![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Komunikacja miejska
tre wszystkie 500 (501, 511, 502, teraz teZ 521 zamiast 511) jeżdzą jak chcą... ale z drugiej strony jaka to jest radośc, gdy lecisz spozniona na przystanek na ktorys z tych autobusow - czytasz ze pojechal 5 minut temu, a tu nagle wielkie surprise - jedzie spozniona "pięćsetka" , juz nieraz mi to "uratowało życie"
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Czytam sobie tamten wątek i widzę, że w wielu miejscach bilet dzienny ulgowy kosztuje około 4-5 zł.
A u nas jeszcze rok temu w Krakowie były bilety tygodniowe (ulgowy 11zł) i oczywiście je wycofali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ogrzewane przystanki działają tak, że podgrzewa sie ławka i ścianki wiaty. Włącza się to przyciskiem, więc nie działa non stop.
![]() W Warszawie też jest karta miejska. Mozna ją doładować w specjalnych automatach na każdej stacji metra oraz w kioskach i punktach obsługi ZTM na miesiąc, trzy miesiące i pół roku. Tą kartą otwiera sie bramki w metrze. Oprocz tego są też normalne bilety, np. dzienny, tygodniowy, jednorazowy. Kontroler sprawdza kartę za pomoca takiego urządzenia, tzn. przytyka do niego kartę i mu sie wyświetla do kiedy jest ważna.
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
to jak juz tak narzekamy to ja bym chciala ponarzekac na nowe tramwaje. w lecie koszmar - czemu w nich nie ma klimatyzacji skoro okienka sa mikroskopijne? przeciez tam sie sauna robi. to samo bylo ze szwedzkimi autobusami - moze u nich jest chlodneij, ale na nasze warunki jest dramatycznie. przyznam ze w lecie duzo bardziej wole jezdzic tymi starymi tramwajami, ktore nawet przy drzwiach maja dziury i jest przewiew niz tymi wynalazkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Wszędzie czyli w punktach w których kupuje się zwkłe karty?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet babka w kiosku nie miala o tym pojecia ![]() Dlatego nie zamierzam przeplacac. I tak w nocnym prawie nigdy nie ma kanarow.
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Miło się natomiast zaskoczyłam, jak przeszłam z biletów ulgowych na studenckie - okazało się, że studencki godzinny kupię prawie wszędzie, a o ulgowych godzinnych nikt nigdy nie słyszał i patrzyli się na mnie, jakbym prosiła o niewiadomo jakie luxusy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czasem nawet szyby znikają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo nocne w sumie tez sie prosza o narzekanie - zlitowali sie bo zaczeli puszczac dlugie, ale kiedys to byl koszmar. czekalam pol godziny na kazimierzu na nocny, a jak juz przyjechal to sie juz nie wcisnelam, bo ledwo sie drzwi otworzyly. za to smiesznie jest jak zapici studenci wygaduja takie rzeczy ze czlowiek lezy ze smiechu (lezy na innych, bo nie ma tyle miejsca zeby polozyc sie na ziemi ![]() teraz podobno maja zrobic jakis sysetm przesiadkowy pod dworcem i wiecej nocnych, ale to dopiero jak otworza skrzyzowanie pod dworcem. ciekawe co to bedzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz nocnymi już nie jeżdżę (tylko po jakiejś imprezie, jeśli wracałam, ale od 8 miesięcy na żadnej nie byłam ![]() A co do tego skrzyzowania... nie mam pojęcia kiedy otworzą, ale to, co się teraz w Krakowie dzieje przez te remonty, to jest dramat ![]() NIC nie jeździ tak jak powinno, do autobusu wsiada się na farta, bo nigdy nie wiadomo, gdzie pojedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
tu też dubel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
dubel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
o matko, sorry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam - komunikacja miejska w Krakowie to jest dramat. Co z tego, że mamy całkiem ładne, nowoczesne autobusy i coraz więcej nowoczesnych tramwajów, skoro faktycznie jeżdżą jak chcą? Przez te remonty ulic dookoła dworca, tramwaje jeździły inaczej przez chyba pół roku. Jak zaczęli kończyć, to potrafili bez ostrzeżenia co dwa dni zmieniać trasę jakiegoś tramwaju. Wpadanie w ostatniej chwili stało się bardzo ryzykowne - nikt w końcu nie wie dokąd ten tramwaj dzisiaj może jechać. Ostatnio sobie wsiadałam do 10 - poprzedniego dnia jechałam nią tam gdzie trzeba, a tu mi nagle jedzie zupełnie gdzie indziej. Zaczęłam nawet podejrzewać, że kierowca w ostatniej chwili decyduje gdzie skręcić. Kilka razy idziemy z koleżanką i się dziwimi "cooo? to tu jeździ 19???", "a 13 jedzie do Łagiewnik???" , "a ja dzisiaj do pracy jechałam 3!", "a mama wogóle nie może dojechać do pracy w centrum, bo tam nic nie jeździ"
![]() Najbardziej zawodne są 501 itd. przyjedzie czy nie przyjedzie. Oto jest pytanie ![]() Do pracy TŻ jadę czasem 20, czasem 40 min, więc zawsze mu mówię, że nie wiem kiedy będę ![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ja myślałam że 501 jeździ dobrze (to dlatego, że nigdy na nią nie czekałam ![]() A swoją drogą ciekawe, kiedy puszczą Pawią tramwaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Wstydź sie Agooosia, teraz masz przykazanie żeby przez 4 posty nic nie pisać żeby sie wyrównalo.
![]() Ines 1985 - ja nie dokupuję nocnych, bo i tak nimi nie jeżdzę a jak jeżdzę to mam gdzieś kanary, których i tak nie ma. :P Co do przystanków ocieplanych... pewnie szybko sie zepsują i tak. Albo w nocy beda idealnym schronieniem dla bezdomnych usilujących znaleźć troche ciepła, co akurat nie jest w sumie aż takie glupie. Zima jst i każdy chce sie ogrzać.
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyłowili 7 pasażerów na gapę - i nikt im się nie ośmielił sprzeciwić. Także z tymi kanarami w nocnych to jednak radzę uważać ![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Prawda, teraz to człowiek nie zna dnia ani godziny
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że kanary dzielą sie na dziennych i nocnyh (odpowiednio dobranych do grup jeżdżących w danych porach ![]() edit: dokładnie 4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a swoją drogą nie kojarzę tego autobusu, on jedzie przez Mogilskie?
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedzie z dworca, przez kazimierz na biezanow; jeszcze nigdy w zyciu nie widzialam kanara w nocnym, ale nawet jesli sie to zdarzy to mam miesieczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.