Chamy, prostaki i niekulturalni ludzie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 15:45   #91
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Chamy, prostaki i niekulturalni ludzie

Cytat:
Napisane przez eevone Pokaż wiadomość
Nie, nie mam wymagan. Po prostu przyzwyczailam sie do pewnych standardow zachowan, jak na przyklad powiedzienie dziekuje, kiedy ktos Ci schodzi z drogi. Pewnie, ze nie jest to konieczne, ale jest zwyczajnie mile i kulturalne, ot co.

I nie mam na mysli, ze ide jak krowa, tarasujac przejscie i zmuszajac ludzi do chodzenia po jezdni, bo na cos takiego mnie sama szlag trafia.
nie zeszlas nikomu z drogi tylko spacerowalyscie na cala dlugosc chodnika
blagaaam cieee

<proobleeem z puuupyyy>
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 15:51   #92
blackcherryx94
Rozeznanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52554319]Kolejny przykład - toalety publiczne albo sanitariaty na polach namiotowych. Ostatnio wchodzę do tego drugiego i prawie zwymiotowałam. Na całej desce klozetowej porozkładany zamoknięty papier toaletowy, nie wiem czy mokry od wody czy od moczu, skrawki na podłodze, cała mokra rolka w umywalce. W sedesie niespłukane resztki biegunki, a smród niesamowity. Do tego częstym obrazkiem są rzucone byle jak do kosza zużyte podpaski czy tampony ukazujące całą swoją zawartość (i tak dobrze, że chociaż w koszu), albo niespłukany mocz, bo po co spłukać, jak nie u siebie jestem. Nie wspomnę o tym, że wejdzie kilka takich glajd po sobie, w końcu jedna spłucze te tony papieru i kibel zapchany... No po prostu szok, i to w ubikacji damskiej? Damy się tak załatwiają?!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

No i do tego zostawianie odkręconej wody w kranie, bo nie moja to nie muszę zamykać... Nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę takie prostactwo.[/QUOTE]
Rozumiem to dokładnie, kilka raz miałam z tym styczność
- w pewnej galerii handlowej weszłam do damskiej toalety i na dedsce była krew ,a na drzwiach i w całym szalecie było poprzyklejane coś ohydnego nie byłam do końca pewna w ogole co to jest i na jaka cholerę to ktoś robił. Przypominało rozwalony czerwony lizak z cukru .
-drugi raz w kolejnej galerii handlowej weszłam do toalety, gdzie strasznie śmierdziało kupą..no i przyszła biedna pani sprzątaczka i zaczęła przeklinać jak zobaczyła biegunkę rozwaloną po całej toalecie i jeszcze zatkana toaletę. Naprawdę jej wtedy współczułam.
-trzeci raz na praktyce w urzędzie miasta moja mam opowiadała mi ,ze byłą taka sytuacja raz ,że w toalecie któraś z pracownic też (no nie wiem jak to ądnie ubrać w słowa) zrobiłą kupę tak ,że też zapchała toaletę i jeszcze pomazala rekami po scianach.
-co do praktyk w urzędzie też jak byłam na praktyce byłą taka sytuacja ,że ktoś zrobił kupę na krzesło w poczekalni i jeszcze ktoś na to usiadł i się rzucał ,że w urzędzie są świnie
blackcherryx94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 15:53   #93
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

O MÓJ BOŻE

Moja koleżanka pracowała kiedyś jako pokojówka w hotelu i serio ludzie coś mają z tym rozmazywaniem kupy. Miała kilka przypadków takich niespodzianek w pokoju w ciągu kilku lat pracy.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2015-08-27 o 15:59
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 16:10   #94
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Naprawdę, w niczyim interesie nie jest mieszanie posegregowanych odpadów. Naprawdę. Przestańcie wierzyć w takie bzdury, w tej chwili gospodarka odpadami to poważny biznes.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A ja w końcu nie wiem, czyim to jest obowiązkiem, klient ma prawo zapłacić każdym obowiązującym nominałem, a w interesie sklepu jest go obsłużyć bezproblemowo. Podejrzewam, że kiedy każdy płaci grubymi to drobne się skończą, ale co się wtedy robi? Czy kierownik sklepu odpowiada za rozmienianie, czy rzeczywiście kasjerzy mają sami dbać o to?

