Półfabrykatny w Warszawie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 09:08   #91
aszaba
Przyczajenie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Witam
Jestem początkującą w bizuterii hand-made, poradzcie mi gdzie mogę kupić w Warszawie akcesoria, srebro i kamienie oraz szkło weneckie. Póbowałam ze sklepami w allegro, ale jakoś nie wychodzi mi, bo zawsze się mylę w obliczeniach rozmiarów itp. Wolę jednak okiem i ręką wybierać niż klikaniem.
Najbardziej interesuje mnie centrum, ewentualnie polnoscna strona Warszawy, ale i na mokotow moge sie wybrac, dzieki z góry;-)
aszaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 14:07   #92
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Nelkaa- nieprzyjemna sytuacja ;/ To i ja tam nie kupię : )
Aszaba- siedzibę w Warszawie mają: onyks.eu , kocie-oko (royal-stone )- z allegro, na Grochowskiej jest hurtownia oraz Bixel, tuż obok siebie zresztą, oprócz tego comiesięczne giełdy w Łazienkach w Pomarańczarni, 2 razy w roku (chyba, albo 3 ) giełda na Politechnice oraz Kuźnia Koralików www.kuznia-koralikow.pl . Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 16:06   #93
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Cytat:
Napisane przez Basiulek Pokaż wiadomość
Aszaba- siedzibę w Warszawie mają: onyks.eu , kocie-oko (royal-stone )- z allegro, na Grochowskiej jest hurtownia oraz Bixel, tuż obok siebie zresztą, oprócz tego comiesięczne giełdy w Łazienkach w Pomarańczarni, 2 razy w roku (chyba, albo 3 ) giełda na Politechnice oraz Kuźnia Koralików www.kuznia-koralikow.pl . Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę
no i na ul. Orlej: hopea - hurtownia srebra, arma - srebro i jakieś kamienie na sztuki i jasper - kamienie na sznurach
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 17:06   #94
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

No to niezła ze mnie stała kilentka Jak trzeba sobie przypomnieć takie podstawy, to nie jestem w stanie
Stary 2009-03-21, 18:22   #95
aszaba
Przyczajenie

dziekuje za adresym praga troche daleko, ale do centrum sie przejadę, a jak jest cenami i róznorodnością, ten onyks widzialam, ze ma dośc drogo, znacie ceny w tym jasperze i royal?
aszaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 19:39   #96
Nefya Ameth
Raczkowanie

[Edit]
Skasowałam część posta niezwiązaną z tematem

Cytat:
Napisane przez Basiulek Pokaż wiadomość
Nelkaa- nieprzyjemna sytuacja ;/ To i ja tam nie kupię : )
Basiulku, dziękuję za to info ogromniaście . Próbowałam znaleść w necie jakieś info o koralikowych sklepach w Wawie i szło mi marniawo. Gdzieś na tym forum znalazłam info o jablonexie na ulicy Marconich, niestety w ferworze koralikowego podniecenia niezauważyłam, że post był sprzed 4 lat. Tym sposobem zrobiłam sobie w piątek mało urokliwą wycieczkę na Wilanów, obeszłam kilka razy budynek, porozmawiałam z trzema przechodniami i podstarzałym ochroniarzem (polecał udać się do administracji osiedla i tam popytac ) i rozczarowana wróciłam do domu. Po czym zasiadłam do głebszej i uwazniejszej lektury forum. Okazało się, że parędziesiąt stron dalej faktycznie ktoś pisze, że pod podanym adresem jablonexu już nie ma i najprawdopodobniej zwinął się na dobre. Odkryłam następnie Kuźnię Koralików, do którem mam ze szkoły rzut beretem. Nie ma to jak ironia losu .
A wracając: może ktoś podrzucić bliższe info o comiesięcznej giełdzie w Łazienkach? Czy można tam dostać koraliki w ilościach detalicznych, czy jest tanio, ogólnie czy warto się wybrać?
Podobnie byłabym wdzięczna za wiadomości świadków naocznych o targach na politechnice, widziałam newsa, że mają się odbyć za miesiąc i zastanawiam się nad wyprawą na nie .

Przepraszam za przydługiego posta, ale właśnie tu zawitałam i mam świeżo rozpalony koralikowo-biżuteryjny entuzjazm. Niechcący wyszło mi też lekkie offtopicowanie od sklepów internetowych, ale nie chcę ciąć posta na kawałki i spamować kilku wątków. Chyba że moderacja uzna inaczej .

Serdecznie pozdrawiam,
Nefka

Edytowane przez Nefya Ameth
Czas edycji: 2009-03-23 o 12:30
Nefya Ameth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 19:50   #97
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Cytat:
Napisane przez Nefya Ameth Pokaż wiadomość
A wracając: może ktoś podrzucić bliższe info o comiesięcznej giełdzie w Łazienkach? Czy można tam dostać koraliki w ilościach detalicznych, czy jest tanio, ogólnie czy warto się wybrać?
Podobnie byłabym wdzięczna za wiadomości świadków naocznych o targach na politechnice, widziałam newsa, że mają się odbyć za miesiąc i zastanawiam się nad wyprawą na nie .
nie byłam na giełdzie w łazienkach, ale podobno kiepsko tam. lepiej uzbierać trochę kasy i poszaleć na polibudzie lub w OSiR. giełda w OSiR jest pod koniec kwietnia, dokładnie 25-26. tutaj masz terminarz giełd: http://www.mineraly.waw.pl/Terminarz2

jeśli robisz prace w srebrze, na ul. Orlej w Warszawie są 2 sklepy w tym jedna hurtownia - chyba ominęłaś mój post jest też Jasper, sklep z kamieniami na sznurach, też na Orlej. coś też mi wiadomo o sznurach na Chłodnej, ale dokładnego info nie znam, ale podobno WARTO TAM PÓJŚĆ, niestety nie wiem gdzie dokładnie to jest

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 20:00   #98
Nefya Ameth
Raczkowanie

Och, wcale nie ominęłam Twojego posta, skądże znowu. Po prostu dopiero zaczynam zabawę, srebra na razie zamówiłam odrobinkę w Bukowcu, do konkretnych pomysłów, więc hurtownie ze srebrem na razie sobie daruję (pewnie spodobało by mi się mnóstwo rzeczy, wydałabym całomiesięczny budżet i do końca miesiąca żywiłabym się makronem i ryżem, których mam znaczne zapasy ). Może kiedyś się tam wybiorę, ale na razie skutecznie się powstrzymuję. Podobnie z Jasperem, póki co kupuję bardziej na sztuki niz na sznury. Stąd też pytania o giełdy, mam nadzieję, że można tam kupować detalicznie.
W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź, zarzucam googlanie o Pomarańczarni i pewnie wybiorę się na giełdę w OSIR .
Stary 2009-03-21, 22:04   #99
julllka82
Przyczajenie

Witam, z chęcią podziele sie swoim doswiadczeniem, bo widze, ze podejmowany jest temat sklepów kamykowych w warszawie i giełd minerałów.

Co do sklepow to obeszlam juz prawie wszystkiei moje wnioski
dla tych, ktorzy szukaja drewnianych, kolorowych, niezbyt drogich to polecam kuznie koralikow na mokotowie, srebro rzeczywiscie zdecydowanie na orlej (duzy wybor i przystepne ceny)
Zaraz obok jest jasper, tez wporzadku, ale maly wybor lampworkow i szkla weneckiego. Ceny w miare. Kamieni duzo, ale niesteuty tylko na sznury. Pojedyncze sa glownie do sztyftow.

