Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-28, 10:46   #91
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

VIOLA ja mam z miekka koncowka z baby ono.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:55   #92
madzixx88
Zakorzenienie

Kana-no Zosia zaskakuje z ta dieta fajnie, ze tak rozumiesz jej potrzeby i trafiasz w sedno sprawy ja nie wiem czy bym wpadła na to, ze trzeba z kawałkami jedzenia spróbować a próbowałabym pewnie innych firm z myślą, ze akurat ta nie przypadła do gustu
A mleko pije jeszcze, tak? Jakie dajesz?

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Ala na drugiej drzemce a ja sprzątam w szafie..swojej tym razem chyba sie musze na zakupy wybrać
W ogóle to mam ręce mega zimne a moje dziecko gorące a jestesmy tak samo ubrane hmm
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:00   #93
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Ania przez swoje conocne imprezy, ktore z samych pogadanej zmienily siew bieganie po calym lozeczku dorobila sie wlasnego pokoju. Ja sie wynioslam do mlodego bo mam juz tych nieprzezpanych nocy dosc, ilez mozna. A wstalam do kibelka o 3 i slyszalam jak nadaje ze swojaego lozeczja, jak radio wolna europa.
Haha niezła jest!

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Adriana śpi od godziny 😱 oby to była nowa umiejetność międzyskokowa

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Ale pewnie to jest coś w stylu na złość matce bo zaraz chce jechać

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Hania Ada po pobudkach zasypia bez problemu, podaje cyc i śpi ze mną w łożku, tylko ze jest tego więcej niż zwykle - bo zwykle miałyśmy jedną. Ale czuję się całkiem spoko, chyba przyzwyczajam sie do takiego trybu
Goczek dzięki, właśnie jyż mnie zaskoczyła
U nas też zwykle zasypia od razu po cycu i mnie to pasuje. Tylko boje się co to będzie jak butle będzie pił ( jeśli będzie)

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ja mam te łyżeczki z babydream pakowane po 3szt, to nie sa ok ?
Ja też je mam i myślę nad zmianą.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ok to ten o którym myślałam. Dzięki to zamawiam! A Ty też polecalas jakiś zestaw do jedzenia z łyżeczka. Baby ono?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

KANA ale ta Twoja Zosia wymyśla no! Mleka nie, papek nie. Szybko ujawnia charakterek

MADZIXX ja też mam wiecznie zimne ręce i stopy tez a Filip cieplutki po tatusiu

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:05   #94
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
O żesz. Rozpisalam się i nie dodało posta.

Dzięki dziewczyny, migrena często ostatnio męczy, ale myślę, że to przez porę roku... Jakoś tak na przełomie lato/jesień, zima/wiosna zawsze u mnie jest gorzej.

Zosia zrezygnowała z jedzenia papek. Bardzo smakuje jej jeśli coś teraz jest w kawałkach... Jadlysmy juz ryż w pomidorowce rozgnieciony widelcem i krupniczek z warzywami startymi na tarce i mocno rozgotowanymi. Tylko mięsko było zmielone na drobno. Dodatkowo wychodzimy z jalowych smaków. Do zupki dodałam galazkę lubczyku i pietruszki i bardzo Małej smakowalo. Dziś dodałam odrobinę czosnku i cebuli... Zobaczymy co to będzie 😃 Słodka marchewka, dynia i ziemniak nie szły juz zupełnie, wiec muszę zacząć pomału kombinować...

Ewulka, a jak tam u Twojej córci? Zmieniają jej się smaki, czy dalej je chętnie tak jak wcześniej?
Je chetnie wszystko co daje.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52922280]A ona tylko gada,nieplacze,nie krzyczy?
dlugo tak wnocy nie spi? to Ci sie trafila rozrabiara...

