![]() |
#91 | |
chaos maker
|
Dot.: Jak daleko można się posunąć aby zdobyć kobietę
Cytat:
"I didn't ask for this pain, it just came over me(...) I'm so suprised you want to dance with me now, I was just getting used to living life without you around." "Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym, chociaż mówią, że go już nie mam." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Jak mi cudownie, zyjac w mojej bance mydlanej, w ktorej takie rzeczy nie maja miejsca, jak mi doskonale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Drogie panie - majtki z głów, mamy do czynienia z geniuszem!
Pomijając to, jak "biegłej" wiedzy informatycznej potrzeba do "zdobycia" haseł do kont, mając dostęp do komputera, na którym ktoś jest zalogowany - pomijając. Pan się tu w 4 lata dorobił się świetnego mieszkania, stać go co roku na wspaniałe wakacje, na "większość rzeczy", dochapał się też znajomości, pozwalających na załatwianie dziewczynie dobrej pracy. Istny Polish dream. No chyba, że akcja dzieje się w środowisku buńczucznych, młodych milionerów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
O tym w następnym odcinku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
Bardzo ciekawy wątek.
wnioski. 1. intryga jak z Gotowych na wszystko. To ciekawe, że serial się podoba a w życiu już nie. 2. ponoć w miłości jak na wojnie. wszystkie chwyty dozwolone. hasło to zostało wymyslone kiedyś i przez przodków. 3. masa kobiet przetrzepuje telefony swoim bojom, a jak tylko wietrzy kochankę to już na legalu. Pewnie nawet milion tu wątków o tym. 4. no oddaliłeś ją od konkurenta. smutne, że nie potrafił obronić swojej przed nią wierności. czym to się różni od podrywania faceta np. motywem na pełną zrozumienia przyjaciółeczkę która przytula i wszystko rozumie to nie wiem. 5. przykład z pracą bardzo dobry. masa osób wzięloby fajną ustawianą robotę z pocałowaniem. Podalabym inne. Np. poprawianie zdjęć w programie graficznym nim się wrzuci na fejsbunia czyw ogóle poprawianie urody by światu pokazać się jak najlepiej. Kłamstwo to kłamstwo. 6. przecież do miłości jej nie zmusiłeś. pokochała Cię. swoje wnioski wyciągnij sam. Nie podejmuj życiowych decyzji w oparciu o ględzenie jakichś nawiedzonych internetowych frustratek. ![]() Trochę podziwiam za nerwy i odwagę. Masz rację co do zaradności i przebojowości, chociaż chciałabym jednak wierzyć, że z uczciwymi i postępującymi fair aż tak źle nie jest. Jeśli masz wyzuty sumienia, to sam czaisz, że to co zrobiłeś, jakoś Ci nie pasuje. Zdecyduj zatem sam co zrobisz, ale bardzo ryzykujesz, że stracisz dziewczynę. Jak widzisz, ludzie kochają łudzić się i żyć kłamstwami, a gdy ktoś się przyzna że pomógł szczęściu ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Nie uważam tego co zrobiłeś za coś szokująco cięzkiego. a) Gdyby mi się facet przyznał, że mi przetrzepał komputer czy tel prawdopodobnie mogłoby mnie to nie dotknąć. Nie uprawiam bardzo szczególnie prywaty przez te urzadzenia, jestem ekstrawertykiem pozornym. Oczywiście, nie chciałabym aby to zrobił. Zakładam, że poznając jej myśli, opinie, zacząłeś grać, jak to ją świetnie rozumiesz itp. Dostosowaleś się do jej światopoglądu. Ale cóż, wymagało to od Ciebie dla odmiany wysiłku. Raczej cięzko jest iść przez życie udając kogoś innego niż się jest. b) gdyby mnie poróżnił że świetnym facetem tego mogłabym nie darować. No, ale, siłą swojej narzeczonej nie poderwałeś. W komórce pod schodami go nie zamknąłeś. Oczywiście, zwróciłabym uwagę na to, do czego jest zdolny. Mnie się nie podoba to, jak się zachowałeś, ale inteligencji Ci odmówić nie można. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-09-01 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Przypomniało mi się, że jest taki film... wydaje mi się, że z Meg Ryan, ale może po prostu z jakąś blondynką.
Widziałam go lata temu. Nie mogę teraz znaleźć bo nie mam pojęcia jaki mógł być tytuł. W każdym razie dziewczyna cierpiąca na bezsenność (chyba) traci pamięć, jakiś facet zabiera ją do domu, wmawia jej, że są ze sobą - opiekuje się nią. Są ze sobą. Ona jest szczęśliwa. Pamięć wraca jej powoli, a facet jest idealny. W pewnym momencie przypomina sobie ich rozmowę sprzed wypadku (czy co tam spowodowało jej amnezję) i przypomina sobie, że powiedziała mu o tej bezsenności, i że większość nocy spędziła na pisaniu pamiętników, które stały w rzędzie na jednej z jej półek. Zdaje sobie sprawę z tego, że gość po prostu je przeczytał i wydarł jej najintymniejsze myśli, marzenia, poznał wspomnienia, oczekiwania... Nie kochała go po tym nadal. Ale może faktycznie moralność jest przereklamowana, a skoro kasa i kłamstwa czynią życie przyjemniejszym, to po co się zaprzątać drobiazgami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Narzeczony zrywa z długoletnią wybranką bo zakochał się w zgrabnej Francuzce. Ona wsiada w samolot, choć nienawidzi i boi się latać, poznaje łobuziaka ![]() Moralność nie jest przereklamowana. Na pewno tajemnica korespodencji. Zadziwia mnie, że ludzie kochają oglądać w filmach czarne charaktery, jakieś doktory House (zabawny ale złośliwy manipulator) a wielce się plują gdy sami stają się bohaterami jak z kiepskiego serialu. ![]() No nie wiem. Mało tu wypowiedzi w tym wątku, pewnie zresztą temat jest fałszywy, ale dość interesujący. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Gdyby mi facet stanął na rzęsach aby być moim ideałem, podejrzewam, że spojrzałabym na niego jak pantofla i nudziarza bez własnego zdania. I podziwiała, że tak się poświęcił dla mnie że postanowił udawać kogoś innego. No taki zgrzyt. I zdziwiłabys się, bo właśnie nie przepadam za kłamstwami i manipulacją. Ale dla mnie nie ma wielkiej różnicy między udawaniem profesjonalistki na rozmowie o pracę, miłej dziewczy gdy chce się poderwać chłopaka czy malowaniem oczu by wydawać się śliczniejszą. Ludzie grają cały czas, nie każdy natomiast potrafi posunąć się dalej, niż, być może, niewielu. Lub niewielu umiałoby się przyznać. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-09-01 o 22:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
House swoimi gierkami ratował życia. Ten gość odwalił te wszystkie numery tylko po to, żeby mieć laskę - ZAKOCHAŁ się w niej później, po tym jak już ją miał. Pewne rzeczy usprawiedliwiają, przynajmniej po części te "chwyty poniżej pasa". Ale "chcę to mieć i zrobię wszystko żeby to zdobyć" - nie. I różnica tu jest, znaczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
BAN stały
|
Cytat:
House był geniuszem ale w życiu prywatnym był nie do zniesienia i wsiadał na psychikę. Dobrze, że Wilson był taki idealnie dopasowany do jego gierek. Takich przykładów fajnych ale co najmniej trudnych bohaterów jest masa. Ona była zakochana, on (autor) się zabujał. Na 1 wychodzi, nie poswięcił się dla pierwszego z brzegu paszteta tylko jego serce, o ile ma serce ;-), z jakiegoś względu wybrało ją a mózg uknuł plan. ![]() Wedle moralności ona (''Meg'' ![]() Jak na oszalałą z miłości potrafiła na zimno zachowywać się tak, by go z powrotem zdobyć. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-09-01 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że ktoś ogląda horrory nie oznacza, że chce być zadźgany przez psychopatę. To, że ktoś lubił postać Jockera nie oznacza, że uważa wysadzenie całego miasta za fajny pomysł. To, że ktoś lubi House'a... - chyba wiemy jak to leci. Nie sprowadzajmy wątku do absurdu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ktoś kto ogląda horrory być może lubi się bać. Lubić postać filmową to lubić wszystko co na nią się składa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ten przykład to raczej włamanie się do biura i podmienienie cv innych kandydatów, by ich skompromitować. To ZUPEŁNIE nie ten kaliber. Do użycia fotoszopa też się tego nie da przyrównać. Dokładnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Od kiedy to załatwianie roboty po znajomości to koniecznie ''Jeśli ktoś woli dać pracę komuś, kogo zna, albo jeśli ktoś, kogo zna, w pewien sposób za niego poświadczy''. Praca po znajomości wiąże się z wzajemnymi korzysciami i równa się temu, że ktoś lepszy nie dostaje nawet szansy by się zaprezentować. Kaliber praktycznie ten sam, tylko 1szy przykład to tzw. działanie w białych rękawiczkach. 1 i 2 ma za zadanie wyeliminować konkurencję i zapewnić konkretną pracę konkretnej osobie. Może dla Ciebie byłoby różnicą oczernić rywala a przyjść do zioma i powiedzieć słuchaj ziom, zatrudnij moją córę, ale dla mnie żadną. Gdyby do mnie pisała kobieta podając się za faceta, czyli w sumie pisał do mnie obcy facet, to umiałabym szybko znaleźć się w tej sytuacji, gdybym wdała się w fikcyjny romans bo jarałyby mnie zagrywki z cichym wielbicielem to miałabym problem z obronieniem swojej wierności. Nie wiem jak można mieć sfałszowane zdjęcie czy dowód, że się było na imprezie na której się nie było i nie zrobić o to jazdy, że ma się do czynienia z co najmniej jakimś świrem. Gdyby Ci facet zarzucił, że za pomocą tego tutaj portalu przyprawiasz mu rogi nie byłoby Twoją naturalną reakcją WT..? Byłoby. A gdyby tysiąc facetów napisało mi na fb że jestem najsliczniejsza i chcą się ze mną kochać i gdzieś mnie spotkali i ich uwodziłam, to opcjonalnie skasowałabym profil. I na pewno nie rzuciłabym faceta tylko dlatego, że jakaś misjonarka nagabywałaby mnie w korespondencji, żebym zerwała z kimś. Od razu bym założyła, że to żadna dobra dusza tylko albo idiotka albo intrygantka. Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-09-02 o 18:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo w związku - wybieramy na podstawie przeróżnych, niekoniecznie "sprawiedliwych" kryteriów. Dziewczyna żyje w przeświadczeniu, że dobrze wybrała, nie dlatego, że stwierdzila, iż Staszek taki porządny, ale Józek mi się bardziej podoba, zaryzykuje. On oczernił innego faceta, którego ona wolała, manipulował nia - to nie to samo, co praca po znajomości. I nie tylko facet jest tu wych***, ale przede wszystkim ona. Ohyda. Edytowane przez 201705042038 Czas edycji: 2015-09-02 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli zrywasz z kimś bo ktoś Ci coś nagadał, Twoje jest przekonanie o słuszności Twojej racji ale w rzeczywistości jest to Twoja strata. B.Nie wyobrażam i nie chcę sobie wyobrażać związku z braku laku. Gdyby facet nie był w moim typie to ani uwodziciel za 16 tyś ani kłamstewka o innym nie wepchnęłyby mnie w jego ramiona. Ja bym się tak znowu nad laską nie użalała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem powinien jej powiedzieć. Jak widać po tym wątku, są pewne szanse, że zostanie zrozumiany a jego starania - docenione. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że pewnie ze znakomitą większością społeczeństwa nie będę miała ochoty na żadne intymne kontakty. Dla mnie facet który obrabia innym dupę odpada, a już w taki sposób i w takim celu - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
BAN stały
|
jak na kogoś kto brzydzi się obgadywaniem zadziwiająco lekko mnie szufladkujesz;
tak sobie tłumacz ad rem proponuję zapoznać się z definicją moralności Kalego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
A co ma piernik do wiatraka? Przecież nawet o Tobie nie gadamy (no chyba, że masz podobną akcję na sumieniu...).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Mnie by dotkneła taka manipulacja mną, moimi decyzjami, osądami, spostrzezeniami. Mysle, ze zastanowiłabym sie z kim sie związałam. Lepiej nic jej nie mów, bo serio masakra jak sie zachowałes i wg mnie troche jak psychiczny.
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Nie chodzi tu o obrabianie tyłka, ale o opowiadanie nieprawdy o kims. Nie bez powodu plotkarstwo nie jest karalne, a juz zniesławienie byc moze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Prawda jest taka, że wszystko zależy od punktu widzenia.
Jeśli coś nas konkretnie dotyczy budzi to w nas wstręt, obrzydzenie lub inne negatywne uczucia. Np. obgadywanie. Co innego jak ktoś mnie obgada - dotknie mnie to o wiele bardziej niż jeśli będę świadkiem obgadywania kogoś mi obojętnego. No i nie brałabym postępowania autora na równi ze zwykłym obgadywaniem. Jego działanie było długie i wymagało, że tak powiem pewnego większego zaangażowania (płacił koleżankom nawet). Jeśli ktoś do takiego stopnia posuwa się tylko po to, by zdobyć dziewczynę, której wtedy na dobre w sumie nie znał, to dla mnie by to było trochę... No poniżej jego godności. Jakby mi facet coś takiego powiedział, to bym się zdenerwowała (głównie pogwałceniem tajemnicy korespondencji), ale i by wydałby mi się zwyczajnie żałosny, że musiał zastosować aż takie skrajne metody. Uważam, że gdyby się autor postarał, ale sam z własnej inicjatywy to zdołałby konkurenta pokonać. A teraz niby ją ma, niby takie samo zakończenie... Ale to tak jak ukraść pieniądze i zdobyć je ciężką pracą. Niby to samo się na końcu ma, ale o wiele większą satysfakcję i zadowolenie daje drugie rozwiązanie. Już samo zwątpienie autora czy jej powiedzieć o tym świadczy, że wie, że mógłby ją stracić, gdyby wyjawił prawdę. Po drugie zastanawia mnie jedno;co jeśli znów się coś stanie? Kryzys w związku, nie wiem cokolwiek? Czy autor znowu będzie stosować tego typu rozwiązania, zamiast porozmawiać? No bo jeśli żałuje, to może jeszcze, ale jak czytam o tym "sprycie" i innych miłych przymiotach według niego to raczej się na to nie zanosi tj. na jakąś szczerą skruchę. Ogólnie bez urazy dla nikogo, ale to wyobrażanie sobie, że straciła szansę na związek wydaje mi się cokolwiek dziwne. Pewnie przykro, że facet pewnie nasłuchał się nieprzyjemności od niej i dostał kosza, ale w sumie, gdyby go naprawdę lubiła, to nie dałaby mu tak łatwo odejść. Słuchałaby jego, a nie jakiś koleżanek, tak mi się wydaje, więc akurat tego nie ma co żałować. Najwyraźniej podobał jej się bardzo, ale nie miała do niego zaufania moim zdaniem. Ogólnie odnosząc się do twojego pytania. Jeśli jesteś w stanie powstrzymać się w przyszłości od podobnych okropnych zagrań, jeśli uważasz, że to ta jedyna to traktuj ją jak jak najlepiej i więcej nie rób takich świństw i nie mów jej nic. Jeśli natomiast czujesz, że taka jest twoja natura, będziesz przy każdym problemie/przeszkodzie postępować podobnie, to daj jej spokój i znajdź kogoś, komu takie zachowania będą imponować; skoro kumpli znalazłeś podobnych to i dziewczynę znajdziesz. Bo wnioskuję, że chyba twoja narzeczona do takiej grupy nie należy, skoro wahasz się jej powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
uparta chmura
|
Nie mów. Niech to będzie twoją "słodką" tajemnica.
Jprdl zmieniam wszystkie hasła xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Jak jej o tym powiesz, to będzie koniec. Albo szybki, bo da Ci w twarz i ucieknie, albo powolny, bo będzie się zastanawiała, jak by jej było z tamtym...
Siedź cicho ![]() Edytowane przez maliko972 Czas edycji: 2015-09-02 o 21:08 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
"nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu"
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo psychopata manipuluje swoją ofiarą żeby zwabić ją w pułapkę i zabić. Bo mu zależało na tym, żeby akurat ją zabić. Poza tym ludzie jak najbardziej podrywają ludzi, którzy im się podobają - chociaż zależy jak to "podobają" definiować. Ktoś może się podobać, ze względu na osobowość i charakter. Ktoś inny komuś innemu ze względu na ciało, osobowość i charakter. Jeszcze innemu zaimponują osiągnięcia. A innemu spodoba się, że klient/klientka ma full kasy, albo będzie sobie szukać chłopaka/dziewczyny tylko po to, żeby mieć coś ładnego do pokazania. ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
Poza tym jaką wartość ma Twoja opinia, skoro sam wcześniej napisałeś, że konsekwencje jej wyrażenia Cię nie obchodzą? Nieważne co jej zrobił, nieważne co jeszcze może jej zrobić - skoro mówi, że jest szczęśliwa, to wszystko supcio, a skoro zadał pytanie to trzeba mu odpowiedzieć nie patrząc na kontekst i nie zagłębiając się zbytnio w jakiekolwiek szczegóły. Serio gdyby ktoś zrobił to Tobie uznałbyś to za imponującą jazdę po bandzie i nie miał za złe? Dalej byłbyś z laską, która być może kiedyś uzna, że nie jesteś jednak dobrym ojcem dla jej dzieci i garścią uroczych intryg wpakuje Cię do więzienia np. bo pojawi się atrakcyjniejszy dla którego będzie miała ochotę przejechać się po bandzie jeszcze ostrzej? Zakładałbyś, że będzie miała skrupuły, bo w swoim psychopatycznym łebku przez pewien czas miała wizję miłości do Ciebie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chroń mnie losie przed takimi zaradnymi ludźmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.