Żony i Panny Młode 2015 część 49- nasz sezon! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 15:21   #91
Justuus
Zakorzenienie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 49- nasz sezon!

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Justuss Chrzestnej może i lepiej, że nie będzie skoro ma takie podejście
A co do sytuacji z autem, ja bym zapytała "czy to nie był by problem, żeby pojechała z kimś innym".Przysluga,przyslug a, ale to jest Wasz ślub, który musi być pod Was i tak jak Wy chcecie
Z Chrzestną na pewno tak jest lepiej.

A z tą dziewczyną zawaliłam, bo sugerowałam TŻ że mi nie pasi, ale nie mogę powiedzieć (tzn niezbyt pasuje powiedzieć) "sory nie chcę Cię"... i tak wymyslił że napisał im aby sami zdecydowali...
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 15:25   #92
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Z Chrzestną na pewno tak jest lepiej.

A z tą dziewczyną zawaliłam, bo sugerowałam TŻ że mi nie pasi, ale nie mogę powiedzieć (tzn niezbyt pasuje powiedzieć) "sory nie chcę Cię"... i tak wymyslił że napisał im aby sami zdecydowali...
a kto jest Waszymi świadkami i czy jadą z Wami w aucie do kościoła ?
Stary 2015-09-09, 15:31   #93
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
a kto jest Waszymi świadkami i czy jadą z Wami w aucie do kościoła ?
Właśnie nie.

Tzn od poczatku. Kolega TŻ zaproponował, że nas może zawieźć bo dostał w pracy nowe auto i całkiem ładne to może byśmy chcieli.
I plan był taki, że on nas zawozi. Świadek jedzie naszym prywatnym autem z rodzicami TŻ, a świadkowa albo z nami (aby mi pomóc z suknią) albo z moimi rodzicami.
I tu nagle wyszła sprawa z tą dziewczyną i mówiłam TŻ że myślałam że swiadkowa z nami pojedzie... a on że nie możemy tak powiedzieć że ona nie może a ktoś inny pojedzie
I powiedział, że jeśli mam taki wymysł to kolega pojedzie z nami sam a ona z kims innym. Bo PM może miec ochote mieć samego szofera (i tu mnie było głupio traktować przyjaciela jak szofera...)

Wpadłam na pomysł że może prowadziłby świadek, z przodu świadkowa a my z tyłu, a kolega weźnie nasze prywatne... No ale TŻ się nie zapytał

Więc już "po ptokach", jak powiedziła żeby sami zdecydowali to juz klamka zapadła
Stary 2015-09-09, 15:36   #94
201606011622
Konto usunięte

Wgl smiesznie, bo na wszystkich zaproszeniach na październik wpisani jesteśmy już jako małżeństwo. A i M R....scy.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 15:37   #95
Anabele23
Zakorzenienie

Trochę głupio w sensie przecież dałoby się tak pokombinować, żeby jechała świadkowa z Tobą bo serio jest pomocna. No i nie wiem czy macie viedo ale my mieliśmy zamontowaną kamerkę w aucie i dziwnie w sumie mieć takie randomowe osoby jak ta panienka ale to tylko moje zdanie. My jechaliśmy ze świadkami - do kościoła prowadził świadek a z kościoła do lokalu mój Tż
Stary 2015-09-09, 15:39   #96
ania9o
Zakorzenienie

Melduje się

Jedziemy z garniturem na przeróbki, w poszukiwaniu butów, odebrać te brakujące 3 paczki paneli i zobaczyć nowo zamontowane drzwi do mieszkania
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 15:42   #97
Nusia1988
Zadomowienie

Jak ja uwielbiam czytać relacje Zazdroszczę Ci że miałaś taki humorek cały czas Chociaż dobrze, że się powstrzymałaś na przysiędze bo byłam na takim cywilnym, gdzie młody się chichrał i Pani urzędniczka zwróciła uwagę że to jest jednak podniosła chwila i żeby się opanował
Kiciakowa no co za agentka, nie dość że osoba towarzysząca to jeszcze królowa wieczoru, a raczej powrotu. Szczerze i tak dużo jej Twoja teściowa zaproponowała. Ja chyba bym wszystko zwaliła na kuzyna, że o niczym nie wiem i niech on oczami świeci. Niektórzy ludzie +30 a takie nieogarnięte toto..
Justynka, u nas była podobna sytuacja, chociaż inna
W twoim przypadku nawet bym na milimetr nie ustąpiła. Kurcze co to małe dzieci że bez siebie tych paru minut nie wytrzymają?!

