|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz.1
dzieci chyba wyczuwają jak się je chwali
![]() u mnie tez wystarczy żeby ktoś zapytał czy dobrze śpi i potem jak na złość nie chce spać, albo budzi się czesciej w nocy
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
No cóż, dzieci sie szybko regenerują... Mateusz potrafi wstac po drzmce 3minutowej
Mateuszek i Marysia sa podobni. Mija tez szybko sie budzi- wystarczy pzestac ja bujac. Moje 2900 g szczęścia. <3 04.07.2015
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Przed nami pierwsze szczepienie w srode. Zobaczymy jak mała będzie reagowała. Synek przespał cały dzień po szczepieniu, tylko budził się na jedzenie. Bez gorączki przechodził i bez płaczu.boję się co nas czeka tym razem. Dziś mała skomczyła 8 tygodni
za dwa dni będzie ważona, obstawiam że jakoś 5,5kg jej stuknie.Wczoraj nacytowałam, odpisywałam ale mi się coś w telefonie pierdykło więc się tylko wkurzyłam ![]() Pamiętam, że był temat mat edukacyjnych. Akurat wczoraj małą z nią zapoznałam i jest miłość od pierwszego wejrzenia. Machała łapkami, wydawała swoje wesołe okrzyki i przebierała nóżkami. Zajęła się na kilkanaście minut. Potem wstał brat i trochę razem poleżeli ale wolałam ją ewakuować z podłogi jak tam latał
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez wczoraj rozlozylam mate i nawet ladnie polezala - ponad pol godzinki. Teraz zasnela w bujaku, bo w innych miejscach plakala. Nie wiem co bedzie gdy bedzie zbyt ciezka na bujaka...
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
a w temacie pieluch to moja nosi 3 odkad skonczyla 6 tygodni :p te rossmanowe 3 sa juz maławe a dady i pampki są akurat. My w ogole z synem jak mial ok 3mce przeszlismy na wielorazowki i z mala tez planujemy, juz by na pewno byly dobre ale cos nie mam jeszcze do tego glowy, po chrzcinach ogarniemy
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Mleko podaję Humana comfort, mieszkam w Niemczech i w Pl lekarz zalecił nam Nutramigen, bo mały miał ewidentną alergię. Tu niechcą słyszeć o alergii, Nutramigen tylko na receptę, więc została mi Humana. Smoczek zmieniłam w 6 tygodniu na 2, bo się tak denerwował, że nie chciał jeść. Teraz mam to samo, więc chyba znów zmienię.
Szczepienie przechodziliśmy katastrofalnie. Trzy dni płaczu bez przerwy, mało spania, mało jedzenia. Za dwa tygodnie mam następne i już mi słabo na samą myśl. Spanie nocne wróciło A z usypianiem w dzień to u nas te opowieści działały, tylko ja nie mialam cierpliwości. Np to że dziecko odłożone do łóżeczka 10 minut za późno niż tego wymaga, będzie płakać. I jakież było moje zdziwienie, kiedy czekałąm jak na szpilkach na jakikolwiek znak zmęczenia, czyli pierwsze mętne spojrzenie i hop do łózka. Chwilkę pogadał i patrzę - MATKO BOSKO Śpi Wiadomo, każdy Maluszek jest inny, inaczej reaguje. Więc nie można uogólniać. Jak przeczytałam rano posty Mamuś, które wstały o 3 czy 4 rano, to mi się tak dopiero uzmysłowiło, że grzeszę narzekając na ciezkie wieczory |
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Moja Potwora przespala caly spacer ponad godzinny- w nosidle.
Moje 2900 g szczęścia. <3 04.07.2015
|
|
#98 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja tfu tfu od wczoraj zaczela minimalnie wiecej spac w dzien. Oczywiscie jak jedziemy do tesciowej to spi, jak jestesmy w domu jakos jej sie spac nie chce. Matka by chociaz cos ogarnela w domu
|
||
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
a propo szczepień, na jakie sie zdecydowalyscie?
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Refundowane
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
My tylko na NFZ
Moje 2900 g szczęścia. <3 04.07.2015
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
My szczepimy 5w1. 14 kolejna wizyta a ja chyba przeloze przez ten obrzek
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
Ja tutaj szczepie normalnie według kalendarza ktory jest taki sam jak w Polsce z różnicą że tutaj szczepią na Pneumokoki jako zwykła szczepionka.
Jednak ja zmieniłam trochę dawkowanie szczepień i dla starszej Liliany która skończyła 18 miesiąc przesunełam dwa szczepienia na poźniej aby nie dawać jej 4 na raz tylko po dwa. Hania miała problemy z zaśnięciem ale to chyba ten skok 12 tygodnia także może się unormuje.A tak to robi się bardzo towarzyska i nie mam dośc patrzenia na jej uśmiech A jak widzę że Liliana stara sie kopiowac mnie w opiece nad Hania to tym bardziej jest mi wesoło.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
hej. U nas ziiiiiiiimno strasznie. Dzis wieczorkiek maz poszedl z mala a ja zostalam w domu z synkiem i az zawrocil do domu po zimowa kurtke i czapke a on jest totalny zimny chow - zima w krotkich portkach w sniegu lata...
bylam dzis w aptece bo synek przeziebiony i nakupowalam zapasow -cebion, flegamina, sol morska, nasivin, floractin. Przygotowalam sie ostro na przeciwnika
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Czesc.
U nas tez zimno. W pon mamy szczepienie i nie poszlam z Mala na spacer ( aby aie nie przeziebila) Moja kruszynka nauczyla sie smiac w glos- jeszcze bardzo niesmialo, ale i tak uroczo. Moje 2900 g szczęścia. <3 04.07.2015
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry.
Od rana mam zly dzien. Nie mam pradu, wody. Nie moge wyjsc na spacer bo winda nie dziala i nie zniose wozka z 8 pietra. Masakra. Moje 2900 g szczęścia. <3 04.07.2015
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Uuu, no to nieciekawie...
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Znow wszystko dziala.
Lece na spacer i do sklepu. Napije sie kawki. Moje 2900 g szczęścia. <3 04.07.2015
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Ojeju jaka tu cisza. U nas tez zimno, wieje strasznie, uszy bez czapy odpadaja :p spacerujemy oczywiscie ale najchetniej bym z domu nie wychodzila do wiosny
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Czesc laski😊 u nas w miare. Slonce bylo ale wieje zimny wiatr. Bylismy na zakupach, i slowo daje, gdybysmy mieli wiecej czasu i kasy to wyszlabym obladowana torbami. Nawet mala spala prawie cale zakupy. Jak nigdy podobalo mi sie tyle rzeczy, zawsze jest tak, ze chce troche kasy wydac a nic mi sie nie podoba
kupilismy malej kombinezon w factory w smyku i dla mnie kurtke za 35 zl w croppie na wiosne😀 u nas tez dzis swiatla nie bylo, kapalam sie w chlodnej wodzieWysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najgorsze, ze sama baaaardzo zadko kiedy zajmie sie soba tak dlugo zebym mogla cos zrobic w domu. Ostatnio tez rzadko spi w dzien, ze dwie drzemki po 15-20 minut. Witamy nowa mamuske ![]() Ja codziennie, najlepsze w soacerach jest to, ze spi czasem jak mam dosc i jestem juz bardzo zmeczona to pakuje mala do wozka i laze, i laze, i laze ale w domu juz wozek nie dziala. Po sklepach tez nie polaze bo sie budzi i placze. Jak ja Ci zazdroszcze takich bezproblemowych dzieci ![]() Fisherka a jaki masz kolor wozka? Zadowolona jestes? U nas byl maly problem z przednimi kolkami, ale po nasmarowaniu jest gicior [/QUOTE]Ja mam odcień "chocolate". Bardzo mi się podoba, super się prowadzi no i gondola jest duża i ładna. Spacerówka już takiego szału nie robi... a ta mała żaba ma w nosie wózek :P Hej wszystkim! Moje dziecko właśnie zasnęło. Mam jakieś 2 godziny na ogarnięcie sterty prania, także lecę... Aha, ja szczepię 6w1, ale już dwa tygodnie zwlekam, bo po chrzcinach najpierw mąż chory, później ja, później znowu mąż, a wczoraj jeszcze teścia dopadło :/ no i lekarz kazał odczekać mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już to będę miała z głowy
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Do Mam karmiacych mm: od kiedy i od czego bedziecie wzbogacac dziete dziecka ( kleik, kaszka, marchewka- papka czy moze soczek z marchewki) ????
Czytam madre poradniki i normalnie zglupialam.... Wysłane z mojego GT-I9001
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A my dziś kończymy 3 miesiące
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry.
My dzisiaj na szczepienie. Jestem ciekawa czy zostanie zaszczepiona. Mala juz nie spi. Zrobila bojkot i koniec spania. Bede bardzo niewyspana.... Wysłane z mojego GT-I9001
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Po szczepieniu.
Nala rozdrazniona, do tego skok. Spi tylko na mnie. Wykoncze sie... Wysłane z mojego GT-I9001
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
U mnie tez po szczepieniu byla rozdrazniona. Wrzeszczala chwilami wrecz. No i robi wodnista kupke.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
przerzuciłyśmy się na fb i zapomniałam o Wizażu ...Na początku witam nowe mamuśki! A co u nas? u nas podobnie jak u Natetitki, dziecko bezproblemowe mało płacze, w miarę śpi, prawie nie ulewa i nie rzyga (pamiętam moje zdziwienie jak śmierdzi zarzygany ciuch, na początku nie wiedziałam co to : brzydal: ), na spacerach śpi albo się gapi, w sklepach czasem marudzi ale u niego marudzenie to nie ryk tylko takie jękolenie.Jedyne utrudnienie to to, że ciągle żre jak noworodek, co 2h, co 1,5 h, w nocy pobudki ze 2-3 .. no i efekt jest, miał 11 tyg to ważył prawie 7 kilo ... Co do zabawy to na razie najlepszymi zabawkami są własne albo mamine dłonie, cała reszta to tak o, mogłoby nie być. Chociaż od kilku dni widzę, ze coraz bardziej się interesuje ![]() N brzuszku nie przepada, ale jak jest coś interesującego na co się można pogapić to poleży kilka min, potem się denerwuje. udało mu się przekręcić kilka razy samemu ale nadal nie załapał o co kaman ![]() Generalnie uwielbiam gościa chociaż gościu woli tatę ... z nim najlepiej się gada i najfajniej się gapić jak tata coś majsterkuje ... rośnie mi kolejna złota rączka
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Mnie sie nie spieszy do rozszerzania diety. Przy synku to tak tylki spinalismy o wszystko. Jak zapomnialam dac witaminy to dramat byl kilka dni i nerwy co to bedzie, nie wyjsc na spacer? Dziecko nie bedzie zahartowane. Teraz na spokojnie ze wszystkim lecimy. Bedzie czas to sie pomysli. A czas przyjdzie na to po 6mcu.
Dziecko dalej bezproblemowe. Chrzciny teraz na tapecie mamy, wiec szykujemy sie
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Hej, my dzisiaj po szczepieniu. Zosia waży 5180g i jest długa na 62cm. Pora zaopatrzyć się w garderobę na 68cm... Poczyniłam już pierwsze kroki
coraz lepiej się dogadujemy. Brzuszek już nie boli. Czasem tylko bączki pomęczą. Fajnie być mamą nawet jak czasem nie ma kiedy zjeść :P Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

moja tfu tfu od wczoraj zaczela minimalnie wiecej spac w dzien. Oczywiscie jak jedziemy do tesciowej to spi, jak jestesmy w domu jakos jej sie spac nie chce. Matka by chociaz cos ogarnela w domu