Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 20:59   #91
lokilook
Raczkowanie

Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
Widzisz różnicę pomiędzy powołaniem 2 sędziów bezprawnie a zrobieniem bezprawnie wybrania 5 sędziów i przyjęcia ich ślubowania kilka h później pod osłoną nocy mimo , że sam prezydent wie co naród o tym myśli i wie co się działo w sejmie, widział zgromadzenie pod sejmem ale nie... Pan Duda musi zatańczyć jak mu prezes zagra
Jak dla was nie ma różnicy to nie mam więcej pytań.
Widzę grę na czas. PiS go nie ma, więc tempo mnie nie dziwi.
Efekt działań jest ten sam.
Dla mnie PiS wybrał bezprawnie 3 sędziów ( 2 im się należało), PO wybrało 2 bezprawnie. Gdzie byłaś w czerwcu?
lokilook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 21:03   #92
MalarskiSen
BAN stały

PiS potrzebuje tempa ? Błagam.
Ja nic złego w tym nie widzę. Poste.
Nami i tak rządzi jedna zawistna osoba może chcieli zrobić to dla naszego dobra, co oni niby mają mieć do ukrycia?
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 21:04   #93
lokilook
Raczkowanie

Cytat:
no i co w związku z tym?
Złożyli dymisję bo naród ich nie chciał po aferze taśmowej, na każdego ministra jest wiceminister więc... Nieuzasadniony ból 4 liter.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

I nie chciałabym dostać afer taśmowych z teraz bo pewnie by nam włosy stanęły dęba . Polityka jest brudna i nie tylko u nas ale i na całym świecie, z afery taśmowej pamiętam dobrze wyjaśnienie prezydenta Hiszpanii na jego machlojki "Hiszpania nie da się szantażować" i ich śmiech, że jak można załatwiać tak sprawy to trzeba się od nich uczyć. Wielkie halo, że ch,d i kamieni kupa no i co ? Nowość? Nie jesteśmy niezależnym państwem a nasz komfort zależy od relacji międzynarodowych ale... Tępaki wielkie wooow no afera taśmowa... Radosław Sikorski to bardzo porządny i wykształcony człowiek, jakoś USA przyjęło go z otwartymi ramionami od razu jak złożył dymisję u nas.
aha nie rozliczajmy afery taśmowej, bo włosy staną nam dęba Dalej ścigajmy kelnerów. Mam już serdecznie dosyć złodziejstwa, za PO osiągnęło level master. Nawet Pałac Prezydencki obrobili.
Stary 2015-12-03, 21:05   #94
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lokilook Pokaż wiadomość
aha nie rozliczajmy afery taśmowej, bo włosy staną nam dęba Dalej ścigajmy kelnerów. Mam już serdecznie dosyć złodziejstwa, za PO osiągnęło level master. Nawet Pałac Prezydencki obrobili.
Obrobiła córeczka Martusia Kaczyńska więc błagam
Idź być ślepym PISiorem gdzie indziej :P
Stary 2015-12-03, 21:08   #95
lokilook
Raczkowanie

Cytat:
Naucz się dyskutować. To, że się z Tobą nie zgadzam nie czyni mnie pisiorem, więć daruj sobie.
Stary 2015-12-03, 21:10   #96
MalarskiSen
BAN stały

To podawaj argumenty zamiast słynne "PO złodzieje" a widziałaś może jak obniżyli nasz dług? Jak nasz kraj wyglądał 8 lat temu? Jak ruszyli nas z zacofania? Zaciskaliśmy pasa, bidowaliśmy i tylko dzięki temu wyszliśmy na prostą zamiast być w sytuacji Grecji.
Stary 2015-12-03, 21:10   #97
StarFighter
BAN stały

Pytanie: MalarskiŚnie to po wała kolejny wątek jak jeden już jest?
Odp: bo lubimy kłótnie ma wizażu
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 21:15   #98
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Pytanie: MalarskiŚnie to po wała kolejny wątek jak jeden już jest?
Odp: bo lubimy kłótnie ma wizażu
Tya. Po to . Akurat Ty mnie nie pouczaj trollu
Stary 2015-12-03, 21:16   #99
lokilook
Raczkowanie