Moja koleżanka mówi ,że ją to dobija bo niby jej obowiązkiem jest wydać pieniądze i się wszyscy do niej sadzą. Oczywiste ,że drobne się kończą i co wtedy.. co do sytuacji rozmieniania jest ponoć w takim sklepie problem ,no bo ona musi wydać, ale szefostwo zabrania jej opuścić stanowisko pracy więc troche to nielogiczne, bo jak jej kolezanka tez nie ma jak rozmienic to ma przerbane ,no bo przeciez jak z kasy wyjdzie to jeszcze powstaną problemy z szefostwem, które każe im radzić sobie samym i nic im nie rozmienia. (A nawet jesli przeciez kierownik nie bedzie latal co 5 minut rozmieniac komus kasy) )

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Oczywiście wyżywanie się jest poniżej poziomu człowieka kulturalnego. Co nie zmienia faktu, że babka miała prawo zapłacić równie dobrze dwusetką co groszami i sklep w teorii nie powinien mieć z tym problemu, a w rzeczywistości często ten problem jest

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

No a nie jest tak? Pieniądze to pieniądze, dopóki nie są zniszczone to są środkiem płatniczym, może jestem głodna a mam tylko 200 w jednym kawałku, i co, nie mam prawa iść do piekarni kupić sobie chleba, tylko muszę zaczepiać ludzi pod drzwiami czy nie mają rozmienić bo panie kasjerki nie mają wydać? Nie powinny się zdarzać takie rzeczy, gdybym nie miała wystarczającej kwoty to rozumiem że nie mogę czegoś kupić, ale w takiej sytuacji?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Nic mi to nie mówi
Tu nie chodzi w sumie o to ,kto jest bardziej pokrzywdzony , klient czy kasjerka, tylko w sumie chodzi o to ,że to sklep (kierownictwo) powinno załątwić pracownikom drobne ,a oni zostawiaja ich luzem i zakazują jeszcze wychodzić ze stanowisk

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ale wiele ludzi tak robi miezaleznie od kasjerki

Mi kiedys babka powiedziala ze mi nie da jakiejs tam koncowki bo 'nie bedzie miec na bilet'. Dodam ze w portfelu drobnych na kilogramy

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Słyszałam też wymówkę "nie mam drobnych, bo musze oddać koleżance "

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, wśród jakich ludzi Ty się obracasz. I śmiejesz się z tego, że ktoś cię obraża? To jest śmieszne?

Nie ma to jak się przyzwyczaić do chamstwa na tyle, by udawać, że deszcz pada jak ktoś ci w twarz pluje.
No moze źle to ujęłąm ,że się śmieję , oczywiście ,że do tej pory jest mi przykro ,ale nie jestem na tyle pyskata więc tak jak mówisz przyzwyczajam się do chamstwa ludzi .A w sumie to nie było nawet stałe towarzystwo (bo od takich osob uciekam),tylko pojechałam wtedy na wakacje no i to byli znajomi moich kuzynow ,a ja tam mialam "wakacyjna milosc" no i tak mi pojechała w sumie obca osoba.

Edytowane przez blackcherryx94
Czas edycji: 2015-08-27 o 16:13
Stary 2015-08-27, 17:32   #95
Cinamonne
Raczkowanie

A myślałam,że tylko ja spotykam chamów i innego rodzaju element na swojej drodze.

Sytuacja wczoraj: wychodzę do sklepu po jakieś duperele, jest jakoś po dziewiątej. W starej bluzce, spódnicy, zero makijażu, włos rozczochrany. Ktoś krzyczy, ale dobra, ignoruje. Stoję w alejce i czuję,czyjąś rękę na tyłku: "Hej, podobasz mi się". Nie wiem co odpowiedzieć, więc idę do kasy. Bałwan staje za mną i wyciąga łapsko, wędrujące w oczywistym kierunku. Odpycham go i mówię, żeby mnie zostawił, a on: "czekaj na mnie, zabawimy się". I dalej z łapami. Powiem szczerze,że bałam się, a najdziwniejsze,że żaden z facetów w kolejce nie zareagował pomimo mojego wyraźnego sprzeciwu. Gość w końcu odpuścił, ale ja miałam niezłego stracha, że będzie za mną szedł. I najgłupsze jest to,że to ja czułam się zażenowana i zawstydzona, a przecież nie zrobiłam nic złego...
Takie akcje zdarzają mi się ciągle. Jeśli jest gdzieś jakiś burak w promieniu kilometrów to z pewnością stanie na mojej drodze.

Ostatnio weszłam do kiosku, byłam w nim pierwszy raz. Chciałam zapłacić kartą, no bo kiosk duży, porządny, myślałam,że można. "Nie ma terminala" mówi kobieta, więc proszę,żeby mi zostawiła zakupy to ja pójdę do jakiegoś bankomatu. A ona,że nie. I dodała: "Pani to niech lepiej nie idzie do bankomatu tylko do domu i tę paskudną szminkę zmyje". Zdębiałam i niestety, powiedziałam jej dość dosadnie co myślę o wchrzanianiu się w cudzy wygląd...

Jak tak teraz zaczęłam o tym pisać to chyba mogłabym nie skończyć nigdy, tyle jest tych przykładów.
Stary 2015-08-27, 18:25   #96
Elfir
Zakorzenienie

Cinamon - w przypadku molestowania seksualnego należy krzyczeć. To jest karalne.
I nie jest to chamstwo tylko najczęściej zaburzenie seksualności.

"Pani to niech lepiej nie idzie do bankomatu tylko do domu i tę paskudną szminkę zmyje" - serio tak powiedziała?
Mam nadzieję, że nic u niej nie kupiłaś i złożyłaś skargę w centrali?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-08-27 o 18:27
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 18:53   #97
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Cinamonne Pokaż wiadomość
[....]"Pani to niech lepiej nie idzie do bankomatu tylko do domu i tę paskudną szminkę zmyje". Zdębiałam i niestety, powiedziałam jej dość dosadnie co myślę o wchrzanianiu się w cudzy wygląd...
[....]
Nie wiem czy ktoś kto prowadzi jakąkolwiek działalność w usługach wie o tym, że klient niezadowolony opowie o swoim niezadowoleniu ok 10 osobom ... Te 10 osób robi dalej antyreklame.... i tak w kółeczko.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 18:54   #98
Calla001
Raczkowanie

z tymi drobnymi to zawsze jest problem. też pracuję w sklepie i mimo że nie obracamy za bardzo drobnymi (kwoty są raczej okrągłe) i w piątki kierowniczka jeździ do banku i rozmienia dużo pieniędzy to w niedziele wieczorem już nikt nigdzie w galerii nie ma czym wydawać. bo najczęściej jest tak że klient ma do zapłaty np 51 zł to rzuca setką. bo mu się drobnych nie chce szukać. zdarzyło mi się kilka razy powiedzieć że będę musieć te 9 zł wydać po 50gr i nagle wtedy znalazła się ta złotówka.

a z hitów sklepowych to jeszcze wparowanie do salonu (w galerii) już kilka minut po zamknięciu. i na hasło że nie możemy już nic sprzedać bo kasa jest zamknięta i wszystkie raporty, wysłane, obrażanie się i grożenie skargami bo odmawiamy sprzedaży. bo przecież skoro jeszcze ktoś jest w sklepie to przecież można kupować.

albo chamskie teksty w stylu "ja też pracuję w sklepie/mam własną firmę/koleżanka pracuje i dobrze wiem że możecie dawać rabaty. nie możecie? no to patrzcie jak tracicie klienta"

albo wchodzenie do sklepu na minuty przed zamknięciem i zawracanie głowy przez kolejne 15 min po czym stwierdzenie że w sumie to i tak na razie nic nie potrzebuje i tak się tylko rozgląda...

albo tak jeszcze w klimatach sklepowych... najbardziej wkurzają klienci którzy wchodzą.. patrzą na tą witrynę sklepową i na pytanie czy coś z tej witryny pokazać odpowiadają że "nie nie, nie trzeba" po czym zanim zdążę zrobić chociaż jeden krok wchodzą mi na tą witrynę (demolując wszystko w koło) bo sami sobie wezmą co chcą.

