![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chomik - to ja
Raczej nie chomikuję, ale raz mi się zdarzyło z Kenzo Amour, że kupiłam flakon perfum (100ml) i tak od razu polubiłam zapach, że po kilku dniach pobiegłam po drugi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Odkąd stwierdziłam, że z flaszki "na zapas" mam mniejszą frajdę niż z zupełnie nowej, upragnionej zdobyczy - prawie nie chomikuję. A bywało inaczej - w chwilach największego "nasilenia choroby" potrafiłam zgromadzić siedem flaszek "na wszelki wypadek".Tak było na przykład z Que Vivą Escady - gdzieś przeczytałam, że pani Jolanata Pieńkowska ma dwie flaszki zachomikowane w lodówce i pomyślałam sobie - "No to cieniutko, kochana!".
Teraz największy zapas to Nilang - ponad 200ml. Zakochałam się w nim całkiem niedawno, a że jest baaardzo trudny do zdobycia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
nie chomikuję w zasadzie.....chociaż?
uwielbiam Coco Mademoiselle edt oraz Chance edp, zdarzyło mi się mając całkiem pokaźne flaszki kupić następne,ponieważ kolejne były w dobrej cenie wiem,że jak tylko pojawi się możliwość zakupu w dobrej cenie obu w/w wymienionych to na pewno się pokuszę muszę je zawsze mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Nie jestem gryzoniem. Nie chomikuje.
Zauwazylem, ze zapachy dosc szybko mi sie nudza i ubolewam nad tym, ze nie wszyscy producenci wypuszczaja flakony 30ml (ba, w niszy, w ktora dalem sie wciagnac jest to chyba dosyc rzadkie zjawisko), ale na szczescie sa wspolne zakupy ![]()
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Z analizy mojej kolekcji wynika, że chomikuję Angel, Euphorię, Lolitę edp i Brit Burberry.
Wspomnę także o próbkach- niezliczone ilości The One, Coco Mademoiselle, Allure i Allure Sensuelle.... ![]()
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Od pewnego czasu ilość buteleczek zaczęła mnie przytłaczać, stąd nie kupuję hurtowo nowych i tym bardziej nie chomikuję. Mam tylko zapas Indian Holi - jak wiadomo jest to limitowanka i wiem, że później będzie bardzo trudno ją upolować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() zawsze mozna pomysleć że inni maja bardziej zaawansowana chorobę chomiczą i sie lepiej robi na serduchu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Szef ds. Wymianek
|
na chwile obecna* chomik to na pewno nie ja. przynajmniej jesli chodzi o perfumy, poniewaz ilosc zeli pd prysznic w mojej szafce przekonuje mnie, ze mam sie czym myc do polowy nastepnego roku^^
moze, jakby moj ukochany zapach mial byc wycofany, to bym sie pokusila o zakup flaszek na zapas. tak jak to sie rzecz miala z dezodorantami ex'clama'tion - swego czasu mialam w szafie 16 sztuk ![]() *dzis juz mam pelna swiadomosc, ze wszystko moze mi sie zmienic, tak jak na przyklad zapach z listy smierdziuchow wedruje na muszmieciowa, badz jak zmienilam stosunek do zakupow w ciemno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ale postaram się porobić jakieś foty, gdy zrobie jakies porzadki we flaszkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Guerlain Lover
|
Nie chomikuję tych samych zapachów. Zawsze mam tak, ze kończąc daną flaszkę, nudzą mi sie zapachy, dlatego staram sie kupować głównie 30 ml. Jakby mi się jakiś miał spodobaćna dłużej, po po prostu kupuję kolejną flaszkę, ewentualnie robię sobie przerwę, bo wiem, że dany zapach spodoba mi się za parę lat, ale rzadko który taki miałam. Obecnie stwierdziłam, że wolę kupić całkiem inny, nowy zapach, niż flakonik tego samego, mam większą radość z tego.
Nie wiem czy pewien moje małe odchylenie też nie będze chomikowaniem - otóż kategoryzuję moje flaszki na dany miesiąc (mam specjalną listę i wpisuję, jaki zapach chcę używać w danym miesiącu i kiedy powinnam wykończyć daną flaszke), a już teraz np. zaczynam kupować flaszkę na jesień kolejnego roku(!!!). Dla mnie to takie małe chomikowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
i tez chetnie bym jakas fotke obejrzala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc jak kupię drugą setkę Theoramy będę czuła dzięki Tobie, że to decyzja bardzo rozsądna i oczywiście zdrowo uzasadniona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
perfumowy zawrót głowy
|
Dot.: Chomiki wszystkich krajów - łączmy się!
Odkopałam zakurzony wątek
![]() czy nikt już niczego nie chomikuje?? Jakiś czas temu załączył mi się średnio racjonalny chomik na wycofane zapachy, jestem spokojna jak mam minimum dwa flakony ulubionych a niedostępnych już perfum. Niedawno zrobiłam zapasy starego Addicta, BC, Nu edp i Midnight Poison, mam jeszcze po 2 flaszki Belle de Minuit, Shiseido Zen i jestem prawie usatysfakcjonowana. A zauważyłam, że w tych przypadkach gdzie mam tylko jeden flakon czegoś wycofanego np. Poison Tendre, Le Feu light, czy Kingdom, zwyczajnie szkoda mi ich używać na co dzień i kończy się co najwyżej zapodaniem na nadgarstek ![]()
Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice ![]() ![]() Edytowane przez agnes_bdg Czas edycji: 2014-02-15 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zapasy tylko trzech zapachów i o dziwo, wszystkie są od Yves Rocher - Cocon, Nature Millenaire i Marron de Noel
![]() A nie, zapomniałam o jeszcze jednym - Michał Szulc. I to by było na tyle ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2014-02-15 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Dwa flakony T4T, Elixir des Merveilles i dużo starego Opium. Kwalifikuję się na chomika?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
4 flakony Platynowego
![]() 3 Gucci PH ![]() 2 Amouage Honour ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Nocna Straż
|
Mam zdublowaną Cinemę, Eau des Merweilles, Cocon i Kasztanka YR
Miałam duble starego Opium, lecz puściłam nierozważnie w świat i żałuję... Chciałabym mieć na zapas Elixir des Merweilles... Też ciężko mi używać tych wycofanych ulubieńców, kórych mam pojedynczo.... ----------------------------------------------------------------------------- aktualizacja październik 2014: Kasztanek YR i EdM są już pojedyncze. Tymczasem namnożyły mi się nowe miłości: 3 flaszki Scenta od Costume National oraz Amor Amor w 2 flaszkach no i L'or de Torrente x 3. reszta pojedynczo. Winę za moje chomikowanie zwalam na: 1. producentów którzy wycofują moich ulubieńców 2. spekulantów z allegro, którzy na wieść o wycofaniu jakiegoś zapachu wykupują wszystko i windują ceny pod niebo
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kanirak Czas edycji: 2014-10-17 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
spin doctor
|
Mi już trochę przeszło chomikowanie. Za starych, dobrych czasów miałam po kilka flakonów tego samego zapachu w różnych pojemnościach
![]() ![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
3 flakony BC (w tym jeden walec)
3 flakony Szulca 2 flakony Escady Collection 2 flakony Duel Goutal 3 flakony Aliena likierowego ( w tym 1 z nowej serii) Czyli nie jest źle ![]() ![]() I szkoda mi się pozbyć nawet jak czegoś nie używam ![]() EDIT: zajrzałam do szafy z perfumami i jeszcze mam: 3 flakony starej wersji Hypnotic Poison 2 flakony starej wersji Addict 2 flakony Smoka EDT 2 małe i 1 duży flakon Ambre Naguile ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2014-02-16 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Nigdy bym nie przypuszczała że i mi wyrosną chomiczkowe wąsiki ale ja też mam co nieco zachomikowane:
2 x Szulc Sale 01 3x Masumi w tym 2 flakony Vintage EDC i Flacon Mist 3 x stara szyprowa Miss Dior z lat 80 tych i może dalej...w tym 2 Edt i jedna Edc 4 x Shalimar 1 z lat 90 tych Edt, 1x edt z lat 70 tych, 1x EDC z lat 70 tych i 1 x ekstrakt też jakoś 60 -70 lata.
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Ale z Was chomiki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
ceny unikatów niestety coraz bardziej kosmiczne ![]() Ostatnio chciałam kupić Le Feu light, ale spasowałam... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Słaby ze mnie chomik, mam tylko zapasową Theoremę, Miyako i Angela, ale to tylko dlatego, że lubuję się w używkach, więc mililitrowo nie wychodzi mi nawet tyle, co w pełnej butelce
![]()
![]() |
#117 | ||
Matka buldoga
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45169983]4 flakony Platynowego
![]() 3 Gucci PH ![]() 2 Amouage Honour ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie slabiutko, zdublowane mam tylko Euphorie, Crystal Noir i swego czasu jak poszla fama o wycofywaniu Innocenta to zrobilam zapas i mialam wtedy 3 szt. Slabiutko ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Nie jestem typem chomika. Nie dość, że mam tylko 15 flaszek to jeszcze wszystkie w pojedynczych egzemplarzach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
ekhem
![]() u mnie to zaczyna wygladac, jak jedna, wielka kolekcja chomicza mam zapasy: Winter Delice, Kingdom, Rose Absoluse, Nature Millenaire, Smoka w roznych wersjach, T4T, ze o Dzongkha nie wspomne ![]() Zapachy, ktore uwielbiam, lubie miec w duzych ilosciach, wtedy moge spokojnie ich uzywac ![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty jesteś najbardziej chomikowatym chomikiem jakiego znam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.