Cytat:
przestań obrażać innych
Stary 2015-12-03, 21:19   #100
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tutli Pokaż wiadomość
Niestety, ale mam inne zdanie. Skalę tego, co się działo może obrazować choćby wspomnienie o 10 czerwca br.:

10 czerwca 2015 premier Ewa Kopacz ogłosiła, że w związku z aferą do dymisji podali się: minister zdrowia Bartosz Arłukowicz, minister sportu i turystyki Andrzej Biernat, minister skarbu państwa Włodzimierz Karpiński, wiceministrowie Tomasz Tomczykiewicz, Rafał Baniak i Stanisław Gawłowski, koordynator służb specjalnych Jacek Cichocki oraz szef Zespołu Doradców Politycznych Prezesa Rady Ministrów Jacek Rostowski. Wszystkie dymisje zostały przyjęte. Tego samego dnia rezygnację z funkcji marszałka Sejmu zapowiedział Radosław Sikorski.

Szczerze, to ja dużo bardziej, niż PiSu w lodówce i łóżku boję się pomyśleć, do jakiej skali przekrętów dochodziło w tamtym rządzie, jeśli jednego dnia pozbyto się 9 kluczowych osób.
No chyba, że ktoś wierzy, że po prostu przypadkiem niewinni niczemu ludzie postanowili, że ot tak podadzą się do dymisji.

Więc, cóż. PiS jest po prostu prymitywny i idzie metodą na chama. Jest to o tyle, hmm... pozytywne?, że każdy widzi, co się święci. O tym, co się działo w PO nie dowiemy się za to nigdy.
Można powiedzieć, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal, ale dla mnie ich poziom perfidii jest raczej przerażający.
Wiesz, tylko różnica polega na tym, że PO nie zasadzało się na kwestie obyczajowe i ich światopogląd był szerszy. PiS to dla mnie partia zdziczałych prostaków i ja mimo wszystko bardziej obawiam się ich rządów. Bo to, że będą kradli tak jak PO jest według mnie pewne.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 21:27   #101
lokilook
Raczkowanie

Cytat:
To podawaj argumenty zamiast słynne "PO złodzieje" a widziałaś może jak obniżyli nasz dług? Jak nasz kraj wyglądał 8 lat temu? Jak ruszyli nas z zacofania? Zaciskaliśmy pasa, bidowaliśmy i tylko dzięki temu wyszliśmy na prostą zamiast być w sytuacji Grecji.
Odniosłam się tylko do twojego postu o aferze taśmowej.

8 lat temu zastali Polskę drewnianą i zostawili murowaną.
Dług przecież cały czas rośnie. No chyba, że piszesz o skoku na OFE.

Ruszyliśmy z zacofania? Mamy jakiś przemysł? Co zaczęliśmy produkować? Bidujemy nadal.
Gdzie są ich obietnice sprzed 8 lat? ( pytam jako były wyborca).

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Wiesz, tylko różnica polega na tym, że PO nie zasadzało się na kwestie obyczajowe i ich światopogląd był szerszy. PiS to dla mnie partia zdziczałych prostaków i ja mimo wszystko bardziej obawiam się ich rządów. Bo to, że będą kradli tak jak PO jest według mnie pewne.

Tu się zgadzam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 21:34   #102
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
O czym Ty opowiadasz? Dług mamy najwyższy od 1995 r., w ubiegłym roku PO okradając nas z OFE zastosowała po prostu zwykłą machloję, bo inaczej przekroczyłaby próg ostrożnościowy, czyli 55% PKB. No faktycznie, świetne zaciskanie pasa - okradanie obywateli i rozwiązywanie wcześniej zawiązanej umowy, żeby podrasować stan długu. Może poczytaj najpierw na temat a nie powtarzaj jakieś zasłyszane bzdury o zaciskaniu pasa i cudach ekonomicznych...

I to, co robiła PO z długiem, to jest sytuacja analogiczna do greckiej - pudrowanie syfa zamiast leczenie i udawanie, że w księgach i na fikcyjnych kontach wszystko się zgadza. W 2013 r. PO
dokonała nowelizacji ustawy o finansach publicznych, która przewidywała zawieszenie I progu ostrzegawczego. W 2014 okradła nas z OFE, żeby podrasować konta a następnie przesuwała środki z Funduszu Rezerwy Demograficznej. Chwalić za to PO, to tak, jakby się cieszyć, że firma w której masz udziały wygląda ładnie na papierze, bo stosuje kreatywną księgowość.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Z tym się zgodzę, zdecydowanie. Aczkolwiek dla mnie absolutnie nadrzędne są kwestie ekonomiczne a PiS i PO to gospodarczo ten sam poziom, czyli zero.

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.

Edytowane przez Tutli
Czas edycji: 2015-12-03 o 21:49
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 21:37   #103
StarFighter
BAN stały

Cytat:
Ja nie zakładam awanturniczych wątków w przeciwieństwie do Ciebie. Pełno tego tu ostatnio. Wolę dyktature jednej partii niż rządy platformy czyli przedstawicieli interesów niemieckich w Polsce
Stary 2015-12-03, 21:44   #104
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Twoje wypowiedzi świadczą o tym, że jesteś fanatycznym antyPiSiorem. Jak czytam wypowiedzi takich osób to nie wiem, czy śmiać się czy płakać.

Przyznam jednak, że sama boję się PiS-u. Czy oni nie zdają sobie sprawy z tego, że kopią sobie grób? Jak tak dalej pójdzie, to po roku ludzie będą mieli ich dość. Ja już nie mam złudzeń, że przejdzie ustawa o zakazie aborcji i w kwestiach światopoglądowych Polska skręci jeszcze bardziej w prawo. Do tej pory myślałam,że Kaczyński będzie bał się reakcji społeczeństwa, ale teraz widzę wyraźnie, że on ma społeczeństwo i jego opinię tam gdzie słońce nie dochodzi.
I mimo wszystko zastanawia mnie Duda. Przecież musi wiedzieć, że za to, co robi, ludzie będą nim gardzić i o reelekcji będzie mógł co najwyżej pomarzyć. No nie wiem, jak nie będzie grał pod dyktando prezesa to straci wsparcie macierzystej partii, ale przez to co robi traci szacunek rodaków i raczej go nie odzyska. No nie lepiej przegrać i zachować twarz, a nie być uznanym za marionetkę bez kręgosłupa moralnego?
Chciałabym wiedzieć, co nim kieruje. Na pewno nie zdrowy rozsądek.

Edytowane przez 201607111042
Czas edycji: 2015-12-03 o 21:47
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 21:57   #105
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość
Chciałabym wiedzieć, co nim kieruje.
Odpowiadam słowami dr Mieńkowskiej-Norkiene

"Niccolo Machiavelli już w XVI wieku radził, by rządzenie zaczynać od wielkiej rewolucji, drastycznych zmian i zaciskania pasa społeczeństwu po to, by następnie ten pas stopniowo luzować - dzięki temu społeczeństwu będzie się wydawało, że sytuacja się poprawia. PiS ma właśnie taki pomysł na rządzenie Polską - chce wziąć jak największą władzę, nie licząc się kompletnie z protestami społecznymi."

I co, proste? Proste

Kobiety

Stary 2015-12-03, 22:05   #106
MalarskiSen
BAN stały

Powiem tak,gdyby z PiS zniknęli Kaczyński, Ziobro, Cimoszewicz i ten obłudny siwy z wytrzeszczem i wąsem to może i bym w tą partię uwierzyła ale z tymi osobami zawsze to będzie chora partia.
Stary 2015-12-03, 22:10   #107
Tutli
Zadomowienie

Może inspirują się Fideszem, który ma bardzo podobną taktykę.

"Po dojściu do władzy Fidesz rozpoczyna zawłaszczanie społeczeństwa i państwa, buduje nową infrastrukturę instytucjonalną, uchwala nową konstytucję. Liberalna, zorientowana konsensusowo demokracja przemienia się w nieliberalną demokrację, a od 2012 r. mamy do czynienia z hybrydowym reżimem o niedemokratycznych cechach."