Edytowane przez Calla001
Czas edycji: 2015-08-27 o 18:56 Powód: literówki
Calla001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 00:43   #99
blackcherryx94
Rozeznanie

Przypomniała mi sie znów taka sytuacja chamska. Po skończeniu szkoły udałam się do galerii i w jednym ze sklepów spotkała koleżankę z klasy, która tam pracowała. Wtedy było wielkie baby boom, bo moje koleżanki z klasy zachodziły w ciąże, rodziły dzieci. Więc po miłej dyskusji o dupie marynie nagle poleciał tekst " Słyszałaś tamta jest w ciąży, a myśmy obstawiały z moją psiapsiółą ,że ty będziesz bo takie ciche wody wpadaj najczęściej" Odpowiedziałam jej na to ,że ja sie zabezpieczam , dbam o te zabezpieczenie i że nie planuję teraz dzieci, a ona na to " nie wiadomo, tabletki cię nie uchronią w 100 proc. " Zgasiło mnie totalnie. To była chyb na najbardziej chamska rozmowa jaką odbyłam, jeszcze stałam w tym sklepie i gadałam z nią przy moim chłopaku. Na to odpowiedziałam jej " To trzeba prawidłowo dbać o zabezpieczenie" po czym pożegnałam się i wyszłam ze sklepu. Naprawdę nie wiem jaka świnią trzeba być,żeby cos takiego komuś w twarz powiedzieć.( A w szkole zachowywałyśmy się jak normalne koleżanki zeby nie bylo ze sie nie lubiłyśmy bo tak nie było) Naprawdę chyba przyciągam chamów ,co o tym sądzicie? Jak dla mnie to zwykłe świństwo i nigdy jej tego nie zapomnę.
Stary 2015-08-28, 01:20   #100
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

1. Dłuuuuuuuugie, głośne sąsiadów pogaduchy na klatce schodowej. A że u mnie blok czteropiętrowy, sąsiedzi starsi, niektórzy lekko przygłusi to nieraz prawie krzyczą, żeby się usłyszeć. Do tej pory nie rozumiem, dlaczego nie mogą się zaprosić do mieszkania.

2. Podobna sytuacja z jedną rodziną na czwartym piętrze, tym razem młodą. Każdy czasem robi imprezy, wiadoma sprawa. Bywa głośno, wiadoma rzecz. Ale też nie rozumiem, po co jeszcze w środku nocy żegnać się i dogadywac sprawy na klatce schodowej dalszy kwadrans. Czasem jeszcze dokrzykują coś do siebie na linii parter-czwarte piętro. A po co sąsiedzi mają w nocy spać!

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 01:40   #101
gryx82
BAN stały

Świeża sytuacja sprzed chwili. Banda debili robi sobie nocną posiadówkę nieopodal moich okien (nie pierwszy raz zresztą, no ale tym razem przeginka na całego, ze 20 osób co najmniej, wielkie darcie mordy itd.) Policmajster odbiera telefon, gadka-szmatka-how-can-i-help-you, prosi mnie o dane osobowe. Ciśnienie wzrasta mi momentalnie do 120/200 Mówię mu, że to nie jest konieczne, że nikt tego nigdy nie wymagał (sugerowali wówczas co najwyżej: jedna interwencja - napad na kiosk Ruchu, druga - nieprzytomny gówniarz, leżący parę metrów od mojego okna). Co robi Pan Władza? Słuchawką rzuca! Dzwonię znowu - Pan Policjant Strażnik Prawa I Porządku uświadamia mnie, że rozmowa jest nagrywana (!), pewnie po moim soczystym i naturalnym "ku*wa!!!" (sorry, ale z takim ciśnieniem człowiek się kontrolować nie ómi) Powiedziałem Panu Władzy, że "mnie prawa uczył nie będzie i w ogóle dobranoc!" (tym razem yeb słuchawką z mojej strony, 1:1 czyli, fuck yeeeah! ) W Komendzie Wojewódzkiej nikt telefonu nie odebrał (nic dziwnego, noc już jest w końcu - w nocy każdy śpi)

