare ok teraz stan jest bardzo ciezki bo mu plucko peklo :/
O Boże, pisz co lekarze mówią? jakie rokowania??
Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Wg mnie i moich znajomych dady są do kitu -odparzaja -a nie jestem jakimś snobem pieluchowym pampersy nawet lepsze te'premium' ale zielone ok

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ja uzywam Dada i sobie chwalę - poza tym świetne Lidl robi, Toujours chyba się nazywają?...
Cytat:
Zapewne, każdy maluch ma swoje gabaryty i swoje wymagania Dlatego ja się nie nastawiam na żadne opinie, bo odnośnie każdego rodzaju pieluch słyszę i czytam i zachwyty i ostre przeklinanie
dokładnie

A do mnie przyjechał fotelik i jestem ZACHWYCONA!!!!
- Jest LEKKI - to Ty Elve wspominałaś, że za ciężki dla Ciebie?
- Wygląda jak nówka ze sklepu!!! zero rysek, pachnący świeżością, pokrycie ideał!!! kolor cudo, nie taki oczo.â˜☠â˜☠â˜☠ny karmin, tylko piękna szlachetna czerwień nasycona
- rozkłada się łatwo z leżenia do siedzenia i odwrotnie
- Ma super pasy, dodatkowe stabilizujące wokół tułowia dla noworodka
- ma SUPER HIPER MEGA budkę obszerną, w razie niepogody albo ostrego słońca cały maluszek nią prawie całkiem nakryty

no jest boski po prostu !!!
nie wspominając, że jak za darmo

Zrobiłam mu swoje foty, bo te w aukcji do kitu
I jeszcze drzewko Wam wklejam po burzy, ostro było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4443.JPG (364,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4450.JPG (330,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4455.JPG (234,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4459.JPG (338,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4472.JPG (239,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4480.JPG (240,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4499.JPG (251,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4508.JPG (272,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4489.JPG (214,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4494.JPG (270,6 KB, 4 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-20, 14:54   #110
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dobra dobra Ty nie fisiuj laska Czy Ty nie mieszkasz teraz z rodzicami jak menża ni ma? TO pewnie mama zrobi co trzeba
Z rodzicami mieszkam jak nie ma mojego lubego, jak jest, to normalnie mamy mieszkanie do ogarnięcia i pani do sprzątania brak. A mieszkanie przez miesiąc niemieszkania zasyfia się w sposób potworny, jak jadę ogarniać je przed przyjazdem męża, to tylko ręce załamać. Przed ciążą i jeszcze na początku ogarniałam je w pół dnia, teraz poświęcam na to 2-3 dni, bo nie życzę sobie siebie i dzidziola zarżnąć. Podobnie potem jak normalnie razem mieszkamy, na spokojnie się wszystko ogarnia, tak żeby jak najmniej kręgosłup to odczuł. A potrafi boleć już po głupim odkurzeniu tych paru metrów.

W domu u rodziców mam piętro i swoją łazienkę, ogarniam sama. I łazienkę rozkładam sobie na dwa podejścia, bo umycie wanny jest dla mnie wystarczającym wysiłkiem.
Gotuję najczęściej sama i ogarniam kuchnię po sobie też sama.

Tak więc nie, mama nie ogarnia, mama ma wystarczająco dużo roboty z resztą domu.
Stary 2015-07-20, 14:55   #111
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

JA jedną paczkę. Po co więcej? Zawsze dokupisz a nie wiadomo jakie się sprawdzą właśnie
Stary 2015-07-20, 14:56   #112
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja mam na razie jedną paczkę, 43 sztuki, zobaczymy jakiej wielkości dzidziol się urodzi i jak się sprawdzą. W razie czego Rossmann blisko
Stary 2015-07-20, 14:59   #113
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam na razie jedną paczkę, 43 sztuki, zobaczymy jakiej wielkości dzidziol się urodzi i jak się sprawdzą. W razie czego Rossmann blisko
Ja też 1 paczkę zamówiłam
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 15:00   #114
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja uzywam Dada i sobie chwalę - poza tym świetne Lidl robi, Toujours chyba się nazywają?...
Uwielbiam chusteczki nawilżane z Lidla, ciekawe co moja potomka powie na pieluchy
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A do mnie przyjechał fotelik i jestem ZACHWYCONA!!!!
- Jest LEKKI - to Ty Elve wspominałaś, że za ciężki dla Ciebie?
Ciężki i nieporęczny, to chyba przede wszystkim. Kwestia gustu, wiadomo

Ładny jest, super że Ci się tak udało Ja czekam na swój, jak zrobiłam "kup teraz" to facet dzwonił, że jest na urlopie i wyśle dopiero w tym tygodniu, ciekawa jestem kiedy się z tym zbierze. Oczywiście mąż mnie straszy, że na pewno oszust itd
Stary 2015-07-20, 15:02   #115
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

Ktoś musi zrobić w domu, bo np higiena w łazience ważna rzecz teraz a i w kuchni też żeby coś się nie przypałętało. JA się naczęściej ograniczam do kuchni i łazienki a resztę jak mam siłę to ogarnę albo robię listę mężowi No ale od początku ciązy okna myje mąż, odkurza i myje podłogi też. No i wszystko co na górze jest do zrobienia. A jak nie mam siły to mam wszystko w d...

Tu tez nie chodzi o to, czy jest ktos do ogarnięcia mieszkania. Czy to mama, babcia, teściowa, czy brat. My mamy jeden pokój z kuchnia i łazienka, ale jak ja padam po wymyciu kuchni, to nie będę sie przemęczać i nie zrobię w tym samym dniu łazienki. Chodzi o to, zeby znaleźć złoty środek i robic w domu, ale nie do przesady. Nic sie nie stanie, jak spędzimy dwa dni nad myciem łazienki, kuchni czy pokoju. Ciaza to nie choroba, ale nie należy przeginać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-07-20, 15:12   #116
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Tu tez nie chodzi o to, czy jest ktos do ogarnięcia mieszkania. Czy to mama, babcia, teściowa, czy brat. My mamy jeden pokój z kuchnia i łazienka, ale jak ja padam po wymyciu kuchni, to nie będę sie przemęczać i nie zrobię w tym samym dniu łazienki. Chodzi o to, zeby znaleźć złoty środek i robic w domu, ale nie do przesady. Nic sie nie stanie, jak spędzimy dwa dni nad myciem łazienki, kuchni czy pokoju. Ciaza to nie choroba, ale nie należy przeginać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A no to zgadza się NA raz nie robię wszystkiego, bo i nogi by mi nie pozwoliły. Może specjanie mnie na doopie sadzają, zebym nie przegięła bo ja tak normalnie to motorek w tyłku.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

ooo jeszcze dostałąm gratis podkład pod materac Ładna ta pościelka Szkoda że dopiero we wrześniu zobaczę jak wygląda w łóżeczku
Stary 2015-07-20, 15:16   #117
Daisy 85
Wtajemniczenie

[QUOTE=Oliath;52143076A do mnie przyjechał fotelik i jestem ZACHWYCONA!!!!
[/QUOTE]

na zdjęciach z aukcji wyglądał na pomarańczowy, ale ta czerwień mi się bardzo podoba

Cytat:
No własnie o to chodziło, bo różne są paczki
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 15:25   #118
gosiek0388
Zadomowienie

przyszła przesyłka dziady jedne stresują ciężarną
Stary 2015-07-20, 15:26   #119
Oliath
Zakorzenienie

Z tym sprzątaniem to u nas teraz masakra parter, piętro, poddasze i schody i ogród, i podjazd, i segregowanie śmieci dwie łazienki, pranie minimum jedno dziennie, dobrze że pies w sezonie letnim nie mieszka w domu, tylko w budzie, bo bym się zarżnęła hahahahha z tą jego terierową ostrą sierścią. No i niestety z ogrodu się nosi choćby nie wiem co, paproszki z drzew przez okna mi wlatują non stop ...
Niby dzieci u siebie sprzątają i pomagają - oprócz Lilo ;P, ale odkąd najstarsza od rana do nocy w pracy, to ja mam wrażenie, że oprócz mnie wszystkim jest cacy i czysto
Na liście zakupów mamy zmywarkę do naczyń, chociaż o tyle byłby mniej
Ale okna mam w trąbie, za dużo ich jest i stare na dodatek, drewniane, podwójne - rozkręcać do mycia wypada - no i nie brudzą się aż tak jak kiedy mieszkaliśmy w centrum miasta
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 15:29   #120
gosiek0388
Zadomowienie

a w Dadzie 1 jest 18 szt chyba to za mało jedno opakowanie??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości