![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Witam sie w 33tc
![]() No i nie śpie ![]() Kos za oknem śpiewa, wc zaliczone i teraz maltretują mnie myśli związane rzecz jasna z porodem. Przez myślenie zrobiłam sie głodna i mam smaka na pizze i dziś pewnie będzie na obiad ![]() Tż w drugim pokoju już sie wierci a za 5min bedzie budzik pipał mu na pobudke. Starszy synek śmieje sie przez sen właśnie ![]() ![]() Spróbuje zasnąć, ciekawe ile mi to zejdzie bo już nie spie od godziny 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Ja mam dosc dzisiejszej nocy, co godzinę siku, w bokach rwie i kuje, każde przekręcenie boli. Teraz młody dostal czkawki. Znowu mam myśli związane z porodem, okropnie sie boje
![]()
#93 |
Rozeznanie
|
Ja mam noc z głowy.
Mój mąż wybrał się na ekstremalną drogę krzyżową 46km po błocie. Ja od zmysłów odchodzę. W nocy spałam całe 2h. Mały tak się ułożył glowka ze mi swidruje w pachwinach ja normalnie płacze. Ból jest okropny nie mogę się przekręcić nic ledwo z łóżka wstałam siku. Nigdy takiego bólu nie miałam. Coś czuję że mój mały na świat się za szybko będzie pchać.
#94 |
Raczkowanie
|
Hej i ja się dziś witam w 35tyg 34tydz0d zostało 42 dni według apki Plus dwa według gina.
Dziś spało mi się świetnie. Mama przyniosła taki koc z wełny chyba bardzo miękki i gruby. Taki ze gryzie sam z siebie. Na to dałam drugi koc już zwykły i tak miekko i cudownie pod tylkiem a już myślałam o wymianie narożnika na jakas kanapę. Bo te przejścia pomiędzy częściami bardzo przeszkadzały podczas snu. Te z was które mają prawdziwe sypialnie i łóżka. Zazdroszczę wam ![]() Jak kiedyś będę wymieniać ten narożnik to chyba kupię rozkładana kanapę z dwoma wygodnymi materacami. Ale zawsze mi się marzył narożnik no i jest. O ile nie chodzę za duzo czuje sie świetnie. Nic mi nie dolega poza ogólnym poczuciem ze jestem wielka. Plus 20 już przy początkowej wadze 70 robi to ze mnie ogromnego klocka Miłego dnia wam wszystkim życzę ![]() Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-05 o 06:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |||||
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Hemoroidy sa okropne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez o 3 miałam kryzys, tż zasnął na kanapie i go ściągałam do lozka, bo rano byłby cały polamany ![]() Ja jestem wyspana ![]() ![]() ![]() Depilacja laserowa Czy któraś ma jakies doświadczenia? Obiecałam sobie ze to bedzie moj prezent za porod ![]() ![]() Aaaa dzis 35t 0 dni! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-03-05 o 06:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Kopycio jak chcesz laser zrobic to od razu po porodzie to nie jest dobry pomysl, najlepiej po skończeniu karmienia, gdy wycisza sie hormony, ja mam domowy IPL i na czas ciąży i jeszcze do jesieni sie wstrzymam, moze to wywołać przebarwienia na skórze itp.
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest taki zwyczaj - na szczęście haha Tylko ja złota nie nosze ![]() ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-03-05 o 06:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Hej :P dzisiaj jest święto teściowej, to muszę tej mojej coś kupić bo ona lubi takie rzeczy
![]() ![]()
#99 |
Zadomowienie
|
A kiedy jest święto synowej Ci powiedziała?
![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
Która to pisała, że przekręcanie z boku na bok boli? Mnie też, już od dawna... ale to, co dzisiaj w nocy miałam, przekroczyło moje granice - myślałam, że mi macicę urwie z więzadeł. .. tak pociągnęło, szarpnęło, że wytrzymać ciężko było no i strach się ruszyć, a doopa cierpnie. .. trzymam brzuch zawsze przy przekręcaniu, ale powoli to nie wystarcza
![]() ![]()
#101 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie
![]() RoseLady pas poporodowy brzuszny z Pani Teresy polecam ![]() Poli tez nie mam kapci ![]() Agnesssa przykro mi ze noc do d.upy ![]() ![]() Lucy wlasnie o to chodzi, zeby uczyc sie na bledach rodzicow. Oboje napatrzylismy sie na rozne sytuacje i mysle ze nie popelnimy tych bledow ![]() Tabaska ja juz dawno witamin nie biore ![]() ![]() Kurde Miki od tego przedwczorajszego hitu z rzyganiem jest taki jakis malo ruchliwy ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-05 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Spało sie dobrze, ale mialam zaległości z poprzedniej nocy gdy nie mogłam spać przez koszmary wiec chyba dlatego spałam dzis jak zabita. I tylko 2 razy w nocy do kibelka - sukces ![]() Kejka urodziny mam 29 kwietnia ![]() ![]() Moja polozna sie śmiała jak mi kartę ciazy zakładała, ze wyrobie sie z urodzeniem pierwszego dziecka przed trzydziestka ![]() Ja tez nie słyszałam o tym zwyczaju z prezentami ze złota z okazji narodzin, ale juz mi sie podoba ![]() ![]() Wstaje bo juz piesek kica wokół mnie bo jeść chce ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Happy Girl ja mam 28 kwietnia a maz 27 kwietnia
![]() ![]()
#104 | |
Zadomowienie
|
Ale żeście zaszalały od wczoraj
![]() Iwoncia gratuluję 33 tc ![]() Agnessa cloche też mnie bolą pachwiny, bo młoda jest dość nisko i dodatkowo wciska tam ręce i sobie gmera... Przekrecanie się z boku na bok to też wyczyn. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Kapcie - byly ostatnio w biedrze za 9.99 takie plastikowe czy gumowe, wzielam sobie, a co!
Cloche lacze sie w bolu z przekrecaniem, zazwyczaj mąż mnie trzyma za rękę i dźwiga jak sie obracam Kejka ale u Was wysyp rodzinny w kwietniu ![]() ![]()
#106 |
Wtajemniczenie
|
Tabaska on sie rusza, ale nie tak jak wczesniej
![]() ![]() ![]()
#107 |
Zadomowienie
|
Nasze dzieciaki maja coraz mniej miejsca, chociaz ja tego wcale nie odczuwam, bo nadal szaleje mi w brzuchu tylko częściej czuje jak sie przemieszcza, przeciąga, kopniaki są rzadsze.
Nie zgadzaj sie ![]()
#108 |
Winter is coming
|
witam
![]() złoty ząb mnie zabił ![]() co do prezentów to ja nie przepadam za nimi i nic nie chcę. Jak będę coś chciała to sobie sama kupię ![]() moja mała się ciągle rusza dość intensywnie, czka, jakby miała tyle miejsca co dawniej. marcówki faktycznie szaleją ;] ale u nas jak się jedna posypie to pociągnie lawinę za sobą ![]() jadę na chwilę do roboty, miłego dnia ![]()
#109 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Wiedziałam że jak wpadniecie w trans na nowym wątku to rano będę mieć co nadrabiać. Nie pomyliłam sie. Noc kiepska usnąć nie mogłam jak usnęłam to musiałam wstać na siku ![]() Poli ja nie wiem ale chyba masz jakąś wydłużoną dobe na forum to w pierwszej piątce gaduł. Seriali tyle że nie ogarniam i ogólnie Twoje ADHD pilatesy fitnesy no Omg.... SNY Śniła mi się dziś gosiaczek dokładnie nie pamietam ale wiem że byłam u niej leżała na takiej wielkiej sofie a ja z jej synem Kubą oglądaliśmy jakąś strone na jej tablecie i sie skasowało [rzez przypadek tak strasznie byłaś zła bo miałąś jakieś zamówienie na niej robić ale okazało sie że Kuba ta strone polubił na FB ![]()
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym pięknym wątku chciałabym już w tym urodzić ale wątpię w to pewnie będę musiała poczekać na następny
![]() Cytat:
ha ha pierwsze słysze ale i tak mojej bym nic nie kupiła :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
zapytam na następnej wizycie choć na moje twardnienie to pewnie dalej trzeba brać. Cytat:
Najgorzej jak nie mogę spać to też właśnie tysiąc myśli ostatnio właśnie o porodzie, też boję się strasznie. Witaminy Ja biorę, ze wzgledu na żelazo, samego żelaza mój organizm nie toleruje, od razu wymioty wiec choć troche w witaminach przemycam. Co do adopcji ciężki temat, sama jakoś głębiej nad tym nie myślałam. Z jednej strony napewno strach ze nie wiadomo z jakiej rodziny dziecko, jakie geny, z drugiej jak nie można mieć swojego a tyle sierot po domach dziecka. Ponuro dziś u mnie, nic mi się nie chce a mam kilka rzeczy do zrobiebia, no nic trzeba sie ogarnąć ![]() Milego dnia wszystkim mamom.;-)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-03-05 o 07:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Mama Land
|
Mi za to śniła się Smarrota
![]() ![]() Co do urodzin w kwietniu: Termin mam na 23, moja Mama urodziny obchodzi 24, a ja 25 ![]() Więc marzy mi się urodzić 26 jednak :P: Dzień dobry wszystkim :-* U nas tylko jedno sikanko , bo TZ kota przez sen skopał z łóżka i hałas był 😎
#113 | |
Zakorzenienie
|
prosze proszę 33 tc i 35 tc
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
możesz coś wiecej napisać o tym pasie poporodowym wskazania po SN po CC i jaka pani Teresa?
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zabrała mi dziś męża na cały dzień więc no... ![]() Ale w końcu Mikiego łóżeczko przyjedzie ze wszystkimi pierdołami ![]() GGI "Pani Teresa" to nazwa firmy. Mąż kiedyś pracował i mówi, że na targach wszyscy do Nich przychodzili porównać i jest najlepszy z polskich wyrobów. Też właśnie od teściowej przywiezie bo leży i czeka na swój czas. Co do wskazań. Po CC to jest miód na ranę..dosłownie. Trzyma wszystko w kupie, żeby się nie rozleciało i aż tak nie trzeba się podobno skupiać na pozach przy wstawaniu itp. Pomaga karmić, schylać się do łóżeczka itp. Ale oczywiście rozleniwia mięśnie brzucha. Po CC i tak one są rozleniwione i ileś tam trzeba poczekać na ćwiczenia bo wiadomo rana, z kolei po SN trzeba uważać i rzeczywiście ćwiczyć, żeby te mięśnie pracowały a nie były tylko usztywnione. Pomaga dojść do siebie z brzuchem, że tak powiem. Może któraś ma większą wiedzę to napisze coś albo mnie poprawi jeśli coś źle ujęłam. Pewne jest to, że da się bez tego żyć. Gdybym nie miała tego w gratisie to bym nie kupowała chyba ![]() Asia życze Ci, żeby ten dzień nastał 26go ![]() co do rodzenia w tym wątku, mam nadzieję, że w tym jeszcze nie urodzę ![]() ![]() ![]() MiniMonix ja też się ogólnie bardzo źle czuję, kręgosłup, więzadła, spojenie..brzuch cały w sensie, że mięśnie...i mam jednak nadzieję, że to żadne zwiastuny ![]() Cloche opis bólu...no ja mam taki od 3 mcy, ale im brzuch większy tym bardziej to przekręcanie boli. Mam nadzieję, że jakoś się wyspałaś i funkcjonujesz... ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-05 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi tez kazał odstawić luteinę (nareszcie ![]() ![]() Cytat:
Depilacja laser---- mam light sheer zrobione głębokie bikini ![]() ![]() ![]() ![]() Laser diodowy polecam (light sheer duet), IPL nie polecam. Tatuaże-- lubię bardzo ale takie delikatne! Mam dwa, gwiazdki na żebrach i serduszko na kostce ![]() ![]() SKURCZE--- juz wiem co to jest... Dziś w nocy miałam drugi raz taki numer, ze budzę sie z bólu, brzuch sie tak spina, ze mam wrażenie, ze zaraz mi skóra sie rozerwie, trwa to powiedzmy 3o sekund i odpuszcza i zasypiam! No to zaje.....cie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Witam się po ciężkiej nocy, widzę że nie ja jedna... Współczuję dziewczyny.
Mnie wykończy przedszkole, znów chyba złapałam jakąś jelitówke. O 2 w nocy tak mnie wzięło że nie doszłam do łazienki ![]() Wystraszylam się i jak się lepiej poczuje to pakuje torbę i depilator pójdzie w ruch. Nie ma co! Kręci mi się w głowie i chyba zaraz pożegnam pół bułki, które w siebie wcisnęłam ![]() wysłane przez tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyślę o tym pasie no jak ma pomóc ale pewnie pare godzin dziennie jakby się z niego korzystało to było b y ok. Musze coś poczytać a pewnie dopasować go trzeba po porodzie. Oj ja też nie zamierzam w tym wątku urodzić no sorki ![]()
![]() |
#119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#120 | ||||
Zakorzenienie
|
NOC
o może ona była po prostu jakaś nie teges? ja pobiłam moje rekordy w lataniu siusiu + na noc mi sie zgaga zrobiła + mąż dziś serenady w chrapaniu dawał. I mówię do niego, że sie nie wyspałam bo mnie wybudzał (wtedy go szturchałam by się obrócił) a on do mnie: no właśnie, zasnąć mi nie dawałaś w nocy ![]() Cytat:
![]() PREZENT Ja nie słyszałam ani o prezencie dla mamy od gości ani od meża , więc wątpię by mój mąż słyszał. A nie lubię "wymuszać" by mi coś dał hehe ![]() ![]() A potem to sobie sama kupię prezent hehehhe ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Heheh ale dużo z tych seriali się skończyło, albo już oglądnęłam, albo np. jest przerwa, albo wychodzą od września lub gdzieś teraz ![]() + jak oglądasz na bieżąco jak wychodzi odcinek to wiesz ![]() ![]() Moja dobra to wyglądała nienormalnie jak dostałam multisporta i oszalałam ![]() do pracy szłam wcześniej by potem biec po pracy na rurkę, po rurce na jogę i do domu koło 21, do sklepu po zakupy, zrobić szybko obiad na kolejny dzień i spać. I tak pn-pt. Czasem była tylko joga lub tylko rurka lub nic. Ale wtedy szłam na siłownie lub saune. Nooooo po paru miesiącach mój organizm zastrajkował i zrezygnowałam z ćwiczeń by odsapnąć ![]() Aa jeszcze wtedy prowadziłam stronę więc w miedzy czasie pisałam posty i ją ogarniałam. i odpisywałam moim czytelnikom na maile hehehhehe ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.