Ciągnąć to guano dalej, czy puścić w niepamięć? Mam takie nerwy, żebym się w tej yeahbannej komendzie wysadził w powietrze (ino nie umiem - Allahu! Ticz mi hał to iksplołd!)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 01:44   #102
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Świeża sytuacja sprzed chwili. Banda debili robi sobie nocną posiadówkę nieopodal moich okien (nie pierwszy raz zresztą, no ale tym razem przeginka na całego, ze 20 osób co najmniej, wielkie darcie mordy itd.) Policmajster odbiera telefon, gadka-szmatka-how-can-i-help-you, prosi mnie o dane osobowe. Ciśnienie wzrasta mi momentalnie do 120/200 Mówię mu, że to nie jest konieczne, że nikt tego nigdy nie wymagał (sugerowali wówczas co najwyżej: jedna interwencja - napad na kiosk Ruchu, druga - nieprzytomny gówniarz, leżący parę metrów od mojego okna). Co robi Pan Władza? Słuchawką rzuca! Dzwonię znowu - Pan Policjant Strażnik Prawa I Porządku uświadamia mnie, że rozmowa jest nagrywana (!), pewnie po moim soczystym i naturalnym "ku*wa!!!" (sorry, ale z takim ciśnieniem człowiek się kontrolować nie ómi) Powiedziałem Panu Władzy, że "mnie prawa uczył nie będzie i w ogóle dobranoc!" (tym razem yeb słuchawką z mojej strony, 1:1 czyli, fuck yeeeah! ) W Komendzie Wojewódzkiej nikt telefonu nie odebrał (nic dziwnego, noc już jest w końcu - w nocy każdy śpi)

Ciągnąć to guano dalej, czy puścić w niepamięć? Mam takie nerwy, żebym się w tej yeahbannej komendzie wysadził w powietrze (ino nie umiem - Allahu! Ticz mi hał to iksplołd!)
Ja bym o nękała dalej szczerze mówiąc. Niech się zainteresuje cwaniaczek sytuacją
Stary 2015-08-28, 01:56   #103
gryx82
BAN stały

Interwencja była, teraz spokój w promieniu 3 kilometrów co najmniej, no ale... ale to nie tak chyba wyglądać powinno? A już Policjant rzucający słuchawką ---> Później "władza" się dziwi, że społeczeństwo współpracować nie chce, rotfl Może w wielkich miastach to co innego, ale na prowincji, gdzie każdy zna każdego - mieć szyby wybite kamieniami (przykład pierwszy z dupy) to jednak nic fajnego...
Stary 2015-08-28, 02:00   #104
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Interwencja była, teraz spokój w promieniu 3 kilometrów co najmniej, no ale... ale to nie tak chyba wyglądać powinno? A już Policjant rzucający słuchawką ---> Później "władza" się dziwi, że społeczeństwo współpracować nie chce, rotfl Może w wielkich miastach to co innego, ale na prowincji, gdzie każdy zna każdego - mieć szyby wybite kamieniami (przykład pierwszy z dupy) to jednak nic fajnego...
Ta nasza policja to jest ostatnio koszmarna . Mam wrażenie ,ze oni myśla co to nie oni. W tym roku jak byłam szukać praktyki to poszłam na policję i tam trzeba było do kadr dzwonić specjalnym telefonem. No to tak zrobiłam z koleżanką. Powiedzieli, że KTOS po nas PRZYJDZIE . Czekałyśmy pół godziny , po czym znów o sobie przypomniałyśmy no i tekst " już ktoś idzie" No i znów kolejne 30 minut ponad. Wyszlysmy nieźle wkurzone, że nas tak olali, po protu nikt nie zszedł przez godzinę czasu.
Stary 2015-08-28, 02:10   #105
gryx82
BAN stały

Ja do Policji nic w sumie nie mam (do tego paru znajomych "w", część już emerytowanych), no ale po dzisiejszej akcji taką minę miałem ---> Rzucanie słuchawką, bo ktoś anonimowo zgłoszenie chce zgłosić (wiem, masło maślane) Czekać tylko, aż ktoś od Straży Pożarnej wytyczne dostanie, że "to pewnie nie pożar jeszcze, a jeśli już, to wooodyyy dużo!"

