Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-10, 10:02   #91
niezdara
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Mowisz? A no to dobrze. To nieswiadomie prawidlowo wybralam

A Ty co sie nie odzywalas?

Ja czasami nieogarniam z odpisywaniem :p miałam zjazd, który ledwo wysiedziałam, a potem doczytać co się dzieje u kogo to już wyczyn

Irytuje mnie nocne wstawanie do łazienki... Masakra, codziennie przez około dwie godziny w nocy mam przerwę w spaniu, leże i się męczę...
Poza tym zjadłam trzy rurki z czekoladą.... Moja cukrzyca aż się cieszy.... :/

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:03   #92
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Gadam wczoraj z Tż o moich wyjazdach na weekend w styczniu na studia (ja wtedy nocuje u znajomych). I ja do niego, że chciałabym, żeby jeździł ze mną, bo to nigdy nic nie wiadomo kiedy się zacznie. On do mnie, że zobaczymy czy akurat nie będzie pracował. A ja na to, że co ja pojadę, o 3 mi wody odejdą, zadzwonię Ci, że rodzę i co zrobisz przecież to 70km? A ten mi mega dyplomatycznie: "no co zrobię? Położę się i pójdę spać dalej" No szczęka mi opadła, omal co się nie poryczałam i mega mi przykro się zrobiło.. Ja to bym chciała usłyszeć, że zadzwoni po kogoś i przyjedzie do tego głupiego miasta. No i tak beznadziejnym humorze wczoraj zasypiałam
Cytat:
Kciuki za wszystkie wizytujące

co do sylwestra - Tż chciał mi zwalić swoich kolegów na mieszkanie postawiłam się. Później wymyślił rynek w Krakowie, tu omal co nie zrobiłam tak . Potem rzucił pomysł wyjazdu gdzieś w góry, ja popatrzyłam na koszty i zrobiłam tak
W końcu powiedziałam, że kupimy żarcie, siądziemy przed tv, a na północ to możemy tutaj pójść na rynek i z daleka pooglądać fajerwerki jeśli tak chce
oj coś mu się tryb przyszłego odpowiedzialnego ojca wyłączył
ale serio, po takim teście ze spaniem to bym opierdzieliła od góry do dołu!
ja nawet z kinem mam wątpliwości czy wysiedzę, a co dopiero ciągnąć ciężarną na rynek w zimie w nocy, pełny pijanych i świrujących ludzi... zmarzniesz, ktoś na Ciebie wpadnie, masakra...

Magda, FB do Ciebie wysyłamy?

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:04   #93
niezdara
Rozeznanie

Co do sylwestra to ja spędzę go chyba samotnie albo u sąsiadów. Mąż pracuje, bo jest muzykiem i gra w Katowicach sylwester z polsatem :p

Stary 2015-12-10, 10:05   #94
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
A bambus czy flanela lepsze? Bo bambus też chyba wchłonie wilgoć po praniu nie?
to raczej dwie zupełnie inne pieluszki moim zdaniem, ciężko porównać, ja flanelowej żadnej nie mam i mieć nie chcę nie akceptuje ich struktury
ja bambusową zamierzam brać do lekarza, na szczepienia czy do otulania jak bedzie cieplej
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:05   #95
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dla mnie to oczywistosc, nawet jeszcze przed decyzja o cc, ze w tym roku sylwek w domu
Mojakaren,a Ty kiedy wizytujesz? tez bede czekala z niecierpliwoscia na wiadomosc od Ciebie, bo na te chwile jestes moja cesarsko-pośladkową towarzyszką )
ja mam wizytę teraz 18.12. to będzie dokładnie 33+5 więc chyba jeszcze nie da mi skierowania na cc, może na następnej wizycie, tylko czy wtedy już nie będzie za późno?

Dokładnie jesteśmy towarzyszkami w naszych pupami wypiętymi dziećmi :P

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
U nas też sylwester z Dwójką
Magda mi sie wydaje ze do niego nie dociera, ale gdyby był pod ścianą to zrobiłby wszystko dla was. Nie zamartwiaj się tym.

Ja po moim mężu widze ze tez sobie sprawy nie zdaje (choć nie ma tendencji do takich tekstów, bardzo się martwi i troszczy na zapas).
On nigdy nie miał styczności z małymi dziećmi. Widziałam ostatnio jak w Biedronce sie na takiego maluszka patrzył i sobie coś myślał w głowie Ale często mi mówi że sobie tego nie wyobraża że przychodzi z pracy i taki mały dziec w domu.
Jak go zobaczy i sie w nim zakocha to sie mu wszystko odmieni

Zastanawiałam sie czy wyjść na dwór na ławkę ale po co jak lepiej wyjść na balkon na leżak
też często przyłapuję TZ jak w kościele albo na ulicy, w galerii przygląda się małym dzieciom z zaciekawieniem :P

