![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dior ADDICT
mam pytanie do posiadaczek Addicta o poj,emności 50ml, czy na Waszych flaszkach wytłoczony napis " Dior Addict" jest granatowy, czy pozłacany ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
spin doctor
|
Na mojej nowiutkiej i świeżutkiej 50tce jest napis wytłoczony i pozłacany, ale jakieś 3 lata temu miałam 50tkę Addicta tylko z wytłoczonym(granatowym w kolorze butelki)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Małgosiu, dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Wlaśnie dokonalam zakupu Addicta i nie wiem, czy dobrze zrobilam (szkoda tylko , że po fakcie mam te watpliwości)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=446546648 Co sądzicie? Czy to na pewno oryginał? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
dla mnie te wszystkie addicty sa malo wyrozniajace..takie neutralnie ani mnie nie odpychaja ani tez zaden nie przykul mojej uwagi
![]()
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Wlaśnie probuję się skontaktować od wczoraj ze sprzedającą. Tez prosilam o kod. Ale na razie żadnego odzewu. Piszę maile i smsy i nic. Trudno jak nie dostanę odpowiedzi to już wolę negatywa niż 115 zl wyrzucone w bloto. Zresztą chyba mam prawo czekać na kontakt ze sprzedawcą zanim zrobię przelew? A tak na pierwszy rzut oka?. Sama nie wiem, czemu ta aukcja mnie tak przekonala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
Na podstawie zdjęcia jest trudno cokolwiek powiedzieć, bo jest kiepskiej jakości i nie zamieszczono kodów. Jednak nie podoba mi się kartonik. Opakowanie oryginału bardzo silnie opalizuje (ale jego wygląd na zdjęciu to może kwestia kąta padania światła).
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Sprzedająca się dalej nie odzywa i nie podaje mi kodu. Ja chyba zaryzykuje negatywny komentarz, a jeśli mi nie prześle dodatkowych zdjęć z kodem. to nie zapłacę. Trudno nie wiem, co mnie omamiło, że je kupiłam.
A co do licytacji ja tez sprzedawalam setki za ok 100 zł, jak chcialam się czegoś koniecznie pozbyć. I chyba dlatego nie wydalo mi się to jakoś szczegolnie podejrzane. Bardzo Wam dziękuję Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Pani wczoraj do mnie zadzwonila. Tlumaczyla, że perfumy dostala od pacjentki (dentystka), są cyt:" strasznie mocne i trwale i wybitnie mi się nie podobają" Ona zupelnie nie wiedziala jakie nry ma mi podać, bo mowi, że zupelnie sie na tym nie zna. Obecnie jest w Krakowie i niedziele wieczorem cyt; "spiszę wszystko co znajde na tej butelce". Ale jak stwierdziła " faktycznie coś na tej butelce pod spodem było, jakis okrągly znaczek"
Zobaczymy. Teraz już sama nie wiem co mam zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Madziullka będę bardzo wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
zalączam zdjęcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Madziullka bardzo dziękuję, czy ta Twoja naklejka jest niebieska, bo ja na swoich mialam kiedyś, daaawno temu przejrzystą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
przezroczysta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Zrobilam przelew. Nie wiem czy dobrze, ale sprzedająca odpisalam mi tak jak obiecala w niedzielę wieczorem cyt:
Witam, Oto numery jakie znalazłam: opakowanie: F007284009 No.01137/A 3 348900 539570 butelka: 6h01 Mam nadzieję, że to jednak oryginał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Mam takie pytanko, czy Dior Addict 2 to jest EDP czy EDT? Szukalam w KWC, ale tam w opisie nie ma czy to woda perfumowana czy toaletowa. I czy powinien miec jakas naklejke lub numery, ktore potwierdza jego oryginalnosc? Mam daleko do perfumerii, pomozcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o naklejkę z numerami potwierdzającymi oryginalność to rzeczywiście coś takiego znajduje się na spodniej stronie flakonu, ale naklejka oraz numery znajdują się również na podróbkach - niestety nie jest to wyróżnik posiadany tylko i wylącznie przez oryginalne perfumy.
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki za odp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
w sumie to można to poznać przede wszystkim po zapachu (jeśli się go wcześniej miało to jest to dość łatwe).W podróbkach :
-bardzo mocno wyczuwalny jest alkohol, poza tym zapach się w ogóle nie rozwija, jest cały czas taki sam (choć w niektórych oryginalnych też tak jest,gdy nie mają 3 stopiniowej-głowa, serce, baza-budowy), co ważne jest jest baaardzo nietrwały,flakon i atomizer wykonane niezbyt dokładnie, krzywe/ścierające się napisy lub napisy o nieprawidłowej treści i w nieprawidłowym miejscu,inny kolor płynu (choć np. w L Lempickiej przechodzi on z błękitnego w brązowy i nie zaburza to zapachu.Zmiana koloru może też wynikać z niewłaściwego przechowywania lub starości perfum). Najlepiej,przy braku pewności, porównać flakon i zapach z tym z perfumerii |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
O wątek Addictowy to akurat to czego szukalam.
![]() ![]()
![]() |
#115 |
grozi wypollizowaniem
|
Wizażanki piszą o kolorze koniakowym, ja pamiętam że jak popsikałam blotter to zabarwił go na taki zgaszony szarawy róż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
w mojej probce jest jasny koniakowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
grozi wypollizowaniem
|
Ja myślę, że po prostu Addict zmienia kolor pod wpływem światła, lub wieku. Może rózowy jest bardzo krótko a potem ciemnieje. No albo jedna próbka to Addict 2.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
BAN stały
|
Te zmiany kolorow sa w Addict naturalne tak jak w L Lempickiej. Taka juz jego natura i nie ma sie czym martwic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Wraz z padającym sniegiem zaczał "chodzić " za mną klasyczny ADDICT. Mnie się podoba , choć nieco męczy ( po testach nadgarstkowych) Interesuje mnie jak reaguje na niego w większości otoczenie?? Mam przykre doświadczenia z Pampelune i nie chcę "powtórki z rozrywki " Napiszecie coś ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.