![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najłatwiejsze ciasto świata!!!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
ciasto zrobilam wczoraj, z 1.5 porcji, pieklo sie jakies 45 minut (nigdy nie trzymam sie czasu, wole sprawdzac ciasto patyczkiem
![]() ![]() dzis podeslalam kawalek mojej mamie- wlasnie dostalam telefon ze zrobil wsrod Jej kolezanek furore i chca przepis ![]() Primavera, padam do stopek w ramach podziekowan, piernik bez miodu bezapelacyjnie zajal pierwsze miejsce na liscie moich ulubionych ciast!
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje, ze zawsze będzie wszystkim pięknie wychodził ![]() Najfajniejsze w nim jest to, ze jest tak prosty w zrobieniu i szybki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() swoja droga- ja blachy nie smarowalam tluszczem ani nie obsypywalam bulka tarta- ciasto jest z olejem- dzieki temu nie klei sie do blaszki i ladnie odchodzi ![]() z przypadkow przy pieczeniu: zmiksowalam wszystkie skladniki, wylalalm na blaszke, juz bylam o krok od wstawienia ciasta do piekarnika kiedy mnie olsnilo, ze zapomnialam dodac JAJKA ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
ja tez wczoraj z nudow je zrobilam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się piecze , robi się bardzo szybciutko [;
Mam nadzieje , ze będzie pyszne [; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami z braku powideł dodaję różne dżemy- ostatnio robiłam z jabłkowym ![]() Cytat:
![]() No i chyba faktycznie trzeba sprawdzać zawsze patyczkiem- bo co piekarnik, to inny czas pieczenia wychodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Bardzooooo dobre , takie delikatne
![]() No i przede wszystkim łatwe (; Piekłam około 50 min ![]() Dziękuje za przepis [; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Proste ciasta na urodziny dziecka
Kobietki
![]() W przyszłym tygodniu są urodziny mojego skarba- kończy 2 lata ![]() ![]() ![]() Z góry dziekuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
sophisticated
|
Dot.: Proste ciasta na urodziny dziecka
polecam przejrzenie tego wątku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=85318 prostszych chyba nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Ja mam bardzo fajny przepis na ciasto w sam raz dla dzieci, bo wiadomo, że dzieci nie lubią ciężkich tortów itp, przynajmniej moje
![]() ![]() 150 ml likieru cytrynowego, ciastka kruche migdałowe pokruszone, biszkopty typu "magdalenki", dżem jeżynowy, pół cytryny, świeże jeżyny (mogą być maliny), 750 gr sera mascarpone (już dość łatwo dostać go na naszym rynku), 2 jajka, cukier Mascarpone ubijamy z 2 żółtkami i 2 łyżkami cukru + 3 łyżeczki likieru ( ja dałam w to miejsce sok cytr.). Białka ubic na sztywno, połączyć białka z serem i dodać znów trochę likieru. Biszkopty kroimy na pół i smarujemy dżemem jeżynowym, składamy. Następnie na dnie naczynia (np. miski) układamy te biszkopty, owoce i przygotowany ser, kilka warstw w ten sposób, a na koniec warstwa sera i posypujemy wszystko kruszonymi ciastkami migdałowymi. Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłam. Sama przygotowałam takie ciacho na urodziny mojej córeczki i to był pierwszy raz kiedy dzieciaki zjadły wszystko, a dorośli musieli oblizać sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Jadłam ostatnio w cukierence bardzo pyszne i lekkie. Zasmakowało mi i napewno zrobię, ciasto to było bardzo kolorowe, co moim zdaniem jest ważne dla dziecka.
Spód tego ciasta (ok 1,5cm)to były dwa cienkie biszkopty przełożone dżemem (kwaśnym) i mocno nasączone, na tym była warstwa galaretki (czerwonej) (3cm)z zatopionymi w niej owocami (maliny, winogrona, brzoskwinie). A na tym jeszcze warstwa bitej śmietany chyba z żelatyną i z makiem (ok 2cm)
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zrobiłam (z dżemem z czarnej porzeczki; piekłam 45 minut) - całkiem smaczne
![]()
Edytowane przez Natalie of Green Gables Czas edycji: 2006-09-23 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
A ja od sąsiadki mam bardzo prosty przepis na "ciasteczka" z jabłkami, które przypominają ogromne pierogi. Są naprawde bardzo pyszne i od paru dni zwlekam z ich zrobieniem :/ Jak będziesz zainteresowana to podam przepis.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Piernik bez miodu, dziekuje za przepis, b. prosty i pychotka mniaaam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
kosmitka
|
Właśnie wstawiłam do piekarnika. Po upieczeniu zdam relacje
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
A znacie moze jakis dobry i sprawdzony przepis na ciasto snickers?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Mam gdzieś zapisany ten przepis, nieco pracochłonne - ale pyyycha
![]() Poszukam ![]() EDIT - znalazłam Oto przepis: SNICKERS Upiec biszkopt z 5 jaj. -puszka mleka skondensowanego słodzonego – gotować ok. 2 godz -masa karpatkowa (gotowa w proszku) -3 paczki herbatników -orzechy włoskie -śmietana 36% -czekolada -mogą być płatki migdałowe do posypania na wierzch Biszkopt posmarować masą karpatkową, na masę ułożyć herbatniki (mogą być nasączone alkoholem, np. rumem), na herbatniki schłodzone ugotowane mleko. Na karmel posypać pokruszone orzechy, na nie wyłożyć bitą śmietanę i na wierzch na tarce zetrzeć czekoladę (można posypać jeszcze migdałami) Napisałam tylko "biszkopt" - ale jeśli nie wiesz, jak się go piecze, to mogę napisać ci dokładnie jak go zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
wyszedl zakalec pieklam 40 minut;( ciekawe czemu;( moze za duzo dzemu? albo za malo czasu miksowalam;(?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Wybaczcie ale nie czytałam wszystkich wspaniałych przepisów. Brak czasu
![]() składniki: 8 paczek herbatników mleko zapach śmietankowy budyń śmietankowy 4 łyżki cukru kostka masła kieliszek czystej wódki Gotujemy budyń c cukrem. Miksujemy masło, dodajemy wystudzony budyń. Mieszamy aż uzyskamy puszystą masę. Dodajemy zapach i wódkę. Delikatnie mieszamy łyżką. Herbatniki moczymy w mleku.Układamy piętro i przekładamy gotową masą. Czynność powtarzamy. Łatwe,szybkie i smaczne. Na słodyczoholowy głód jak znalazł ![]() ......... <a href="http://trufla3gotuje.blox.pl/html">Trufla i jej kuchnia</a> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
misio-gumisio - nie wiem, dlaczego wyszedł zakalec. Przykro mi; u mnie ciasto zawsze wyrastaładnie. Ostatnio namiętnie piecze je moja 10-letnia szwagierka i też zawsze jej wychodzi.
Hmm, może dżem jakiś zbyt wodnisty był? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Po przeczytaniu waszych komentarzy i ja postanowiłam upiec tego piernika. Jako kompletnemu beztalenciu cukierniczemu (?), które zawsze wszystko spartoli, o dziwo pierniczek wyszedł mi jak ta lala!
![]() ![]() Mam też pytanie do Was: czy z proszkiem do pieczenia zamiast sody lepiej by wyrósł? Nie jestem ekspertem w pieczeniu ciast, dlatego proszę Was o odpowiedź. ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Primavero zrobilam Twoje ciasto. w ogole 1 raz w zyciu cos pieklam. i chyba najgorzej nie poszlo
![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
sanetko - smacznego
![]() (skoro znika z blaszki, to znaczy, ze dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Czesc Wam Kucharki!!!Co doszybkich ciast i ciasteczek to tez moge podrzucic wam dobry przepis na casteczka przypominajace rafaelo-co najlepsze w nich to pyszne szybkie do przyzadzenia i nawet nie trzeba piec!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
no, to dziś lub jutro ja go zrobię i zobaczymy jak mi wyjdzie.. Już nie mogę się doczekać, bo uwieeeelbiam pierniki
![]() ![]()
![]() |
#118 | |
Przyczajenie
|
Witam
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam..Witam..SPadlas mi z nieba .Wlasnie sie zabieram za to wspaniale i latwe ciasto pierniczkowe..Wymysl jeszcze cos prostego a ja bede Cie wynosic pod Niebiosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.