![]() |
#91 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
melduje się i ja
![]() ale zasuwacie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja już 24 tydzień zaczęłam! i jutro się wybieram na badania i na krzywą cukrową ![]() mam nadzieje, że wszystko wyjdzie ok. muszę zawieźć młodą do mamy bo przyszła z przedszkola z hasłem "ucho boli". nurofen dostała i na razie ok, ale jutro do przedszkola nie pójdzie. a ja muszę do pracy ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- a jeszcze zapomniałam o pościeli miałam napisać ![]() ma mam do łózeczka 125 na 110 bo taka jest w ikei a tam kupowałam wszystko. ale córa nie spała na początku pod kołderką tylko w śpiworku (ten akurat mam ze szmateksu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że już 24 tydzień ale leci.... ![]() RUCHY Czasami czuje często tzn tak 3-4 razy dziennie a czasami w ogóle no nic ani smyrnięcia ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- wiem co miałam się pytać ten kalafior ciążowy ![]() Macie jakieś sprawdzone sposoby na trądzik i mega okropne pryszcze w ciąży no tak mnie zsypało że tragedia. wstyd gdzieś sie pokazać. Zastanawiałam się czy nie iść na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki tylko pewnie 200 zł nie moje ![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!
Trochę starałam się Was nadrobić, widziałam ze się martwiłyscie co u nas. U nas nadal nie wiadomo wszystkiego. Wada, która ma mały to tzw całkowity kanał przedsionkowo komorowy, plus duży ubytek przedsionkowo komorowy dolnej części przegrody międzyprzedsionkowej i górnej części międzykomorowej. Przewaga prawej strony serca nad lewą. Przedsionki powiększone, wydłużona droga odpływu lewej komory. Brzmi wiadomo jak, ale jest to ogólnie wada w pełni operacyjna, a operacja wykonywana jest między 3 a 7 miesiącem życia i daje duże szanse na normalne życie. Do tego czasu małemu nic nie grozi. Oczywiście poród w odpowiednim szpitalu i tego jeszcze nie wiemy jak ogarniemy logistycznie, może we Wrocławiu nam coś poleca. Najgorsze, że wady te występują w ponad 40% razem z zespołem Downa. U nas na USG niby nie widać innych nieprawidłowości ale musi być potwierdzenie badaniami genetycznymi. No i dostałam skierowanie do szpitala Bielanskiego w Warszawie na amniopunkcje. Juz mam to za sobą i stwierdzam, że to nie tyle bolesne chociaż oczywiście również, ale dla mnie okropnie ciężkie psychicznie. Te momenty gdy szarpali igła w górę i w dół a mały uciekał i kopał okropnie, zostaną mi w głowie na zawsze. Wyniki mamy za tydzień. I później ustalamy dalszy plan. Pytał nas psycholog na spotkaniu czy chce urodzić w razie czego... Dla mnie to tak dużo, że kiepsko psychicznie sobie radzę. Najważniejsze, że wada jest operacyjna, że mały może normalnie żyć. A Wam dziewczyny dziękuję za troskę. To bardzo miłe, naprawdę. Powoli Was nadrabiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na trądzik nic nie poradzę, bo na szczęście w obu ciążach (tfu tfu) mnie ominęło...ale chyba można jakiś piling kawitacyjny, taki bez chemii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Kołderka- posciel dla dziecka
moja miała komplet pościeli od samego poczatku ale pierwszy miesiąc spała w rożku, potem były upaly wiec tylko pod kocykiem ale jak miała 3 miesiące był wrzesień zrobiło się chłodniej to spała na poduszce i pod kołderką. My mielismy wtedy dosyc chłodno w domu wiec sam kocyk to by było zbyt mało |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana tak czekałam na wieści od Cieboie... Kurcze faktycznie jak zaczęłam to czytać to zabrzmiało groźnie strasznie ![]() ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() Dawidek 31.10.2018 ![]() Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-12-07 o 17:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() ufff nadrobiłam, trochę mi to zajeło ![]() ![]() też mam cotton balsy ![]() pościel mnie kusi ale nie kupie chyba narazie, tak jak któraś z Was pisała zaraz będzie lato, kocyki mi wystarczą może jakiś śpiworek, a i gdzieś czytałam, że dla takich maluszków nie jest to konieczne, a nawet jak dziecko macha rączkami może na buźke sobie zarzucić i wtedy dopiero będzie (chociaż tak samo może być z kocykiem hmm ![]() ![]() poród mój mąż póki co powiedział, że chce być albo ja z niego wyciągnęłam taką deklaracje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Sunmade, trzymam kciuki aby już były tylko dobre wieści
![]()
#101 |
Zadomowienie
|
Sunmade najważniejsze że już wiecie jaka wada. Niewiedza chyba w tym wszystkim najgorsza.
Trzymam kciuki mocno by wyniki wyszły na waszą korzyść i małemu nic więcej nie Trzymajcie się cieplutko! !
#102 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Jutro wizyta z usg, więc będę mieć już pewność co do płci. Kupiłam dzisiaj cotton ballsy w biedronce i jestem bardzo zadowolona. Teraz muszę tylko znaleźć dla nich fajne miejsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Sunmade całe szczęście że się odezwałaś
![]() ![]() Witam się i ja Nasza niunia tak kopie że jak chce iść spać to nie usnę jak Ona nie uśnie tak samo rano to Ona mnie budzi ![]() My dopiero po nowym roku a nawet w lutym bardziej wyprawkę robić . |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Wyniki za tydzień w poniedziałek, że względu na Panią Profesor Dangel mamy trochę to wszystko przyspieszone. O Nifty ja zapytałam, ale wg Pani Profesor żadne badanie nieinwazyjne nie powie jej tyle co amniopunkcja. Nawet nie dyskutowałam, od wizyty do zabiegu minęła może godzina. Zadzwoniła do szpitala, tam już na nas czekali, weszłam poza kolejnością.
Ogólnie na plus biorę fakt, że przy całej wizycie obecna była Pani Psycholog, która później jeszcze długo z nami rozmawiala. Myślę, że gdyby nie to, trzymałabym się dużo gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Sunmade jak dobrze, że napisałaś, wierze, że wyniki będą dobre skoro w usg nic nie wychodziło, trzymam za to mocno kciuki i za Ciebie żebyś miała dużo siły na to wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Sunmade głową do góry. Maluch ma dużo samozaparcia i zobaczysz że będzie dobrze. Jesteście zdiagnozowani, a to najważniejsze. No i że wada operacyjna. To już większą część sukcesu. Co do zespołu Downa, musisz być dobrej myśli. I się nie zmartwiac. Mów Kochana do Maluszka, żeby pokazał wszystkim, ze zwojuje cały świat i jest silny. I bądźcie blisko z TZ. To tylko wzmocni Was.
Mocno Cię przytulam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Sunmade
![]() Moja ciocia ma synka chorego na downa i mogę Cię pocieszyć, że w obu badaniach genetycznych były wszystkie markery wskazujące, na pewno lekarz jej potwierdził szeroki rozstaw oczu, początkowo nie widać było tej kości nosowej a potem była "opóźniona" czy jakoś tak, do tego w obu genetycznych miał ten fałd karkowy za duży. Współczuje amniopunkcji ale po tym to masz 100 % pewność. ja jednak patrząc na doświadczenie cioci i w sumie znajomy ma rodzeństwo i też od razu wyszło wszystko na tych genetycznych zwykłych, to uważam, że są bardzo malutkie szanse by było dziecko chore i by nie zauważono tego na usg. Ach i obie moja ciocia i mama znajomego rodziły dzieci w bardzo późnym wieku. Ach ale się cieszę, że ta wada jest możliwa do operowania i że będzie maluszek mógł żyć normalnie ![]() ![]() Dalej będę o was myślała same dobre myśli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Sunmade musicie byc dobrej myśli
![]() ![]()
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Macie stałą opiekę psychologa? Jesteś mega silną kobietką, podziwiam cię całym sercem! Wierzę, że wyniki badań będą dobre. Buziaki i mocne uściski ![]() ![]() Edytowane przez patulinka94 Czas edycji: 2015-12-07 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Sunmade, kciuki ciągle zaciśnięte! Wadę da się zoperować, potem zostaną kontrole. Ale fakt, jak to czytałam, to myślałam o zespole downa... mimo wszystko myślę, że byłoby widać coś na usg. A skoro nie widać, to musi to być odosobniona wada bez żadnych gratisów. Na to liczę. ..
Dobrze, że mogliście pogadać z psychologiem. I że wszystko tak sprawnie poszło. Do poniedziałku odliczamy. .. potem, wierz mi, przychodzi taka siła nie wiadomo skąd. .. I staje się na wysokości zadania.
#112 |
Zakorzenienie
|
Sunmade: jak dobrze ze sie odezwałaś. Widzę, ze świetnie się wami zajęli w szpitalu, bardzo sie ciesze. Maluszek musi byc teraz silny i Ty tez dla niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Mama Land
|
O Panie, ale pędzicie! :O
Człowiek nawet na kilka godzin nie może Was zostawić bo naprodukujecie miliony postów :P Polinezyjka - szacun! I przerażenie jednocześnie ![]() Tym bardziej, że Twoje wypowiedzi są raczej rozbudowane ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia: Ja też dziś zakończyłam poszukiwania ubrań na okres świąteczno-sylwestrowy. Obłaziłam całą Galerię, a znalazłam w moim awaryjnym sklepie, czyi Stradivariusie ![]() Gruba już jestem, a co gorsza tak mi biodra wywaliły, że aż się zaopatrzyłam w narzutkę oversizową, bo mi wstyd w samej sukience chodzić ![]() Zaszłam też do sklepiku, w którym sprzedają minky'owe rękodzieło. Miałam kupić coś na ten baby shower, ale koniec końców więcej kupiłam dla mojego dziecia ![]() ![]() Czy faktycznie będzie nam ten rożek potrzebny?? Jak tak to do czego, bo ja nie wiem ![]() Oko, wracam do nadrabiania ![]()
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do rożka ja mam zamiar kłaść spać dziecko w nim bedzie ściśnięte i mu ciepło a zarazem później wykorzystam jako kocyk.