Ja najczesniej bywam na Gorczewskiej 116 (royal-stone), trafilam tam z allegro. a ze stosunkowo blisko mieszkam (kolo wola park) to wole w sklepie. Maja wszystko co mnie interesuje, czyli i szklo i kamienie na sztuki. ceny ok.
Ostatnio jak bylam, to widzialam tez ze organizuja jakies warsztaty z robienia bizuterii, ale nie interesowalam sie blizej

Widzialam jeszcze przelotem jakis sklep z koralikami w CH Land, ale odstraszyl mnie troche cenami :/

Co do giełd, to jasne, politehcnika i osir daja duze mozliwosci (terminarz juz ktos wczesniej linkowal), co do lazienek to bywam o ile jestem czasowa i raczej ejstem zadowolona. Jasne, ze nie tak duze jak politechnika, ale mozna fajnie ponegocjowac co do cen (gielda to w koncu gielda! ) mozna i na sztuki i na sznury.

ostatnio bylam tez na warszawiance, ale tych nie polecam, bo to straszny misz masz, bardziej dla tych, ktorzy swoje dziela chca sprzedawac. Sporo filcu bylo na warszawiance.

uff. chyba wszystko z moich doswiadczeni, chetnie poczytam Wasze, bo choc w koralikach siedze od dluzszego czasu, to forum odkrylam niedawno.
julllka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 22:36   #100
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Aszaba- royal-stone i kocie-oko to jedna firma, z allegro, znajdź to będziesz miała rozeznanie cenowe. Co do Jaspera- nie wiem, nie kupowałam, lepiej podjechać w sumie, wiem tylko, że srebrny łańcuszek okrutnie drogi był
W Warszawie jest też qnszt, ale nie ma możliwości odbioru osobistego, po za tym ceny mają wygórowane a towar wcale nie takiej dobrej jakości (przynajmniej tyle wiem z własnego doświadczenia).
Giełdy w Pomarańczarni- więcej koralików na sztuki niż na sznury, kocie-oko też się tam wystawia zazwyczaj. Ja akurat kupuję już prawie wyłącznie w sznurach, dlatego przestałam tam jeździć. Politechnika- sporo gotowych wyrobów, ale i tak warto pójść No i o giełdach jest osobny wątek, polecam lekturę

Edit: W C.H. Land faktycznie jest taki sklepik, ale ceny straszne. Choć jak się czegoś bardzo pilnie potrzebuje... no sama nie wiem, z tej samej sieci sklep był kiedyś jeszcze w C.H. Sadyba, ale zlikwidowali go już jakiś czas temu.

Edytowane przez Basiulek
Czas edycji: 2009-03-21 o 22:37
Stary 2009-03-22, 13:27   #101
MyTigersAngel
Raczkowanie

A ja pomyliłam wątek - ale już się poprawiłam

Edytowane przez MyTigersAngel
Czas edycji: 2009-03-23 o 18:47
MyTigersAngel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 12:43   #102
Nefya Ameth
Raczkowanie

Dot.: Półfabrykatny w Warszawie

Wrażenia z wycieczki po Warszawie.
Wybrałam się dzisiaj do Royal Stone i Kuźni Koralików. Royal Stone jest dla mnie na drugim końcu Wawy, ale co tam, naszła mnie straszna ochota na "prawdziwy" sklep z możliwością oglądania okazów na żywo a nawet macania. Tak więc dotarłam na miejsce szczęśliwie, pooglądałam, pomacałam, i tak właściwie to się rozczarowałam. Co prawda mają trochę metalowcyh i srebrnych itemków, ale wybór nie za wielki. Kamyki głównie na sznurach, tych na sztuki bardzo niewiele. Dość sporo szkła weneckiego, ale właściwie nic mnie nie zachwyciło. Obiecywałam sobie po tym sklepie znacznie więcej, a tymczasem kupiłam naprawdę bardzo niewiele.
Następnie z nadzieją udałam się do Kuźni, a tu... jeszcze większe rozczarowanie. Właściwie nie mają szkła weneckiego, ani innych ładniejszych rzeczy. Było trochę czegoś, co wyglądało na bicony swarovskiego, ale nie jestem pewna. Głównie jablonexopodobne sztuczne koraliki, ale na moje oko drogawe.
Tym radosnym sposobem doszłam do wniosku, że sklepy internetowe są o niebo lepsze . Mają większy wybór i nie trzeba tułać się po Warszawie.
Co prawda nie byłam jeszcze w chwalonych Armie, Hopei, ani Jaspersie, ale jak już wspomniałam, sznury korali ani srebro w ilościach hurtowych na razie mnie nie interesują.
Stary 2009-04-01, 00:30   #103
patus21
Raczkowanie

Drogie Warszawianki - miałabym do Was prośbę i pytanie.

Wiem, że temat sklepów w wawie jest tu dosyć mocno poruszany, ale potrzebowałabym od Was informacji gdzie najlepiej kupić onyks w sznurach?
Mój chłop wybiera się na kilka dni na szkolenie do Wawy i przy okazji wyślę go na zakupy.. a że wiadomo jak to z chłopami jest - jak mu zlecę 10 sklepów to się chłopina pogubi w tym wszystkim i nic z moich zakupów nie wyjdzie.

Tak jak pisałam potrzebuję onyksu - kule (10,12) i kostki (10, 8), a gdyby do tego się znalazł lazuryt i jadeit wiśniowy to było by miodzio
Co mogłybyście mi polecić?
Stary 2009-04-01, 06:45   #104
substytut
Zakorzenienie

Patus - do bolu: Orla i Chlodna
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 07:47   #105
lubomirka
www.dulcedo.pl

Też tak myślę prędzej Chłodna, ale to naprawdę nie jest daleko od siebie. Pamietać trzeba że Orla czynna jest tylko do 16-nastej na Chłodnej do 17-nastej i wydaje mi się że milsza obsługa.
Stary 2009-04-01, 09:18   #106
patus21
Raczkowanie

Sub, lubomirka - dzięki za szybką odpowiedź

Na orlą na pewno wyślę mojego TŻta do Hopei a skoro chłodna nie jest daleko to dobrze Spiszę mu listę - może dostanę to co potrzebuję
Stary 2009-04-01, 13:00   #107
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

jest jakoś oznakowany ten sklep na Chłodnej? zastanawiam się czy trafię
Stary 2009-04-01, 13:24   #108
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
jest jakoś oznakowany ten sklep na Chłodnej? zastanawiam się czy trafię
Nie jest. Serio, słabo jak ktoś nie wie...
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&...ukaj&cId=&sId=

Jak idziesz Elektoralną, przechodzisz obok świątyni (meczet?) którą masz po lewej, idziesz skosem za nią lekko w lewo - tam sie zbiegają jakieś ulice. Widzisz wysoki budynek mieszkalny - idziesz po jego lewej stronie, nie obchodzisz wokół, tylko stroną najbliższą lewej aż do napisu na ścianie hurtownia kamieni (czy jakoś tak)..

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 13:48   #109
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

dzięki naila mam nadzieje, że dam radę. chociaż i tak jeśli będę się wybierała to dopiero po giełdzie
Stary 2009-04-01, 13:57   #110
substytut
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość

Jak idziesz Elektoralną, przechodzisz obok świątyni (meczet?)
Ja pamietam, ze jest kosciol protestancki Ale moze nie tylko
Stary 2009-04-01, 14:39   #111
lubomirka
www.dulcedo.pl

Najłatwiej trafic po lodziarni na rogu bloku w którym jest sklep jest włoska lodziarnio-ciastkarnia wtedy trudno nie trafić.
Stary 2009-04-01, 14:43   #112
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

to teraz na pewno trafię
Stary 2009-04-01, 14:56   #113
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Ja się ostatnio napaliłam na Jaspera, bo krążki kamyków widziałam fajne, ale miałam oblecieć jeszcze kilka sklepów obok (Hopea i pudełeczka na Elektoralnej ) więc wparowałam jakoś 16 55. Normalnie otwarty, jakaś pani coś jeszcze kupowała, to łapię te krążki i się chciałam zapytać o cenę, ale ledwo się odwróciłam, a tu pani z szydząco-drwiącym uśmieszkiem rzecze ,,zamknięte" . Nie ma to jak troska o klienta. Tym sposobem odechciało mi się Jaspera raz na zawsze
Stary 2009-04-02, 08:07   #114
Nefya Ameth
Raczkowanie

Dot.: półfabrykaty w wawie

Cytat:
Napisane przez Tońka Pokaż wiadomość
Czyli facet z Hopei. Jak ja byłam, to wypytywałam po kilka razy, a i tak miał miły ton.
Dla mnie też nie był zbyt miły. Wczoraj kupilam tylko trzy pary bigli, patrzył na mnie jak na jaiegos aliena . Trzeba mu jednak przyznać, że mnie nieźle rozbawił przy kasie: "Życzy sobie pani fakturę?
Jeśli chodzi o obsługę, to najbardziej lubię Jaspera. Wczoraj poszłam tam poszukać czegoś do oliwki ze szkła weneckiego, pani z pełną powagą szukała do niej wszelkich pasujących nakładek czy kuleczek .
Stary 2009-04-02, 08:21   #115
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250
Dot.: półfabrykaty w wawie

Ta niedziela jest handlowa - to czy Hopea tez otwarta?
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 20:34   #116
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
to teraz na pewno trafię
Do ciastkarni

Sub, bardzo możliwe, że protestancki.. nie patrzyłam, bo zazwyczaj lecę tam na złamanie karku, gdy w W-wie jestem przejazdem, więc czasu za dużo nie mam na rozglądanie się na boki.

Stary 2009-04-03, 06:53   #117
substytut
Zakorzenienie

Heh, naila, spoko - ja patrzylam jaki jest dokladnie bo zastanawialam sie, czy nie wpasc w nowe miejsce na nabozenstwo ktorejs niedzieli

Swoja droga czy tylko ja sie rozleniwilam wybierajac coraz czesciej zakupy z dostawa do domu? Bo jakos po sklepach latac mi sie nie chce...
Stary 2009-04-04, 15:43   #118
julllka82
Przyczajenie

a czy widzialyscie gdzies w warszawskim sklepie tego typu pastylki? http://bizu.pl/produkt/pokaz/id/1806
strasznie jestem ciekawa, jak to sie prezentuje na zywo.. to niby zywiczne, ale wyglada troche jak plastik, zamawialyscie to kiedys?
Stary 2009-04-05, 10:58   #119
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
Swoja droga czy tylko ja sie rozleniwilam wybierajac coraz czesciej zakupy z dostawa do domu? Bo jakos po sklepach latac mi sie nie chce...
Mnie też się nie chce latać... ale ja tam specjalnie wyboru nie mam Albo zamówię przez net, albo nie będę miała.. ale ostatnio mam i tak mały przerób, więc i zakupów mniej, bo nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać..

Stary 2009-08-12, 17:29   #120
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Dziewczyny czy sklep internetowy onyks ma swój odpowiednik stacjonarny? Czy można do niego wejśc z ulicy i sobie coś wybrać, czy tylko zamówić wcześniej w sklepie, zaznaczyć odbiór osobisty i zadzwonić, by się umówić na odbiór konkretniej?

A tak poza tym może któraś z Was wybiera się w najbliższym czasie na jakieś zakupy kamieni na sznurach? Bo sama nie mam na tyle funduszy żeby całe sznurki kupować, a często potrzebuję wiuęcej niż na sztuki, ale nie aż tak dużo jak cały sznur.
Kusi mnei na przykład niebieski onyks z onyksu, kuleczki 4mm, ale własnie wolałabym pół sznurka...
Podobnie jest z innymi dronymi kamyczkami na Chłodnej, gdzie te sznurki kosztują od 40zł :/
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości