![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: muj kraj taki pienkny
Właśnie wyrzuciłam z mieszkania jakiegoś gościa, którego radośnie wpuścił mój mąż. Taaa, truchtał na 4 piętro, żeby skorzystać z naszej toalety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie masz rację. Sama o tym dzisiaj pomyślałam spotykając się z negatywna reakcja otoczenia na moją skargę... No ale przecież jeżeli nie będziemy działać nawet w taki sposób to nigdy nic się nie zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przyznaje ze sama nie znam na to odpowiedzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. za który specjalnie zapłaciłam, 2. który specjalnie zamówiłam, żeby mieć pewność, iż przesyłka do mnie dotrze to trochę poważniejsza sprawa. Co innego ponarzekać sobie na "złą młodzież" a co innego złożyć skargę na osobę, która nie wywiązuje się ze swoich zawodowych obowiązków a jednocześnie narzeka, że ma tak dużo pracy i tak mało zarabia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tacy lekarze, nauczyciele czy choćby pocztowcy. Gdzie jest powód, ta podstawowa przyczyną tej ogólnej porażki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Czasami to mam wrażenie, że to taka pozostałość po komunizmie kiedy to funkcjonowało powiedzenie "czy się stoi czy się leży dzienna stawka się należy". Znam sporo osób, które z tęsknota wspominają "stare, dobre czasy" kiedy to nie trzeba się było tyle narobić żeby dostać wypłatę. Z drugiej strony jest też postawa, którą dość trafnie skomentował pewien obcokrajowiec w prywatnej rozmowie "Ty jeździsz nowym [służbowym] autem, właściciel firmy jeździ nowiutkim, wypasionym samochodem to co się dziwisz, że Ci nie płaci? Ja jeżdżę autem [służbowym], które ma 8 lat, a właściciel firmy, w której pracuję jeździ samochodem, który ma 10 lat bo taki mu wystarczy, ale za to ja zarabiam dobrą stawkę.".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Czyli polskie postaw się a zastaw się? ;D
A płacić ktoś i tak musi przecież... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;53304938]hociaż dziwi mnie, że panie z poczty im tego nie zaproponowały, skoro można to szybciej przez neta załatwić
![]() Ale akurat to najbardziej normalne, że nie będą proponowały alternatyw, bo przecież nie jest to w ich interesie. Poczta Polska nie zarabia na przelewach internetowych tylko przekazach. O alternatywach zapłaty powiadomić może co najwyżej sprzedawca prądu. Ale nie rozumiem dlaczego licznik przedpłatowy ma ograniczyć kradzieże prądu? Co za problem kraść z przedpłatowego, bo nie rozumiem? Kradzieże prądu najłatwiej znaleźć wynajmując elektryka, który zrobi pomiary strat dla każdego punktu - bardzo łatwo znaleźć miejsce, gdzie prąd "znika". Wówczas zgłoszenie kradzieży na Policję z protokołem elektryka. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Można żądać zwrotu kasy na polecone przesyłki, które nie były tak dostarczone. Albo korzystać z innych firm.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pań z poczty, masz oczywiście rację, ale chodziło mi o czynnik ludzki, tak po prostu. Że widzą taką starowinkę, co siedzi i czeka nie wiadomo ile, no mogłyby się zlitować. Ale może ja za dużo oczekuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
jak na 100% znasz złodzieja i masz dowody, to możesz zgłosić do prokuratury bezpośrednio.
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- [1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;53321866] A co do pań z poczty, masz oczywiście rację, ale chodziło mi o czynnik ludzki, tak po prostu. Że widzą taką starowinkę, co siedzi i czeka nie wiadomo ile, no mogłyby się zlitować. Ale może ja za dużo oczekuję.[/QUOTE] Raczej im nie przyjdzie na myśl, że starowinka obsługuje przelewy na komputerze.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
niedawno bliska znajoma wychodziła za mąż i opowiadała perypetie związane ze slubem kościelnym. Wiecie, ile bierze organista za 45 minut grania? 300 zł - płatne przed ceremonią.
Jak włoży się do koperty mniej - zagląda, przelicza i każe donieść... ![]() jak młodzi zdecydują się na ślub bez organisty lub z innym muzykiem - ten miejscowy przychodzi przed ślubem po kasę, bo tylko ona ma klucze na chór, gdzie znajdują się organy. ![]() i nikt nie potrafi z tym nic zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
w parafii znajomej to zakonnica stroiła kościół - nawet kontaktowała się z mlodymi, w jakim kolorze mają być dekoracje i brała 'co łaska', w sumie nawet jak ktoś nic nie dał, to też chyba było ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wizażowy Kot Igor
|
Poczta Polska- temat rzeka. Ale "mojej" i tak nic i nikt nie dorówna
- Listonosz ma Pani przynieść polecony/przesyłkę na 3 piętro? No żart? Nie ma takiego obowiązku! - Aha. A czy awizo koniecznie trzeba wcisnąć między reklamy na parapecie na półpiętrze, wsunąć (z imieniem i nazwiskiem) za obudowę domofonu na zewnątrz? Drobniejsze przesyłki też można tam podrzucać i ja mam się domyśleć, że one tam są i codziennie przeszukiwać stosy gazetek reklamowych? (tak znalazłam odlewkę z wizażowej rozbiórki). -Pani jest bezczelna. - Czy naprawdę znalezienie i wydanie jednego listu poleconego jednej osobie musi trwać aż kwadrans? Nie mogą Państwo jakoś tego uporządkować, zamiast przeglądać stosy za każdym awizem? Na przyklad według dat? -Pani jest bezczelna. - Proszę Pani, pracuje tu pani od kilku lat i do tej pory stuka Pani w ten komputer jednym palcem z prędkością ślimaka na mefedronie. -No Pan jest bezczelny! -Nie ma takiej przesyłki! -Ale Państwo awizowaliście ją wczoraj. (Pani znika na kolejny kwadrans. Kolejka głośno i już mniej uprzejmie wyraża zniecierpliwienie) -Nie ma. - Jadziaaaaaaaa! Tu jest, w przesyłkach dla firm! -Nie możecie w końcu jakoś zorganizować tego bałaganu? -Pani jest bezczelna. A monity/skargi można pisać do oporu. Załoga stale ta sama, niezmienna od lat. Kierownik (kierowniczka?) jest postacią mityczną, stale nieuchwytną. Telefonu też nie odbiera. Staram się unikać naszej poczty, jak ognia i rzadko tam bywam, ale za każdym razem trafiam na dzikie awantury, bo ludziom puszczają już nerwy. W okresie przedswiątecznym można przepaść na poczcie na kilka godzin. Żeby nadać polecony/wysłać paczkę z reguły jeżdżę na pocztę w sąsiedniej dzielnicy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() I serio uważasz, ze się na takowy zwrot kasy doczekasz...? Odnośnie rady "można korzystać z innych firm" brzmi to trochę jak "nie podoba ci się? Zmień pracę i weź kredyt". Nie napiszę co myślę o takich radach, dopowiedz sobie.
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Jest sobie Pani Licealistka.
Pani licealistka skończyła niedawno 18 lat. Może głosować w wyborach, kupić legalnie alkohol, gdyby urodziła dziecko, to byłaby za nie odpowiedzialna. Niestety rodzice wciąż muszą pisać dla Pani Licealistki usprawiedliwienia, bo liceum nie przyjmuje do wiadomości, że uczeń jest już dorosły ... :p
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wypisz wymaluj moje liceum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
U mnie tak samo i jeszcze zakaz wychodzenia poza teren szkoły.
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Żeby nie było tak całkiem pesymistycznie spieszę z informacją, że moje wczorajsze zażalenie na listonosza poskutkowało i był dzisiaj przeprosić oraz wyjaśnić sprawę.
Znaczy się jest nadzieja dla tego kraju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
A ja nie załatwiłam pewnej ważnej sprawy na uczelni, bo jeden pan z samorządu studenckiego UJ wykazał się daleko posuniętą nierzetelnością. Na początku nie potrafił odebrać faksu, w końcu go wysłałam, zadzwoniłam, czy doszedł - tak doszedł (nie mogłam przekazać osobiście, bo miałam praktyki, a faksem "teoretycznie" można było). A potem okazało się, że w ogóle go nie ma - zniknął. Na szczęście miałam potwierdzenie z treścią dokumentu, ale i tak nie mamy pańskiego faksu i co nam pani zrobi? Dziękuję bardzo samorządzie studencki UJ.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I faktycznie, zakonnica bierze co łaska, nie zagląda do koperty, nie komentuje ile ma być. A jak ktoś nic nie da, to też nic nie mowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do poczty, to też mnie rozwala jak mnie pytają "jaka duża przesyłka". No skąd mam wiedzieć? Nawet jak wiem co zamawiałam to często nie wiem jaka gruba jest książka albo jak coś zapakowano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.