![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kryzys intymności.
wg mnie jedyny problem w tej całej sytuacji jest taki, że on bardzo ietaktownie przekazał jej swoje odczucia i że olał próbę rozmowy na ten temat. dziewczyna chciała się dowiedzieć paru rzeczy dokładniej to to zbagatelizował. wg mnie tak się nie robi. mógł powiedzieć: kochanie, ostatnio przybyło ci kg ja też nie jestem w formie może to jakoś zmienimy? popranwi się seks itd. ładgonie by powiedizał i by było ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tych osób które znam, to obserwuję bardzo różne podejście kobiet w kwesti dbania o siebie. Jedne mają w nosie to jak wyglądaja inne wręcz przeciwnie. Uważam ,że jak się ma problemy z wagą to uważa się na to co się jje, czyli nie zagryzamy chpisami litrowych lodów przed telewizorkiem. To jest moje zdanie.
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Uzyl ostrych slow, to fakt, ale za malo wiadomo o tej sytuacji, zeby sie dokladnie wypowiadac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde wspolne spanie nie jest podstawowym srodkiem budowania dobrego zwiazku, ktory ma bardzo zadowalajace zycie intymne. Seks mozna uprawiac gdziekolwiek, rozmowy, wspolnota, intymnosc, to buduje sie przede wszytskim poza lozkiem. W lozku sie spi, a jak ma sie male dziecko to pare razy w nocy sie wstaje, czasem zasnie z dzieckiem, to normalne itd. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nawet lepiej jest kiedy dziecko potrzebujace bliskosci spi w lozku rodzicow, bo wtedy spi spokojnie czujac zapach rodzicow a rodzice nie musza do niego biegac, ba, moga uprawiac seks gdzie indziej czesciej niz wczesniej ![]() Uwazam, ze spanie z dzieckiem, na co wizazanki klada najwiekszy nacisk, jest tu najmniejszym problemem, tak jak pisalam, facet ma wielki problem ze soba, musi sobie wszytsko poukladac i wysilki jego zony beda z tym mialy malo wspolnego.
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo faceci tacy są - walą konkret prosto z mostu i temat uważają za zamknięty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jak to mąż nie chce seksu i bliskości to wtedy jest płacz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Ja nie napisałam ,że ona to robi, tylko odniosłam się do swoich obserwacji.
Na rozluźnienie ![]()
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde myslicie, ze ona to robi, zeby wyrzucic meza z lozka? Poza tym maz wlasnie nie chce ani seksu ani bliskosci, to autorka tego chce, nie zapominajcie o tym. To ona pisze o tym, ze ma potrzeby, ze chce seksu a maz nie. I maz nie mowi o tym, ze nie chce seksu, bo ona z nim nie spi ale z innych powodow. Poza tym ciagle ten seks uprawiaja, mimo tego co on jej powiedzial, wiec jak widac spanie z dzieckiem w tym nie przeszkadza.
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsz chciałam użyć tą minkę. Bardzo dużo ma do rzeczy. Przy 3 dzieci w ciągu dnia być może nie mają sobie czasu buzi dać. Spanie razem, przytulenie się, pogadanie przed samym zaśnięciem właśnie. Ja miałam przez jakiś czas w domu dwójkę małych dzieci (siostrze pilnowałam kilka dni) to jak już zasnęli i z moim K. mogliśmy się położyć, przytulić, dać buziaka to było coś.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
bzdura. Nie róbmy z mężczyzn jakichś niedorozwiniętych troglodytów, którzy nie potrafią sformułować przekazu w taki sposób, żeby nie ranił drugiego człowieka. Owszem, bywają tacy, bo w ogólności trafiają się w społeczeństwie buraki mające empatię na poziomie ameby. Jak się od nich zacznie wymagać - w czym nie pomaga twierdzenie, że faceci tacy są i trzeba to przyjąć - to się nauczą. To nie jest rocket science, naprawdę; zresztą, jakoś w innych sytuacjach społecznych takie buraki jakoś potrafią powstrzymać konkret i rozmawiać do załatwienia sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
♪♫♪♪♫♪
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;52250276]Dziwne, ze jemu wolno mieć nadwagę a jej nie.[/QUOTE]
Brzuch to przecież oznaka męskości. ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalk
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba, że ma taką misję, żeby oprócz dzieci wymagać i wychowywac jeszcze męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Tylko że tutaj dochodzi oprócz ciąży, małe dziecko do opieki, absorbujące i męczące małe dziecko- potem drugie i kolejna ciąża+ facet pracujący by tą trzódkę wykarmić, więc raczej mało pomocny. Nie ciężko sobie wyobrazić że rzeczą dość trudną jest w takiej sytuacji, dbać o siebie w stopniu zadowalającym męża. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I drugie spalo z nami, bo wtedy byl spokoj, moglismy sobie isc do innego pokoju, pogadac, przytulic sie, dac buziaka czy cokolwiek innego. Zylo nam sie sie o wiele lepiej kiedy robilismy to w innym lozku niz swoj,e niz kiedy my bylismy w swoim lozku a nasze dziecko wylo co chwile w swoim. Odnosze sie do wlasnych doswiadczen, bo z tego co widze, doswiadczenia autorki sa podobne, bo pisala o tym, ze spokojnie uprawiali seks,
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wtedy tylko seks na blacie albo pralce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak to wszystko wygląda w rzeczywistości poprostu.
