![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie, cz. VI
To ja wprost przeciwnie. Kiedyś podkład, ciemne cienie, kreska. Teraz krem bb/cc i tylko szara kredka. Jedyne szaleństwo to niekiedy czerwona albo fuksjowa szminka. Ale... Rezygnując z cieni odjelam sobie dobre parę lat. Tylko, że ja mam dość delikatna urodę i mocny makijaż naprawdę mi nie pasuje (co dostrzeglam po nastu latach robienia tapety
![]() Ciekawa jestem jak konturowana twarz wygląda w świetle dziennym, zawsze wydawało mi się, że to głównie do zdjęć. Edytowane przez rawita Czas edycji: 2015-10-10 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Natomiast usta, oczy i brwi mam mało wyraziste więc chyba podkreślanie ich mi nie szkodzi - tak sobie wmawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
maszyna, nie człowiek
|
Wydaje mi się, że dużo zalezy od kosmetyku, narzędzi i naszej wprawy
![]() ![]()
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Ja jestem beztalencie w makijażu
![]() Używam tylko korektora mineralnego, Blot Powder z MAC-a (jedyny, który skutecznie u mnie matuje), poza tym krzywa kreska z czarnego cienia do powiek ![]() ![]() iamxshi - podobają mi się te muszkieterki Venezia ![]() virtual_reality - czapka superowa ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o makijaż, to mam pełen zestaw: podkład, puder, korektor, róż, bronzer, rozświetlacz, tusz, kredka i cienie do brwi, cienie do powiek i szminki. Staram się jednak trzymać zasady, że jeśli wyraźne usta, to na oczach tylko tusz i na odwrót - jeśli już maluję oczy (nawet delikatnie) to na usta idzie jakiś nudziak lub pomadka ochronna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja polecam bronzer z Kobo, ten jaśniejszy odcień, ciężko zrobić sobie nim ciemne placki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
CORELIPS
|
Ojj, też uwielbiam podkreślać kości policzkowe (a nie mam wydatnych naturalnie, więc dużo takie konturowanie mi daje) - od 2 lat używam tego samego opakowania Honolulu. Sprawuje się dobrze, ale planuję kupić coś jaśniejszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Ja nie konturuje, bo i tak mam wystające
![]() Podkladow nie uzywam, tylko pudru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Nindżopesz
|
U mnie większość też, te płynne robią tłustą maskę a większość minerałów pękający tynk. Lumiere Luminesse jest natomiast w sam sedes, idealne.
Czuję się skuszona, myślałam właśnie o Sahara Sand albo Inglocie 505. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Hmmm. A ja co rano zaspana w kiepskim świetle maluję oczy eyelinerem, tuszem, używam odrobinę kredki w linii wodnej, by pomniejszyć narząd wzroku, bo przy tym pierwszym kosmetyku robi mi się nienaturalnie wielkie oko.
Delikatnie się pudruję i używam śladowych ilości podkładu na... policzkach tuż przy uszach, bo czasem mam zaczerwienione (naczynka czy krostki PMS-owe). Jak mi się chce, to dodaję odrobinę różu na kości policzkowe. Przepadam za matowymi pomadkami Golden Rose i Bourjois. Na wieczór eksperymentuję - ciemne bordo, jasny pomarańcz. Jednak na co dzień wybieram jakieś róże, cielaki, korale, dla blondynki w sam raz. Trudno mi też wyjść z domu, nie wypsikawszy się perfumami, ale ostatnio stwierdziłam, że gustuję w takich, że ze swoją nauczycielską pensją nie powinnam tego robić codziennie tylko po to, by ciągnąć za sobą kadzidlany ogon w klasie. ![]() Lubię stylówkę opartą na tajemniczości - czernie, burgundy, dymne zapachy, wyraziste pomadki, ale na co dzień średnio to się spisuje w mojej pracy. Z tego powodu pisałam tu kiedyś o swoich pastelowych "służbowych" ubrankach. I się pochwalę się - wczoraj nabyłam wełniany kapelusz. Najtańszy znalazłam w... Croppie: http://www.cropp.com/pl/pl/lw350-99x/wool-hat.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. Edytowane przez trupiegi Czas edycji: 2015-10-11 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ładny kapelusz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj wieczorem, zainspirowana naszą rozmową o makijażu, postanowiłam wyjść z domu z wściekle intensywną maliną na ustach, którą kupiłam parę miesięcy temu, ale nie miałam odwagi użyć. Wysmarowałam się i natychmiast zmyłam, położyłam zamiast tego nudziak. Jakoś koral, czy fuksja mi leżą, ale w malinie czułam się jak kokota. Może to kwestia przyzwyczajenia. Kapelusz super! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Eh, ja muszę z perfum rezygnować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
u mnie w makijażu od lat rządzi to samo - podkład, kreska z jaskółką rysowana eyelinerem, tusz, brąz lub róż, oraz często pojawia się czerwona szminka - nowością jest to, że czasem maluje brwi, które mimo iż mam naturalnie ciemno brązowe włosy to one są raczej dość jasne i rzadkie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() Napiszę jakie nuty lubię... ambra, piżmo, mandarynka, migdały, paczula, jaśmin, wanilia, drzewo sandałowe, porzeczka, heliotrop... Obecnie właśnie szukam czegoś nowego - więc jeśli coś jesteście w stanie polecić to będzie super! Kochane, a jakie są Wasze ulubione zapachy? ![]() Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2015-10-11 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Też jestem maniaczką perfum, obecnie poluję na resztki Flower le parfum i nigdzie nie znajduję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dior Hypnotic Poison - wersja zwykła i Eau Sensuelle, moje waniliowe miłości. Moja mama używa Mexx Black i Christina Aguilera at Night - lubię, ale nie chcę pachnieć identycznie, dlatego nie mam własnych flaszek. Lubię bardzo zapomniane już Aguilera X-pose Stardust, taki miodowo-ciepły, otulający zapach, trzymam kilka ml na dnie od wielu lat. Z kontrowersyjnych, moje miłości i odkrycia: Koszmara - DK Black Cashmere - trupio-mistyczno-dymiony zapach, Serge Lutens - Fille en Aguilles - choinki z kadzidłem kościelnym, Tom Ford - Sahara Noir - surowe kadzidło kościelne. Mam jeszcze kilka dymnych marzeń, ostatnio zaczęłam poszukiwać perfum w stylu vintage. We Francji jest tego pełno, niestety nie zdążyłam tam nic upolować, bo na wycieczce mało mieliśmy czasu dla siebie, a ja wiedzy na temat perfum nie mam jeszcze zbyt dużej. Czaję się też na Toma Forda Italian Cypress. A któraś z Was kojarzy to coś? http://www.perfumeriaquality.pl/prod...-oud-edp-100ml Ciekawa jestem, do dziś zastanawiam się, czy ja tego przypadkiem nie wąchałam w kramiku w Wersalu. Utkwił mi tam jeden zapach w pamięci, taki ciotkowo-elegancki killer z nutą kadzidła. EDIT: Dziękuję za pochwały dot. kapelusza. ![]()
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. Edytowane przez trupiegi Czas edycji: 2015-10-11 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Tak serio mam 9, przy 10-ciu czuję przesyt. Ale mimo wszystko jestem perfumoholiczką, uwielbiam szukać i testować. 2. nie lubię perfum "perfumeryjnych" tylko pachnące dosłownie dymem/ogniskiem albo wędzonymi śliwkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Ja to testowałam. Nie moje klimaty, przyprawiają o ból głowy, choć wyraziste i mocne perfumy raczej lubię.
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() A jak pachną Burning Leaves? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Nindżopesz
|
W kompocie paskudne, w perfumach super
![]() No... palonymi liśćmi. Dość delikatnie, słodka niekontrowersyjna i ciepła spalenizna. Podobne do Bonfire Demeter. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najczęściej używam teraz Idole edp Lubin, poza tym kadzideł CDG, głównie Avignon, Zagorsk i Ouarzazate latem, Black Afgano, Encre Noire dla mężczyzn, Arso Profumum Roma. Ale mam ostatnio ochotę na coś nowego, szkoda że mieszkam tak daleko od wszelkich niszowych perfumerii ![]()
![]() |
![]() |
#116 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze Redhaired, chciałabym zobaczyć jakąś aktualną fotę Twoich włosów ![]() Jeżeli chodzi o malowanie ust, pozostaję przy błyszczyku kolorach koralowo-czerwonych, używając raczej nieznaczą ilość, a częściej pomadki ochronnej. Moje usta na szczęście są widoczne nawet przy użyciu bezbarwnej pomadki, marzy mi się jednak malować na jakieś intensywniejsze kolory. Niestety muszę najpierw poskładać kasę na zajęcie się uzębieniem, które mimo stałego aparatu wróciło do swojego naturalnego ustawienia ![]() Cytat:
![]() ![]() Fryzura może nie porywa, ot, zwykłe włosy do ramion, jednakże czuję się dużo lżej i swobodniej, długie włosy męczyły mnie i przytłaczały. Cieszę się z decyzji obcięcia, nawet nie tęsknię za długimi włosami, a obawiałam się, że będę płakać na drugi dzień ![]() Jakaś fotka może? ![]() Cytat:
![]() Ja się tak długo zbieram, żeby zrobić glossa, że już chyba pora od razu odrosty walnąć. Redhaired to Ty farbowałaś henną? Kurcze, myślałam że to chemiczna farba ![]() A jeśli chodzi o codzienny makijaż, jako bazy używam kremu z filtrem. Nawet jeśli wychodzę po zmroku i wracam przed słońcem, lubię efekt wyrównania koloru cery, który mi daje. Podkład mam mineralny, do tego korektor również mineralny. Oczy maluję cieniami nudowymi, standardowe delikatne cieniowanie powieki, do tego mocno wytuszowane rzęsy. Czasem kreska eyelinerem na powiece, ale tylko wtedy, kiedy mam więcej czasu. Do tego cień do brwi i delikatnie róż na policzki, w ciepłym odcieniu. Tyle na co dzień. Niestety bez makijażu wyglądam baaardzo niewyraźnie ![]()
![]() Edytowane przez Patryka Czas edycji: 2015-10-11 o 16:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Red wygląda na to, że minimalistą albo się jest albo nie jest
![]() ![]() Trupiegi podlinkowanego przez Ciebie nie znam, ale tam jest oud. Lubisz? Na mnie strasznie śmierdzi. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() EN męskie też mam ![]() Cytat:
![]() 2. dziękuję ![]() 3. jaka firma i nr/kolor? ![]() 4. faaajnie wyszło, proste rude do ramion mają coś w sobie ![]() 5. i farbą i henną. Odrosty farbą żeby rozjaśnić a kiedy po długości całość co jakiś czas blednie, to robię henna gloss albo zwyczajnie kładę hennę. Po Khadi przetestuję tę z Pola. Naturalne mam ciemny blond z rudawym połyskiem, zdaje mi się, że poziom 6 albo 7. Nigdy nie hennowałam na naturalnych a na samych odrostach prawie nie łapie. ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() A propos makijażu, możecie polecić jakieś cienie do oczu w kremie? W sensownej cenie? Zrezygnowałam z tradycyjnych. Moim ideałem jest niezniszczalny, idealnie rozprowadzający się Indelible MAD Minerals, ostatnio kupiłam Maybelline Color Tattoo i jak na cień uznawany za kultowy to strasznie słabo... Roluje się przy nakładaniu. Mam jeszcze L'Oreal Infaillible - też szału nie ma, osypuje się (no kurde, kremowy cień i się osypuje, bez sensu) ale przynajmniej kolor świetny (13 Burning Black, jakby oberżyna). |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Red, gratuluję. ![]()
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do perfum to ja mam zupełnie inny gust, kadzilane, drzewne zapachy od razu powodują u mnie migrenę. Najbardziej lubię owocowe i owocowo-kwiatowe, aktualnie używam Miss Dior i Chanel Chance, czasami Oh Lola, Lancome Midnight Rose, Princess Very Wang. Ale też mam więcej perfum niż jestem w stanie zużyć |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.