Ja chyba po 6tym miesiącu,jaksie uda moja nauczyc w ogole wiecej jesc niz kilka lyzeczek...2tygodnie warzywek jej daje,a szalu nie robi to jej jedzenie :/ za to cycka je jak maluszek,po 6-8 razy w dzien i ostatnio po 3razy w nocy.dzis 5,ale przez jej pobudki rykowe, nie mam innego sposobu niz cycek na uspokojenie 😒 smoczek ja rozsierdza.na rakach trzymana tez ryczy. Se narobilam 😕

Moja też zasypia w nocy przy cycu, niestety...
A dzis po 9tej robila wrazenie spiacej, dalam jesc i położyłam w łóżeczku to się kurcze ożywila i zaczęła płakać,żeby ją stamtad uwolnic,ponad godzine bawila sie i marudzila,aż znow cycka dałam i usnela o 10:30. a ja za pół godziny chcialam gdzies z nią wyjsc...to pewnie bede ja musiala obudzic 😒
Czas mam dość tego kp 😕[/QUOTE]

Nie placze, nie krzyczy. Jest wrecz w wysmienitym humorze. Gada, chichra sie, roznosi ja ogolnie.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Tak z 2 godziny nie spi.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:06   #95
violka848
Zakorzenienie

Hania Goczek mi tez nie przeszkadza w nocy jak zasypia przy cycu, nie wyobrażam sobie co robią wtedy matki karniące mm- za każdym razem mleko? niewiem czy to pomaga. Cieszę się że karmie cycem jeszcze oj cieszę, podłączenie kilka sekund zajmuje z wzięciem z łóżeczka. Co potem hmm mam nadzieje ze te pobudki się skończą 😋
Stary 2015-09-28, 11:06   #96
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Kana-no Zosia zaskakuje z ta dieta fajnie, ze tak rozumiesz jej potrzeby i trafiasz w sedno sprawy ja nie wiem czy bym wpadła na to, ze trzeba z kawałkami jedzenia spróbować a próbowałabym pewnie innych firm z myślą, ze akurat ta nie przypadła do gustu

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Ala na drugiej drzemce a ja sprzątam w szafie..swojej tym razem chyba sie musze na zakupy wybrać
W ogóle to mam ręce mega zimne a moje dziecko gorące a jestesmy tak samo ubrane hmm
Nie do końca trafiam w jej potrzeby... Od tygodnia na obiad Zosia serwowala mi awanturę, jadła ale z dużym grymaszeniem... Jasne było, że coś jej nie pasuje. Akurat przeważnie gotuję sama, wiec nie kombinowalam z firmą ale ze smakiem... Dawałam np.więcej marchewki aby było slodsze itp. A jak w końcu przyszedł taki dzień, że nawet łyżeczki nie chciała wziąć do ust, to szybko poleciałam do sklepu, po składniki na pomidorówą (bo kto jej nie lubi?), znalazlam słoik Bobovity z pomidorówą i tam były kawałeczki ryżu, dalam Małej, a ona chętnie zjadła. Dałam parę lyzeczek, by zobaczyć czy nie będzie alergii na pomidory i na następny dzień sama już zrobiłam zupę. Idąc tym tropem wczoraj krupniczek z kawaleczkami i zielskiem. I w końcu trafiłam o co chodziło tej mojej marudzie.

Mleko pije tylko w nocy. W dzien je jogurt i na wieczór kaszkę Nestlé na jogurcie, nic innego mlecznego nie chce.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:20   #97
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej, melduje ze zyje w domu szpital. Agata kaszle, ja mam antybiotyk, a Mipena dostala wczoraj goraczki, co spadnie to rosnie znowu. Dzis zistaje w domu. Nie wiadomo z czego to. U neurologa starsza dostala skierowanie na eeg, to prawdopodobnie leki nocne, musze je zrobic prywatnie, bo na fundusz czeka sie 4 miesiace. Beda ze dwie wizyty w szcz. I nastepna u neurologa po leki. Czyli ominie mnie wesele kuzyna, bo finansowo nie wyrobie.

Na starym watku zostalo mi jeszcze z 10 str. Powoli nadrabiam.
Doszlam do plucia jedzeniem, moja tez tak robi, wszystko laduje wokol, a najgorzej jak.kichnie, wtedy nawet obiad jest na mnie, najbardziej lubi zupki bobovity, zaopatrzylam sie w tesco ostatnio, byla jakas promocja 6 w cenie 4. Jeszcze chce zrealizowac kupony z hippa w rosmanie, ale te wieksze juz wezme.

Wstawalam o 2 i nie bylo zacmienia, a specjalnie patrzylam.