Brzmi znajomo? No właśnie Tyle, że Fidesz wygrał kolejne wybory parlamentarne uzyskując prawie 50% głosów. Moim zdaniem PiSowi też się to może udać, o ile najpierw nie zrujnuje doszczętnie gospodarki.

Kobiety

Stary 2015-12-03, 22:11   #108
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
O czym Ty opowiadasz? Dług mamy najwyższy od 1995 r., w ubiegłym roku PO okradając nas z OFE zastosowała po prostu zwykłą machloję, bo inaczej przekroczyłaby próg ostrożnościowy, czyli 55% PKB. No faktycznie, świetne zaciskanie pasa - okradanie obywateli i rozwiązywanie wcześniej zawiązanej umowy, żeby podrasować stan długu. Może poczytaj najpierw na temat a nie powtarzaj jakieś zasłyszane bzdury o zaciskaniu pasa i cudach ekonomicznych...

I to, co robiła PO z długiem, to jest sytuacja analogiczna do greckiej - pudrowanie syfa zamiast leczenie i udawanie, że w księgach i na fikcyjnych kontach wszystko się zgadza. W 2013 r. PO
dokonała nowelizacji ustawy o finansach publicznych, która przewidywała zawieszenie I progu ostrzegawczego. W 2014 okradła nas z OFE, żeby podrasować konta a następnie przesuwała środki z Funduszu Rezerwy Demograficznej. Chwalić za to PO, to tak, jakby się cieszyć, że firma w której masz udziały wygląda ładnie na papierze, bo stosuje kreatywną księgowość.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Z tym się zgodzę, zdecydowanie. Aczkolwiek dla mnie absolutnie nadrzędne są kwestie ekonomiczne a PiS i PO to gospodarczo ten sam poziom, czyli zero.
Nie ma polityka bez winy niemniej uważam, że PO dla kraju chciało lepiej niż PIS, czemu kiedy byli przy władzy w 2004 roku to nie robili nic ? Ciekawe czemu oskarża się Ewę Kopacz, która osoby z własnej partii wsypywała do prokuratury i w przeciwieństwie do Pana Jarosława nie była szefową partii ani rządu 8 lat?
Stary 2015-12-03, 22:12   #109
StarFighter
BAN stały

Cimoszewicz w Pis? Co Ty opowiadasz Malarko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 22:13   #110
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
Powiem tak,gdyby z PiS zniknęli Kaczyński, Ziobro, Cimoszewicz i ten obłudny siwy z wytrzeszczem i wąsem to może i bym w tą partię uwierzyła ale z tymi osobami zawsze to będzie chora partia.

Kobiety

Stary 2015-12-03, 22:19   #111
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Radosław Sikorski to bardzo porządny i wykształcony człowiek, jakoś USA przyjęło go z otwartymi ramionami od razu jak złożył dymisję u nas.
Chodzi Ci o to samo USA, którym Polska według Sikorskiego robiła loda? Cóż, ja mam swoją teorię dlaczego Pan Sikorski trafił do USA. Stosując analogię do jego słów, pewne kobiety nie robią lodów za darmo i trzeba im płacić. Jak się nazywają?

Cytat:
To podawaj argumenty zamiast słynne "PO złodzieje" a widziałaś może jak obniżyli nasz dług
Dług publiczny w czasach Kaczyńskiego wynosił 45% PKB i wynosił około 500 miliardów złotych. Za czasów PO wzrósł do 56% PKB i wynosił 850 miliardów złotych. Potem był skok na OFE i spadł do 50%, ale Kopacz szalała i obecnie wynosi prawie bilion złotych.

Cytat:
Cimoszewicz i PiS? Ciekawe transfery polityczne.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 22:19   #112
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma polityka bez winy niemniej uważam, że PO dla kraju chciało lepiej niż PIS, czemu kiedy byli przy władzy w 2004 roku to nie robili nic ? Ciekawe czemu oskarża się Ewę Kopacz, która osoby z własnej partii wsypywała do prokuratury i w przeciwieństwie do Pana Jarosława nie była szefową partii ani rządu 8 lat?
Obawiam się, że PiSu u władzy w 2004 r. nie było, może dlatego

Kobiety

Stary 2015-12-03, 22:20   #113
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 22:22   #114
StarFighter
BAN stały

Albo to troll albo po prostu prowokatorka zakładająca temat, którego nawet nie jest w stanie ogarnąć...
Stary 2015-12-03, 22:25   #115
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Może inspirują się Fideszem, który ma bardzo podobną taktykę.