Edytowane przez Nusia1988
Czas edycji: 2015-09-09 o 16:57
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 15:45   #98
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę głupio w sensie przecież dałoby się tak pokombinować, żeby jechała świadkowa z Tobą bo serio jest pomocna. No i nie wiem czy macie viedo ale my mieliśmy zamontowaną kamerkę w aucie i dziwnie w sumie mieć takie randomowe osoby jak ta panienka ale to tylko moje zdanie. My jechaliśmy ze świadkami - do kościoła prowadził świadek a z kościoła do lokalu mój Tż
Mam takie samo zdanie co Ty. W ogóle dla mnie troche dziwne że będzie na weselu
Mamy kamerzystów, nie wiem czy będzie kamerka w aucie (jeszcze nie wiem).
Najwyżej będziemy tak ustalać wsiadanie do auta i wysiadanie aby jej nie było widać...
No chyba że zdecyduje jechać z siostrą tż wtedy bedzie spokój

Dziewczyna ogólnie jest ok, i nic do niej nie mam

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Nusia nie jest powiedziane że dziewczyna świadka się tak nie obrazi jak ten od Was, ale to mnie akurat niezbyt obchodzi, świadek się zgodził na swoją rolę, to chyba zdaje sobie sprawę że ma być pomocny dla nas
Stary 2015-09-09, 15:48   #99
Kiciakowa
Zakorzenienie

nie mogą wytrzymać ze sobą kilku minut w osobnych samochodach.... czy oni wiedzą, że w kościele siedzą godzinę sami bliżej ołtarza?

z nami w aucie jechał wujek (jego auto, on prowadził) i kuzynka, jego córka - a przyszła z koleżanką z klasy, żeby nie być sama i jakoś ta koleżanka mogła sama jechać z kimś innym (dopiero po weselu się kapnęłam, bo nie myślałam o tym w dniu ślubu )
Stary 2015-09-09, 15:50   #100
aneta_91
Zakorzenienie

Nusia, na którą masz jutro wizytę ? Bo mi też przełożyli na jutro, na 21
Stary 2015-09-09, 15:52   #101
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja sobie nie wyobrażam, by ktoś miał jechać ze mną w aucie obcy, nie świadkowa.... . u nas w grę wchodziły dwie opcje: że tylko my sami + kierowca, lub my + świadkowie + kierowca, i wybraliśmy tę drugą opcję (na szczęście mieliśmy auto sześciosobowe). Zarówno starszy jak i starsza mają swoich partnerow i oni po prostu pojechali osobno.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 15:56   #102
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Nusia, na którą masz jutro wizytę ? Bo mi też przełożyli na jutro, na 21
17:20
Szkoda byśmy się wreszcie poznały. Następne zapisy uzgadniamy razem
Stary 2015-09-09, 16:00   #103
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
17:20
Szkoda byśmy się wreszcie poznały. Następne zapisy uzgadniamy razem
No ba
Ja się zdziwiłam, że mi taką późną godzinę zaproponowali, bo przychodnia niby do 20
Stary 2015-09-09, 16:38   #104
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie nie.

Tzn od poczatku. Kolega TŻ zaproponował, że nas może zawieźć bo dostał w pracy nowe auto i całkiem ładne to może byśmy chcieli.
I plan był taki, że on nas zawozi. Świadek jedzie naszym prywatnym autem z rodzicami TŻ, a świadkowa albo z nami (aby mi pomóc z suknią) albo z moimi rodzicami.
I tu nagle wyszła sprawa z tą dziewczyną i mówiłam TŻ że myślałam że swiadkowa z nami pojedzie... a on że nie możemy tak powiedzieć że ona nie może a ktoś inny pojedzie
I powiedział, że jeśli mam taki wymysł to kolega pojedzie z nami sam a ona z kims innym. Bo PM może miec ochote mieć samego szofera (i tu mnie było głupio traktować przyjaciela jak szofera...)

Wpadłam na pomysł że może prowadziłby świadek, z przodu świadkowa a my z tyłu, a kolega weźnie nasze prywatne... No ale TŻ się nie zapytał

Więc już "po ptokach", jak powiedziła żeby sami zdecydowali to juz klamka zapadła
To odkręć i bierz świadkową! U nas miała być "analogiczna" osoba jak ta dziewczyna na ślubie i weselu (TŻ stwierdził że to kretyński pomysł, żeby ją zapraszać, bo mimo że był u niej na weselu to od 5 lat zero kontaktu) i sobie nie wyobrażam, że z jakichś powodów miała by z nami jechać...

Chociaż...Poczekajcie...
Bo z nami z kościoła na salę jechała moja świadkowa, i jej OT, a mój dobry znajomy, z którym kiedyś kręciłam...
Może....może faceci tego tak nie odbierają jak my kobiety??
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 16:42   #105
Justuus
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;52708732]To odkręć i bierz świadkową! U nas miała być "analogiczna" osoba jak ta dziewczyna na ślubie i weselu (TŻ stwierdził że to kretyński pomysł, żeby ją zapraszać, bo mimo że był u niej na weselu to od 5 lat zero kontaktu) i sobie nie wyobrażam, że z jakichś powodów miała by z nami jechać...

Chociaż...Poczekajcie...
Bo z nami z kościoła na salę jechała moja świadkowa, i jej OT, a mój dobry znajomy, z którym kiedyś kręciłam...
Może....może faceci tego tak nie odbierają jak my kobiety?? [/QUOTE]

Już za późno z tego co wychodzi
Nie no nie jestem jakaś zazdrosna czy coś, po prostu jakoś tak... no dziwnie... wiedząc że kręcili z sobą...
Stary 2015-09-09, 17:29   #106
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Już za późno z tego co wychodzi
Nie no nie jestem jakaś zazdrosna czy coś, po prostu jakoś tak... no dziwnie... wiedząc że kręcili z sobą...
no to zrozumiałe
Stary 2015-09-09, 17:41   #107
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Lips, piękna relacja! Współczuję problemów z fryzurą i suknią, ale jak widać humoru Ci to nie zepsuło, ekstra!
Swoją drogą, super timing miała Twoja rodzina, że kartka ze Stanów tak idealnie dotarła.

Schmett, bardzo ładne paznokcie. Nic się nie przejmuj. Ja od babci TŻa na powitanie usłyszałam: "Mogłaś się trochę pomalować." xDD A jestem bardzo zadowolona z mojego wyglądu w dniu ślubu.

Cytat:
a ja mam nadzieję, że nie najpiękniejszy nasz mam nadzieję, że będziemy mieć o wiele wiele wiecej piękniejszych albo co najmniej tak samo pięknych dni jak dzień ślubu
Ja sobie nie jestem w stanie wyobrazić piękniejszego dnia w przyszłości. Suknia, piękny wygląd, mąż w smokingu, duuuuuuuuuużo tańczenia, pyszne jedzenie, dużo wzruszeń, miliony zdjęć. Nieeeeee, już nigdy nie będzie tak pięknego dnia. Nic tego nie przebije.

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja powiedzialam, ze nikomu nie pokazemy, ale to chyba malo realne, skoro prawie kazdy gosc sie dopomina...
Dziewczyny, co Wy!!!! Tu się wytnie, tam coś wklei i będzie miód malina!!!!

Cytat:
Właśnie odebralam nowy dowod z nowym nazwiskiem. Ale paskudny
To ja mam 2 paszporty teraz z tym samym zdjęciem (przyjęli mi stare zdjęcie, mimo że takie samo miałam w starym paszporcie :P) i na paszporcie sprzed 3 lat wygląda super, a na nowym znacznie gorzej. Jak po wielkiej dawce photoshopa, mam tak nienaturalną twarz. xD

Cytat:
I w ogole mam powazniejsze problemy z kregoslupem niz myslalam i bede chyba musiala tomografie zrobic
Życzę zdrowia.

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Jak ja uwielbiam czytać relacje Zazdroszczę Ci że miałaś taki humorek cały czas Chociaż dobrze, że się powstrzymałaś na przysiędze bo byłam na takim cywilnym, gdzie młody się chichrał i Pani urzędniczka zwróciła uwagę że to jest jednak podniosła chwila i żeby się opanował
Ja byłam świadkową na takim ślubie. Ani ja, ani druga świadkowa, ani para młoda nie mogliśmy przestać się śmiać. A jak urzędniczka czytała imiona świadków (i panna młoda, i obie świadkowe z takim samym imieniem) to chyba przez chwilę myślała, że cały ślub to żart. xD

Justuus, też bym jej nie brała do auta.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Zobaczcie sobie, jakie fajne efekty na sukni:
Stary 2015-09-09, 17:46   #108
kruella_de_mon
Zakorzenienie

kochane mam pytania:
- rajstopy czy ponczochy? Jakie ponczochy mialyscie i z jakiej firmy?? Nawet nie wiem czy chcę:P ale warto kupić zeby nie płakać potem że zimno;p ktore z samonoskow sa spoko?
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 17:57   #109
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Lips, piękna relacja! Współczuję problemów z fryzurą i suknią, ale jak widać humoru Ci to nie zepsuło, ekstra!
Swoją drogą, super timing miała Twoja rodzina, że kartka ze Stanów tak idealnie dotarła.

Schmett, bardzo ładne paznokcie. Nic się nie przejmuj. Ja od babci TŻa na powitanie usłyszałam: "Mogłaś się trochę pomalować." xDD A jestem bardzo zadowolona z mojego wyglądu w dniu ślubu.

Ja sobie nie jestem w stanie wyobrazić piękniejszego dnia w przyszłości. Suknia, piękny wygląd, mąż w smokingu, duuuuuuuuuużo tańczenia, pyszne jedzenie, dużo wzruszeń, miliony zdjęć. Nieeeeee, już nigdy nie będzie tak pięknego dnia. Nic tego nie przebije.

Dziewczyny, co Wy!!!! Tu się wytnie, tam coś wklei i będzie miód malina!!!!

To ja mam 2 paszporty teraz z tym samym zdjęciem (przyjęli mi stare zdjęcie, mimo że takie samo miałam w starym paszporcie :P) i na paszporcie sprzed 3 lat wygląda super, a na nowym znacznie gorzej. Jak po wielkiej dawce photoshopa, mam tak nienaturalną twarz. xD

Życzę zdrowia.
Nie mozna miec tego samego zdjecia po raz drugi na paszporcie? no wez, ja w piątek wlasnie takie planuje zaniesc

Dzieki

Stanisław Lem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 17:58   #110
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
kochane mam pytania:
- rajstopy czy ponczochy? Jakie ponczochy mialyscie i z jakiej firmy?? Nawet nie wiem czy chcę ale warto kupić zeby nie płakać potem że zimno;p ktore z samonoskow sa spoko?
ja mial rajstopy

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 17:59   #111
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja nie miałam ani rajstop ani ponczoch, wiec nie pomoge

Stanisław Lem

Stary 2015-09-09, 18:02   #112
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
a ja mam nadzieję, że nie najpiękniejszy nasz mam nadzieję, że będziemy mieć o wiele wiele wiecej piękniejszych albo co najmniej tak samo pięknych dni jak dzień ślubu
Też mam takie podejście! Może nie będzie tylu świadków takich dni co podczas ślubu czy wesela... Ale powiem Wam, że u mnie chyba na równi jest ślub cywilny, albo moje urodziny, bo się mężu postarał... Jak zdecydowaliśmy się na psa i po niego pojechaliśmy...Pewnie jak się będziemy wprowadzać do mieszkania... I wspólne wakacje... Mam mnóstwo takich wspomnień, które są dla mnie bardzo wyjątkowe i micha mi się cieszy na samą myśl o nich...
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 18:02   #113
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
kochane mam pytania:
- rajstopy czy ponczochy? Jakie ponczochy mialyscie i z jakiej firmy?? Nawet nie wiem czy chcę:P ale warto kupić zeby nie płakać potem że zimno;p ktore z samonoskow sa spoko?
Ja miałam samonośki z Gatty, polecam

Cytat:
Nie mozna miec tego samego zdjecia po raz drugi na paszporcie? no wez, ja w piątek wlasnie takie planuje zaniesc
Zasady są takie, żeby to było zdjęcie jak najbardziej aktualne, zrobione w ciągu ostatnich 6 miesięcy, no ale...zasady są po to, żeby je łamać
Stary 2015-09-09, 18:03   #114
Nusia1988
Zadomowienie

Ja za rajstopy zdecydowanie przepłaciłam Chciałam takie ściągające brzuch a jednocześnie 8den. No i ściągałam jakieś z Niemiec. Masakra miliony monet a efektu prawie żadnego
Stary 2015-09-09, 18:04   #115
aneta_91
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;52709695]Też mam takie podejście! Może nie będzie tylu świadków takich dni co podczas ślubu czy wesela... Ale powiem Wam, że u mnie chyba na równi jest ślub cywilny, albo moje urodziny, bo się mężu postarał... Jak zdecydowaliśmy się na psa i po niego pojechaliśmy...Pewnie jak się będziemy wprowadzać do mieszkania... I wspólne wakacje... Mam mnóstwo takich wspomnień, które są dla mnie bardzo wyjątkowe i micha mi się cieszy na samą myśl o nich...[/QUOTE]

Bo każde z tych wydarzeń jest wyjątkowe i najpiękniejsze na swój sposób
Stary 2015-09-09, 18:07   #116
joasia-a
Zakorzenienie

Justuus ja tez bym sie nie zgodzila na obca laske w samochodzie chba :P
/
Lips relacje chyba jutro przeczytam, na fcb jest ta sama, tak?

Kruella ja mialam ponczochy w kolorze szampana, nude na przebranie. Nie mam pojecia jakiej firmy bo kupowalam z glupa ;p ale nie byly biale i mi w sumie pasowaly nic im sie nie stalo przez caly wieczor, nie pekly, nie podziurawily sie.. Raz mi tylko z jednej strony odpiela mi sie ponczoch - bo nie mialam samonosnych (odparzyłyby mnie - swoją drogą ślubnego cycnika przez to już nie ubiorę :|) - jedyy mankament! Były czarne od sukni która się mocno zbrudziła od spodu
Stary 2015-09-09, 18:10   #117
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
W teorii zdjęcie nie powinno być starsze niż 6 miesięcy. Moje miało ponad 2 lata. Pani w konsulacie zapytała, czy to dokładnie to samo zdjęcie i powiedziała potem: "Spróbujemy..." Udało się, przyjęli wniosek. Już odebrałam paszport, więc przeszło.
Wiadomo, chodzi o to, żeby zdjęcie było aktualne. Czasami celnicy mogą mieć wątpliwości, jeśli np. osoba bardzo dużo schudła czy przytyła. Musi być widoczne podobieństwo miedzy zdjęciem a osobą. Ja się nic nie zmieniłam praktycznie od przedszkola. (Serio, nie da się mnie nie rozpoznać na zdjęciach z przedszkola. xD)
Stary 2015-09-09, 18:15   #118
wiosenka84
Zadomowienie

Lips super relacja

Ja również miałam pończochy z Gatty i byłam bardzo zadowolona
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 18:16   #119
viva91
na przekór do celu

Nie mogę z mojego Ciołka, on jest nieprzytomny po obudzeniu się

Przyniosłam mu obiad, on je je i w końcu mówi: "Nie pasuje mi ten sos do ziemniaków".
A ja na to: "To dobrze, że jesz go z ryżem"
Stary 2015-09-09, 18:19   #120
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Nie mogę z mojego Ciołka, on jest nieprzytomny po obudzeniu się

Przyniosłam mu obiad, on je je i w końcu mówi: "Nie pasuje mi ten sos do ziemniaków".
A ja na to: "To dobrze, że jesz go z ryżem"
ha ha dobre
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości