![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: najładniejsza NAZWA perfum... ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Jest wiele "imion" perfum, które mnie urzekły...
Najbardziej podobają mi się nazwy potrafiące pobudzić wyobraźnię: Passage d'Enfer (Bramy Piekielne zajmują niekwestionowane pierwsze miejsce na mojej liście), Messe de Minuit, Le Baiser du Dragon, Feminite du Bois, La Chasse aux Papillons, Fou d’Absinthe ![]() Wyjątkowe nazwy noszą perfumy Guerlain, zwłaszcza starsze: Eau de Cologne Imperiale, Apres l'Ondee, Chant d'Aromes, Eau Hegemonienne, Habit Rouge, Heritage, Nuit d'Amour (inspirowane obrazem Klimta "La Femme au chapeau noir et boa de plumes"), Sous le Vent (dedykowane Josephine Baker), Plus que Jamais, Vol de Nuit, Bois d'Armenie, melancholijne Fleur Qui Meurt, Vauge Souvenir, Shalimar, Nahema (córka ognia ![]() ![]() Osobna kategoria to już nie tak poetyckie, ale za to bardzo obrazowe nazwy zapachów Demeter (aż by się chciało kupić w ciemno), mogłabym długo wymieniać - Holy Smoke, Holy Water, Devil's i Angel Food, Black i White Russian, Bon Fire, Fireplace, Rain, Snow, This is Not a Pipe (ciekawe odwołanie do obrazu Rene Magritte), Thunderstorm, Clean Windows ![]() Poza tym podobają mi się: zmysłowe - Nu, Desnuda, Black Cashmere, Organza, Sotto Voce magiczne - Poison, Magie Noire, Alchimie Kingdom Le Feu Dune Dolce Vita Madness Omnia Le Monde Est Beau Ce soir ou jamais Eau des Merveilles Zauroczyły mnie też nazwy odwołujące się do kultury Orientu: Arabie, Ambre Sultan, Fumerie Turque, Rahat Loukhum (hmm, wszystkie to SL... ![]() Łatwo uwieść mnie intrygującą nazwą ![]()
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam nazwy (ale też i zapachy) Guerlaina.
Samsara Mitsuoko Shalimar L'Heure Bleue Eh... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Kingdom i My Queen - ze względu na gre słow;
Remember Me - przechodzi mnie dreszcz jak słysze tę nazwę; I love love In love again Coco Modemoiselle Eternity - w połączniu z buteleczką - idealne Edytowane przez _Adelajda_ Czas edycji: 2007-01-27 o 22:40 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Ach, Eternity - od kiedy poznałam je, dostajac od kogos wyjatkowego, rozpaczliwie szukam lepszych perfum od nich i nie znajduję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
po prostu Em :)
|
Dot.: perfumy i ich nazwy
Nina Ricci - Love in Paris zdecydowanie.
![]() Swoją drogą, nie wiecie czy istanieje ich męski odpowiednik?
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
Nudna będę i powtarzalna bo Le Feu
![]() Na drogim miejscu postawiłabym Idole ![]() Natomiast nazw ładnych jest mnóstwo - Sa majeste La Rose, 2000 Et Une Rose (przyczepieła się do róż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dianthus
Duende Flora Nerolia Neblina i wiele, wiele innych...ale te najbardziej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
|
Na moją wyobraźnię silnie działają francuskie nazwy, takie jak :
Ce soir ou jamais Le Baiser du dragon Je reviens Le Feu Passage d'enfer Le monde est beau Belle de minuit J'adore Histoire d'amour Jakie jeszcze znacie? ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
1. Organza Indecence
![]() 2. Black Cashmere ![]() 3. Nu i Desnuda (nawet maja te same znaczenia...) 4. In Black Allure Sensuelle, Crystal Noir, Wish, Euphoria, Hypnotic Poison, Angel ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
"Osobna kategoria to już nie tak poetyckie, ale za to bardzo obrazowe nazwy zapachów Demeter (aż by się chciało kupić w ciemno), mogłabym długo wymieniać - Holy Smoke, Holy Water, Devil's i Angel Food, Black i White Russian, Bon Fire, Fireplace, Rain, Snow, This is Not a Pipe (ciekawe odwołanie do obrazu Rene Magritte), Thunderstorm, Clean Windows
![]() Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami ![]() I po raz kolejny ubolewam nad tym ze demeter nie ma w Polsce ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Black Cashmere brzmi cudownie,aksamitnie,miekk o...
![]() W ogóle to podobają mi się wszystkie nazwy z ,,black'' w nazwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dzing! wymiata
![]() Podobają mi sie rowniez nazwy Incensow... ...ja rowniez lece na wszytkie wody ktore maja "black" w nazwie ![]() Tak np. Black Kenneth Cole mnie zawiodl... na szczescie sie tylko wymianialam..a bylam w stanie go kupic na slepo wlasnie ze wzgledu na slowo "black" w nazwe.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Apres L'Ondee,Amarige,Allure,Tr esor,L'Heure Bleu,Vol de Nuit i...Safari i L'Air du Temps....Chanel No5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Angel Innocent
Shalimar Opium Pink Sugar Crystal Noir Halloween Alien Ghost i ghostowskie Deep Night Lovely Cat Deluxe wszystkie AA to moje ulubione nazwy ![]() Ogólnie podoba mi się też nazywanie zapachów zgodnie z przeznaczeniem poprostu for her itp.Oczwyiście robi się to trudne,przy większej ilości zapachów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Do Koko: chance z francuska tłumaczy się jako szczeście, nie jako szansę <lol>
A dla mnie....Ce soir ou jamais, zdecydowanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie najpiękniejsze to:
Diorissimo J'adore Poison i jego następcy czyli Pure Poison, itd. Miracle Madness Tyle przyszło mi do głowy ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
O tak
![]()
![]() |
![]() |
#109 | ||
Rozeznanie
|
Czytając swój post, widzę, o ilu pięknych nazwach zapomniałam
![]() Urzekły mnie także: Opium Film Noir, Bois d'Hiver, Fete d'Hiver, Les Nuages de Joie Jaune, Indigo, Epice Sauvage Ayali Moriel Rumba Vent Vert Noir de Noir, Bois Rouge, Japan Noir Toma Forda Eau d'Orange Verte - prosta nazwa, ale lubię jej brzmienie ![]() Ambre Narguile Boudoir i rzozpustna wolnomyślicielka ![]() I mój faworyt - Eau de Coq Guerlain ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Moje ulubione nazwy:
Avignon Zagorsk ![]() ![]() Ouarzazate Jaisalmer Kingdom Un Jardin sur le Mediterrannee Omnia Stella Shalimar Herba Fresca Jak mi się przypomni to dopisze więcej ![]() Edytowane przez wilhelmina Czas edycji: 2007-08-29 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Poeme
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Lubię niektóre piękne nazwy perfum, których używam:
Musc Ravageur Safran Troublant Passage d`Enfer La Chasse aux Papillons Histoire d`Eau Gris Clair Opium Ourzazate Palisander Perles... Pamplelune Eau des Merveilles Z pozostałych podobają mi się też: Byzance Hypnotic Poison Eau Sauvage Shaal Nur Hiris Ciel Soir de Lune Avignon Kyoto Poivre Samarcande Terre d`Hermes Kingdom Jest tego oczywiście więcej, ale jak zwykle zapominam... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Gloria
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Podobają mi się nazwy, które pobudzają moją wyobraźnie i jednoznacznie kojarzą mi się z egzotyką Afryki, a w szczególności Maghrebu.
Un Thé au Sahara Berbériades Timbuktu Ouarzazate L'Air du desert marocain No i oczywiście Chergui i Ambre Sultan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6377514]Podobają mi się nazwy, które pobudzają moją wyobraźnie i jednoznacznie kojarzą mi się z egzotyką Afryki, a w szczególności Maghrebu.
Un Thé au Sahara Berbériades Timbuktu Ouarzazate L'Air du desert marocain No i oczywiście Chergui i Ambre Sultan ![]() Piekne nazwy... ![]() I Afryka... moja milosc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Moja odpowiedź jest tendencyjna. Histoire d’Eau.
![]() A oprócz mojego ostatniego zapachowego bzika ładnie nazywają się: Nuit Noire (kojarzy mi się z kołysanką "Idzie niebo ciemną nocą...") Madness Black Cashmere Zagorsk Avignon Rumeur Tumulte Co sobie przypomnę, to dopiszę.
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Ostatnio uważam że boską nazwą jest Hypnose
![]() ![]() do tego fajnie brzmi Organza Indecence i tradycyjnie - Angel ![]()
![]() |
#120 |
|
Zrobiłam nową listę ulubieńców.
![]() Urzekają mnie te nazwy. ![]() Euphoria Flowerbomb Wish Hypnotic Poison Mania Crystal Noir Desire Nightflight Addict Obsession Cinnabar Ce soir ou jamais ![]() J'adore Belle de Minuit Promesse Poeme Plus que jamais Sous le vent ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.