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze nie jest tak zle, jesli nadal ten seks uprawiaja, co wiecej autroka ma w tym wzgledzie potrzeby, ktore chce zaspokajac. I przypomne, ze wg meza autorki nie osobne spanie jest powodem jego niecheci do seksu Ale zgodze sie, jesli alternatywa jest seks w tym samym pokoju w ktorym spi dziecko, lub seks na pralce, blacie czy podlodze, to nie sprzyja intymnosci i budowaniu zwiazku. Wtedy trzeba wymyslic inny sposob, taki, zeby wszyscy czlonkowie rodziny bylo spokojni i zadowoleni.
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ej! ***** BTW Nie mam telewizora, nie jem chipsów wcale. Nie pochłaniam lodów wiaderkami. I mam nadwagę. Cuda jakieś?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-07-30 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Spoko, ale nie ma co się dziwić, że facet wylądował na kanapie - w życiu nie chciałabym kisić się we trzy osoby na jednym łóżku, bo to zwyczajnie niewygodne. To po prostu konsekwencja jej decyzji i w sumie nie wnosi niczego do opisu sytuacji (winy faceta tu akurat nie widzę).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
W ogole potym poscie mam wrazenie,ze on nie jest zadowolony nie z Ciebie ale z tego zaycia.On pewnie chcialny jeszcze poszalec,a tu koniec.Bo dzieci. Bo rodzina i juz nie ma piwka,tego czy tamtego bo odpowiedzialnosc,trzeba sie zajac.
Bardzo brzydko sie zachowuje,prostacko i chamsko. Takie płytkie patrzenie na swiat,czego on sie spodziewał zakladajac rodzine? Makabra. To od dzisiaj kobiety które nie sa miliarderkami nie maja rozstepow i sa chude jak patyki? Kurde kazdy sie starzeje,faceci tez lysieja i jakos kobiety ich kochaja,co podejrzewam ze charakter odgrywa duza role,a facet no sorry jakpatrzy tylko na tyłek to potem prawda na jaw wychodzi..troche kg wpadnie i koniec zwiazku.. ale zeby obrzydzac? przeciez to wspolne chwile ciagle,z dziecmi, radosc z rodziny.. to wszystko ktos zastapił pozadaniem,seksem wszedzie i rozpuszczeniem, kultem jedynie ciała.. .. niestety... i potem jak ktos sie zmierzyz rzeczywistoscia to..boli........... ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
To moze w ogole niewygodnie jest miec dziecko ???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem, że kobieta i dziecko mają potrzebę spania razem, ale facet wcale jej mieć nie musi, zwłaszcza, jeśli rano ma wstać i iść do pracy (sama bym się wyniosła na inne posłanie, gdybym miała spać we trójkę na dwuosobowym łóżku, tak się dziwnie i tajemniczo składa, że lepiej funkcjonuję wyspana - i raczej nie jestem jedyna z takimi "wygodnickimi" potrzebami). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
nie chciałabym wylądować na kanapie, bo żona śpi z dzieckiem. naprawdę dobiłoby mnie, że cały dzień spędzam w pracy, żeby zarobić forsę na rodzinę, wracam do domu i nawet nie mogę się w czasie snu do żony przytulić, bo dziecko. wściekłabym się.
nie chciałabym usłyszeć od żony, że ją obrzydzam po ciąży, bo jestem gruba. gdyby użyła takich słów, to wiedziałabym, że coś się między nami na zawsze skończyło. bo jeśli ktoś jest w stanie powiedzieć drugiej osobie, że się nią brzydzi, to naprawdę świadczy o dużych problemach między nimi. obie strony mają za uszami. obie strony powinny pracować.
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Czytałam kiedyś artykuł o facetach, którzy zaczęli się brzydzić własnych żon po porodach. Bo albo widzieli jak to się odbywa, albo plastycznie sobie wyobrazili.
I po prostu nie mogli psychicznie znieść połączenia widoku krwawiącej, sinej z wysiłku kobiety "wydalającej" dziecko a potem karmiącej piersią z seksowną kochanką w łóżku. Musieli podjąć leczenie u seksuologa i psychologa.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.