"Po dojściu do władzy Fidesz rozpoczyna zawłaszczanie społeczeństwa i państwa, buduje nową infrastrukturę instytucjonalną, uchwala nową konstytucję. Liberalna, zorientowana konsensusowo demokracja przemienia się w nieliberalną demokrację, a od 2012 r. mamy do czynienia z hybrydowym reżimem o niedemokratycznych cechach."

Brzmi znajomo? No właśnie Tyle, że Fidesz wygrał kolejne wybory parlamentarne uzyskując prawie 50% głosów. Moim zdaniem PiSowi też się to może udać, o ile najpierw nie zrujnuje doszczętnie gospodarki.
Odpukaj w niemalowane, pluj trzy razy za siebie i inne takie.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Też mnie ten Cimoszewicz zastanowił.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 22:25   #116
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Ja trochę się obawiam, czy to nie troll. Bo już poleciały teksty o PO obniżającym dług publiczny, o tym strasznym Cimoszewiczu w PiS i o PiSie u władzy w 2004 r. Trochę za dużo tych pomyłek jak na niewiele stron w wątku...

Kobiety

Stary 2015-12-03, 22:28   #117
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Ja trochę się obawiam, czy to nie troll. Bo już poleciały teksty o PO obniżającym dług publiczny, o tym strasznym Cimoszewiczu w PiS i o PiSie u władzy w 2004 r. Trochę za dużo tych pomyłek jak na niewiele stron w wątku...
nie, to po prostu standard jesli idzie o malarskisen :"D
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 22:32   #118
StarFighter
BAN stały

Uspokoilas mnie Czocher
Stary 2015-12-03, 22:38   #119
MalarskiSen
BAN stały

Jezu pomyliłam nazwisko bo nie mam pamięci do nazwisk w każdym razie miałam na myśli tego co to wiecznie spisek widzi.

Fighter widzę, że wykorzystujesz teksty tych co to wiecznie Ci to samo zarzucają.

Kopacz szalała ale na co? Co sobie za to kupiła kurtkę, buty?
Za Kaczyńskiego nie działo się kompletnie nic a to co zrobili w 2004 r to wyłącznie efekt osób trzecich, którzy tworzyli wnioski do UE o dofinansowania ,które zostały wydane na rok w którym objęli władzę i to wiem bezpośrednio od osoby, która przy tych projektach pracowała.

Dziwne, że od UE dostaliśmy wyróżnienie jako najszybciej rozwijająca się gospodarka ,pokaż mi jeden kraj który nie działa na podstawie "kreatywnej księgowości " i śmieszy mnie gadanie, że lizalismy 4 litery Niemcom za Tuska Rosji a za Lecha to w ogóle byliśmy niby idiotami na arenie międzynarodowej. Kwach ciężki alkoholik a Wałęsa to zwykły elektryk i jak to elektryk prezydentem? Teraz mam kogoś kto jest obłudny i w przemowie do narodu praktykuje obrzydliwe gierki by się odgryźć na opozycji zamiast rozwiązać konflikt. I tak skończy pod TK no chyba, że prezesik go skasować każe

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

A Sikorski USA lizał xD Ciekawe komu jeszcze "wyliżemy "
Stary 2015-12-03, 22:44   #120
StarFighter
BAN stały

Bo lizalismy. Zobacz jak prasa niemiecka wariuje jak się władza zmieniła. W Polsce wszędzie można spotkać niemieckie inwestycje, media to samo, wszędzie niemcy udziałowcami, a na onecie i interii artykuły deutsche welle To donek robił dobrze niemcom

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Idę spać, mam nadzieję że przyśni mi się jakiś malarski sen tylko taki prawdziwy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości