Opłata audiowizualna doliczona do rachunku... za prąd?! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 11:42   #91
marianna144
Wtajemniczenie

Dot.: Opłata audiowizualna doliczona do rachunku... za prąd?!

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ale nie po kilku miesiącach!
Termin przedawnienia kredytu jest chyba 10 lat, czegoś tam innego - mniej, ale to są raczej długie terminy.

I jeszcze odnośnie umowy - nie wiem, ale moim zdaniem wszystkie te instytucje publiczne mają u siebie olbrzymi bałagan. Umowa RTV była na moją mamę, która zmarła 12 lat temu. Zgłosiłam ten fakt na poczcie, umowę rozwiązałam, nowej nie zawierałam. Po sześciu czy siedmiu latach od jej śmierci przyszło jakieś pismo czy wezwanie do zapłaty właśnie - na jej nazwisko oczywiście - bo po co ma ktokolwiek uaktualniać jakiekolwiek bazy danych? A może trafi na jelenia i jeleń zapłaci?
osobiscie widzialam jak listonosz na poleconym z banku chyba napisal ze adresat nie zyje i odeslal list. nie pomoglo, pisali jeszcze pare razy. w koncu listonosz sie wkurzyl i napisal "adresat W DALSZYM CIAGU nie zyje"
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 11:49   #92
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
osobiscie widzialam jak listonosz na poleconym z banku chyba napisal ze adresat nie zyje i odeslal list. nie pomoglo, pisali jeszcze pare razy. w koncu listonosz sie wkurzyl i napisal "adresat W DALSZYM CIAGU nie zyje"
No ale to przecież nieważne, ze adresat nie żyje, potomków przecież można ścigać za długi zresztą, byle się nazwisko zgadzało, reszta nieistotna - nawet i PESEL.
Stary 2016-03-18, 11:50   #93
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
Ponoć wracają stare programy. Wróciła popularnonaukowa SONDA2, ma wrócić dobranocka i teleranek, polskie teleturnieje wiedzy. Klan mają zwinąć, będzie tylko do końca roku i jakiś nowy serial historyczny "Złoty wiek" ma wejść.
Część tych programów nie ma żadnego sensu, mam kablówkę z setką programów gdzie lecą programy popularnonaukowe, bajki dzieciaki oglądają na innych kanałach (choć mnie było żal że dobranockę zdjęli), wracanie do programów sprzed lat (których emisję zakończono z jakiś powodów, zapewne niskiej oglądalności) nie wróży spektakularnego sukcesu. Ok. klan zwijają, ale zostają bzdury jak m jak miłość czy inne barwy szczęścia.
Stary 2016-03-18, 12:20   #94
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
No dobra, ale żeby za coś ścigać to chyba musiałaby być podpisana umowa, że w razie niezapłacenia zgadzasz się na odsetki itp, tak jak w przypadku umów na telefony i inne takie. Ja nic nie podpisywałam w związku z tvp;p
Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Żeby mogli naliczać te opłaty i odsetki, to chyba ktoś kiedyś musiał podać, że ma ten telewizor i potem przestać płacić.
dokladnie ktos poszedl na poczte i zarejestrowal to raz, dwa - masz obywatelstwo polskie, wiec podlegasz prawu polskiemu, a prawo kaze placic

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
No ale to przecież nieważne, ze adresat nie żyje, potomków przecież można ścigać za długi zresztą, byle się nazwisko zgadzało, reszta nieistotna - nawet i PESEL.
no, mogl objac spadek
insza inszosc, ze moj dziadek mial chyba lokatew jakims banku, ale zapomnial przed smiercia, nie odezwali sie oczywiscie
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 12:24   #95
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
no, mogl objac spadek
insza inszosc, ze moj dziadek mial chyba lokatew jakims banku, ale zapomnial przed smiercia, nie odezwali sie oczywiscie
Standard. Jesteś winna dowolnemu urzędowi / bankowi 20 groszy - będą Cię ścigać o zwrot poleconymi za 5,20 azkutku. Dowolny urząd winien jest choćby najdrobniejszą kwotę Tobie - sami nie oddadzą, musisz się naużerać i zazwyczaj więcej to kosztuje niż sama niezwrócona kwota
Stary 2016-03-18, 12:25   #96
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Część tych programów nie ma żadnego sensu, mam kablówkę z setką programów gdzie lecą programy popularnonaukowe, bajki dzieciaki oglądają na innych kanałach (choć mnie było żal że dobranockę zdjęli), wracanie do programów sprzed lat (których emisję zakończono z jakiś powodów, zapewne niskiej oglądalności) nie wróży spektakularnego sukcesu. Ok. klan zwijają, ale zostają bzdury jak m jak miłość czy inne barwy szczęścia.
Czyli wycofujesz się ze swojego wcześniejszego postu?

Przy polskich programach popularnonaukowych jest możliwość promowania polskich naukowców i rozwoju nauki w Polsce. Zaproszeni goście to właśnie Polacy:
http://www.tvp.pl/wiedza/nauka-i-tec...sondy/24393207

Jeszcze to:
Cytat:
Dodajmy, że redakcja programu „Sonda 2” przygotowuje dla Programu I Polskiego Radio audycję popularnonaukową „Eureka”. Emitowane są w niej informacje m.in. o osiągnięciach polskiej nauki, odkryciach i wynalazkach oraz medycynie. Programu można słuchać od poniedziałku do piątku o godz. 20.00.
To może być bardziej wartościowe dla naszego kraju niż galileo i inne zagraniczne programy tego typu.

Jeszcze mają robić serial o Adamie Mickiewiczu. To też byłoby na plus, o ile zrobią to dobrze. Myślę, że chętnych na oglądanie publicznej telewizji mogłoby się sporo znaleźć, sama się przyłączę, jeśli zaczną inwestować w produkcje polskich animacji. Takich jak Privisa.
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 12:47   #97
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli wycofujesz się ze swojego wcześniejszego postu?

Przy polskich programach popularnonaukowych jest możliwość promowania polskich naukowców i rozwoju nauki w Polsce. Zaproszeni goście to właśnie Polacy:
http://www.tvp.pl/wiedza/nauka-i-tec...sondy/24393207

Jeszcze to:

To może być bardziej wartościowe dla naszego kraju niż galileo i inne zagraniczne programy tego typu.

Jeszcze mają robić serial o Adamie Mickiewiczu. To też byłoby na plus, o ile zrobią to dobrze. Myślę, że chętnych na oglądanie publicznej telewizji mogłoby się sporo znaleźć, sama się przyłączę, jeśli zaczną inwestować w produkcje polskich animacji. Takich jak Privisa.
Nie pisałam nigdzie, że chcę żeby wróciły stare programy. Obejrzałam właśnie 2 odcinki sondy2, no tyłka nie urywa według mnie. Ale ja sporo czytam i oglądam, więc może dlatego nie za bardzo mi się spodobało (i niczego nowego się nie dowiedziałam...). No i serio, płyn nieniutonowski? Ostatnio w któreś śniadaniówce o tym mówili Także poziom raczej też dość niski. W ogóle sam format tego programu jest nudny, tak samo prowadzący. Nieudana produkcja. Może w latach 70 i 80 to był hit, ale wtedy nie było internetu czy innych programów. Co do rozwoju nauki, techniki w Polsce to ja sporo programów oglądam na różnych kanałach, nie wiem skąd pomysł, że tylko galileo i pokrewne istnieją (a i w nich nic złego nie widzę)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 13:29   #98
201604250941
Konto usunięte

serial o Mickiewiczu bym chciala, ale z nimi mam pewnosc, ze wezma starych, nieatrakcyjnych aktorów i tyle z tego bedzie
pewnie Bachlede na jego zone jedna, Paschalska na jego zone druga, na niego samego obstawiam Żebrowskiego, nawet na nastoletniego Mickiewicza tez oczywiscie

no i Karolak, nie ma tv bez Karolaka
Stary 2016-03-18, 13:33   #99
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Zapomniałaś o Więckiewiczu
Stary 2016-03-18, 14:14   #100
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Zapomniałaś o Więckiewiczu
Kożuchowskiej
Stary 2016-03-18, 14:29   #101
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

