![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Slow fashion
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;53890721]I ja chętnie dołączę do wątku.
![]() Składami ubrań interesuję się od tego roku. Niestety jako studentka mam bardzo ograniczony budżet, ale staram się jak mogę. Do ostatnich sukcesów na tym polu zaliczam: 1. i najważniejsze: wywalenie 5 wielkich worów ubrań ![]() ![]() 2. Byłam na tzw. swapie ubraniowym, gdzie oddałam część nienoszonych przeze mnie ubrań, a upolowałam... Sweter Benetton 70% wełna 30% angora ![]() 3. Koszule kupuję od roku wyłącznie wiskozowe (na jedwab jeszcze mnie nie stać), szaliki i czapki z wełną, płaszcz na zimę 50% wełny, następny będzie miał jej więcej. ![]() 4. Mam postanowione, że choćbym zakochała się w kroju ubrania, to jeśli ma więcej niż połowę poliestru albo akrylu, to nie kupuję. Chociażby dlatego, że szlag mnie trafia, jak mi się ubrania mechacą i chcę oszczędzić sobie nerwów. ![]() Aktualnie poluję na: idealną białą koszulę. Mogę polecić od siebie zakupy w C&A - trochę trzeba się nagrzebać, bo wiele ubrań jest przeciętnych, ale większość z nich ma bardzo przyzwoite składy w bardzo przyzwoitych cenach. Polecam.[/QUOTE] Witaj. W moim przypadku odgruzowywanie szafy przede mną. Chyba po świętach się tym zajmę.
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja. Podobnie jak poprzedniczka szukam dobrych jakosciowo rzeczy w przyzwoitych cenach. Niestety o to ciezko. Ostatnio zakupilam sweterki kaszmirowe, spodnie skorzane i moj maly hit- kolekcje balamin hm. Wiem ze to dalej sieciowka ale sklady bardzo dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
siedzę i myślę
|
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;53890721]I ja chętnie dołączę do wątku.
![]() Składami ubrań interesuję się od tego roku. Niestety jako studentka mam bardzo ograniczony budżet, ale staram się jak mogę. Do ostatnich sukcesów na tym polu zaliczam: 1. i najważniejsze: wywalenie 5 wielkich worów ubrań ![]() ![]() 2. Byłam na tzw. swapie ubraniowym, gdzie oddałam część nienoszonych przeze mnie ubrań, a upolowałam... Sweter Benetton 70% wełna 30% angora ![]() 3. Koszule kupuję od roku wyłącznie wiskozowe (na jedwab jeszcze mnie nie stać), szaliki i czapki z wełną, płaszcz na zimę 50% wełny, następny będzie miał jej więcej. ![]() 4. Mam postanowione, że choćbym zakochała się w kroju ubrania, to jeśli ma więcej niż połowę poliestru albo akrylu, to nie kupuję. Chociażby dlatego, że szlag mnie trafia, jak mi się ubrania mechacą i chcę oszczędzić sobie nerwów. ![]() Aktualnie poluję na: idealną białą koszulę. Mogę polecić od siebie zakupy w C&A - trochę trzeba się nagrzebać, bo wiele ubrań jest przeciętnych, ale większość z nich ma bardzo przyzwoite składy w bardzo przyzwoitych cenach. Polecam.[/QUOTE] Hej witaj ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię sztyblety. Tez chce na tych wyprzedażach zapolowac na jeszcze jedną parę.
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Witam się i ja
![]() Od kiedy pamiętam głównie zwracam uwagę na jakość uszycia i skład materiałów - zakupy robię z głową, świadomie i slow fasion pod tym względem nie jest mi obcy, natomiast nigdy nie będę miała małej ilości rzeczy bo to jest sprzeczne z tym co uważam - miałabym wrażenie że ciągle chodzę w tym samym ![]() Kupuję systematycznie w COS, oraz wybiórczo w Zarze, Mango, Massimo Dutti, TK Maxx i F&F. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Kici kici miau miau
|
o fajny watek
![]() cos dla mnie ![]() moja szafa to czern, biel, szarosc, i paski! uwielbiam paski ![]() co nie znaczy ze kupuje jak leci. Od dawna staram sie wybierac rzeczy lepszej jakosci, i ponadczasowe ![]() obecnie moge napisac ze : 1)dzinsy kupuje w allsaints, podoba mi sie to ze czarne sa czarne przez wiele pran, a jak sie spieraja to bez ochydnych bialych zaciekow ktore wkurzaly mnie straszliwie. 2)marynarki zazwyczaj tylko stacjonarnie i zazwyczaj to Zara poniewaz podchodza pod moj gust ![]() 3) bluzki, T-shirty - temat rzeka, te jednolite to ostatnio Alexander Wang - polecam b.dobra jakosc, a takze dobre szyje Lukasz Jemiol i Wearso. Jedne z ulubionych to bynamesakke. Lubie tez bluzki Isabel Marant, Comme des Garcons - zamawiam z internetu. 4) buty - ostatnio Minnetonka. A na zime, skorzane to chetnie Isabel Marant. Nie kupuje w sieciowkach polskich, omijam te z Lpp, czasami Zara, sporadycznie Mango. 5) torby bardzo minimalistycznie - obecnie mam 3 skorzane, na lato materialowe glownie od Ani Kuczynskiej stylowo chyba najbardziej odpowiada mi Kate Moss, Sienna Miller, siostry Olsen.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
siedzę i myślę
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;53910277]Witam się i ja
![]() Od kiedy pamiętam głównie zwracam uwagę na jakość uszycia i skład materiałów - zakupy robię z głową, świadomie i slow fasion pod tym względem nie jest mi obcy, natomiast nigdy nie będę miała małej ilości rzeczy bo to jest sprzeczne z tym co uważam - miałabym wrażenie że ciągle chodzę w tym samym ![]() Kupuję systematycznie w COS, oraz wybiórczo w Zarze, Mango, Massimo Dutti, TK Maxx i F&F.[/QUOTE] Witaj Kasiula ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Kici kici miau miau
|
wszystkie dzinsy allsaints kupuje na ich stronie
![]() ![]() rozmiarowka typowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Kici kici miau miau
|
tego nie wiem niestety poniewaz tak jak pisalam rozmiarowka typowa wiec ja mam praktycznie w kazdych dzinsach 28, tak tutaj podobnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobry wieczór, wątek czytam, choć odzywam się dopiero pierwszy raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;53910277]Witam się i ja
![]() Od kiedy pamiętam głównie zwracam uwagę na jakość uszycia i skład materiałów - zakupy robię z głową, świadomie i slow fasion pod tym względem nie jest mi obcy, natomiast nigdy nie będę miała małej ilości rzeczy bo to jest sprzeczne z tym co uważam - miałabym wrażenie że ciągle chodzę w tym samym ![]() Kupuję systematycznie w COS, oraz wybiórczo w Zarze, Mango, Massimo Dutti, TK Maxx i F&F.[/QUOTE] Żałuję, że nie ma tego sklepu u mnie w mieście, bo sporo rzeczy mi się podoba. Cytat:
Torby też preferuję skórzane. Widzę, że inspiracje też mamy podobne ![]() https://www.instagram.com/moderosa/ https://www.instagram.com/fashionmugging/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Kici kici miau miau
|
ja troche mniej elegancko
![]() a Moderosa ma torbe o ktorej jeszcze niedawno intensywnie myslalam.. Puzzle Bag od Loewe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Kici kici miau miau
|
Ps11
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Półtora roku temu poszłam na analizę kolorystyczną a potem... wypieprzyłam połowę szafy i kupiłam 2 pierwsze kaszmirowe swetry w "dobrych" kolorach. I wtedy przysięgłam sobie: KONIEC Z AKRYLEM i innymi poliestrami. Koniec z badziewiem filcującym się po pierwszym praniu. Koniec "spontanicznych" zakupów na poprawę humoru. Początki były trudne... ale gdy minęła najgorsza faza odwyku poczułam ulgę ![]() Co jeszcze? Uczę się robić na drutach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Też lubię tych projektantów, od siebie dodam jeszcze Madelle ![]() ![]() Marzy mi się żeby nauczyć się robić na drutach, ale póki co czasu brak, a z moimi zdolnościami manualnymi wątpię czy coś z tego wyjdzie ![]() Do SH kiedyś chadzałam regularnie, póki co jestem uziemiona, bo nie mam auta, a mąż za późno wraca ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Cześć Karolina
![]() Do mojej wczorajszej wypowiedzi dodam, że od lat interesuję się etyczną modą, DIY i przemysłem modowym w ogóle. Polecam blogi: http://www.lady-and-the-dress.com/- autorka pisze o tkaninach, szyciu na miarę, dobrej jakości, uniwersalnych fasonach, itp. Zna się na rzeczy ![]() http://into-mind.com/blog/ - planowanie garderoby, porządki, itp http://exkonsumpcja.blogspot.com/ - blog o tym, jak odzwyczaić się od bezmyślnego robienia zakupów. Zaglądam też na Simplicite - blog mocno wtórny mocno inspirowany "Minimalizmem po polsku" i blogami zagranicznymi. Na plus jest to, że autorka uczy się robić na drutach tak jak ja ![]() StyleDigger nie cierpię! IMHO jest infantylna i łasa na kasę od sponsorów. Fatalnie się ubiera! A ta jej linia piżam w realu mocno rozczarowuje. Generalnie nie przepadam za blogerkami i Instagirls - w dzisiejszych czasach to po prostu słupy reklamowe, nawet nie wiecie jak bardzo. Pracowałam w marketingu więc z łatwością dostrzegam posty sponsorowane, niepodpisywane "współprace" i product placements. Jedyną polską blogerką, do której zaglądam jest Jestem Kasia - nie przesadza z współpracami, nie jest łasa na darmowe ciuszki made in china, umie wyszukać w SH świetne rzeczy, i... ma ładne włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Nie znoszę za to pomarańczowego, ostrego różu i limonki. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Karolino, jestem ciekawa, co sądzisz o blogach, które polecałam.
![]() |
#115 |
siedzę i myślę
|
Jakieś na pewno polecane przez kogoś oglądałam, ale nie pamiętam juz które to były i kto polecał
![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------------------- Już odnalazłam... mr vintage przejrzałam pobieżnie, bo jednak wolę damską modę ![]() Laurę zaczęłam obserwować na insta, ogólnie bardzo ładna dziewczyna, odwraca uwagę od ubrań ... http://madra-szafa.blogspot.com/ fajny blog ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2015-12-27 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Super, że jesteście ![]() Ja do slow fashion dochodziłam latami i, nie ukrywam, miało to związek ze ze wzrostem środków dostępnych na ubrania ![]() Noszę juz właściwie tylko naturalne materiały, zdarza się, że dopuszczam niewielką domieszkę czegoś sztucznego. Kupuję w MD, Cos, linie premium sieciowek, trochę TKMaxxa, sporo perełek mam z Simple. Bardzo dużo reklamuję niestety, bo dobry skład nie zawsze gwarantuje komfort użytkowania, a nie znoszę jak na ubraniu zaczyna być widać ślady użytkowania ![]() ![]() Do przeczytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Uprzejmie donoszę, że na Shwrm.pl też są wyprzedaże, a dodatkowo za zapisanie się na newsletter jest zniżka -25zł.
Poleciałam sprawdzić Pakamerę - nie ma wyprzedaży. Ale na Dawanda są, -20% i - 30% na sukienki, biżu, torebki, i wszystko "na bal".
wizażowy wątek o SLOW FASHION - zapraszamy ![]() Edytowane przez SzyszkaChmielu Czas edycji: 2015-12-27 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Kupiłyscie coś w Zarze ? Ja kilka płaszczy i dżinsów do pomierzenia i wybrania 1, 2 par idealnych ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.