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:07   #96
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
A bambus czy flanela lepsze? Bo bambus też chyba wchłonie wilgoć po praniu nie?
Ale bambus to rodzaj materiału - tak jak bawełna a pieluszki flanelowe są z bawełny tak samo jak tetrowe więc to trudno porównac, bambus generalnie jest bardziej chłonny niż bawełna
Stary 2015-12-10, 10:08   #97
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Co do sylwestra to ja spędzę go chyba samotnie albo u sąsiadów. Mąż pracuje, bo jest muzykiem i gra w Katowicach sylwester z polsatem
Mój w tej samej branży pracuje, tylko on organizuje takie eventy.
Też w sylwestra w pracy 😁

Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-10, 10:09   #98
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ja mam wizytę teraz 18.12. to będzie dokładnie 33+5 więc chyba jeszcze nie da mi skierowania na cc, może na następnej wizycie, tylko czy wtedy już nie będzie za późno?

Dokładnie jesteśmy towarzyszkami w naszych pupami wypiętymi dziećmi :P

też często przyłapuję TZ jak w kościele albo na ulicy, w galerii przygląda się małym dzieciom z zaciekawieniem :P
to u Ciebie jest jeszcze szansa na obrót! Bo mój obrócił się pupą do dołu przed 34 tygodniem własnie a wcześniej był główkowo
mi dał skierowanie teraz, czyli miałam 36t5d więc pewnie jeszcze Ci skierowania nie da tak szybko

wiecie, że muszę jeszcze raz oznaczyć grupę krwi? bo mam na panieńskie nazwisko i dla mojego lekarza to no problemo, ale powiedział, że w szpitalu moga robić jazdy
Stary 2015-12-10, 10:11   #99
Casaa
Zakorzenienie

Niezdara, widze, ze zlamalas sie na slodkie hehehe tez mam ochote takiego czekoladowego mikolaja przetracic ale jeszcze wytrzymuje :P

To Twoj maz gra w ktoryms z zespolow?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:13   #100
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Irytuje mnie nocne wstawanie do łazienki... Masakra, codziennie przez około dwie godziny w nocy mam przerwę w spaniu, leże i się męczę...
ja Tż wkurzam od paru dni, bo wstaję siku o 5:55 a on ma budzik do pracy na 6 i przeze mnie przebudza się te 5 min wcześniej

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
oj coś mu się tryb przyszłego odpowiedzialnego ojca wyłączył
ale serio, po takim teście ze spaniem to bym opierdzieliła od góry do dołu!
ja nawet z kinem mam wątpliwości czy wysiedzę, a co dopiero ciągnąć ciężarną na rynek w zimie w nocy, pełny pijanych i świrujących ludzi... zmarzniesz, ktoś na Ciebie wpadnie, masakra...

Magda, FB do Ciebie wysyłamy?
Do kina idę 20 na gwiezdne wojny z rodzicami jak nie wysiedzę to trudno.. na listach do M było ciężko a tu zobaczymy

Możesz do mnie

Cytat:
mój też się przygląda małym dzieciaczkom ale wczoraj to musiał mu kalafior ciążowy wleźć na łeb
W ogóle wczoraj to była z niego ciamajda ciążowa, bo ciągle przewracał coś, to się uderzył, to znowu coś tam mu spadło gdzieś
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:19   #101
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Co do sylwestra to ja spędzę go chyba samotnie albo u sąsiadów. Mąż pracuje, bo jest muzykiem i gra w Katowicach sylwester z polsatem :p
To poogladasz go w tv

Dzien dobry ale sie dzisiaj wyspalam

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:21   #102
Casaa
Zakorzenienie

Magda, ja tez planuje na star warsy isc i chocby odpadala to wysiedze, bo jestem ich fanka :P

Byl pan monter i okazalo sie, ze zasilacz od dekodera zdechl juz naprawione wiec mam kontakt ze swiatem

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-10, 10:22   #103
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ale bambus to rodzaj materiału - tak jak bawełna a pieluszki flanelowe są z bawełny tak samo jak tetrowe więc to trudno porównac, bambus generalnie jest bardziej chłonny niż bawełna
aa bo mi chodziło po kąpieli nie praniu

Właśnie patrzę na allegro i drogi ten bambus
Stary 2015-12-10, 10:23   #104
Casaa
Zakorzenienie

Aaa Magda co to ciapowatosci meza to u mojego chyba jedyna i najwieksza wada... To mu pilot spadnie, to wtyczka z zasilacza lsptopa upadnie na panele o 1 w nocy, to noz.... Juz mu mowilam, ze ma coraz mniej czasu na oduczenie sie tego bo jak Mlodego tym wybudzi to on bedzie tancowal i usypial pol nocy :P

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-10, 10:27   #105
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...063776164.html

naklejka 483 podoba wam sie?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:30   #106
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ale szok!
Wlasnie dzwonila do mnie ta polozna srodowiskowa spytac jak sie czuje i czy dzidzius sie obrocil ze zyczy zdrowego rozwiazania i wszystkiego dobrego w szoku jestem chce zaplusowac chyba za ostatnie faux pas :p
Miło, mi zawsze się robi miło jak widzę sie z położną a ona pamięta wszystko co u mnie.

Cytat:
ja własnie robię listę czego mi brakuje jeszcze, czas jednak goni i dzis na zakupy sie wybieramy po ktg
Też właśnie zrobiłam i zostało mi bazę pod fotelik kupić i laktator ale to już po porodzie, a i jeszcze jeden stanik bo mam tylko jeden, a przydało by się z chyba z dwa do szpitala.

Cytat:
ja też nie mam pojęcia.. ciągle patrzę na pinteresta i zszywkę i wszystko ładne ale budżet mi nadwyręża
Stwierdziłam, że kupię ramki w pepco, narysuję i sama farbkami namaluję jakieś zwierzątka na białym tle i powieszę dzieciowi nad głową
Ja mam tą moją ramkę co wam pokazywałam w niej będzie jeszcze imię i tyle. I literki już mi przyszły do domu, ale żeby je na żywo zobaczyć muszę jeszcze poczekać.

Cytat:

3 rurki z kremem
Mi się skończyło wstawanie na nocne siku, ale za to rano, aż mnie pęcherz boli z ilości.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mój w tej samej branży pracuje, tylko on organizuje takie eventy.
Też w sylwestra w pracy
I wy tak zawsze sylwestra oddzielnie spędzacie?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Mi sie strasznie ten napis podoba, w korytarzu bym chciała.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:31   #107
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

Mi sie podoba, zwlaszcza balagan i leniuchowanie
Stary 2015-12-10, 10:31   #108
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kasiuleńkowo - dla mnie spoko

Casaa - wczoraj to powylewał mi z 3 kubki z wodą ! ja nie wiem co mu było, mam nadzieję, że mu przeszło
Stary 2015-12-10, 10:37   #109
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiuleńkowo - dla mnie spoko

Casaa - wczoraj to powylewał mi z 3 kubki z wodą ! ja nie wiem co mu było, mam nadzieję, że mu przeszło

Moze stres zaczyna go dopadac

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Mlody mnie wystraszyl bo sie nie ruszal, teraz po sniadaniu tez nic ale go ugniotlam i juz odpycha rece czyli obudzilam pijawke

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-10, 10:38   #110
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Moze stres zaczyna go dopadac
taaa.. albo z niego po prostu pospolita ciapa czasem
Stary 2015-12-10, 10:42   #111
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
uuuu to Ty obowiązkowo przed tv

Cytat:
to u Ciebie jest jeszcze szansa na obrót! Bo mój obrócił się pupą do dołu przed 34 tygodniem własnie a wcześniej był główkowo
mi dał skierowanie teraz, czyli miałam 36t5d więc pewnie jeszcze Ci skierowania nie da tak szybko

wiecie, że muszę jeszcze raz oznaczyć grupę krwi? bo mam na panieńskie nazwisko i dla mojego lekarza to no problemo, ale powiedział, że w szpitalu moga robić jazdy
a to nawet nie wiedziałam, że Twój Ci tak późno spłatał figla!
no ja coś czuję, że Młody już nie fiknie, wydaje mi się, że jest taki duży i cały brzuch już zajmuje :P
Co do grupy krwi to jakieś dziwne, przeciez masz przy sobie dowód osobisty na potwierdzenie tożsamości, a tak to znów trzeba kaske wywalic...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:42   #112
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
MallaMi, zwlaszcza, ze dzwonilismy po 19 z reklamacja na dekoder wiec bardzo szybko monter bedzie. Moze bombarduj tekefonami w sprawie pralki? No sorry ale ile mozna pranie skladowac...

Wyslane z Lumia920.
no mąż ma dzwonić ale codziennie teraz zalatany więc mu dziś znów delikatnie przypomniałam. na szczęście nie składujemy prania bo mieszkamy w domu takim jednorodzinnym i my mamy górę a moi rodzice mają dół domu, no i mama na szczęście ma sprawną pralkę (choć też tydzień miała przestoju bo coś było do wymiany)
fajnie że u Ciebie już naprawione

Cytat:
Ja czasami nieogarniam z odpisywaniem :p miałam zjazd, który ledwo wysiedziałam, a potem doczytać co się dzieje u kogo to już wyczyn

ja dziś tylko raz przed 5 wstałam i w szoku byłam bo ostatnio to nawet co godzine potrafie wstać na siku
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:58   #113
niezdara
Rozeznanie

Ja przed tv będę mogłabym jechać z nim, tak jak rok temu, ale boje się że zacznę rodzić my rożnie spędzamy, czasem razem, czasem osobno. Ja sama nie przepadam za sylwestrem, więc nie ma to dla mnie takiego znaczenia.

Złamałam się na rurki i potem trochę jogurtu greckiego z karobem i jabłkiem, więc teraz zostaje mi tylko sałata z papryką i tuńczykiem... :p albo ryż z ciecierzycą w sosie pomidorowym z wczorajszej kolacji. Tż będzie dziś późno więc pewnie standardowy obiad na podwieczorek wyjdzie.

Mam wrażenie, że moja mała zaczyna się odwracać, bo czasem kopie koło pępka, a czasami dalej w jajnik :/ ale na szyjce jakieś ciśnienie czuje a wizyta dopiero za tydzień..

Stary 2015-12-10, 10:59   #114
czarnulax
Zakorzenienie

Pieluszki bambusowe są super, takie milutkie

My byliśmy ostatnio na "Igrzyskach śmierci" i ciężko było wysiedzieć Ale stwierdziłam, że nie odpuszczę

Kocyk w załączniku
kocyk.jpg
Stary 2015-12-10, 11:04   #115
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Chciałam na igrzyska, ale Tż nie chciał Za to ten film Mama mi się podoba - przynajmniej zapowiedzi .. ale nie wiem czy Tż pójdzie ze mną

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Czarna sówka

Znalazłam 3 bambusowe 75x75 za 55 zł z wysyłką już.. I teraz myślę wychodzi tanio bo 18 zł za sztukę, a na allegro ceny od 19 zł i jeszcze przesyłka 10 zł No i rozkmina pełną parą

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Niech mi ktoś kupi! Zadzwonię do mamy i powiem co chcę
Stary 2015-12-10, 11:04   #116
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Kocyk w załączniku

Załącznik 6102746

Nooo sowka musi byc sliczny jest
Stary 2015-12-10, 11:07   #117
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Kocyk w załączniku
Załącznik 6102746
Śliczny jest, wydaje się być milutki i sówka jest to najważniejsze
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:10   #118
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
uuuu to Ty obowiązkowo przed tv

a to nawet nie wiedziałam, że Twój Ci tak późno spłatał figla!
no ja coś czuję, że Młody już nie fiknie, wydaje mi się, że jest taki duży i cały brzuch już zajmuje :P
Co do grupy krwi to jakieś dziwne, przeciez masz przy sobie dowód osobisty na potwierdzenie tożsamości, a tak to znów trzeba kaske wywalic...
A najlepsze,że mały już był wtedy duży, a ja nawet nie czulam tego obrotu
Pytałam się wczoraj gina co spowodowało, że malutek jest w położeniu miednicowym i powiedział, że zazwyczaj to wynika z wady macicy, małej ilości wód albo łożyska w złym miejscu. U mnie akurat nic z tych rzeczy nie wykrył (tzn.wód nie mam maksymalnej ilości, tylko w dolnych granicach normy, więc może akurat one wpłynęły). I powiedział, że ogólnie jest coraz więcej pośladkowych ułożeń i że po prostu tak jest i tyle
Cytat:
Pieluszki bambusowe są super, takie milutkie

My byliśmy ostatnio na "Igrzyskach śmierci" i ciężko było wysiedzieć Ale stwierdziłam, że nie odpuszczę

Kocyk w załączniku
Załącznik 6102746
piekny jest! super kolory!

Moja Mama oszalała jak się dowiedziała wczoraj, że mały będzie na święta już! Własnie mi wysłała zamówienie jakie zrobiła na stronie i kupiła Mu 4 komplety ubranek do szpitala mimo, że już mam plus podusię świnkę La Millou do wózka juro mam oczekiwać kuriera. Babcia-wariatka
Stary 2015-12-10, 11:11   #119
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

czarnula piękny koczyk
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:11   #120
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam na igrzyska, ale Tż nie chciał Za to ten film Mama mi się podoba - przynajmniej zapowiedzi .. ale nie wiem czy Tż pójdzie ze mną

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Czarna sówka

Znalazłam 3 bambusowe 75x75 za 55 zł z wysyłką już.. I teraz myślę wychodzi tanio bo 18 zł za sztukę, a na allegro ceny od 19 zł i jeszcze przesyłka 10 zł No i rozkmina pełną parą

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Niech mi ktoś kupi! Zadzwonię do mamy i powiem co chcę
A może przejdź się do sklepu i najpierw sobie je zobacz? ja kupiłam za 27 zł chyba pieluszkę bambusową i dokupię sobie może w styczniu/lutym drugą nie wydasz od razu 55zł w razie gdyby Ci nie odpowiadały
bambusowe pieluszki znajdziesz w prawie każdym sklepie dziecięcym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości