![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co Was zniechęca podczas pierwszych randek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie takie przekonanie "mój pogląd jest jedynym słusznym i będę Cię nawracać" jest jednym z najlepszych sposobów na to aby mnie do siebie zniechęcić. Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
nie karmcie trolla
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
No to chodziło o to agresywne nawracanie tego świeżutkiego trolla tutaj
![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Pomijając problemy z kwestiami higieny, schludnego wyglądu i kultury, mnie niesamowicie wkurza taka jakby to ująć - niemrawość. To znaczy zerowa inicjatywa, jednym słowem muszę przeprowadzać wywiad i rzadko kiedy jest reakcja w drugą stronę.
Po spotkaniu nie chce mi się rozkmniać, czy wynikało to z nieśmiałości czy z po prostu braku zaintresowania moją osobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
BAN stały
|
Cytat:
Trzeba się już na wstępie nastawić, że jakby było drętwo, to nie ciągniecie gadki na siłę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
astro-loszka
|
I jeszcze smsy o treści "śpisz?" pisane nocą. Jakie to błyskotliwe i głębokie
![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Mnie zniecheca:
-Poruszanie tematu seksu na pierwszym, drugim spotkaniu -Snucie planow "co by bylo gdybym z Toba zamieszkal" -Wymuszanie obietnicy, ze napewno spotkamy sie drugi raz -Uporczywe telefony i SMSy po spotkaniu gdzie wyraznie widac, ze nie jestem zainteresowana -Narzucanie sie -Uzalanie sie jakie to wszystkie ex byly zle -Wspominki na temat brania kiedys narkotykow (jak slysze takie cos, to facet odrazu skreslony) -Chwalenie sie ile to szanowny pan ma oszczednosci -Gadanie typu "o jaka ty wspaniala, wlasnie takiej kobiety szukalem" (no tak, bo wie po jednym spotakniu, ze tego wlasnie szukal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę, przy piwie byś się zgodziła ze mną z większością spraw - wbrew pozorom nie mam kontrowersyjnych poglądów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I przypomniało mi się jeszcze coś, co mnie ostatnio bardzo odrzuciło przy jednym z pierwszych spotkań. Okazało się, że mam do czynienia z wielkim, wielkim zazdrośnikiem. Bardzo kiepsko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
To już jest zabawne. Oczywiście, że ważne. Ale z tego co widzę, brak zainteresowania tym wzniosłym tematem, odebrałabyś jako osobisty afront. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapytałem o to jak rozumiecie feminizm. Dostałem odpowiedzi, które mnie zdziwiły. I teraz rozumiem, że niektórzy używają tego pojęcia bardzo szeroko. Aktywizacja kobiet, edukacja. Okej - to jest naprawdę dobra rzecz. Sam mógłbym aktywizować kobiety, bo w mojej branży ich praktycznie nie ma (IT). I widzisz, to normalna sprawa czegoś nie wiedzieć. Użyłaś już kilku epitetów, typu "bezmyślny", "ograniczony", "wąski". Każdy ma prawo na podstawie swojego doświadczenia, pewnych tematów unikać. To nie znaczy, że jest "bezmyślny" albo "wąski". I na koniec, wymieniłem "feminizm" w tym negatywnym sensie jako niewskazany temat. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do identyfikacji. Identyfikuję się przez bycie kobietą, córką, partnerką, feministką, żeglarzem, podróżniczką, Polką, Europejką i przez wiele innych. I każda z tych rzeczy jest dla mnie ważna. Nie, nie chodzę i nie "nawracam" ludzi, naprawdę nie uważam się za fanatyczkę, ale w tej sytuacji jestem po prostu zirytowana. Piszesz: Cytat:
Cytat:
Cytat:
-kiedy ktoś mnie zapyta jakie mam o nim zdanie. I nie mam w zwyczaju "wykładać" czegokolwiek komukolwiek, bo wolę rozmowę niż monolog. Cytat:
A dla mnie temat jak każdy inny - jeśli spotykają się dwie osoby bez fanatycznych zapędów, to uważam, że nawet przy pierwszym spotkaniu można o takich poglądach pogadać. Dla mnie sam temat jest na tyle neutralny, że nie jest na liście "tego nie rób na pierwszej randce". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie po prostu to jest ... mało interesujący temat. I nawet nie bardzo mam potrzebę zgłębiania go. Jako ideologia nie za bardzo mnie interesuje. Być może to kwestia mojego charakteru. To trochę tak jak ktoś narzeka, że np. zarabia 1500 zł, że jest ciężko i trudno. Co ja wtedy mogę ? ![]() Na tej samej zasadzie jak słucham o uciemiężonych kobietach ![]() ![]() Jakby nie patrzeć to koncentruje się wokół negatywnych spraw. Teraz odwróćcie sytuację i zastanówcie się, czy chcielibyście mieć marudzącego faceta na pierwszej randce, mówiącego np. o tym, że "w dzisiejszych czasach tak trudno jest być mężczyzną. Wszędzie oczekuje się od niego wsparcia, zaradności, nie okazywania słabości, a jemy jest tak ciężko bo on taki biedny i przytłoczony jest ciężarem oczekiwań". Ogólnie - marudzi, narzeka, no i wszyscy są przeciwko niemu ![]() Z tych rzeczy, które wypisałaś: "Identyfikuję się przez bycie kobietą, córką, partnerką, feministką, żeglarzem, podróżniczką, Polką, Europejką i przez wiele innych." na wszystkie tematy mógłbym z Tobą fajnie pogadać (powiedzmy w kolejności od "najlepszych" - podróżniczka, żeglarz, partnerka, ..., (tu kolejność zaczyna się trochę rozjeżdżać) Polka, Europejka, kobieta, córka, feministka), oprócz właściwie jednego. Feminizm. Dla mnie w dużej mierze to jest "kobiecy" temat. Nie siedzę w nim, nie interesuję się tym, zgłębianie wiedzy na ten temat też mnie nie bardzo interesuję, bo w pracy wymagającej ode mnie permanentnego rozwoju, muszę mieć priorytety odnośnie tego co chcę "poszerzyć". Będę szczery - temat feminizm jest dla mnie tak interesujący, na pierwszej randce, jak rozmowy kobiet o ... paznokciach. Nie moje klimaty. Nie mam tam nic do powiedzenia, nic do dodania. Więc jest całkiem spore prawdopodobieństwo, że gdybyśmy naszą randkę zaczęli od feminizmu to po randce bym sobie pomyślał: "o rety, ale porażka", a gdybyśmy zaczęli np. od żeglarza to bym sobie pomyślał: "oo, ale fajnie, super hobby ma". Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-03-15 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co marnować sobie czas?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przecież to nie było o feminizmie, tylko o temacie rozmowy. Ja na codzień zajmuję się np. IT, jest to dla mnie coś więcej niż tylko praca. Ale swojej partnerce o tym nie opowiadam ani nie zmuszam jej do słuchania co to jest, jak to działa i jak mnie to jara. Innym znajomym również. Tylko i wyłącznie, jeżeli ktoś☠zapyta. I tyle, nie widzę potrzeby ani przymusu, żeby kogoś to interesowało. Wyobrażam sobie wręcz, jak nudne i nieciekawe to może być dla innych ludzi. I że ten temat całkowicie ignorują, bądź mają jakieś stereotypy na ten temat. I mi to nie przeszkadza, bo sam wiem, jak sam ignoruję inne tematy, jak np. "feminizm". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2 - i luz, nie musi Cię interesować. Napisałam w postach wyżej, że nie podoba mi się wrzucanie wszystkich do jednego gara, a nie to, że facet, który nie zna tematu to wstyd, hańba i do odstrzału. Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Obserwuję .
|
Psujecie wątek..
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.