Najgorsze jest to, że to bojowe nastawienie wyparuje mi do rana zapewne

#janusz#pieniacz#w#intern etach

Edit: dobra, to pouczenie o "świadczeniu nieprawdy i wynikających z tego konsekwencjach prawnych" wyszło na jaw po tym, jak (zmuszony majestatem prawa płynącym prosto ze słuchawki), przedstawił żem się jako (coś w tym stylu, ale nie pamiętam już dokładnie) "Edward Pompa, ulica taka-sraka 12/7"

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2015-08-28 o 02:40
Stary 2015-08-28, 07:05   #106
Konto usunięte

Ja tam jak mam jakiś problem to dzwonię do Straży Miejskiej. Tyle się beki z nich toczy, a w moim mieście to naprawdę spoko ludzie. Policji nie cierpię, nie ufam im i w ogóle
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 07:56   #107
2016070953
Konto usunięte

głośne rozmawianie, śmianie się i jedzenie i picie w filharmonii w trakcie koncertu
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 08:24   #108
spodkoldry
Zadomowienie

Cytat:

No way. U mnie to tylko o-gdzie-spox już jedziemy. Chyba mam wyjątkowo miłą dyspozytorkę.

Ale widzę, że Ty też wczoraj przygody z sąsiedzkim melanżem miałeś, moja co prawda skończyła się dzisiaj nad ranem. Ja rozumiem, że melanż - no ale jest czwartek, w piątek zasadniczo wszyscy wokół wstają rano do pracy. Nawet rozumiem, że muzyka - discopolo, o gustach się nie dyskutuje. Ale naprawdę nie jestem w stanie wyobrazić sobie okazji, która wymaga głośnego wyzywania się przy tym od dziwek, k*rew, ch*jów i tak dalej. Patola masakryczna. Po interwencji chociaż zamknęli okno, to było nieco ciszej, ale jak udało mi się zasnąć to znowu mnie potem krzyki obudziły. Najgorsze jest to, że na takich nie ma siły - co im przecież po mandacie.
spodkoldry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 08:38   #109
shiava
Zadomowienie

Nie wiem co jest z tymi drobnymi. Pracowalam 10 lat temu w UK w sklepie. Raz w tygodniu zamawialam z banku drobne - byly spakowane w woreczki. Np 5 funtow w 10-pensowkach, 2 funty w dwupensowkach, itd. Kiedy sie na kasie konczyly komus drobne, prosil mnie o np 50 i 20 pensowki. Bralam 2 takie woreczki z sejfu, wsypywalam do kasy w zamian biorac banknot 5 funtowy.
Nikt nie musial prosic klientow ani nie mial pretensji o platnosci duzymi nominalami.
Przeciez to mozna tak zalatwic, nie wiem czemu kierownictwo w sklepach nie dba o to skoro czesto sa problemy z drobnymi.
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 08:50   #110
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość
Nie wiem co jest z tymi drobnymi. Pracowalam 10 lat temu w UK w sklepie. Raz w tygodniu zamawialam z banku drobne - byly spakowane w woreczki. Np 5 funtow w 10-pensowkach, 2 funty w dwupensowkach, itd. Kiedy sie na kasie konczyly komus drobne, prosil mnie o np 50 i 20 pensowki. Bralam 2 takie woreczki z sejfu, wsypywalam do kasy w zamian biorac banknot 5 funtowy.
Nikt nie musial prosic klientow ani nie mial pretensji o platnosci duzymi nominalami.
Przeciez to mozna tak zalatwic, nie wiem czemu kierownictwo w sklepach nie dba o to skoro czesto sa problemy z drobnymi.
no tak, w tej zamagranicy wszystko jest łatwe i przyjemne i trawa jakby zieleńsza niz w Polszy

nie wiem jak jest z rozmianka pieniędzy w polskich sklepach, ale bedac klientka czesto obserwuje sytacje, ze klient placi za drobne zakupy banknotem stu- lub dwustuzlotowym.

przyklad ostatnich tygodni. Babcia kupuje ocet za 1,89 i placi stowa, kasjer prosi o drobne, a ta nie ma. Nastepna osoba kupuje gumy orbit za 2,50 i placi 50. Drobnych ofc nie ma itd..
podejrzewam ze w przeciagu godziny takich klientow moze byc klikunastu i kasjer majac miliony monet sie z nich wypstryka.
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 09:25   #111
summerisgone
Zakorzenienie

Pracowałam w sklepie, w którym było to właśnie tak rozwiązane - jak się kończyły drobne to kierowniczka przychodziła z rulonem drobnych i rozmieniała. Nigdy nie było problemu z drobnymi, nawet po serii klientów z całymi stówkami. Da się to tak rozwiązać, tylko większość osób zarządzających tym ma to w nosie.
Skąd klienci mają mieć drobne? Bankomaty nie wypłacają monet. I ja też często mówię, że nie mam, nawet jak mam, bo nie będę pani w kasie tłumaczyć, że potem nie będę w stanie kupić biletu czy kawy w automacie.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 10:03   #112
Dotka90
Zakorzenienie

Ale nie w każdym sklepie jest kierownik, ja pracowałam w małym sklepiku, gdzie na zmianie była tylko 1 osoba zawsze. Jeśli trzeba było rozmienić pieniądze, trzeba było zamknąć sklep i biegać samemu za drobnymi.

Logiczne więc, że żeby tego uniknąć, starałyśmy się prosić klientów o drobne przy każdej okazji.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 10:38   #113
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Nie wiem czemu służy ta wymiana zdań - nie nazwałabym niekulturalną sprzedawczynie, która prosi o drobne.

Jasne, są przypadki roszczeniowej postawy u ekspedientek, czy chamstwa, ale piszmy o konkretnych przypadkach. Prośba o drobne taką nie jest.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 10:53   #114
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackcherryx94 Pokaż wiadomość
Ta nasza policja to jest ostatnio koszmarna . Mam wrażenie ,ze oni myśla co to nie oni. W tym roku jak byłam szukać praktyki to poszłam na policję i tam trzeba było do kadr dzwonić specjalnym telefonem. No to tak zrobiłam z koleżanką. Powiedzieli, że KTOS po nas PRZYJDZIE . Czekałyśmy pół godziny , po czym znów o sobie przypomniałyśmy no i tekst " już ktoś idzie" No i znów kolejne 30 minut ponad. Wyszlysmy nieźle wkurzone, że nas tak olali, po protu nikt nie zszedł przez godzinę czasu.
Dostałam jakiś czas temu wezwanie na przesłuchanie jako świadek w środę na 13:00. Dzwonię i się pytam czy nie możemy godz. przsunąć. Pada odpowiedź, że nie ma takiej możliwości. No trudno, biorę dzień wolny i idę.
Jestem na miejscu i każą mi czekać. Po 30 min przychodzi pan policjant, który miał mnie przesłuchiwać i mi się pyta na kiedy możemy się umówić. Myślę sobie WTF? Jakie umówić, my już byliśmy umówieni. A on na to, że dziś już nie da rady mnie przesłuchać, bo on właśnie skończył pracę!
Zrobiłam taką awanturę, że dziwię się, że mnie nie aresztowali. Gościu spisał sobie mój nr tel. i powiedział, że zadzwoni i obiecuje, że dostosuje godz. spotkania do mnie. Minęło kilka miesięcy i cisza. Pewnie śledztwo umorzyli bez moich zeznań...
Stary 2015-08-28, 11:00   #115
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu służy ta wymiana zdań - nie nazwałabym niekulturalną sprzedawczynie, która prosi o drobne.

Jasne, są przypadki roszczeniowej postawy u ekspedientek, czy chamstwa, ale piszmy o konkretnych przypadkach. Prośba o drobne taką nie jest.
Zaczęło się tu
Cytat:
Napisane przez blackcherryx94 Pokaż wiadomość
Albo ,że facet specjalnie do niej przyszedł z batonikiem i zapłacił stówka, a jak mu powiedziała ,czy nie może kartą, bo ona nie ma jak rozmienić to jej chamsko odpowiedział ,że ma rozmienić mu te pieniądze i go to nie interesuje jak.
Klient był chamski ale obiektywnie rzecz biorąc miał prawo zapłacić stówką i stąd cała dyskusja nt. drobnych w kasie

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 11:54   #116
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Dostałam jakiś czas temu wezwanie na przesłuchanie jako świadek w środę na 13:00. Dzwonię i się pytam czy nie możemy godz. przsunąć. Pada odpowiedź, że nie ma takiej możliwości. No trudno, biorę dzień wolny i idę.
Jestem na miejscu i każą mi czekać. Po 30 min przychodzi pan policjant, który miał mnie przesłuchiwać i mi się pyta na kiedy możemy się umówić. Myślę sobie WTF? Jakie umówić, my już byliśmy umówieni. A on na to, że dziś już nie da rady mnie przesłuchać, bo on właśnie skończył pracę!
Zrobiłam taką awanturę, że dziwię się, że mnie nie aresztowali. Gościu spisał sobie mój nr tel. i powiedział, że zadzwoni i obiecuje, że dostosuje godz. spotkania do mnie. Minęło kilka miesięcy i cisza. Pewnie śledztwo umorzyli bez moich zeznań...
Zdarzylo mi sie kiedys prawie to samo
Swego czasu musialam sie stawiac na komendzie w sluzbowych sprawach raz na dwa tygodnie. Raz umowili sie ze mna na ostatni dzien miesiaca o beznadziejnej porze.
W robocie scisk poopy bo to koniec miesiaca, ja musze wyjsc z pracy juz o 12 by dojechac na komisariat na drugim koncu miasta. Generalnie lipa z wszystkim.
Bedac juz prawie pod budynkiem policji dzwoni do mnie moja inspektorka i mowi, ze odwoluje spotkanie bo oskarzony nie odebral wezwania
Stary 2015-08-28, 12:52   #117
charsi
Zadomowienie

galeria handlowa, czekam w kolejce do toalety przed kabinami, gdzieś tam obok kręci się pani sprzątaczka
naglę słyszę jakby woda się lała na podłogę. Otóż nie, pani będąca w jednej z kabin postanowiła zlać się na podłogę - nie to, że "nie trafiła", po prostu lała na środek kabiny. Sprzątaczka to zauważyła i zaczyna krzyczeć, sikająca dama w końcu wychodzi i rzuca tekstem, że nie było papieru toaletowego i nie mogła obłożyć deski żeby usiąść, więc teraz niech sprzątaczka to wytrze.
nigdy nie zapomnę miny tej sprzątaczki, co miała zrobić, weszła i powycierała kałużę po tej krowie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 13:00   #118
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
galeria handlowa, czekam w kolejce do toalety przed kabinami, gdzieś tam obok kręci się pani sprzątaczka
naglę słyszę jakby woda się lała na podłogę. Otóż nie, pani będąca w jednej z kabin postanowiła zlać się na podłogę - nie to, że "nie trafiła", po prostu lała na środek kabiny. Sprzątaczka to zauważyła i zaczyna krzyczeć, sikająca dama w końcu wychodzi i rzuca tekstem, że nie było papieru toaletowego i nie mogła obłożyć deski żeby usiąść, więc teraz niech sprzątaczka to wytrze.
nigdy nie zapomnę miny tej sprzątaczki, co miała zrobić, weszła i powycierała kałużę po tej krowie.
borze co za idiotka w jakim wieku byl ten babsztyl?
Stary 2015-08-28, 13:01   #119
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

zbieram szczękę z podłogi i nie wierzę własnym oczom...
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 13:09   #120
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
Szok. Brak słów na taką.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości