|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 24 Faubourg Hermes woda perfumowana a toaletowa...
Ja tez zglaszam swoja kandydature do KLUBU ZARAŻONYCH CHOROBĄ ZWANĄ 24 F..chociaz narazie mam tylko..miniaturke edt.. (ale to juz zawsze cos...)..
![]() O ile przetrwam te pierwsze kilkanascie minut, kiedy z 24 F wylania sie ta swidrujaca, w moim odczuciu jakby nawet popsuta (nie zabijajcie za to stwierdzenie ) nutka (czy to za sprawa bergamotki?oswieccie ciemnotę)-potem jest juz tylko rozkosz dla nosa... Niewatpliwie perfumy zobowiazujace. Jak tylko zaaplikuje sobie kropelke-od razu czuje sie powazniejsza i starsza o kilka lat..
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta, skąd się wzięła wersja "faberż"? Czy to z tego dowcipu z pierwszej strony o prawidłowej wymowie, czy to jakiś tajemny szyfr?
Pomóżcie, bo ja w tej kwestii jakaś niekumata jestem![]() A co do zapachu to testowałam go ze dwa lata temu i wydał mi się wtedy zbyt dorosły i elegancki. Myślę, że przy najbliższej okazji go znów przetestuję. |
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To trza bedzie skolowac kropelke i sprobowac,skoro tak twierdzicie, towarzyszko Joasiak...
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Kate, dziękuję bardzo za miłą propozycję, ale spróbuję sama go dorwać
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaję link do zabawnego postu martiene ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...5&postcount=29 |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to. Wysłałam próbkę Agnieszce, którą edt podobnie jak Anię przytłaczał, i stwierdziła dokładnie to samo - że edp mogłaby nosić. Wraz z Agą i Gosią ustaliłyśmy też, że o dziwo, edp jest mniej trwała od edt. No a teraz pora na ocenę ekstraktu, który przyleciał do mojej rodzinki ekspresem od Tymeny Ekstrakt to wzmocniona edp - jak się zresztą można było po perfumach spodziewać .Dokładnie ta sama łagodność edp w porównaniu z edt, tylko bardziej intensywne i trwałe niż edp. Także Kasiu - ciesz się, że tylko z ekstraktem miałaś do czynienia , jeśli on cię odrzucał, to edt by cię zabiła I pomyśleć, że my wariatki edt się globalnie zlewamy .
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jaka piękna letnia wersja 24F na amazon - bezalkoholowa
![]() I cena świetna. http://www.amazon.com/Faubourg-Summe.../dp/B000BZTDKC I jeszcze taki zestawik z mleczkiem i żelem pod prysznic. Etui na ekstrakt od Tymeny kosztuje 93 funty .Spójrzcie na tę stronę - niemal wszystko z naszej ukochanej lini: http://www.escentual.co.uk/Hermes.html Na ostatnim załączonym zdjęciu też limitowana wersja Te ich flakony to możnaby tylko ![]() Doprawdy życie na takim marginesie perfumowego i kosmetycznego świata jak PL jest frustrujące
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
matko, jakie cudeńka .....
|
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Zglasza sie kolejna wielbicielka 24F, niestety jak narazie tylko wersji edt, bo inne musze dopiero poznac.
Ale czytajac wasze opisy juz chyba wiem, ze inne wersje beda rownie cudne. W edt podoba mi sie strasznie ta pierwsza swidrujaca nuta. Piekne sa, juz mysle jak tu skombinowac cala flaszke Strasznie mi sie podoba tez flakonik 24F, cudny jest. Ja znalazlam jeszcze jeden. Mam nadzieje, ze niedlugo bede mogla podzielic sie z wami wrazeniami na temat innych wersji
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu masz link do pewniaka: http://www.allegro.pl/item163281779_...dt_tester.html |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Kasiu za linka
Tak sie wlasnie zastanawiam tylko, czy strzelac od razu w edt, czy poczekac, az poznam inne wersje i wtedy wybierac Chociaz najchetniej moglabym miec wszystkie , Czy edp bywa wogole na A? Bo skoro edp jest mniej swidrujace od edt to mysle, ze tez sie zakocham Jestem jeszcze ciekawa wersji delicate, ktora niedlugo poznam dzieki dobrej duszyce (d'ou vient le vent a w kolejce czekaja jeszcze inne slicznosci ..i badz tu czlowieku madry i podejmuj przemyslane decyzje
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swoją edp - 50ml ustrzeliłam właśnie u GoodLife Eau delicate przepiękna jest - pisała w tej sprawie do jednej z perfumerii i odpisali, że na wiosnę być może będzie u nich. Na A narazie marne szanse: http://www.perfumy-perfumeria.pl/marka-Hermes-47.html W tej perfumerii jest właśnie edp w niezłej cenie. Ja za swoją zapłaciłam 130zł. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
używka edt na allegro (25/50 ml):
http://www.allegro.pl/item163570418_..._uzywana_.html
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze powaznie sprawe przemyslec i priorytety ustalic - lista must-have coraz dluzsza ![]() Zastanawiam sie nad edt i edp, a delicate ustrzele na wiosne Czy edp wogole pozbawiona jest tej swidrujacej i krecacej w nosie nuty z edt?
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
A takie cudo widzialyscie?? Piekne
To jest limitowanka ekstraktu na gwiazdke 2005! Na jakiejs rosyjskiej stronie znalazlam, ze kosztuje jedyne 1500$. To ja sie juz nie bede zastanawiac, czy edt czy edp tylko taki ekstrakcik sobie lykne! Houston mamy problem!!! Nie moge pliku zaladowac!! Wklejam wiec linka!Edit: udalo sie!
Living my dreams, not to dream my life! Edytowane przez kasiahan Czas edycji: 2007-02-05 o 13:55 Powód: ufff, udalo sie! |
|
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia detektywie, ale cacuszka wyszukałaś |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Małe podsumowanie - swoją edp sprzedałam - zdecydowanie chętniej noszę edt i więcej szczęścia mi daje, jest też dużo trwalsza na mnie, jak i na was - co już wiemy
![]() Ekstrakt Tymeny pachnie pięknie na innej kochanej wizażance Eau Delicate ostatnio nieco mnie drażni - nie wiem dlaczego, ale problem żaden.Jeden leci właśnie do nowej właścicielki, a na dużą butlę czeka już moja mama ![]() Kupiłam dziś moją 4 setkę edt i kiedyś będę musiała je albo wypić, albo wnuki obdarować - przy tej trwałości ... Jednak jak wiemy miłością rozum nie rządzi - więc nich mi będzie odpuszczone
|
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez czekam na swoja probeczke EDT - jestem strasznie ciekawa
Znalazlam tanio EDT tu: http://www.iperfumy.pl/pl/towar/hermes-24-faubourg/ 187zl 50ml produkt, a za ta sama cene 100ml tester! |
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
No i stało się - zamówiłam miniaturkę 24F edt. Teraz z niecierpliwością czekam na ten słynny lewy sierpowy prosto w nos
Ale nawet jeśli zapach będzie nadal "nie mój" to zostawię go sobie ze względu na flakon, który jest wg mnie śliczny.Kate, słodki maluch na Twoim avatarku.
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny życzę miłych testów i mam nadzieję, że grono fanek 24F się powiększy .Flakon - cudo |
||
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dzis mi wyslali moje 100 ml EDT!!! Z niecierpliwoscia bede czekac na przesylke. Osobiscie jestem zwolenniczka EDT, jakos ladniej sie rozwija na mojej skorze.
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariola - piękne zdobycze - Tygrys i 24F - moi ulubieńcy - gratuluję serdecznie Do mnie tak się składa - też lecą właśnie w duecie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

) nutka (czy to za sprawa bergamotki?oswieccie ciemnotę)-potem jest juz tylko rozkosz dla nosa... 

Pomóżcie, bo ja w tej kwestii jakaś niekumata jestem

.

Wklejam wiec linka!
- nie wiem dlaczego, ale problem żaden.