![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Witam
Jestem początkującą w bizuterii hand-made, poradzcie mi gdzie mogę kupić w Warszawie akcesoria, srebro i kamienie oraz szkło weneckie. Póbowałam ze sklepami w allegro, ale jakoś nie wychodzi mi, bo zawsze się mylę w obliczeniach rozmiarów itp. Wolę jednak okiem i ręką wybierać niż klikaniem. Najbardziej interesuje mnie centrum, ewentualnie polnoscna strona Warszawy, ale i na mokotow moge sie wybrac, dzieki z góry;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Nelkaa- nieprzyjemna sytuacja ;/ To i ja tam nie kupię : )
Aszaba- siedzibę w Warszawie mają: onyks.eu , kocie-oko (royal-stone )- z allegro, na Grochowskiej jest hurtownia oraz Bixel, tuż obok siebie zresztą, oprócz tego comiesięczne giełdy w Łazienkach w Pomarańczarni, 2 razy w roku (chyba, albo 3 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
No to niezła ze mnie stała kilentka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
dziekuje za adresym praga troche daleko, ale do centrum sie przejadę, a jak jest cenami i róznorodnością, ten onyks widzialam, ze ma dośc drogo, znacie ceny w tym jasperze i royal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
[Edit]
Skasowałam część posta niezwiązaną z tematem Cytat:
![]() ![]() ![]() A wracając: może ktoś podrzucić bliższe info o comiesięcznej giełdzie w Łazienkach? Czy można tam dostać koraliki w ilościach detalicznych, czy jest tanio, ogólnie czy warto się wybrać? Podobnie byłabym wdzięczna za wiadomości świadków naocznych o targach na politechnice, widziałam newsa, że mają się odbyć za miesiąc i zastanawiam się nad wyprawą na nie ![]() Przepraszam za przydługiego posta, ale właśnie tu zawitałam i mam świeżo rozpalony koralikowo-biżuteryjny entuzjazm. Niechcący wyszło mi też lekkie offtopicowanie od sklepów internetowych, ale nie chcę ciąć posta na kawałki i spamować kilku wątków. Chyba że moderacja uzna inaczej ![]() Serdecznie pozdrawiam, Nefka Edytowane przez Nefya Ameth Czas edycji: 2009-03-23 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
BAN stały
|
Cytat:
jeśli robisz prace w srebrze, na ul. Orlej w Warszawie są 2 sklepy w tym jedna hurtownia - chyba ominęłaś mój post ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Och, wcale nie ominęłam Twojego posta, skądże znowu. Po prostu dopiero zaczynam zabawę, srebra na razie zamówiłam odrobinkę w Bukowcu, do konkretnych pomysłów, więc hurtownie ze srebrem na razie sobie daruję (pewnie spodobało by mi się mnóstwo rzeczy, wydałabym całomiesięczny budżet i do końca miesiąca żywiłabym się makronem i ryżem, których mam znaczne zapasy
![]() W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź, zarzucam googlanie o Pomarańczarni i pewnie wybiorę się na giełdę w OSIR ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Witam, z chęcią podziele sie swoim doswiadczeniem, bo widze, ze podejmowany jest temat sklepów kamykowych w warszawie i giełd minerałów.
Co do sklepow to obeszlam juz prawie wszystkiei moje wnioski ![]() dla tych, ktorzy szukaja drewnianych, kolorowych, niezbyt drogich to polecam kuznie koralikow na mokotowie, srebro rzeczywiscie zdecydowanie na orlej (duzy wybor i przystepne ceny) Zaraz obok jest jasper, tez wporzadku, ale maly wybor lampworkow i szkla weneckiego. Ceny w miare. Kamieni duzo, ale niesteuty tylko na sznury. Pojedyncze sa glownie do sztyftow. Ja najczesniej bywam na Gorczewskiej 116 (royal-stone), trafilam tam z allegro. a ze stosunkowo blisko mieszkam (kolo wola park) to wole w sklepie. Maja wszystko co mnie interesuje, czyli i szklo i kamienie na sztuki. ceny ok. Ostatnio jak bylam, to widzialam tez ze organizuja jakies warsztaty z robienia bizuterii, ale nie interesowalam sie blizej Widzialam jeszcze przelotem jakis sklep z koralikami w CH Land, ale odstraszyl mnie troche cenami :/ Co do giełd, to jasne, politehcnika i osir daja duze mozliwosci (terminarz juz ktos wczesniej linkowal), co do lazienek to bywam o ile jestem czasowa i raczej ejstem zadowolona. Jasne, ze nie tak duze jak politechnika, ale mozna fajnie ponegocjowac co do cen (gielda to w koncu gielda! ![]() ostatnio bylam tez na warszawiance, ale tych nie polecam, bo to straszny misz masz, bardziej dla tych, ktorzy swoje dziela chca sprzedawac. Sporo filcu bylo na warszawiance. uff. chyba wszystko z moich doswiadczeni, chetnie poczytam Wasze, bo choc w koralikach siedze od dluzszego czasu, to forum odkrylam niedawno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Aszaba- royal-stone i kocie-oko to jedna firma, z allegro, znajdź to będziesz miała rozeznanie cenowe. Co do Jaspera- nie wiem, nie kupowałam, lepiej podjechać w sumie, wiem tylko, że srebrny łańcuszek okrutnie drogi był
![]() W Warszawie jest też qnszt, ale nie ma możliwości odbioru osobistego, po za tym ceny mają wygórowane a towar wcale nie takiej dobrej jakości (przynajmniej tyle wiem z własnego doświadczenia). Giełdy w Pomarańczarni- więcej koralików na sztuki niż na sznury, kocie-oko też się tam wystawia zazwyczaj. Ja akurat kupuję już prawie wyłącznie w sznurach, dlatego przestałam tam jeździć. Politechnika- sporo gotowych wyrobów, ale i tak warto pójść ![]() ![]() Edit: W C.H. Land faktycznie jest taki sklepik, ale ceny straszne. Choć jak się czegoś bardzo pilnie potrzebuje... no sama nie wiem, z tej samej sieci sklep był kiedyś jeszcze w C.H. Sadyba, ale zlikwidowali go już jakiś czas temu. Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2009-03-21 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
A ja pomyliłam wątek - ale już się poprawiłam
![]() Edytowane przez MyTigersAngel Czas edycji: 2009-03-23 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Dot.: Półfabrykatny w Warszawie
Wrażenia z wycieczki po Warszawie.
Wybrałam się dzisiaj do Royal Stone i Kuźni Koralików. Royal Stone jest dla mnie na drugim końcu Wawy, ale co tam, naszła mnie straszna ochota na "prawdziwy" sklep z możliwością oglądania okazów na żywo a nawet macania. Tak więc dotarłam na miejsce szczęśliwie, pooglądałam, pomacałam, i tak właściwie to się rozczarowałam. Co prawda mają trochę metalowcyh i srebrnych itemków, ale wybór nie za wielki. Kamyki głównie na sznurach, tych na sztuki bardzo niewiele. Dość sporo szkła weneckiego, ale właściwie nic mnie nie zachwyciło. Obiecywałam sobie po tym sklepie znacznie więcej, a tymczasem kupiłam naprawdę bardzo niewiele. Następnie z nadzieją udałam się do Kuźni, a tu... jeszcze większe rozczarowanie. Właściwie nie mają szkła weneckiego, ani innych ładniejszych rzeczy. Było trochę czegoś, co wyglądało na bicony swarovskiego, ale nie jestem pewna. Głównie jablonexopodobne sztuczne koraliki, ale na moje oko drogawe. Tym radosnym sposobem doszłam do wniosku, że sklepy internetowe są o niebo lepsze ![]() Co prawda nie byłam jeszcze w chwalonych Armie, Hopei, ani Jaspersie, ale jak już wspomniałam, sznury korali ani srebro w ilościach hurtowych na razie mnie nie interesują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Drogie Warszawianki - miałabym do Was prośbę i pytanie.
Wiem, że temat sklepów w wawie jest tu dosyć mocno poruszany, ale potrzebowałabym od Was informacji gdzie najlepiej kupić onyks w sznurach? Mój chłop wybiera się na kilka dni na szkolenie do Wawy i przy okazji wyślę go na zakupy.. a że wiadomo jak to z chłopami jest - jak mu zlecę 10 sklepów to się chłopina pogubi w tym wszystkim i nic z moich zakupów nie wyjdzie. Tak jak pisałam potrzebuję onyksu - kule (10,12) i kostki (10, 8), a gdyby do tego się znalazł lazuryt i jadeit wiśniowy to było by miodzio ![]() Co mogłybyście mi polecić?
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Patus - do bolu: Orla i Chlodna
![]()
![]() |
#105 |
www.dulcedo.pl
|
Też tak myślę prędzej Chłodna, ale to naprawdę nie jest daleko od siebie. Pamietać trzeba że Orla czynna jest tylko do 16-nastej na Chłodnej do 17-nastej i wydaje mi się że milsza obsługa.
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Sub, lubomirka - dzięki za szybką odpowiedź
![]() Na orlą na pewno wyślę mojego TŻta do Hopei a skoro chłodna nie jest daleko to dobrze ![]() ![]()
![]() |
#107 |
BAN stały
|
jest jakoś oznakowany ten sklep na Chłodnej? zastanawiam się czy trafię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&...ukaj&cId=&sId= Jak idziesz Elektoralną, przechodzisz obok świątyni (meczet?) którą masz po lewej, idziesz skosem za nią lekko w lewo - tam sie zbiegają jakieś ulice. Widzisz wysoki budynek mieszkalny - idziesz po jego lewej stronie, nie obchodzisz wokół, tylko stroną najbliższą lewej aż do napisu na ścianie hurtownia kamieni (czy jakoś tak).. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
dzięki naila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja pamietam, ze jest kosciol protestancki
![]() ![]()
![]() |
#111 |
www.dulcedo.pl
|
Najłatwiej trafic po lodziarni na rogu bloku w którym jest sklep jest włoska lodziarnio-ciastkarnia wtedy trudno nie trafić.
![]() |
#112 |
BAN stały
|
to teraz na pewno trafię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio napaliłam na Jaspera, bo krążki kamyków widziałam fajne, ale miałam oblecieć jeszcze kilka sklepów obok (Hopea i pudełeczka na Elektoralnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Dot.: półfabrykaty w wawie
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o obsługę, to najbardziej lubię Jaspera. Wczoraj poszłam tam poszukać czegoś do oliwki ze szkła weneckiego, pani z pełną powagą szukała do niej wszelkich pasujących nakładek czy kuleczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Dot.: półfabrykaty w wawie
Ta niedziela jest handlowa - to czy Hopea tez otwarta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Do ciastkarni
![]() ![]() Sub, bardzo możliwe, że protestancki.. nie patrzyłam, bo zazwyczaj lecę tam na złamanie karku, gdy w W-wie jestem przejazdem, więc czasu za dużo nie mam na rozglądanie się na boki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Heh, naila, spoko - ja patrzylam jaki jest dokladnie bo zastanawialam sie, czy nie wpasc w nowe miejsce na nabozenstwo ktorejs niedzieli
![]() Swoja droga czy tylko ja sie rozleniwilam wybierajac coraz czesciej zakupy z dostawa do domu? Bo jakos po sklepach latac mi sie nie chce...
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
a czy widzialyscie gdzies w warszawskim sklepie tego typu pastylki? http://bizu.pl/produkt/pokaz/id/1806
strasznie jestem ciekawa, jak to sie prezentuje na zywo.. to niby zywiczne, ale wyglada troche jak plastik, zamawialyscie to kiedys?
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy sklep internetowy onyks ma swój odpowiednik stacjonarny? Czy można do niego wejśc z ulicy i sobie coś wybrać, czy tylko zamówić wcześniej w sklepie, zaznaczyć odbiór osobisty i zadzwonić, by się umówić na odbiór konkretniej?
A tak poza tym może któraś z Was wybiera się w najbliższym czasie na jakieś zakupy kamieni na sznurach? Bo sama nie mam na tyle funduszy żeby całe sznurki kupować, a często potrzebuję wiuęcej niż na sztuki, ale nie aż tak dużo jak cały sznur. Kusi mnei na przykład niebieski onyks z onyksu, kuleczki 4mm, ale własnie wolałabym pół sznurka... Podobnie jest z innymi dronymi kamyczkami na Chłodnej, gdzie te sznurki kosztują od 40zł :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.