![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
hmm zastanawia mnie dlaczego nie można jeść orzeszków ziemnych
![]()
#92 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też
![]() Ja tam uważam, że nie wolno alkoholu, papierosów i innych używek. Należy też odstawić mocną kawę i herbatę. No i surowizna, coby nie doszło do zakażenia. I tego się będę trzymać, nie wolno dać się w ciąży zwariować ![]()
#93 |
Zakorzenienie
|
agus87
Sprzatątałam w M&S. Niby nic niesamowitego, ale baaardzo lubilam ludzi z tego sklepu dlatego szkoda mi bylo odchodzic. Pracowalam tam ponad rok, co sie rzadko mi zdarza zostac w robocie tak dlugo. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Co do orzeszków to bardzo łatwo rozwijają się na nich pleśnie wydzielające aflatoksyny niebezpieczne dla płodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszamy ![]()
![]() |
#96 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agus87 orzeszków ziemnych nie można? Pierwsze słyszę... Z kawą to wiem że do 200 mg kofeiny dziennie można. U mnie wszystkie laski z PM2014 piją kawę, lekarze mówią że jedna słaba kawa dziennie jest ok. Cytat:
Trzymam kciuki! Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi, od rodzinnego mam skierowanie na morfologię, tsh, ft3 i ft4. Wyniki w poniedziałek, mam nadzieję że TSH nie podskoczyło za bardzo. W sierpniu było 3,13 i nikt nie kazał iść do endo, ani gin ani rodzinny.
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Fistaszki, kukurydza, zboża łatwo się zarażają. Zwłaszcza jak są źle przechowywane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wczoraj testy pokazały dwie kreski-dwa jeden zrobiony popołudniu, drugi wieczorem zanim poszłam po buciki by poinformować o tym Męża ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak zobaczylam dwie kreski od razu polecialam do niego z testem, jakos tak nie pomyslalam zeby cos wymyslic :P
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Witaj malenstfo24! Ogromne gratulacje! I jak reakcja Męża?
My od 4 miesięcy sie nie zabezpieczaliśmy, ale 2 tyg temu uznaliśmy że na jakiś czas wstrzymujemy się w dni płodne, bo ja bym chciała trochę ogarnąć swój organizm, zadbać o siebie, schudnąć. Niestety już za późno ![]() Pierwszy test robiliśmy rano w dniu wizyty u dietetyka i był negatywny, niestety @ nie było i po 3 dniach zrobiłam drugi test i wyszła bladziutka kreska. Testy robiłam rano w łazience w obecności TŻ, mamy dwie umywalki więc zawsze rano razem korzystamy z łazienki. Oboje byliśmy w szoku, Mąż musiał to przetrawić ale już następnego dnia było ok i powoli zaczyna się cieszyć ![]()
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2015-12-04 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() ![]() justynkie Mąż zdębiał dwa razy zapytał czy żartuje i czy naprawdę a potem kamera wypadła z ręki bo rzucił się by wyściskać ![]() ![]()
6 Lipiec 2013 ![]() 14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malenstfo24 Czas edycji: 2015-12-04 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
U nas wie tylko TŻ, teściowa, moja koleżanka i pół wizażu
![]() Moi rodzice dowiedzą się w święta, w pracy mam zamiar powiedzieć pod koniec stycznia, a z resztą znajomych to nie wiemy, wyjdzie w praniu ![]() My akurat oboje nie pijemy alkoholu od ponad roku więc nikogo nie zdziwi nasza abstynencja.
#105 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A moim rodzicom chcemy powiedziec w Swieta. No i dziewczyna i szefowi w pracy chce powiedziec po wizycie, kiedy juz bedzie serduszko, bo musza sie oswajac, ze jeszcze chwila i mnie nie bedzie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
tija93 tak naprawdę kwestia zastępstwa lezy po stronie pracodawcy. Ja mam pracę typowo biurową, pracujemy po 9 godz dziennie przy komputerze. Mimo że ciężarna może pracować w takich warunkach 4 godz, to nie będę roszczeniowa i o ile zdrowie pozwoli, to zamierzam pracować jak najdłużej.
Jestem zastępcą kierownika, moją działkę robię tylko ja i nie ma nikogo w biurze kto mógłby mnie zastąpić. Nie mam jak przyuczyć kogoś, bo każdy projekt jest inny a ja nie jestem w stanie nauczyć wszystkiego. No ale trudno, jakoś firma będzie musiała to załatwić. U mnie sa też nadgodziny, więc będę chciała dogadać się tak, że jak już pójde na L4 to w nagłych przypadkach będę mogła przyjeżdżać do pomocy, za kasę oczywiście.
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W pracy jest trochę obawa, że dziewczyny będą gadać,że umowę dostała i zaciążyła mam młody zespół, jestem dość świeża w pracy no, ale trzeba się martwić o siebie pracodawca ma zapewnić warunki by pracować, rozmowa będzie dużym stresem. Jednak z doświadczenia koleżanek wiem,że te co się najbardziej bały to zaskoczone były reakcją przełożonych to mnie jakoś podnosi na duchu ![]()
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, że praca w pojedynkę byłaby niebezpieczna dla ciąży. Mamy u nas zabiegi, w których najnormalniej w świecie ciężarna nie może uczestniczyć. Plus jak wiadomo w szpitalu się dźwiga. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Ciebie to własnie przez to ryzyko pracodawca powinien Cie przenieść na inne stanowisko i inny tryb pracy. Ja świeżak nie jestem, pracuję u siebie prawie 2 lata, ale zastępcą kierownika jestem od listopada... I u mnie wcześniej nie było lasek w ciąży więc będę przecierać szlaki. Z jednej strony jest strach o reakcję szefa, ale z drugiej wolę być pierwsza niż np. trzecia. U nas w firmie połowa załogi to dziewczyny w wieku rozrodczym. Jak zaczną zachodzić, to wszystkie na raz i wtedy dopiero się narobi jak szef co parę miesięcy będzie sie dowiadywał o kolejnych ciążach.
![]() |
#111 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci ze najwazniejsze w tym wszystkim jest rodzina i jesli czujesz sie z tym dobrze to tak jest ok ![]() Cytat:
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a zamierzacie chodzić do gin prywatnie czy na NFZ?
Ja do tej pory chodziłam na NFZ, w sierpniu jednak poszłam prywatnie do lekarza który docelowo miał mi prowadzić ciążę. Jednak ostatnio mój TŻ dostał namiar na babeczkę z przychodni do której wcześniej chodziłam, podobno bardzo dobry lekarz, ma dobre opinie w necie. Pierwszy wolny termin do niej jest dopiero na 20 stycznia, więc teraz na 21.12 umówiłam się do innego gina z tej przychodni żeby założył mi kartę, a docelowo i tak chcę do tej lekarki. Trochę szkoda mi kasy na prywatne wizyty jeśli na NFZ trafię na dobrego lekarza, z drugiej strony mam poczucie że nie powinnam oszczędzać na własnym dziecku... Zawsze też jeśli nie będę zadowolona z tej styczniowej wizyty to mogę iść znowu do tego prywatnego, tylko czy to nie będzie za późno...
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ide w poniedzialek prywatnie do mojej docelowej lekarki, ale ona tez przyjmuje na NFZ i tez sie zadtanawiam, czy nastepnym razem nie zapisac sie na NFZ. I chyba tak zrobie, jesli oczywiscie bedzie mials miejsce ![]()
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Ja również na NFZ mam w przychodni doskonałego położnika ciężko się do niego dostać, bo wszystkie ciężarne się zjeżdżają by prowadził ich ciąże, ale jak już wejdę na wizytę raz to wiem,że można do niego w nocy o północy dzwonić i swoje pacjentki, które są w stanie błogosławionym traktuje priorytetowo
![]()
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W samej pracy planuję być do marca/kwietnia. Wizytę mam w piątek 11 grudnia - nie mogę się doczekać ![]() Póki co zapisałam się prywatnie..w sumie lekarz którego wybrałam przyjmuje tylko prywatnie. Dalej bolą mnie cycki, są olbrzymie ![]() ![]() ![]() Jak tylko test wyszedł dodatni zrobiłam cały panel podstawowych badań i na szczęście wszystkie są prawidłowe ![]() Nie było mnie jeden dzień i tyle do nadrobienia w czytaniu ![]()
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
orzeszki ziemne mogą doprowadzić do alergii a także sprawic, ze dziecko bedzie na nie uczulone tak kiedyś mówiono ![]() trzeba by było je chyba jeść tonami ![]() justynkie prywatnie chodzę do z-cy ordynatora ginekologii w moim mieście od 10 lat jestem jego pacjentką poza tym zna cala moja rodzine bo wszystko baby ode mnie do niego chodzą, prowadzil mi pierwsza ciaze, troche malo opowiadal o dzidziusiu ale mowil wszystko to co powinnam wiedziec on uwaza ze jesli nie ma wskazan to badan prenatalnych robic nie trzeba a ze ja narwana polecialam w 20 tyg na badanie 3d, prenatalne i badanie ukladu krwionosnego i serduszka córeczki także byłam uspokojona ![]() do tego ten moj gin odbierał mój poród wtedy jeszcze pęcherz mi przebijał bo mi wody nie odeszły a mialam 5 cm rozwarcia bo z takim przyjechalam na porodowke, ale skoro dzien wczesniej powiedzial, ze jutro urodze no to coz ![]() teraz też pojadę już nawet wiem do ktorego lekarza od rana potwornie boli mnie głowa czytałam, że można polopirynę, a na niej jest napisane by nie brac w I i II trym. ciąży ![]() więc męcze się na razie z bolem glowy i nie biorę nic po 14 godzinach na nogach wlasnie je wylozylam na kanape... jestem ciekawa jak to bedzie, bo moja corka od ok 6msc powtarza ze chce miec siostre lub brata... ciekawa jestem jak zareaguje gdy jej powiem ze mam dzidziusia w brzuszku... ale to nie wczesniej niz brzuszek bedzie widoczny chyba ![]() witam nowe mamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
agus87
Raczej z tego faktu, ze nie moge dzwigac i gin powiedzial, ze nie powinnam pracowac i najlepiej to lezec. Niestety moze wyjsc tak, ze cala ciaze bede musiala lezec. Ja caly dzien jestem spiaca. Przestalam pic kawe wiec moze dlatego, mimo, ze pijalam tylko jedna z rana. Znowu tez mnie kluje w jajniku z prawej strony. Od clexane mam siniaki na brzuchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.