Agata tez buczy niewiadomo czego. Za to pare razy udalo jej sie przekrecic z brzucha na plecy, i ucieka mi z maty

Buziaki, odezwe sie pewnie niedlugo

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

A, i jak bylam u lekarza pytalam o gluten. To mowila ze 7-8 miesiac. Slyszalys ie o tak poznym wprowadzaniu na mm? Bo juz nie wiem co robic, mialam zarczac wprowadzac.
Ja wprowadzam teraz od 5 msc, za pare dni

Cytat:
Ania przez swoje conocne imprezy, ktore z samych pogadanej zmienily siew bieganie po calym lozeczku dorobila sie wlasnego pokoju. Ja sie wynioslam do mlodego bo mam juz tych nieprzezpanych nocy dosc, ilez mozna. A wstalam do kibelka o 3 i slyszalam jak nadaje ze swojaego lozeczja, jak radio wolna europa.

Hahaha

Cytat:

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Nie placze, nie krzyczy. Jest wrecz w wysmienitym humorze. Gada, chichra sie, roznosi ja ogolnie.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Tak z 2 godziny nie spi.

Bedzie miala adhd :P

Cytat:
Hania Goczek mi tez nie przeszkadza w nocy jak zasypia przy cycu, nie wyobrażam sobie co robią wtedy matki karniące mm- za każdym razem mleko? niewiem czy to pomaga. Cieszę się że karmie cycem jeszcze oj cieszę, podłączenie kilka sekund zajmuje z wzięciem z łóżeczka. Co potem hmm mam nadzieje ze te pobudki się skończą 😋
Moja sie ostatnio budzi w nocy raz na jedzenie. Miedzy 4 a 6 a pozniej spi do 8-9

My bylismy w koncu w przychodni sie zapisac. W srode bedzie polski lekarz, M nas umowi na wizyte
Bylysmy tez na spacerze, pogoda cudowna. Milego dnia

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-28, 11:28   #98
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Czesć dziewczyny
U nas "ciężka" noc mały obudził się o 2;30 wyspany i najfajniej mu było na rękach , wtedy było bez płaczu.
Jestem trochę nie wyspana, ale to nic..
Gorsze jest to że daje już marchewke kilka dni i dzisiaj dopiero była pierwsza kupa..gęsta jak glina i płacz przy robieniu jej
Miała któraś z Was taki problem?
Majka- chyba Ty jak coś kojarze?
Jak mogę mu pomóc bo tak mi go żal jak się męczy

A w łikend byliśmy u znajomych i dowiedzieliśmy się że spodziewają się dzidziusia i to na ten termin co miałam ja będzie dziewczynka...marzyła o niej i ma ..podobno wcześniej była u ginekologa żeby wyliczył jej kiedy najlepiej starać się o dziewczynkę i się udało
Głęboko liczę na to że mi też się kiedyś tam uda
Po za tym mam chyba depresję jesienną ...

Sylwia-doczytałam że doczekaliście się ząbka gratuluję

Edytowane przez AgnieszkAA100
Czas edycji: 2015-09-28 o 11:45
AgnieszkAA100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:41   #99
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Haha niezła jest!

U nas też zwykle zasypia od razu po cycu i mnie to pasuje. Tylko boje się co to będzie jak butle będzie pił ( jeśli będzie)

Ja też je mam i myślę nad zmianą.

Ok to ten o którym myślałam. Dzięki to zamawiam! A Ty też polecalas jakiś zestaw do jedzenia z łyżeczka. Baby ono?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

KANA ale ta Twoja Zosia wymyśla no! Mleka nie, papek nie. Szybko ujawnia charakterek

MADZIXX ja też mam wiecznie zimne ręce i stopy tez a Filip cieplutki po tatusiu
Mam tą miseczkę http://allegro.pl/miseczka-z-przyssa...136017151.html

Fajna jest bo ma przyssawkę i przykrywkę. Łyzeczka z zestawu mi bardzo pasuje. Mam też te z Rossa, ale ta wg. mnie jest lepsza

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:02   #100
gossip_girl21
Zakorzenienie

Hejo my po wizycie szczepiennej, oczywiscie ryk przy wkłuwaniu teraz bida moja kochana śpi, ja bylam ranobu dentysty na czyszczeniu zębów 😑 pytacie o łyżeczki, jedna mam z canpola a druga z MAM co kolor zmienia przy temperaturze za wysokiej...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:04   #101
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Fajna jest bo ma przyssawkę i przykrywkę. Łyzeczka z zestawu mi bardzo pasuje. Mam też te z Rossa, ale ta wg. mnie jest lepsza
tez mam ten zestaw

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:22   #102
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam taką nadzieję

Cytat:

Dzięki bardzo zapisałam

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Hejo my po wizycie szczepiennej, oczywiscie ryk przy wkłuwaniu teraz bida moja kochana śpi, ja bylam ranobu dentysty na czyszczeniu zębów 😑 pytacie o łyżeczki, jedna mam z canpola a druga z MAM co kolor zmienia przy temperaturze za wysokiej...
Biedna oby po szczepieniu było ok!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:24   #103
gossip_girl21
Zakorzenienie

Aha najlepsze 71,5cm i 9,4kg.... 😑😅

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-28, 12:34   #104
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Moj w wieku roku tyle wazyl, chuderlak.
Stary 2015-09-28, 12:38   #105
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
To piateczka z waga!

jestem mamą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-28, 12:39   #106
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
To piateczka z waga!
Cash Twoje tez tyle waży? Ile na cm?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-28, 12:56   #107
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
A, i jak bylam u lekarza pytalam o gluten. To mowila ze 7-8 miesiac. Slyszalys ie o tak poznym wprowadzaniu na mm? Bo juz nie wiem co robic, mialam zarczac wprowadzac.
Każdy lekarz gada inaczej. Na mnie pediatra prawie nawrzeszczała, że jeszcze glutenu nie wprowadzam jak byłyśmy na wizycie w dniu skończenia 5 miesiąca...

Cytat:
Kawał baby
Stary 2015-09-28, 13:00   #108
ewullka87
BAN stały

Ja sie dowiem 14 tegi ile pulpet wazy.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Co do glutenu wprowadzilam zaraz po 4 tym. Teraz podaje normalnie kaszki glutenowe na kolacje. Skoro dobrze toleruje nie widze powodu by jej nie podawac.
Stary 2015-09-28, 13:00   #109
gossip_girl21
Zakorzenienie

Patrzę na necie na siatki i mi obliczylo ze ma wzrist i wage większą niz większość rówieśników i jestesmyna75 centylu...

Nasz skarb 26.04.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-28, 13:19   #110
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Cash Twoje tez tyle waży? Ile na cm?
Moj kilka dni temu wazyl 9600. Jednak chyba Amelka jest najwieksza na wątku, bo miesiąc młodszą od Szymka, no i to dziewczynka
Ile cm nie wiem, bo usmiechnelam się o zwazenie przy okazji wizyty u lekarza. Idziemy na szczepienie w przyszłym tygodniu, to będę wiedzieć.

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Każdy lekarz gada inaczej. Na mnie pediatra prawie nawrzeszczała, że jeszcze glutenu nie wprowadzam jak byłyśmy na wizycie w dniu skończenia 5 miesiąca...

Kawał baby
Dokładnie, co lekarz to teoria.
Dlatego ja uważam, ze nie ma co tak slepo ufać zdaniu jednego tylko czlowieka. Lepiej poczytać wiarygodne źródła, samemu zdecydować o tym momencie, bo każda z nas najlepiej zna swoje dziecko.

jestem mamą
Stary 2015-09-28, 13:19   #111
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie dowiem 14 tegi ile pulpet wazy.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Co do glutenu wprowadzilam zaraz po 4 tym. Teraz podaje normalnie kaszki glutenowe na kolacje. Skoro dobrze toleruje nie widze powodu by jej nie podawac.
Te kaszki tu to moja zmora 😒

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-28, 13:20   #112
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Patrzę na necie na siatki i mi obliczylo ze ma wzrist i wage większą niz większość rówieśników i jestesmyna75 centylu...
Dobrze sprawdzasz? Bo mi się wydaje, że powyżej 97 jesteście.
Stary 2015-09-28, 13:25   #113
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Dobrze sprawdzasz? Bo mi się wydaje, że powyżej 97 jesteście.
Tez mi się tak wydaje.

jestem mamą
Stary 2015-09-28, 13:31   #114
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
My dopiero raz użylysmy to nie mam porównania ale pisałaś, ze n początek silikonowe a my mamy te z melaminy
Dla mnie silikonowa na poczatek lepsza bo przy wierceniu dziecka nie stukne go bolesnie w dziąsło
ale nie niezbedna. Poza tym jest waska i w miarę głęboka

Cytat:
O żesz. Rozpisalam się i nie dodało posta.

Dzięki dziewczyny, migrena często ostatnio męczy, ale myślę, że to przez porę roku... Jakoś tak na przełomie lato/jesień, zima/wiosna zawsze u mnie jest gorzej.

Zosia zrezygnowała z jedzenia papek. Bardzo smakuje jej jeśli coś teraz jest w kawałkach... Jadlysmy juz ryż w pomidorowce rozgnieciony widelcem i krupniczek z warzywami startymi na tarce i mocno rozgotowanymi. Tylko mięsko było zmielone na drobno. Dodatkowo wychodzimy z jalowych smaków. Do zupki dodałam galazkę lubczyku i pietruszki i bardzo Małej smakowalo. Dziś dodałam odrobinę czosnku i cebuli... Zobaczymy co to będzie 😃 Słodka marchewka, dynia i ziemniak nie szły juz zupełnie, wiec muszę zacząć pomału kombinować...

Ewulka, a jak tam u Twojej córci? Zmieniają jej się smaki, czy dalej je chętnie tak jak wcześniej?

Niezla Zosia. Ma charakterek

Cytat:

Ja tez bym nie wpadła na to żeby podac cis z kawałeczkami

Cytat:

Tak z 2 godziny nie spi.

Oj Andzia Dobrze że nie płacze. Przejdzie jej. O stałej porze sie wybudza?

Cytat:

Może dzieci na mm tak często sie nie budzą i smok zalatwia sprawę? Albo bujanie...

Cytat:
Nie do końca trafiam w jej potrzeby... Od tygodnia na obiad Zosia serwowala mi awanturę, jadła ale z dużym grymaszeniem... Jasne było, że coś jej nie pasuje. Akurat przeważnie gotuję sama, wiec nie kombinowalam z firmą ale ze smakiem... Dawałam np.więcej marchewki aby było slodsze itp. A jak w końcu przyszedł taki dzień, że nawet łyżeczki nie chciała wziąć do ust, to szybko poleciałam do sklepu, po składniki na pomidorówą (bo kto jej nie lubi?), znalazlam słoik Bobovity z pomidorówą i tam były kawałeczki ryżu, dalam Małej, a ona chętnie zjadła. Dałam parę lyzeczek, by zobaczyć czy nie będzie alergii na pomidory i na następny dzień sama już zrobiłam zupę. Idąc tym tropem wczoraj krupniczek z kawaleczkami i zielskiem. I w końcu trafiłam o co chodziło tej mojej marudzie.

Mleko pije tylko w nocy. W dzien je jogurt i na wieczór kaszkę Nestlé na jogurcie, nic innego mlecznego nie chce.

Dlaczego nie dajesz kaszki na mm?

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny
U nas "ciężka" noc mały obudził się o 2;30 wyspany i najfajniej mu było na rękach , wtedy było bez płaczu.
Jestem trochę nie wyspana, ale to nic..
Gorsze jest to że daje już marchewke kilka dni i dzisiaj dopiero była pierwsza kupa..gęsta jak glina i płacz przy robieniu jej
Miała któraś z Was taki problem?
Majka- chyba Ty jak coś kojarze?
Jak mogę mu pomóc bo tak mi go żal jak się męczy

A w łikend byliśmy u znajomych i dowiedzieliśmy się że spodziewają się dzidziusia i to na ten termin co miałam ja będzie dziewczynka...marzyła o niej i ma ..podobno wcześniej była u ginekologa żeby wyliczył jej kiedy najlepiej starać się o dziewczynkę i się udało
Głęboko liczę na to że mi też się kiedyś tam uda
Po za tym mam chyba depresję jesienną ...

Sylwia-doczytałam że doczekaliście się ząbka gratuluję

My mamy ten sam problem. Od kilku dni podaję syrop Duphalac. Bez recepty mozna kupić. Jutro poradze sie pediatry.
Nie smutaj się. Idz do fryzjera. Kup coś sobie np.kolczyki ładne i depresja zniknie

Cytat:

W Rosku sa miseczki z pokrywką?

Cytat:

Niezła waga

Cytat:
Chyba to wyzszy centyl
Stary 2015-09-28, 13:34   #115
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dla mnie silikonowa na poczatek lepsza bo przy wierceniu dziecka nie stukne go bolesnie w dziąsło
ale nie niezbedna. Poza tym jest waska i w miarę głęboka

Niezla Zosia. Ma charakterek

Ja tez bym nie wpadła na to żeby podac cis z kawałeczkami

Oj Andzia Dobrze że nie płacze. Przejdzie jej. O stałej porze sie wybudza?

Może dzieci na mm tak często sie nie budzą i smok zalatwia sprawę? Albo bujanie...

Dlaczego nie dajesz kaszki na mm?

My mamy ten sam problem. Od kilku dni podaję syrop Duphalac. Bez recepty mozna kupić. Jutro poradze sie pediatry.
Nie smutaj się. Idz do fryzjera. Kup coś sobie np.kolczyki ładne i depresja zniknie

W Rosku sa miseczki z pokrywką?

Niezła waga

Chyba to wyzszy centyl
Chodziło mi o te łyżeczki z Rossa miseczek raczej nie ma.

jestem mamą
Stary 2015-09-28, 13:35   #116
ewullka87
BAN stały

Cytat:
To spoko, my tez tak ostatnio bylismy.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Te kaszki tu to moja zmora 😒
Dlaczego?
Stary 2015-09-28, 13:35   #117
Majka232
Zakorzenienie

My po b . długim spacerze. Zaszlam do Lidla. Dzwoni Tz czy cos kupic bo on w Lidlu a za chwilę słyszę go po drugiej str.regalu. haha. Śmiałam się z tego tak ze szok.

I jako ostatnia chyba zalatwilam becikowe. Wpisalam mój nr konta ale Tz mowi ze zmienil. Hmnm. Mam nadz.ze żartuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-28, 13:35   #118
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nasza pediatra
to generalnie przeciwnik glutenu. Pszenica wg niej nie jest potrzebna w diecie bo niezdrowa, zatyka jelita itp. Uwaza ze gluten jak najpóźniej. Starszemu tez wptowadzilam później ale nie pamiętam kiedy dokładnie :/
Ja bym chciala żeby brzuszek przyzwyczail sie do kaszek, owiciw i warzyw, mieska a potem na spokojnie wprowadzić gluten

:-*
Pobudki tak jak zaczynają sie nagle tak potem kończą. Moga to być zęby, skok itd. Trzeba przetrwać choc czlowiek myśli czy nic dziecku nie jest.

Ja mam często. Min. 2-3 razy w miesiącu :/ (bol trwa 2-3 dni)
Dzięki,sama nie wiem co robić z tym glutenem, lekarka mówiła że już można powoli, musze o tym poczytać w końcu

Cytat:

biedna 😖

Cytat:
O mamo ale duża babka rośnie 😁
Stary 2015-09-28, 13:43   #119
Majka232
Zakorzenienie

http://siatkicentylowe.edziecko.pl/

Tu mozna spr.centyle. my jestesmy w okolicach 50. Bylismy wyzej.
Amelka jest m-c mlodsza i dziewczynka wiec na pewno powyzej 97
Stary 2015-09-28, 13:47   #120
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za kazdym razem w sensie przy przebudzeniach czestszych niz pora karmienia? Biore na rece i przytulam a on zasypia od razu 😊

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Bylam na poczcie siempre wyslalam mleczko 😊
I adaptery babce za pobraniem ale to jest droga impreza strasznie! 20zl zaplacilam za 300g paczke.

Bylam w pracy swojej opchnac bebilon pepti koledze i byl szef i zaprosil mnie na obiad 😉 10pazdziernika na 14 idziemy cala firma bo jest 5lat naszej lecznicy 😊 do restauracji. Ale fajnie juz sie doczekac nie moge!
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości