|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
Witajcie
![]() ![]() ![]() Oto zdjęcia 1. z sierpnia 2 i 3 dzisiejsze, po strzyżeniu maszynką i wyprostowaniu p.s. na 2 fotce widać,że fryzjerka pominęła parę włosów, którymi przed chwilą zajęła się moja mama ![]()
Max Models W katalogu wizażystek ![]() ![]() Szybka wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=833238 Edytowane przez ewciaa82 Czas edycji: 2015-09-07 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Ładniutkie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ewciaa82 super włosy. Na zdjęciu to i naturalne i farbowane masz ładne ![]() Edytowane przez Efkakam Czas edycji: 2015-09-07 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
ewcia, ładne włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dolaczam do Was
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez biedroneczka05 Czas edycji: 2015-09-07 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Witamy na pokładzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- ewciaa82 ale masz ładne włoski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duże znaczenie miała pielęgnacja. Jak wspomniałam przez ostatni miesiąc olejowałam włosy codziennie a olej rano zmywałam delikatnym J&J płynem dla dzieci. Podczas suszenia używałam olejku zabezpieczającego a po wysuszeniu nakładałam serum tylko na końce.Dzięki temu włosy nie ucierpiały. Zdradzę Wam jeszcze moje odkrycie najnowsze. Siostra przywiozła z UK odżywkę, kupiła w sklepie za 1 funta. Zakochałam się w niej i na widok tego produktu w Hebe i Naturze ucieszyłam się, cena jednak z kosmosu w porównaniu do brytyjskiej (w przeliczeniu to około 6 zł). W Hebe kupiłam ją za 19.99 ...no ale grunt,że jest warta i moje włosy ja kochają ![]() Wrzucam tez zdjęcie włosów w wersji imprezowej. Takie pofalowane kocham je najbardziej, bo wyglądają jakby było ich dwa razy więcej ![]()
Max Models W katalogu wizażystek ![]() ![]() Szybka wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=833238 Edytowane przez ewciaa82 Czas edycji: 2015-09-07 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Twoje włosy zachwycają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
ewciaa82, kurde codziennie olejujesz, też bym tak chciała, ale w moim przypadku byłyby zbyt obciążone. Nakładam olej mniej więcej 1-2 razy w tygodniu. Nie masz żadnego przyklapu czy coś?
---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Pokażę Wam jeszcze zdjęcie moich włosów sprzed ok. 4 lat. Do takiej długości dążę jeszcze raz. No i obok zdjęcie mojej obecnej czupryny. Nie wygląda imponująco ![]() Moim Włosowym Celem Dziesięciolecia jest powrócić do dawnej długości, ale z nową jakością i naturalnym kolorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
Efkakam. o wiele bardziej mi się podobają Twoje włosy teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Zdecydowanie w naturalnych ci lepiej, trzymam kciuki. Wcale nie taka długa droga przed tobą, szybko odrosną, szczególnie jak będziesz o nie dbać. Moje jak przestałam farbować bardzo szybko odżyły. Gratulacje w podjęciu takiej decyzji, na plus
![]() Super biedroneczka! ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2015-09-08 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Tez sie ciesze ze nie katuje moich biednych wloskow farbami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Może to być od farby do włosów, ja tak miałam po farbie garnier. Garściami przez miesiąc, potem były wcierki, olejek rycynowy i olejowanie zdziałało cuda. No chyba że brak witamin, zła dieta i stres.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5269099 9]Może to być od farby do włosów, ja tak miałam po farbie garnier. Garściami przez miesiąc, potem były wcierki, olejek rycynowy i olejowanie zdziałało cuda. No chyba że brak witamin, zła dieta i stres.[/QUOTE]
No tak po farbie tez mi lecialy,ale od 3 miesiecy juz nie farbuje ,wiec to raczej nie to ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52691126]Podobno codziennie wypada do 100 włosów więc to chyba całkiem normalne ![]() Tak tez o tym czytalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
To oby tegoroczny sezon linienia nie byl dla ciebie zbyt ostry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam bogaty miks na włosy
![]() ![]() ![]() Macie jakieś sposoby na zagęszczenie włosów? Poza jantarem... mam gęste włosy z tyłu głowy a na czubku jest bieda.. ![]()
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Ja niestety zadnych nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Tyle slysze o olejku rycynowym na wlosy. Ale sie zastanawiam czy w moim przypadku by nie zaszkodzil, poniewaz uzylam go kiedys na rzesy i brwi zeby poprawil ich stan. I niestety sie nie sprawdzil, obudzilam sie ze spochnietymi oczami i na dodatek dookola byly koloru mocno czerwonego. Dobrze ze byl to weekend ,wiec mialam czas na dojscie do siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosowałam na brwi i rzęsy i nic złego mi się nie działo. Na skórę głowy nigdy nie używałam, zniechęca mnie to, że tak ciężko się ten olej nakłada i zmywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę drożdży
![]()
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
co do oleju rycynowego - zamówiłam wczoraj 250ml z dabur. wzięłam też amlę, która pójdzie na pierwszy ogień. mam zamiar przed każdym myciem przez 1h olejować skórę i włosy i jak najczęściej zmywać to tylko odżywką, oczyszczanie ograniczam do minimum. ew. skuszę się na jakieś łagodne myjadło typu facelle lub babydream. kilkukrotne wysuszenie włosów gorącym nawiewem dało końcówkom w kość, czuje że podniosła się porowatość włosów, zrobiły się suchawe, przestały lubić olej kokosowy i tylko mycie odżywką jako tako trzyma je w ryzach. gorzej, że włosy po odżywce nie są tłuste góra 1 dzień, po szamponie trzymały się 2 dni. wybrałam amlę i rycynę, bo liczę na przyciemnienie włosów, zagęszczenie, pogrubienie i lepszą ochronę na jesień i zimę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej mi się sprawował Johson's baby, ale też bez szału, bo niespecjalnie służył mojej skórze głowy, a na ogół nie mam z tym problemów. Rzecz w tym, że dziecięce szampony mają chyba trochę inne pH niż pozostałe i mogą się nie sprawdzać u dorosłych (szkoda, bo uwielbiam ten zapach dziecięcych kosmetyków ![]() Myłam też czymś takim: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...arfumfrei.html Ale nie domywał mi włosów Facelle nigdy nie próbowałam. Najlepiej mi się sprawdzają szampony z SLS, ale nie takie z prostym i krótkim składem. Bardzo lubię ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...c-i-blask.html bo włosy są po nim świeże, oczyszczone, ale nie plączą się, nie skrzypią jak po tych prostych szamponach i chyba się mniej niszczą. A te końcówki to naturalne Ci się tak niszczą od ciepłego nawiewu czy jeszcze jakieś resztki farbowanych? A Amli nie używałam, w dużym stopniu ze względu na opinie na temat zapachu, bo nie lubię takich kadzidełkowych, duszących zapachów, a ona chyba własnie taki ma. Amla Gold ponoć ma bardziej przystępny zapach. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2015-09-08 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
A ja sie nie daje, do konca roku zuzywam moje zapasy kosmetykow i nic poza szamponami nie kupuje (szamponow nigdy na zapas nie kupuje) bo moja szafeczka pseudo magazynek kosmetyczny nie jest w stanie sie juz domknac ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Jak na czubku masz słabsze, to już taka uroda. Mam to samo, dlatego napisałam, że boję się, że na starość dopadnie mnie androgenowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.