No dobra, to obsadę już mamy, kto reżyseruje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 14:35   #102
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Standard. Jesteś winna dowolnemu urzędowi / bankowi 20 groszy - będą Cię ścigać o zwrot poleconymi za 5,20 azkutku. Dowolny urząd winien jest choćby najdrobniejszą kwotę Tobie - sami nie oddadzą, musisz się naużerać i zazwyczaj więcej to kosztuje niż sama niezwrócona kwota
Hm, no nie wiem, mnie urząd sam nachalnie ścigał, żeby mi oddać 5 stów, których wcześniej nie odebrałam, a byłam pewna, że to zrobiłam
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 14:41   #103
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Hm, no nie wiem, mnie urząd sam nachalnie ścigał, żeby mi oddać 5 stów, których wcześniej nie odebrałam, a byłam pewna, że to zrobiłam
Wyjątek potwierdza regułę

Mnie chodziło raczej o sytuację, kiedy US stwierdza 2zł nadpłaty podatku i ich podatnikowi nie zwraca, tylko zagarnia dla siebie. Przelicz sobie 2zł x parę milionów podatników....

Ale jak Ty nie dopłacisz tych - dosłownie - 20 groszy, będą Cię ścigać do upadłego.

Poza tym wiesz, gdybyś się zorientowała po np. paru latach, ze jednak tych 500zł nie dostałaś i zaczęłabyś się procesować z urzędem, pomyśl, jakie by odsetki przez ten czas narosły - nie opłaca im się
Stary 2016-03-18, 14:43   #104
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
No dobra, to obsadę już mamy, kto reżyseruje?
minister obrony narodowej
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 14:46   #105
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Bank tego nie zrobi, musi sie spadkobierca sam zglosic, a ja nie wiem co, gdzie, czy w ogole, niestety demencja to zatarla.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 14:48   #106
_ema_
Zakorzenienie

Wyjasnijcie mi, na jakiej podstawie taka opłata ma być pobierana?
Blankiet wystawią przy spisywaniu energii i jak się nie opłaci to 'procedura jak przy mandatach'.
Czyli, że co, jak nie mam telewizora, to tak czy siak mam płacić, bo inaczej będę wyjaśniać komornikowi?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 14:50   #107
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Wyjasnijcie mi, na jakiej podstawie taka opłata ma być pobierana?
Blankiet wystawią przy spisywaniu energii i jak się nie opłaci to 'procedura jak przy mandatach'.
Czyli, że co, jak nie mam telewizora, to tak czy siak mam płacić, bo inaczej będę wyjaśniać komornikowi?
Może masz za to fona na androidzie co odbiera radio i pozwala tv oglądać
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 14:53   #108
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Może masz za to fona na androidzie co odbiera radio i pozwala tv oglądać
eeee.... Aha, no tak. w sumie o logiczne w dzisiejszej Polsce.

Serio, bez ściemy i kantowania naszej kochanej władzy na ich majątek.
Mam TV, korzystam z niego do oglądania filmów puszczonych z pendrive lub online [za jedne płace przy zakupie, za drugie tez jakieś tam abonamenty dla portali, ewentualnie korzystam z materiałów udostępnionych darmowo w zamian za oglądanie reklam]. Nie mam nawet anteny telewizyjnej./ Mam komórkę, bo muszę, nie wyobrażam sobie bez niej pracy ale nawet do tej pory nie zaprzątałam sobie głowy czy mam w niej odbiornik radiowy [nie słucham radia]. W samochodzie mam radio również bez anteny, odtwarzam muzykę z pendrive [za którą jak się wszyscy domyślacie płacę przy zakupie].

Do k*rvy nędzy za co ja mam płacić?
Za co ja mam się użerać z komornikiem? To regularne zastraszanie. Jeśli zapłacę to tylko ze strachu, że z powodu bajzlu i biurokracji [każdy wie jak z komornikami bywa] będę miała poważne kłopoty finansowe. Nie dlatego, że mam za co. Chore.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2016-03-18 o 15:00
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 15:18   #109
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Nie pisałam nigdzie, że chcę żeby wróciły stare programy. Obejrzałam właśnie 2 odcinki sondy2, no tyłka nie urywa według mnie. Ale ja sporo czytam i oglądam, więc może dlatego nie za bardzo mi się spodobało (i niczego nowego się nie dowiedziałam...). No i serio, płyn nieniutonowski? Ostatnio w któreś śniadaniówce o tym mówili Także poziom raczej też dość niski. W ogóle sam format tego programu jest nudny, tak samo prowadzący. Nieudana produkcja. Może w latach 70 i 80 to był hit, ale wtedy nie było internetu czy innych programów. Co do rozwoju nauki, techniki w Polsce to ja sporo programów oglądam na różnych kanałach, nie wiem skąd pomysł, że tylko galileo i pokrewne istnieją (a i w nich nic złego nie widzę)
Każdy program promujący polskich naukowców jest na duży plus. Jakie programy w tv to jeszcze robią? Galileo podałam jako przykład zagranicznego programu. Jest najchętniej oglądanym programem popularnonaukowym w polskiej telewizji(średnio 460 tys. widzów). Format Sondy 2 jeszcze kształtują, będą kolejne zmiany. Im więcej takich programów, tym lepiej.

Pisałaś o podniesieniu poziomu i że tv będzie to samo, inaczej byś płaciła. Jak się dowiedziałaś, że jednak są zmiany, to okazało się, że to nie ma znaczenia. Jest sonda2, to wzrost w porównaniu do braku tego typu programu wcześniej, będzie zamiast Klanu inny serial, wysokiej poprzeczki nie mają , dobranocka to kolejna wartość dodana.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 15:38   #110
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy program promujący polskich naukowców jest na duży plus. Jakie programy w tv to jeszcze robią? Galileo podałam jako przykład zagranicznego programu. Jest najchętniej oglądanym programem popularnonaukowym w polskiej telewizji(średnio 460 tys. widzów). Format Sondy 2 jeszcze kształtują, będą kolejne zmiany. Im więcej takich programów, tym lepiej.

Pisałaś o podniesieniu poziomu i że tv będzie to samo, inaczej byś płaciła. Jak się dowiedziałaś, że jednak są zmiany, to okazało się, że to nie ma znaczenia. Jest sonda2, to wzrost w porównaniu do braku tego typu programu wcześniej, będzie zamiast Klanu inny serial, wysokiej poprzeczki nie mają , dobranocka to kolejna wartość dodana.
Mam się cieszyć, że powstał w ogóle jakiś program, mimo że jego poziom nie jest wysoki? jak mam płacić na coś to oczekuję czegoś lepszego niż w innych tv a nie smętów i infromacji które są ogólnodostępne albo mówią o nich w śniadaniówce. Taka sonda2 mogłaby przekształcić się w program dla dzieci w takiej postaci, bo naprawdę pan fizyk z piłką jako słońce nie porwie dorosłej widowni. Nie wiem co tam zmienią, ale póki co nie wróżę im sukcesu. Owszem, zmiany mają znaczenie ale ważna jest chyba jakość tych zmian, a nie tylko hasło "program popularnonaukowy" czy serial lepszy niż klan
Stary 2016-03-18, 15:49   #111
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Mam się cieszyć, że powstał w ogóle jakiś program, mimo że jego poziom nie jest wysoki? jak mam płacić na coś to oczekuję czegoś lepszego niż w innych tv a nie smętów i infromacji które są ogólnodostępne albo mówią o nich w śniadaniówce. Taka sonda2 mogłaby przekształcić się w program dla dzieci w takiej postaci, bo naprawdę pan fizyk z piłką jako słońce nie porwie dorosłej widowni. Nie wiem co tam zmienią, ale póki co nie wróżę im sukcesu. Owszem, zmiany mają znaczenie ale ważna jest chyba jakość tych zmian, a nie tylko hasło "program popularnonaukowy" czy serial lepszy niż klan
Po prostu zmieniły Ci się argumenty. Nikt nie powinien płacić za coś z czego nie chce korzystać. Możesz podać tytuły programów promujących polskich naukowców?
Stary 2016-03-18, 16:21   #112
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu zmieniły Ci się argumenty. Nikt nie powinien płacić za coś z czego nie chce korzystać. Możesz podać tytuły programów promujących polskich naukowców?
Wydawało mi się logicznym, że skoro chcę żeby poziom programów wzrósł to nie chodzi mi tylko o coś nieco lepszego niż klan czy powrót programu popularnonaukowego, gdy w tv jest sporo innych programów na wyższym poziomie. O polskich wynalazkach czy fabrykach jest np. Polak potrafi, jest też krótki program popularnonaukowy, gdzie na początku młody facet daje zagadkę (tytułu nie pamiętam, mozliwe że to nawet w tvp leci/leciało?). Absolutnie zgadzam się, że promowanie polskich naukowców ma sens, tyle że to trzeba jeszcze ubrać w jakaś formę a nie takie byle co, bez polotu
Stary 2016-03-18, 18:39   #113
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Wydawało mi się logicznym, że skoro chcę żeby poziom programów wzrósł to nie chodzi mi tylko o coś nieco lepszego niż klan czy powrót programu popularnonaukowego, gdy w tv jest sporo innych programów na wyższym poziomie. O polskich wynalazkach czy fabrykach jest np. Polak potrafi, jest też krótki program popularnonaukowy, gdzie na początku młody facet daje zagadkę (tytułu nie pamiętam, mozliwe że to nawet w tvp leci/leciało?). Absolutnie zgadzam się, że promowanie polskich naukowców ma sens, tyle że to trzeba jeszcze ubrać w jakaś formę a nie takie byle co, bez polotu
"Polak potrafi" to bardziej o procesie produkcji różnych rzeczy, po za tym TVNTurbo nie ma odbioru naziemnego, nie dociera do tylu ludzi. Takich programów jak Sonda 2 brakuje, zobaczymy, jak się rozwinie. Bardzo dobrze, że w końcu zaczęli promować polskich naukowców i wynalazców w publicznej tv. Nie zgodzę się, że to byle co, czy bez polotu. Ma duży potencjał.
Stary 2016-03-19, 08:50   #114
Kamea2000
Zakorzenienie