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Sunmade dobrze, że dałaś znać co u Was.
Dobrze, ze trafiłaś do świetnych specjalistów i to już na tym etapie. Maluch teraz jest bezpieczny, a wada jest operacyjna więc głowa do góry. Wiem, że łatwo się mówi, ale musisz być silna dla maleństwa. A maleństwo jest bardzo silne z tego co opisujesz. co do zespołu Downa to zgadzam się z dziewczynami, ze pewnie już wcześniej byłoby coś widać, także spokojnie. Czekamy do piątku i wszystkie wierzymy, ze będzie dobrze, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
To tak w ramach wstępu się przyznam, że ja to taka raczej nie-kościelna jestem, ale nie ma co wchodzić w głębsze rozważania mojej wiary/nie wiary - chciałam tylko opowiedzieć sytuację z przed sekundy
![]() Leże sobie na kanapie i czytam książkę, czuje jak mnie malutka kopie, delektuje się ruchami. Światełka ledowe pięknie świecą ![]() No i dzwoni DOMOFON. Myślę sobie - kto do cholery mi przeszkadza o 19! Odbieram, a tam: -Szczęść Boże, Ministranci. A ja cisza, zamurowało mnie dosłownie!! Zawsze rodzice przyjmowali lub specjalnie gdzieś wtedy jechaliśmy jeśli nie chcieliśmy przyjąć. A odkąd mieszkam w Krk to nas chyba nigdy w domu nie było. No a w głowie mam tylko jedną myśl: jak ja ich wpuszczę, jak ja bez stanika siedzę. No dobra dwie myśli: odłożę słuchawkę może wyjdzie na to, że nie odebrałam w ogóle. Po chwili ciemności w głowie się rozjaśniło .... przecież powiedziałam "Halo"do słuchawki. No i z braku jakiejkolwiek myśli w tej mojej głowie walnęłam: -Przepraszam, ja tu nie mieszkam. I odłożyłam słuchawkę. ....... Teraz siedzę i śmieję się z siebie ![]() ![]() Ja tu nie mieszkam ![]() ![]() ![]() Dawno takiej akcji nie odwinęłam ![]() Tiaaaaa .... jak opowiem mężowi to chyba padnie mi tutaj ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym nie wpadła na to żeby powiedzieć:"ja tu nie mieszkam" Do mnie jakiś miesiąc temu do domofonu dzwoniła chyba jakaś babka ze świadków Jehowy i chciała rozmawiać o świecie wszystkich zmarłych, powiedziałam że nie mam czasu bo muszę zająć się dziećmi. 😉 Teraz ostatnio odbieram domofon i ta sama babka tylko temat świat Bożego Narodzenia A ja na to: "rodziców nie ma w domu" 😀😀😀 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i po co mi oglądać kabarety wystarczy poczytać Twoje historie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Mama Land
|
Co do męża mdlejącego na porodówce - mój pewnie zejdzie na zawał
![]() ![]() Może w tym konkretnym momencie nie będzie mi do śmiechu, ale będę miała z niego ubaw przez wiele, wiele lat ![]() Do Biedry wysłałam Tatę ![]() ![]() ![]() Agata: Piękne te karuzele DIY, ale u mnie taki talent co żaden ![]() Kejka: Mój tak samo. A nawet gdy pyta: "ale po co to kupować? Przecież to się nie przyda!" zawsze potrafię go przeargumentować ![]() Za to naoglądał się CC na jutubie i stwierdził, ze już chyba lepiej SN. Najbardziej go wstrząsnęła chwila, gdy dziecku wkładali/wpychali gruchę do buzi i nosa, żeby odsączyć wodę ![]() Ja czytałam, że lepiej od razu kupić poście 100x135, bo jest najpopularniejsza i po chwili nie będziesz jej zmieniać. Madzia jak Ty nie weźmiesz, to pewnie znajdzie się (chociażby TU :P ) kilka chętnych na te fanty ![]() Ciąża dla mnie to masakra ![]() ![]() Sunmade: Trzymałam kciuki i trzymam dalej, żebyście byli w zdrowych 60% ! To duże szanse, a skoro do tej pory wszystkie pomiary były ok, to tym bardziej wierzę, że będzie dobrze! Cytat:
![]() ![]() ![]() To moja nowa ulubiona opowieść kalafiorowa ![]() Do tej pory wymiatała Dziewczyna, która zamiast płynu do naczyń wlała do wiaderka olej (a wiaderko chciała umyć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.