![]() |
#91 |
BLACK&WHITE
|
Dot.: Być w związku z obcokrajowcem.
Moj moze I bywa zazdrosny, co widac,ze jest poprostu zaniepokojony,ale zeby jakies sceny mi robic,czy wyrzuty to nie.
Im dluzej jestesmy razem,tym wiecej ma zaufania do mnie I jest spokojny o moje kolezenstwo z innymi facetami. Dodam, ze byl kiedys w zwiazku z Polka,ktora go zdradzila z jego kolega. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i on ma swoje granice tolerancji
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Chętnie się dołączę, myślę, że pasuję do tego wątku
![]() ![]() ![]() ![]() Inną sprawą było coś, co zasugerowali mu Polscy kumple. Niedługo urodzi nam się dziecko i chodzimy razem na każde USG. TŻ pochwalił się swoim polskim kolegom i jak się okazało, niektórzy byli zdziwieni i dopytywali go "czy nie chciał bić lekarza". Nie przeszło to ani jemu, ani mi przez myśl- zazdrość o lekarza podczas badania. Kolejny raz idziemy do lekarza w środę i śmiejemy się, żeby nie zapomniał poszarpać lekarza- inaczej, kumple będą rozczarowani ![]() ![]()
![]() |
#94 | |
BLACK&WHITE
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jest jedno zdanie, że odpowiada tak jak ktoś zaczepia jego dziewczynę i to w formie żartu ![]() nadinterpretacja lvl master ![]() i co ma do tego GangstaBaby jak to nie o jej faceta chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Historia nie świeża, bo sprzed trzech lat: Najlepszy żart mojego narzeczonego, Tatara (moja rodzina i znajomi nie byli nim zachwyceni) - no dobra, oświadczyłem się, a wesele zorganizuje się w jakiejś sali z jednym wejściem. Z mojej strony zaprosimy tylko facetów, zaczną zapuszczać brody już teraz, ubierze się ich na czarno i w pewnym momencie wejdą wszyscy razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Być w związku z obcokrajowcem.
Mieszkam w Emiratach i raz musiałam szybko biec do ginekologa w ciazy. Przy rejestracji mowie ze nie mam terminu ale muszę zobaczyć ginekologa. Mowie ze obojętnie do kogo mnie zapiszą ale wolałabym kobietę jesli to możliwe. I nagle cała rejestracja ze mnie rechotala ze niby jak mezczyzna moze byc ginekologiem...
Przy porodach były kobiety ale raz anestezjologiem był mężczyzna. Wbijał sie powyżej mojego gołego zadka ale mi i TZ to zupełnie nie przeszkadzało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moonlightdancer Czas edycji: 2015-09-10 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
I jak Ci się tam mieszka? Nie jest ciężko?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszedzie sa jakies plusy i minusy ![]() Ja np lubie w egipcie to, ze w zasadzie budzisz sie rano i jest pewne ze zobaczysz slonce No chyba, ze akurat burza piaskowa byla
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja wypowiedź była z lekkim przymrużeniem oka, co zresztą zilustrowałam emotikonką, ale serio - jak inaczej zrozumieć pytanie, czy nie chciał "bić ginekologa"? Ja wiem, że faceci w Polsce - jak wszędzie - potrafią wyskoczyć z idiotycznym, średniowiecznym poglądem...ale o biciu lekarzy za spojrzenie na ciężarną małżonkę, to jednak nie słyszałam. Chyba, że koledzy też z "innej tradycji". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
BLACK&WHITE
|
Odnosze wrazenie,ze polscy faceci odbieraja jako zamach stanu,ze polska kobieta moze byc w zwiazku z muzulmaninem I byc szczesliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BLACK&WHITE
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To, co sugerujesz, że zanudza kolegów żartami, że będzie kogokolwiek bił- nieee ![]() ![]() Myślę, że w ogóle bardzo łatwo jest wejść w schemat myślenia stereotypami i trudno tego uniknąć. To działa też w drugą stronę. Ja również byłam ofiarą różnych stereotypów- babcia mojego TŻ również była przerażona naszym związkiem, dopóki się nie poznałyśmy, bo w jej wyobrażeniu Europejki piją mnóstwo alkoholu i nie prowadzą się tak, jak należy ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
BLACK&WHITE
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie miałam problemów ze stereotypami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
z rodziny francusko-szwajcarskiej (oficjalnie Szwajcar ale z dwoma paszportami)
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- zgadza sie. Moja koleżanka jest z Filipińczykiem katolikiem i tak samo sie nasluchala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
BLACK&WHITE
|
Stupid-girl to fakt za wysokie progi na polskie nogi.
![]() Ja osobiscie nie znam zwiazkow polsko -azjatyckich. Wiec nie wiem jakie jest podejscie otoczenia co do tego. Ale zawsze w moim otoczeniu jak pamietam Azjaci byli raczej pozytywnie postrzegani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
No przeciez ''wszyscy Azjaci maja małego''
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
BLACK&WHITE
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Ja ze strony mogącego jeszcze nie spotkalam się z stereotypami.
Zresztą w jego rodzinie była już jedna polka (niestety zmarla na raka). I była postrzegana jako przykładna mama, dobra żona i swietna gospodyni. Więc mam wysoko postawiona poprzeczke. Jak na jakas impreze nalozylam tradycyjna kurdyjska sukienke to wszyscy byli zdziwieni ze sie odwazylam, bo przecież to nie moja kultura. A z tym postrzeganiem to niestety. Polacy sa narodem zazdrosnym o wszystko. I jak ktoras się zwiaze z obcokrajowcem to już wielkie halo, bo jak to polakow już nie ma? A najglosniej krytykuja Ci co przedstawiaja soba poziom "daj mi piwo i pilota to w gaciach od pizamy będę cały dzień tv ogladal". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja najlepsza przyjaciółka po ślubie dostała:
I chciałoby się powiedzieć "buc". Nie powiedziałam, bo była zakochana. I nie minęło. Przez prawie dziesięć lat od ich ślubu nie minęło. Kolegów płci męskiej nie ma nadal, koleżankę jedną (+ja) i kontakt głównie z obiema rodzinami, o rozmowy z innymi facetami choćby najbardziej bzdurne czepia się nadal (ale już nie jej - na początku wmawiał jej, że to ona zechce go zdradzać, teraz powtarza, że to oni nic tylko pożerają ją wzrokiem). Z lekarzami, ciuchami, muzyką i filmami w końcu odpuścił. Nie znosiłam się z nim, teraz się właściwie lubimy. Przy całym tym swoim zachowaniu w domu robi wszystko - i pranie, i prasowanie i sprzątanie i gotowanie. Wszystko, i korona mu z głowy nie spada. Ją uwielbia, dla dzieci też wszystko by zrobił - ale jest jaki jest i nie wydaje mi się ani możliwe, ani prawdopodobne by cokolwiek mogło tego/takiego faceta zmienić. Można się nie wiązać - ale oczywiście przed ślubem był zupełnie inny, dopiero "po" wyszedł z niego pan i władca. Akurat z tą częścią "pana i władcy" niezupełnie się godzi, ale zaakceptowała. To jedyny taki, którego znam dość dobrze. O innych głównie słyszałam, przeważnie nic dobrego. Ale to nie jest jakiś ewenement. Jego bracia też są tacy, ale ok - to samo środowisko. Tylko, że takie związki widywałam w różnych środowiskach (polsko-polskie tak wyglądające). Jeszcze 20 lat temu taki (tzn. minus jego wszystkie dobre cechy) Misiaczek to był standard, na terenach wiejskich to już na pewno. Ale ja to tak pewnie z czystej złośliwości w tych stereotypowych muzułmanach widzę polskich ojców moich koleżanek z dzieciństwa i ich polskich mężów. I wszystko pasuje. Włącznie z przemocą domową i biciem dzieci. To przecież nie jest nic, co byłoby polskiemu narodowi obce. Zrozumiałabym, gdyby to było nie do pomyślenia, że facet strzela kobiecie w głowę w obecności dzieci za karę, że po latach znęcania się postanowiła od niego odejść, ew. morduje z zazdrości - gdyby coś takiego się w Polsce, w wykonaniu Polaków nie zdarzało. A nie ma miesiąca, od lat nie ma miesiąca, żebym nie znalazła wzmianki o kolejnym świrze, który zabił, bo coś mu na ego siadło. W ciągu ostatnich paru lat zginęło tak kilkadziesiąt kobiet, a do uchwalania ustawy anty przemocowej jakoś nikt się nie palił. Więc to na pewno nie jest kwestia dbania o dobro ani o bezpieczeństwo niczyje. Przez ten młyn ostatnimi dniami czuję się, jakby mnie otaczali sami obcy. I już nawet mniejsza o to, co mówią o uchodźcach i imigrantach, bo to tylko przybrało na sile do niebotycznych rozmiarów, ale takich obelg i inwektyw, jakie na temat Papieża "debila" nasłuchałam, to uszy więdną. Aktualnie moim ulubionym (w cudzysłowie oczywiście) jest "jestem katoliczką, ale mam gdzieś co mówi Biblia na temat...". I zupełnie serio mnie przerażają. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.