Czy wiecie od kiedy wejdzie ta ustawa?
Kamea2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 13:15   #115
201604301943
Konto usunięte

Szlak mnie trafia jak to słyszę, bo nawet odbiornika TV nie mam. Ale mam płacić te 15zł miesięcznie w podziękowaniu za to, że gdybym z zarobionych przez siebie pieniędzy wyłożyła na telewizor, to miałaby możliwość oglądania telewizji... Podziękuję.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 13:38   #116
ksings
Przyczajenie

jestem bezrobotna i posiadam licznik przedpłatowy, nie mam ani radia ani tv, jedynie komputer i mam nadzieje, że ta durna opłata nigdy nie wejdzie w życie - pislamskie oszołomy nie mają na 500+ więc polacy będą coraz częściej słyszeć o pomysłach rządu na nowe opłaty i podatki, będą próbować ździerać pieniądze z czego się tylko da...
ksings jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 13:39   #117
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

hmm, a jak ktos ma np. dwa mieszkania, bedzie podwojny podatek placil? Jak sie wynajmuje to mozna koszta na wynajmujacego przerzucic, ale jak sie nie wynajmuje to co wtedy?
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 14:08   #118
pffe
BAN stały

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;57608101]hmm, a jak ktos ma np. dwa mieszkania, bedzie podwojny podatek placil? Jak sie wynajmuje to mozna koszta na wynajmujacego przerzucic, ale jak sie nie wynajmuje to co wtedy? [/QUOTE]
To opłata od lokalu a nie od człowieka więc tak, będziesz płacić za każdy oddzielnie tak jak ludzie, którzy mają firmę płacą i za mieszkanie i za firmę oddzielnie tą opłatę.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 14:23   #119
Veredise
Zakorzenienie

Jak na razie abonament RTV się płaci od odbiornika, a nie od lokalu. Jak ma się więcej niż jeden, to się płaci raz, nawet jeżeli są w różnych lokalach. Jedynie przedsiębiorcy płacą od każdego odbiornika osobno.

Jeżeli po prostu doliczą tą opłatę do rachunku za prąd, bez zmiany dotychczasowych przepisów, to dojdzie do absurdów.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 14:25   #120
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Jak na razie abonament RTV się płaci od odbiornika, a nie od lokalu. Jak ma się więcej niż jeden, to się płaci raz, nawet jeżeli są w różnych lokalach. Jedynie przedsiębiorcy płacą od każdego odbiornika osobno.

Jeżeli po prostu doliczą tą opłatę do rachunku za prąd, bez zmiany dotychczasowych przepisów, to dojdzie do absurdów.
To tak samo jak by w drugą stronę na to patrzeć, czyli, że każdy zameldowany powinien płacić ten abonament a przecież płaci tylko właściciel mieszkania.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości